Amstaffi/Staffi

koiriin hurahtanut

Hei!
Olisko kellään tietoa kyseisten rotujen tuonnista Virosta tai Venäjältä. Itse olen ollut yhteydessä Virolaiseen Kennel Falarikseen. Tässä linkki http://www.hot.ee/habanera/ , jos joku ehtii käydä vilkasemassa,että vaikuttaako luotettavalta tai jos ihan kokemustakin olisi?
Ja sitten jos ja varmaan onkin jotain muita kenneleitä. Enemmän mahdollisesti tuo amstaffi kiinnostaisi mutta tuntuu olevan kiven alla..:(
Tai sit on googlessani vikaa.
Kiitos kaikille joilla oli aikaa lukea ja vielä vastatakin.
Tässä vielä sähköpostini jos jollain on oikein rutkasti tietoa. [email protected]

10

2749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aniliini

      Sekä staffit että amstaffit kuuluvat Suomessa PEVISAan (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) lonkkien, kyynärien ja silmien osalta. Niistä ei tuolla kennelin sivuilla sanottu paljon mitään, joten sen kysyisin heti ensimmäiseksi kasvattajalta. Samaten voisi olla hyvä tiedustella allergioista ja ihosairauksista sekä polvilumpion luksaatioista kennelin koirilla. Pelkkä "meidän koiramme ovat terveitä" ei ole hyvä vastaus.

      Virosta ja Venäjältä on aivan varmasti mahdollista saada hyvä koira hyvältä kasvattajalta (eivätkä suomalaiset kasvasttajat välttämättä ole kaikki puhtoisia), mutta minä kuitenkin suosisin suomalaista ihan sen vuoksi että kasvattajaan on helpompi olla yhteydessä jos ja kun tulee kysymyksiä ja pennun emään on mahdollista käydä tutustumassa.

      Minulla on se käsitys että vaikka pentuja syntyykin enemmän kuin koskaan, pentueet ovat ylibookattuja jo jopa ennen astutusta, eli kannattaa seurata kasvattajien sivuilla uutisia suunnitelluista astutuksista ja ottaa rohkeasti yhteyttä jo siinä vaiheessa. Siinä on mahdollisuus sekä kasvattajalla että ostajalla tutustua toisiinsa ennen H-hetkeä.

      Alla olevassa linkissä on aika hyvin minusta amstaffikenneleiden nettisivuja.
      http://tunturisusi.com/koiralinkit/amerstaffter.html

      Kannattaa myös ehdottomasti käydä tutustumassa amstaffiaiheiseen keskustelupalstaan osoitteessa
      http://www.amstaffit.com/foorumi/

      • porttikiellossa?

        Eihän tuonne amstaffifoorumille pääse edes rekisteröitymään.Yllätys oli suuri kun sain tietää,että sähköpostiosoitteeni on porttikiellossa(???).Miksi?


    • kesäheinä

      laitoin mailia.vastaile jos kerkeet

    • Mikako

      Ihan hyvää olen tuosta kennelistä ainakin minä kuullut..

    • KOIRA

      En ottaisi mistään hinnasta. Niin rumakin.

    • pelästynyt

      Todella pelästyin ,kun kyseisen rotuinen koira hyökkäsi koirani kurkkuun ja puri, vaikka minun koira oli pentu vielä ja alistui heti.2 miestä ei meinannut saada sitä irti koirastani.Olen varma, että puku suojeli pentuni hengen, koska oli talvi.En ikimaailmassa ottaisi niin vahvaa koiraa itselleni.

      • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        oma koirasi voisi isona käydä jonkun muun kippuun, jollet sitä kouluta. Tuo kun on niin YKSILÖLLISTÄ.


      • EssiLiina

        No johan on ollut varsinainen puku koirallasi! Liekö ollut oikein panssaria. Jos staffi on noin raivoissaan hyökännyt pikkukoirasi kimppuun niin tuskin mikään puku olisi sitä pelastanut...

        Asiasta toiseen oman koirani (pinseri) päälle huokkäsi borderterrieri, eli eikö kaikista koirista mahda saada tappajia ja syyllistä täytyy etsiä sieltä hihnan toisesta päästä.


    • seppo420420

      Pelästyneen pikku koira pikku pukunsa kanssa varmastikkin on niin hyvin koulutettu ettei provosoinut millään lailla, harvoin koira yht äkkiä käy toisen kurkkuun kiinni tappeluun vaaditaan aina 2 oli toinen kuinka pieni tahansa.
      Kaltoin kohdeltu koira voi niin tehdä mutta se on taas täysin ihmisestä kiinni eikä koirasta. Meillä kun asustaa 3v staffi uros ( ei amstaf ) lähintöllä asustaa 40-50v nainen pikku palatsikoiransa kanssa. Lenkillä minun koirani tulee vierellä nahkaremmissä ja vastaan tulee tämä nainen koiransa palloilee missä sattuu flexissa , antaa aina juosta minun koiraani kiinni ärisemään. Jos tässä tilanteesa sitten minun koirani vastaa haasteeseen onko se minun vikani... huuto jatkuu niin kauan kun näköyhteys pysyy.

      ja essiliinallekkin pieni nootti täälä puhuttiin amstaffista eikä staffista meidän herra on 37cm säkää ja 16,5kg lempeä ku lammas jos joku näykkii niin kääntää takapuolen esiin että ei se nyt mikään hirmuinen möltti ole

      Mutta mielipiteensä kullakin mieltään ei saa pahoittaa vaikka kuka heittäis mitä paskaa tänne, itsekkään en pitä alle 10kg koiria koirina ennemminkin kissoina tai asusteina...

      • seppo420420

        Jaa-a pitänee kai vähän aiheestakin kirjoittaa: Ulkomailta saa hyviä koiria jos itse jaksaa vaan kysellä ja tonkia inffoa. Itse suosin suomalaista syystä että koiria voi käydä katsomassa useammin, yhteys kasvattajaan saavutetaan helpommin, koiran sisaruksiin saa tutustua ja muutenkin apua saa helposti sitten siltä omalta kasvattajalta joka asiaan. eli jos hommat on hanskassa ei muutakun huippu yksilöä ulkomailta suomeen saadaan vähän kantaa rikastettua taas :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      117
      1584
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1216
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      67
      1118
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe