Kylkiluut näkyy pennulla

liian laihako

Pennun kylkiluiden pitäisi tuntua, mutta ei näkyä, eikö niin? Päteekö tuo sääntö kaiken rotuisiin koiriin, meillä kun on sekarotuinen, niin ei oikein osata arvioida...

Tää nyt vaan on niin, että koiralla on mainio ruokahalu, ei ole koskaan vielä kieltäytynyt yhtään mistään ruuasta mitä on tarjottu, toisaalta eipä niitä niin useita vielä tähän ikään ole kokeiltukaan. Pääasiallinen ruoka on pentu nutro choice, se lammas-riisi. Pentu söisi sitä niin paljon ku ikinä vaan annetaan. Nyt jo mennään isommalla määrällä kuin pakkauksen annosteluohjeet. Silti kylkiluut näkyy. On toki sileäkarvainen. Ja ikää 3,5 kk.

Koira on madotettu, rokotusohjelma menossa, oikein terve ja hyväkuntoinen ja turkki kiiltää eikä mitään ongelmia mitenkään. Tämä laihuus vain. Vai onko se edes laiha... mielestäni sopiva, mutta onko kuitenkaan kun kylkiluut näkyy? Ja uskaltaako sitä nyt enempääkään syöttää kun isoilla koirilla voi sitten tulla nivel- tai luusto-ongelmia jos on ylipainoa. Ai niin, lenkkeilyä ei vielä suoriteta, vaan pennun oman liikunnanhalun mukaan ollaan pihalla ja omassa metsässä.

17

5022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläinlääkäriltä

      Mitä rotuja koirassasi on?

      Ehkä voisit hieman lisätä ruokaa. Mutta älä kuitenkaan lihota sitä liikaa. Sinä olet varmaankin tottunut pennun ulkonäköön. Kysy vaikka eläinlääkäriltä seuraavan kerran, onko hänen mielestään pentu sopiva vai pitäisikö vähän lihottaa.

    • molossi

      Tuohon on näkemättä vähän heikkoa vastata,mutta jotain näin karkeesti.
      Jos kylkiluut "paistaa"hieman,en välittäisi,mutta jos selkeästi,niin välittäisin.Jos on kyseessä terve pentu,niin hoikka on tietenkin erittäin hyvä olla ja kannattaakin kasvuvaiheessa,mutta ei välttämätttä liian laiha.Jos kylkiluut selkeästi näkyy koiran seistessä suorana,niin on mielestäni hieman laiha.Oma ihanne on hoikka kasvuvaiheessa( kylkiluut selkeästi tunnettavissa ja saattavat tietyissä asennoissa hieman paistaa myös esiin.

      Yleensä kun pidetään koira mahdollisimman kuivana kasvaessa,niin tuo "kylkiluu" vaihe( voi näkyä aika reippaastikin) tulee jossain vaiheessa siellä nopean kasvun loppupäässä.3,5 kuukautinen ei siinä vielä ole eikä kuitenkaan vielä niin paljon pitäisi liikkua ja kuluttaa ( varsinkin jos on luuston puolesta riskiryhmään kuuluva),että näyttäisi jo nyt tuolta "hurjemmassa vaiheessa olevalta".

      Voi myös olla niin,että pentusi ei hyväksi käytä kunnolla syömäänsä ruokaa.Ruuassa voi olla myös sille liian vähän rasvaa,jos on vielä energinen tapaus kovasti.Jos annat nyt reippaasti enemmän ( siis nuo pussin kyljessähän on vain viitteellisiä tosin),niin voi olla yllä kirjoittamastani kyse...

      No se kaikki ylimääräinen paino on tosiaan huonoksi.Ja vielä isompi riski luustosairauksille alttiille roduiile.
      Mutta oma ihanne on kuten sanoin,hyvin hoikka kasvuaikana,muttei niin laiha,että kylkiluut selkeästi näkyy koko ajan.

      No kohtahan menet rokotuksille,niin kysäiseppä lekurin mielipidettä.Helpompi sanoa tarkemmin,kun näkee ;O)

    • NuorenaSyntynyt

      Koira on 3kk seropi, jossa sakemannia ja sileäkarvaista noutajaa. Hoikka tyttö, jolla kylkiluut "paistaa." Vyötärö erottuu ylhäältä katsottuna aivan selvästi. Eläinlääkäri kehui hyvin sopusuhtaiseksi :) Kannattaa siis kysyä häneltä. Rokotukseen olette kuitenkin 16-viikkoisena taas menossa.

    • laihapentu

      Pennun äiti on ollut ajokoira, isä joku vähän isompi ehkä. Pentu on mielestäni ajokoiran samanikäistä pentua hieman isompi, en tosin mene vannomaan. Turkki on sellainen ajokoiramaisen kiiltävä ja aivan sileä, mutta musta. Siinä näkyy helposti ne kylkiluut. En oikein osaa sanoa näkyykö ne paljon vai vähän, kun ei ole kokemusta. ylhäältä päin vyötärö näkyy selvästi.

      Joo, rokotus on taas ihan kohta, kysyn eläinlääkäriltä. Viimeksi mainitsin eläinlääkärille, että mielestäni pennun kylkiluut näkyy. Mutta en tajunnut kysyä siitä mitään. Eläinlääkäri vastasi: "niin ne taitaa vähän näkyä". Eli ota nyt sitten tuosta selvää...hm.

      Kiitos vastaajille, täällä on niin mukava käydä kun aina saa vastauksia ja rohkaisua!

    • luppakorva

      Meillä on 1,5 vuotias sakemanni, jolle ruoka maistuu ja muutenkin elämänsä kunnossa (turkki erinomainen). Kylkiluut "paistaa" meilläkin, varsinkin tietyissä asennoissa. Ollaan lisätty ruoanmäärää, mutta ei nyt kauheasti kehtaa kuitenkaan syöttää. Ei olla huolestuttu, kun kuitenkin koiran kunto on todella hyvä ja on muutenkin energinen. Parempi vaan kun ei ole liian lihavakaan. Eläinlääkärissä ollaan käyty muutaman kerran (otettiin koira 1v. ikäisenä), niin ei ole eläinlääkäri sanonut mitään liiasta laihuudesta.

    • humanrespect

      joten lisää ruoka-annoksien määrää,(eli ruokailukertoja).
      hyvää kesää!!

      • molossi

        Ja miksikös sen pennun pitäisi olla pyöreä...

        Onhan se palleroinen pentu söpön näköinen,mutta jokainen " ylimääräinen" kilo ( joita ei todellakaan kasvava tarvitse)on yksi tekijä lisäämässä kasvuhäiriöitä ja luustovikoja aikuisena.Roduilla,millä ei luustovikoja pahemmin " geeneissä" ole,on vaikeempi saada ongelmia aikaan ruokinnallakaan ( ellei nyt ihan pielessä ole),mutta luusto-ongelmaisille roduille pienetkin ylimääräiset kilot lisää riskiä ongelmiin...

        Eli hoikka pentu,hoikka lihaksikas nuori,mahdollisimman hidas kasvu ja kehitys,siinä paras mahdollinen kasvu...;O)


      • *Turhautunut*

        Pennun pitää mieluummin olle hieman alipainoinen kun ylipainoinen. Liika paino haittaa kasvua ja kehitystä sekä tekee pennun olon epämukavaksi. Meillä kaikki on aina haukkunu meidän pentua liahvaksi (rotuina sakemanni ja kultainennoutaja), kylkiluut tuntuu (mutta ei näy kun on niin pajon karvaa) ja vyötärö näkyy mainiosti mutta silti kaikkien mielestä on lihava. Minkä minä sille voin että siinä on geeneissä rotevaa noutajaa....


    • humanrespect

      Koiranpentujen ruokinta

      Nartun maidon tulisi olla pääasiallinen ravinto neljän viikon ikään saakka. Muuta ravintoa voidaan tutustumistarkoituksessa antaa kahden viikon ikäisille pennuille. Pentuja voi esimerkiksi tutustuttaa pieneen määrään turvotettua, kädenlämpöistä penturuokaa. Pentujen ruokinnanmuutokset täytyy tapahtua vähitellen, sillä nopeista ruokinnan muutoksista seuraa helposti ruoansulatuskanavan häiriöitä. Koiranpennuille tulee 10 viikkoisiksi asti antaa 4-5 ateriaa päivässä. Tämän jälkeen pennulle annetaan kolme ateriaa päivässä, kunnes 50% aikuispainosta on saavutettu. Sitten on syytä siirtyä ruokkimaan koiranpentua kaksi kertaa päivässä kunnes aikuispaino on saavutettu. Kasvavan koiran ruokaa tulee antaa kunnes vähintään 75% aikuispainosta on saavutettu.

      Koiranpennulle ei saisi antaa ruokaa vapaasti, sillä pennut lihoavat herkästi. Lihoamisesta seuraa kasvuongelmia, jotka voivat olla vakaviakin. Koiranpennun ruokamääristä ei voi antaa tarkkoja ohjeita, pennun lihoamista ja kasvua on pyrittävä seuraamaan ja annettava arvion perusteella tarvittava ruokamäärä. Ruokapussien kyljestä löytyvät ruokintamäärät ovat kuitenkin avuksi. Suurille koiraroduille ei tarvitse antaa vitamiini- tai kivennäislisää, jos ne syövät tasapainoitettua täysravintoa.

      Aktiivisen koiran ruokinta

      Energian tarve aktiivisella koiralla nousee 10 %, jos aktiviteettejä on tunti päivässä tai koira liikkuu kahdeksan kilometriä päivässä. Suurentunut energiantarve voidaan sovittaa antamalla koiralle hyvin sulavaa runsasenergistä ravintoa. Rasva on tähän tarkoitukseen parhaiten soveltuva. Aktiiviselle koiralle tarkoitetuissa kuivamuonissa on rasvan osuutta lisätty. Päivittäinen ruoka tulisi jakaa ainakin kahteen ateriaan. Harjoittelun jälkeen tulisi antaa suurempi annos ruokaa. Harjoittelun tai kilpailun aikana tulisi antaa pieniä määriä vettä. Aktiivisen koiran vitamiinien ja mineraalien tarve voi olla suurempi. Välipaloja ei tule antaa ennen harjoittelua vaan harjoittelun aikana. Ravinnon määrä tulisi sovittaa harjoittelun intensiteettiin.

    • 2dogs

      Hyvänä nyrkkisääntönä pitäisin, että pennun kylkiluiden pitäisi tuntua.
      Ja tähän lisäisin sen, että jos pennun selkäranka tuntuu tai näkyy, silloin pentu on liian laiha.

      Nim. aiemmin liian laihan pennun omistaja

    • meillä näin, muualla ehkä t...

      Meille kasvattaja antoi ohjeeksi, että vasta 5 kk:n iässä pitää huolehtia, ettei pentu liho liikaa. Siihen asti koiran tulee saada syödä itsensä kylläiseksi, siis sen verran ruokaa, että nälkä lähtee. Meillä tuo on toiminut hyvin. Pentu on kohta 4kk, saa ruokaa 3krt/pvä ja ruoka-annokset on suhteutettu niin, että pentu jaksaa syödä lähes kaikki kerralla. Yleensä siis jää jokunen nappula, jotka pentu käy myöhemmin syömässä. Sitten 5kk:n iässä seurataan painoa tarkemmin. Käsittääkseni pentu tarvitsea aikuista enemmän ravintoa kasvaakseen ja jos pentuaikoina ravintoa on niukasti, kasvun kehitys voi häiriintyä. Toki liikasyömiselläkin on omat haittansa. Maalaisjärjellä pääsee mielestäni pitkälle...

    • koiruus

      Viestiketju näyttää olevan jo aika vanha, mutta laitan kuitenkin, josko vaikka tätä joku käväisee lukemassa. Tuntuu olevan kamala stressi koirien painosta.
      Mulla on 7kk käyttölinjainen/näyttelylinjainen chäfer, joka painaa 39kg, kaikki on sanoneet siitä tulevan iso koira, ja näin varmaankin on.Ei kuitenkaan ole milläänlailla läski, ja on energiaa vaikka muille jakaa. Ruoka maittaa. Koira on barffaaja ja kotiruoan syöjä, eli kaikki menee mitä antaa =) Kylkiluut tuntuvat, muttei mitenkään erotu sen kummemmin.

      • hauvuHau

        Kylkiluiden näkyminen on sitä tärkeämpää mitä pitempikarvaisesta koirulista on puhe. Lyhytkarvaisilla ei saisi kylkiluiden näkyä sati tuntua.


      • haukkuliini
        hauvuHau kirjoitti:

        Kylkiluiden näkyminen on sitä tärkeämpää mitä pitempikarvaisesta koirulista on puhe. Lyhytkarvaisilla ei saisi kylkiluiden näkyä sati tuntua.

        pitää koiril tuntua kun kokeilee sormilla, oli sit pitkäkarvainen tai lyhytkarvainen, muuten laihutettava koiraa


    • vain ja ainoastaan

      vinttikoirilla kuuluu näkyä, muilla ei!

    • Anonyymi

      Onko normaalia että koiran kylkiluut tuntuvat röpelöisiltä

    • Anonyymi

      Jos omistaja ei tiedä koiran parasta niin miten olis vaikka paperinuket??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe