Matkalla uuteen -seelantiin

reissuun...

Olen lähdössä tammikuussa kaverini kanssa uuteen-seelantiin. Missä paikoissa kannattaisi käydä? Minkä tyyppinen reissu itsellänne oli (loma, pyöräily, kalastus, patikointi)? Mitä kannattaa ottaa huomioon matkaa valmistellessa? Minkälainen kokemus matkasi oli? Tekisitkö jotain toisin?

Olisi mukavaa jos ottaisitte yhteyttä ja antaisitte vinkkejä siellä pyörimiseen. Mihin kannattaa varautua jne.

Krista
[email protected]

2

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jani123

      Pari vuotta sitten (hui, onko siitä jo niin kauan! :) käytiin parin viikon reissulla uudessa seelannissa. Suurin ongelma sielä oli ajan puute - loma loppui liian aikaisin. Melko paljon on tullut matkattua myös työn puolesta mutta lentomatkan tolkuton pituus (kaikkiaan 25 tuntia per suunta) oli silti yllätys. Lentohenkilökunnan vinkit kannattaa ottaa tosissaan. Noi lennot siis syö vähintään pari päivää aikaa. Jos aikaa on enemmän niin välilaskupaikoissa käymistä kannattaa myös harkita kun reittilennoista kerran on kyse.

      Meillä vaimoni kanssa oli valmiiksi varta vasten meille järjestetty ohjelma joten liiemmin ei tarvinnut miettiä mitä tehdä ja mihin mennä. Ajan puutteen takia olimme vain pohjoissaaressa mutta väitetään, että eteläsaarella luonto olisi vieläkin uskomattomampi.

      Patikointireittejä on metsissä varsin paljon. Osa on huonokontoisia mutta vaikka metsät on kuin sademetsiä niin vaarallisia eläimiä ei tarvitse pelätä.. koska niitä ei ole.
      Rotoruaan kannattaa ehdottomasti mennä ja matkalla sinne on paljon mielenkiintoisia paikkoja. Rotoruassa on mm. kuumia lähteitä ja erilaisia extreme harrasteita. Lords Of The Rings retket taas on varsin kalliita. Kaikkiaanhan hintataso on suomea edullisempi, niinkuin melkein missä maassa tahansa.

      Niin, ehkä aika hyvä vinkki voisi olla se, että omalla (vuokra) autolla pääsee aika paljon mukavammin paikasta toiseen kuin julkisilla. Julkinen liikenne nimittäin on uudessa seelannissa melkoisen niukkaa ja maasto taas on hankalakulkuista esim. pyöräilyä ajatellen eikä erillisiä pyöräteitä pahemmin ole. Tiestö on paikoin kapeaa (piennar olematon) ja mutkikasta mutta muuten hyväkuntoista.

      Kaikenkaikkiaan uusi seelanti on uskomaton paikka eritoten luonnon suhteen. Ainoa vika siinä on se, että se on niin kaukana.

    • Kiwifinn

      Olen asunut taalla Uudessa-Seelannissa vuodesta 1992.
      Olen reissannut paljon, enemman kuin moni paikallinen taalla.
      Joten yksi neuvo on etta varatkaa tarpeeksi aikaa mukaan ja tulkaa kesalla eli joulu- tammi ja helmikuussa. Tais tulla kaksi neuvoa?
      Ja kaikki on halvempaa kuin Suomessa, polttoaine noin puolet, autot halpoja, ruoka halpaa, kalja halpaa myos ja siihen malliin. Vaikka eihan tanne kannata pelkastaan juopottelemaan tulla koska humalassa voi olla kanarialla ja jos on muisti poissa koko ajan niin eihan sita tarvitse pitkalle matkustaa, Kanarian Saaret on lahempana ;) Mutta jos haluatte nahda hienoja maisemia, surffata meressa, kalastella, seikkailla, kylpea kuumissa lahteissa, ja nauttia ulkoilmaelamasta niin tama maa on parhaita paikkoja siihen.
      Menkaa suoraan Etelasaarelle jos ei ole paljon aikaa, siella on hienoimmat maisemat ja hyvia patikointimaastoja jne. Jos koko maan meinaatte kiertaa niin varatkaa ainakin 2 kuukautta aikaa.
      Kia Ora!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe