Mikä on it ala ?

Tyttöinenn

Mitä tämä IT tarkoittaa ? Ja minkälainen ala tämä oikein on :)

15

5946

Vastaukset

 • Information Technology? nörttien hommaa.

 • Tämä on se vanha tuttu tulevaisuuden ala.

 • IT = IhanneTyöläinen(tm)

  IhanneTyöläinen(tm) on valmis tekemään ylitöitä ilman korvausta eikä valita sitä että työ vie itseasiassa aivan kaiken vapaa-ajankin. IhanneTyöläisellä(tm) ei ole lainkaan perhettä tai omaa elämää. On vain työ. Hän elää firmalle ja firma kusettaa häntä minkä ikinä ehtii. Kun projekti päättyy, tarkistetaan joko IhanneTyöläinen(tm) on täyttänyt 35, jos on niin hänet potkitaan kortistoon ja vaihdetaan uusi, vastavalmistunut tilalle. IhanneTyöläisiä(tm) valmistetaan esimerkiksi ammattikorkeakouluissa.

  • Vaihtoehtoisesti IhanneTyöläinen väsää hämäriä systeemejä ilman minkäänlaista dokumentointia ja sitten kun hän tuntee olonsa uhatuksi(tai palkan liian pieneksi) hän katoaa kuin pieru saharaan ja sitten onkin oy firma ab kurkkua myöten kusessa.


  • eskomatinjorma kirjoitti:

   Vaihtoehtoisesti IhanneTyöläinen väsää hämäriä systeemejä ilman minkäänlaista dokumentointia ja sitten kun hän tuntee olonsa uhatuksi(tai palkan liian pieneksi) hän katoaa kuin pieru saharaan ja sitten onkin oy firma ab kurkkua myöten kusessa.

   Firmat koittaa kusettaa IhanneTyöläisiä (tm) ja IhanneTyöläiset väsää hämäriä systeemejä, jotka aiheuttaa paljon kuluja, mikäli ko. henkilö potkitaan pois ja tulee joku vika?

   Tämä on nykyaikainen versio työsuhdeturvasta.

   Sitten palkataan joku guru kovalla palkalla setvimään mystistä viritelmää ja kun aikaa on mennyt kuukausia ja hermot on loppu, käytännössä koko systeemi kirjotetaan uusiks.


 • It-ala on tälläinen "ilman työtä"- ala, siihen älä ala. Eli ne joilla ei ol emuutakaan tekemistä ja kirjoittelvat päivät pitkät esim. tänne, ovat tuolla it-alalla.
  Tosin armeijassa se on ilmatorjunta, mutta siitä ei kovin hyvin makseta.

 • .........

 • sanottiin ennen. Nykyään ei kannata kouluttautua oikeastaan lainkaan tälle alalle, ei etenkään puhtaan tekniikan osaamiseen. Puhtaimmat teknilliset työt yritetään muiluttaa Tsekkiin, Latviaan, Kiinaan, Intiaan, Vietnamiin, jopa Etelä-Afrikkaan, jolloin palkkakuluja ei juurikaan olisi. En todellakaan suosittele alaa.
  Meilläkin jo tutkitaan atk-järjestelmien dokumentoinnin tasoa. Kyselyn johto-ajatuksena olikin vastata kysymykseen "Pystyykö ulkopuolinen tekemään työt tällä dokumentoinnin tasolla?"
  Tekniset heput olisivat mielellään saatava korvatuiksi kenellä tahansa toisella teknisellä tyypillä vaikka se ei olekaan perillä firman bisnes-ajattelusta (tietojärjestelmien sisällöstä).

  • Korvatkaa, mut kustannustehokkaalla Kiinalaisella.

   Ketään ei tiedä mun hämäristä viritelmistäkään ja dokumentaatiota ei ole eikä tule, koska noita hämäriä viritelmiä ei ole tavallaan olemassa ;)

   Älkää ottako nii vakavasti tätä alaa, kukin yrittää vaan varmistaa työpaikansa...

   Reverse engineeringing osaajat ovat kysyttyä tavaraa ;)


 • Itsensä Tuhoajia kaikki it-alan ammattilaiset ovat. Ihan sairasta työtä missä joutuu vastailemaan asiakkaiden puheluihin myös työajan ulkopuolella.

 • Itsensä tyydyttäjät?

 • It tulee suoraan englannin kielestä, eli SE ala, josta saat palkan. Voi siis olla mitä tahansa.

 • irtaantuneet todellisuudesta

  nörtinretkut kuvittelevat oikeasti ansaitsevansa yli 3k€ palkkaa silmälasihuuruissaan ja kannabishöyryissään läppäriä paukutellen

 • Mehut viedään kaikista kunnes lopullinen burn out iskee.

 • IlmaTorjunta-ala, olemme puolustusvoimilla töissä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  127
  3932
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  91
  3722
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  80
  2148
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1036
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  31
  451