isofix-lastenistuin

ppj70

onko kokemuksia isofix- kiinnitteisistä turvaistuimista? olisi tarve hankkia lapselle kunnon istuin ja kun autossani (GS-05) kyseiset kiinnityspisteet, ni haluisin ostaa siihen sopivat, jotta välttyisin auton omien turvavöiden käytöltä.
mitä merkkejä löytyy markkinoilta ja onko renaultilla tarjolla omaa mallia? en ainakaan renaultin sivuilta löytänyt esitteitä.

7

17281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vsku

      Käsittääkseni isofix kiinnitys tarkoittaa sitä että kaikki missä turvaistuimissa se kiinnitys on pitäisi sopia autoon kuin autoon missä vastaava kiinitys on.

      Mitä itse isofix kiinnityksestä olen kuullut tai lukenut että niissä on ollut jotain ongelmia. ( En ole perehtynyt asiaan paremmin.)
      Mutta alanliikkeet varmaan opastavat asiassa samalla kuin myyvät niitä.

      Itse hommasin GS:ni 1,5 vuotiaalle pojalleni Recaro Start istuimen joka sopii mielestäni mainiosti autoon.

      Onhan toi hieman tyyris varsinkin jos hintaa vertaa tavaratalojen istuimiin, mutta se on menestynyt testeissä ja se on helppo kiinnittää ja ottaa pois. ( Toimii auton omilla vöillä.)
      ( Pallissa on kaiuttimet joiden kautta voi soitella vaikka satulevyjä lapselle kannettavalla cd-soittimella ja itse voi kuunnella radiota samaan aikaan auton omalla soittimella.)

      Tarve vaimolla päivittäiseen poistoon on kun vaimoni kulkee kimppa kyydillä töihin ja auto on täysi työkavereita matkanvarrelta.

      Tuossa alhaalla on linkki josta olen itse löytänyt autoihini tarvittavat istuimet, mutta mahtuuhan maahamme monta muutakin istuimia myyviä liikkeitä.

      Ennen ostoa sovituta istuin autoon ja lapseesi juuri sille paikalle mihin olet pallia sijoittamassa. Hyvä liike tekee sen etkä myöhemmin sitten kadu ostostasi, ostokset ovat kuitenkin summiltaan isohkot.

      http://www.lastenturva.fi/tuotevalikoima/turvaistuimet/turvaistuimet_britax.html

    • ainakin suomessa

      kuulostaa uskomattomalta mutta huolimatta siitä että ISOFIX "standardin" mukaiset kiinnikkeet ovat olleet kaikissa autoissa jo viiden vuoden ajan, ei niihin näytä vieläkään saavan istuimia!

      Ja ne pari mallia jota saadaan maksavat aivan vaan SAA**NASTI. Kun on erillistä isofix-kehikkoa ja siihen istuinta ja adapteria ja ties mitä. Hökötys on lopulta aivan julmetun kokoinen ja painoinen mekano.

      Siniseltä tiskiltä yritin turhaan vuoden ajan kysellä renaultin omaa ISOFIX-istuinta mutta mitä vielä.

      Sakumaasta tilaamalla saat webbikaupasta ainakin yhtä nimenomana ISOFIX-istuimiin erikoistunutta merkkiä jota en ole suomessa nähnyt mutta siinäkin tulee aina erillinen automallikohtainen paksusta teräslangasta väännetty kehikko johon istuin kiinnitetään.

      Että sellainen "standardi" tällä kertaa.

      • ymmärtänyt

        jotenkin väärin. Riippuu tietysti minkä kokoiselle lapselle istuinta haet, mutta omamme (painoluokka 9-25kg, kasvot menosuuntaan) on vain yksi kokonaisuus. Ei siis mitään jalustoja/adaptereita jne. Painava on, sen myönnän. Onhan noita ISOFIX-malleja lähes kaikilla merkeillä, saatavana lastentarvikeliikkeistä ja autokaupoista Suomessakin. Yleisenä erona tosin vain kankaan kuosi ja väri.


      • mutta käännäpä se
        ymmärtänyt kirjoitti:

        jotenkin väärin. Riippuu tietysti minkä kokoiselle lapselle istuinta haet, mutta omamme (painoluokka 9-25kg, kasvot menosuuntaan) on vain yksi kokonaisuus. Ei siis mitään jalustoja/adaptereita jne. Painava on, sen myönnän. Onhan noita ISOFIX-malleja lähes kaikilla merkeillä, saatavana lastentarvikeliikkeistä ja autokaupoista Suomessakin. Yleisenä erona tosin vain kankaan kuosi ja väri.

        isoille lapsille löytyi noita kasvot eteenpäin-istuimia mutta kun muksua pitäisi ohjeiden mukaan istuttaa vähintään 2v selkä menosuuntaan.

        Sitä paitsi noille yli 10kg lapsille saa jo aika nopeasti auton omia vöitä käyttäviä istuimia.


    • omia kokemuksia

      Meillä on 2.5v pojalla ISOFIX-istuin, merkki muistaakseni Britax. Ko. istuimet yleensä maksavat enemmän kuin tavalliset (oma istuimemme maksoi muistaakseni 299€ tarjouksena jossain autonäyttelyn yhteydessä), ja ovat kenkumpia kiinnittää (vastoin yleistä luuloa). Kunhan istuimen saa paikalleen, niin siinä pysyy. Ei heilu eikä keiku, tuntuu kuin istuin olisi "osa autoa". Standardihan on yleinen, eli voit ostaa minkä tahansa ISOFIX-istuimen, niin se sopii mihin tahansa ISOFIX-kiinnityspisteillä varustettuun autoon. Suosittelen, mikäli istuinta ei päivittäin tarvitse irroitella.

      • VIlleeeeee

        Meillä myös Britaxin isofix-istuin (18kg asti) ja se on kyllä todella helppo irrottaa ja kiinnittää. Ehkä 5 sekuntia irrotus ja 5 sekuntia kiinnitys. Todella hyvä istuin.


      • joku
        VIlleeeeee kirjoitti:

        Meillä myös Britaxin isofix-istuin (18kg asti) ja se on kyllä todella helppo irrottaa ja kiinnittää. Ehkä 5 sekuntia irrotus ja 5 sekuntia kiinnitys. Todella hyvä istuin.

        Meillä on kakkosautona vanhempi (90-luvun)auto. Siinä tuskin on näitä isofix kiinnikkeitä. Tietääkö kukaan voiko tuommoista isofix turvaistuinta laittaa autoon, jossa ei ole varsinaisia isofix kiinnikkeitä??
        Olen tuota Recaroa (selkä menosuuntaan 9-18kg)harkinnut ostavani, mutta onkohan sitä mahdollista kiinnittää turvallisesti meidän autovanhukseen...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe