Jatkis:Pieni tyttö, suuret unelmat

Nipsuliinu

Eli väkersin tällaisen tarinan, jota kuka vaan saa jatkaa ja muutella.

-----

Terhi, tuo kuusivuotias tyttö, sinisilmäinen kaunokainen heräsi lauantaina vasta myöhään.Hän asteli keittiöön tarkoituksenaan ottaa jotain palasta. Keittiössä äiti Maarit ryysti kahviaan aamutakissa ja vaaleanpunaisissa pörrötohveleissaan. Äidin vieressä istui isä Karpo, joka myös ryysti kahviaan, tosin boksereissaan. "Jahas, Timo ei ole vielä herännyt",Terhi ajatteli. "Terhi meneppä herättämään veljesi niin päästään lähtemään", Karpo sanoi. "Niin minne lähtemään?" Terhi kysyi ja teki samalla itselleen voileipiä. "No tietenkin sinne Karttulaan, etkö muista. Enosi luokse", äiti sanoi kuin se olisi ollut itsestäänselvyys, vaikkei siitä ollut kerrottu Terhille mitään. Terhin enon luona oli kaikkea muuta kuin kivaa. Siellä ei ollut mitään tekemistä. Oli siellä ennen kivaa, kun Mika-enolla oli hevosia ja koira, mutta nyt hän oli rakentanut itselleen talon, jota ympäröi vain hiekka ja sora, eikä mitään tietoa leikkikentistä tai muista huvituksista.

Terhi kävi herättämässä isoveljensä Timon. "Ylös siitä, pinaattiaivo",Terhi mutisi. Terhi toivoi, ettei koko Timoa olisi olemassakaan. Toivoi hän myös, että he muuttaisivat maalle ja ostaisivat kaikenmaailman eläimiä. Hän oli maininnut toiveestaan vanhemmilleen, mutta he eivät ottaneet kuuleviin korviinsa. Kolmanneksi Terhi toivoi myös, että hän saisi toiset vanhemmat. ELi hän kokonaan vaihtaisi perhettä. Siitä toiveesta Terhi ei ollut koskaan kenellekään puhunut mitään, kahdesta muusta oli.

Terhi kävi usein Germana-mumminsa luona. Hän oli kertonut hänelle, että ei haluaisi Timoa olevan olemassakaan ja haluaisi muuttaa maalle. Mummi aina sanoi:"Pieni tyttö, suuret unelmat. Germana oli Terhin äidin äiti. Olisi suuri menetys Terhille, jos Germana kuolisi nyt. Terhin isän puolelta oli vain isoisä Valio, joka vain makasi sängyllään.

Terhi,Timo,Maarit ja Karpo olivat lähdössä juuri enonsa luo, kun..

Tästä saatte jatkaa.

2

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JohannPärkele

      ..Terhi näki enon seisovan siinä oven suussa. "Ei teidän kannata lähtä mun luo", eno sanoi. "Kuolin aamulla". Terhi katsoi ympärilleen. Kukaan muu ei ilmeisesti nähnyt enoa.

      "Jos menette silti mun kämpälle, niin se aarre on"... eno haihtui. Terhi meinasi kysyä isältä oliko se nähnyt enon, mutta vaikutti että ei ollut.

      *jatkakaa*

      • Mölli

        Terhi istuutui pöytään ihmetyksen vallasssa. Mikä tämä juttu nyt oli? Mikä oli tuo outo ilmestys? Ja ennenkaikkea, mikä aarre???
        -Menetkö sä herättämään sitä veljeäs? isäntä kysyi ja jatkoi kahvinsa hörppimistä samalla katsoen Terhiä käskevästi. Terhi ponnistautui ylös ja meni veljensä huoneeseen jossa tämä nukkui kuin tukki. Peitto oli lattialla ja vuodevaatteet mykkyrässä sängyn toisella laidalla. Terhi tökki veljeään mutta pian tämä toimenpide osoittautui hyödyttömäksi joten hän kieritti tämän lattialle peiton seuraksi kovan ryminän kera. Veli voihki ja kirosi rumasti mutta nousi kuitenkin lattialta ylös. -Aamupalalle, kohta lähdetään! Terhi sanoi ja marssi takaisin keittiöön. Hän ei aikonut sanoi näystään kenellekkään, ei ainakaan vielä...
        Aamupala syötiin hiljaisuudessa. Vain perheen kissa, Nero kehräsi hiljaa sohvalla.

        Olkaa hyvät, jatkakaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe