Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi kaikki asiakkaat

istuvat likaiseen pöytään?

Mikä perkele siinä on, että se pylly on ängettävä juuri siihen pöytään, josta edelliset asiakkaat lähtivät ja pöytä on siivoamatta?
Vaikka viereiset viisi pöytää ovat vapaina!
Sitten nyrpistellään nenää ja tökitään lautasliinoja pinsettiotteella ja nostellaan laseja viereiseen pöytään. Tollot.

20

3833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skye

      Asiakas on aina oikeassa! Johtuisikohan sijoittuminen juuri siihen pöytään siitä, että se on sellainen pöytä, johon ei tupakanhaju pääse vai onko niin, että nämä viisi muuta pöytää on sijoitettu niin huonosti, että niissä istuminen pilaa ravintolanautinnon kärtyisien tarjoilijoiden lisäksi!

      • asiakas ei

        koskaan ole ravintolassa oikeassa!!! heillä voi kyllä olla omat mielipiteet ruuista, juomista, sistuksesta yms. mut ne tosiaan on mielipiteitä ei sitä että asiakas ois OIKEASSA!!


      • Skye
        asiakas ei kirjoitti:

        koskaan ole ravintolassa oikeassa!!! heillä voi kyllä olla omat mielipiteet ruuista, juomista, sistuksesta yms. mut ne tosiaan on mielipiteitä ei sitä että asiakas ois OIKEASSA!!

        Olet ymmärtänyt aivan väärin palveluammatin. Sinun tehtävän on passata ja huolehtia, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Jos pöytä on likainen, jossa asiakkaat ovat, etkö voi yksinkertaisesti kehottaa heitä siirtymään puhtaisiin pöytään vaikka tyyliin: "Arvoisat kuninkaalliset, tästä pöydästä lähti äskettäin seurue ja tämä on vähän likainen. Voisitteko siirtyä tuonne, jossa on siisti pöytä?". Jos he vielä haluavat istua, niin sitten kommentoit: "Käyhän sekin. Voisitteko hetken odottaa, että voin puhdistaa pöydän?" Ja siitä sitten palvelualan ammattilaisena tyylittelet homman loppuun ja keräät itsellesi isot juomarahat, josta et tietenkään maksa veroja - olethan mallikansalainen!


      • isot juomarahat?
        Skye kirjoitti:

        Olet ymmärtänyt aivan väärin palveluammatin. Sinun tehtävän on passata ja huolehtia, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Jos pöytä on likainen, jossa asiakkaat ovat, etkö voi yksinkertaisesti kehottaa heitä siirtymään puhtaisiin pöytään vaikka tyyliin: "Arvoisat kuninkaalliset, tästä pöydästä lähti äskettäin seurue ja tämä on vähän likainen. Voisitteko siirtyä tuonne, jossa on siisti pöytä?". Jos he vielä haluavat istua, niin sitten kommentoit: "Käyhän sekin. Voisitteko hetken odottaa, että voin puhdistaa pöydän?" Ja siitä sitten palvelualan ammattilaisena tyylittelet homman loppuun ja keräät itsellesi isot juomarahat, josta et tietenkään maksa veroja - olethan mallikansalainen!

        ÄLÄ NYT VITTU VIITTI NAURATTAA!!!!!!!!


      • waitress from hell
        isot juomarahat? kirjoitti:

        ÄLÄ NYT VITTU VIITTI NAURATTAA!!!!!!!!

        Mikä on suurin tippi jonka itse olet jättänyt?

        Meidän perheessä (sekä minä että mies rav.alalla) vedetään sitä linjaa että jos kaikki on mennyt odotusten mukaan, niin 10% loppusummasta, oli se 10% sitten 2 tai 20 euroa. Huonosta palvelusta joko hiukan pikkuhiluja tai ei tippiä lainkaan, odotukset ylittänyt kokemus palkitaan ehkä 20% tipillä.
        Olenpa kuullut sanottavan että Suomessa tippiä jättävät vain ne, jotka ovat itse alalla sekä ne, jotka ovat asuneet pitkään ulkomailla ns. kehittyneemmän tippikulttuurin vaikutuksen alaisena. Kertokaapas kantanne asiaan.


      • Jennisa
        waitress from hell kirjoitti:

        Mikä on suurin tippi jonka itse olet jättänyt?

        Meidän perheessä (sekä minä että mies rav.alalla) vedetään sitä linjaa että jos kaikki on mennyt odotusten mukaan, niin 10% loppusummasta, oli se 10% sitten 2 tai 20 euroa. Huonosta palvelusta joko hiukan pikkuhiluja tai ei tippiä lainkaan, odotukset ylittänyt kokemus palkitaan ehkä 20% tipillä.
        Olenpa kuullut sanottavan että Suomessa tippiä jättävät vain ne, jotka ovat itse alalla sekä ne, jotka ovat asuneet pitkään ulkomailla ns. kehittyneemmän tippikulttuurin vaikutuksen alaisena. Kertokaapas kantanne asiaan.

        Juu elikkä 37€ sain tippiä kerran, ne oli kolme japanilaista miestä joista yksi sitten jätti isomman tipin.
        Me ollaan myös miehen kanssa molemmat alalla.
        Sitä kannattee jos vaan joskus on aikaa ja viitseliäisyyttä nii keittiöstä tulla jutteleen ja näyttäytymään asiakkaille niin heti tulee hyvin tippiä. Se on huomattu!!
        Sillon menee ihan hyvin kun tippiä tulee keskimäärin 1€/työtunti.


      • Jennisa
        waitress from hell kirjoitti:

        Mikä on suurin tippi jonka itse olet jättänyt?

        Meidän perheessä (sekä minä että mies rav.alalla) vedetään sitä linjaa että jos kaikki on mennyt odotusten mukaan, niin 10% loppusummasta, oli se 10% sitten 2 tai 20 euroa. Huonosta palvelusta joko hiukan pikkuhiluja tai ei tippiä lainkaan, odotukset ylittänyt kokemus palkitaan ehkä 20% tipillä.
        Olenpa kuullut sanottavan että Suomessa tippiä jättävät vain ne, jotka ovat itse alalla sekä ne, jotka ovat asuneet pitkään ulkomailla ns. kehittyneemmän tippikulttuurin vaikutuksen alaisena. Kertokaapas kantanne asiaan.

        aina sen 10%, jos on tosi huonoa palvelua tai ruokaa nii sit vähemmän tai sit en mitää. muutaman kerran oon yllättynyt niin positiivisesti et melkei 20% ja silloin oon kyl antanut muutenki joko spostilla tai muuten nii palautetta ja kiitoksia.
        Sitä on vaan kasvanut ehkä aika kriittiseksi, sitä vertaa aina itteensä...


      • ent rav.työntekijä
        waitress from hell kirjoitti:

        Mikä on suurin tippi jonka itse olet jättänyt?

        Meidän perheessä (sekä minä että mies rav.alalla) vedetään sitä linjaa että jos kaikki on mennyt odotusten mukaan, niin 10% loppusummasta, oli se 10% sitten 2 tai 20 euroa. Huonosta palvelusta joko hiukan pikkuhiluja tai ei tippiä lainkaan, odotukset ylittänyt kokemus palkitaan ehkä 20% tipillä.
        Olenpa kuullut sanottavan että Suomessa tippiä jättävät vain ne, jotka ovat itse alalla sekä ne, jotka ovat asuneet pitkään ulkomailla ns. kehittyneemmän tippikulttuurin vaikutuksen alaisena. Kertokaapas kantanne asiaan.

        itse jätän tippiä jos siihen on tarvetta, eli jos palvelu on ollut hyvää jne.. nykyään vaan tulee liika usein huomattua että hymykin on tarjoilijalla tiukassa, joten ei ihme jos ei tule tippiä!!!


    • kertaa kun

      näin tapahtuu niin ota pöytävaraus lappu ja laita siihen sopiva aika ja tunnetun vaikustusvaltaisen henkilön nimi ja vie se siihen likaiseen pöytään missä asiakkaat istuu!! sit pyydät niitä siirtymään puhtaaseen katettuun pöytään.
      toimii meinaan aina ja jos nää "tollot" rutisee niin voi voi..

      • waitress from hell

        Pidän itse brikkaa ja rättiä aina hollilla siltä varalta jos tulee tilanne jossa en ehdi plokata pöytää heti, ja joku ehkä ehtii hyökätä siihen likaiseen pöytään. Isken brikan ja rätin siihen likaiseen pöytään ennenkuin lähden laskuttamaan toista pöytää, viemään juomia tms mikä nyt onkaan sillä hetkellä se akuutein asia. 90% tapauksista asiakkaat eivät mene siihen pöytään. En tiedä miten se brikka ja rätti tekee pöydästä vastenmielisemmän kuin ne likaiset astiat, mutta tuntuu toimivan.


    • ravintolapsykologiaa..

      Kyllä tuokin juttu siellä ravintolakoulussa sen psykologian tunnilla kerrotaan.
      Syy on yksinkertainen ja ihan rakennettu ihmiseen ( siis myös sinuún tarjoilija hyvä) -
      Ravintolassa on siis useita tyhjiä ja katettuja pöytiä ja sitten se yksi, josta seurue lähtee ja joka on tietenkin romua ja roinaa vielä täysi. Uuset asiakkaat suuntavat tähän likaiseen pöytään syystä, että se pieni kummallinen alitajunta kertoo näille asiakkaille , että tuo pöytä on kelvannut muille, siinä näköjään palvelu pelaa - miksi muut ovat tyhjät - niissähän on jotain vikaa vikaa vikaa..
      Asiakkaat eivät voi tälle mitään - alitajunta/piilotajunta määrää ne askelkuviot - sitä ei edes tiedosta.
      Ja siksipä ällistys ja hämmennys onkin suurta, kun kiukkuinen piika pikkarainen tulee rättiään heiluttaen ja mielenosoituksellisesti brikkansa kanssa kolistellen ko pöytään uusien asiakkaiden luokse ilmoittaen tavalla tai toisella, etteivät nämä arvon asiakkaat ole aasia viisaampia kun kerran noita puhtaitakin pöytiä vieressä on.
      Eli turhaahan siinä on näitä asiakkaita syytellä tai heille mieltään osoittaa - he käyttäytyvät suorastaan epänormaalin normaalisti - jos joku ryhmä taas puhtaaseen pöytään menee kyseessä on todnäköisesti ravintola-alalainen, edustaja, myyntimies tms. joka on tottunut olemaan kuuntelematta alitajuntansa käskyjä ( patologisia paskanjauhajia..? )

      Eli siivoa vaan pöydät ihan nätisti hymyillen - mikäli osoitat tuon alitajuntaisen pöytävalinnan asiakkaille pettymykseksi, jääpi tipit saamatta ja asiakkaat vaihtavat ravintelia sellaiseen, jossa se tarjoilija tietää ammatistaan ja asiakkaistaan edes tämän perusjuttuihin kuuluvan asian.
      Ja p.s
      Asiakkaan annetaan luulla olevansa oikeassa ja niin kauan kuin on maksava sellainen - onkin. Sillä sieltä asiakkaan lompakosta ne piiankin palkat tulevat.
      Asennetta peliin tarjoilijat.

      • Skye

        Mahtava kirjoitus! En tiedä, oletko alalla mutta jos olet niin sinunlaisia kaivataan lisää!!!


      • ja jatkuu
        Skye kirjoitti:

        Mahtava kirjoitus! En tiedä, oletko alalla mutta jos olet niin sinunlaisia kaivataan lisää!!!

        eli vanha konkari alalla vaan edelleen näitä samoja juttuja vuosi vuodelta untuvikoilta...


    • asiakas tietää

      Tietysti halutaan istua ikkunan ääressä tms sopivassa paikassa. Tyhjät pöydät on huonoissa paikoissa, esim. jatkuva trafiikki selän takaa tai lähellä salaattipöytää jossa koko ajan kuljetaan tai muuten huonossa paikassa.

      • waitress from hell

        tuo 'parhaat pöydät on varattuja / likaisia' - ei selitä mitään siinä vaiheessa kun niitä siistejä ikkunapöytiä on pitkä rivi ja asiakas tallustaa niiden ohi siihen ainoaan likaiseen ikkunapöytään.

        En ole ravintolakoulua käynyt, joten noista ravintolapsykologian hienouksista en tiedä: silti ainoa järkeenkäyvältä kuulostava selitys tuolle likaisten pöytien viehästysvoimalle tuli tässä ketjussa siltä konkarilta joka kertoi olleensa 30v alalla jne.
        Kyllä se silti ketuttaa, kun olet puunannut pöydät puhtaaksi ja sitten siihen ainoaan likaiseen pitää asiakkaan välttämättä istua. Se sitten taas on eri asia miten siihen kukin reagoi ärsytyksestään huolimatta.


    • täällä sama

      piika eka esitää provo kysymyksen ja sit itse siihen vastailee!! heh he eikö muuta tekemistä oo??

    • ida83

      tottakai, asiakkaat tahtoo istua siinä vitun likaises pöydäs ainoastaan siksi koska se on muillekki kelvannu.. paskasiin pöytiin vaan varattu lappu ja jos edelleenkin tuuppaa itsensä siihen pöytään niin sit vaan sanomaan että anteeks tämä pöytä on varattu..(ja aina tekis mieli jatkaa että "mutta ei vittu todellakaan teille...") ei vaan...
      ja ku joku puhu noista tipeistä, hei asiakkaat, ei se oikein niin mene että näitä tippejä tulis niin ku telkkarissa näytetään, keskimääräinen määrä mitä asiakkaat jättää on ehkä se 1-2. tai sitten kaadetaan lompakon 5,10,20 cntiset pöydälle. ehkä jokunen 50 cnt:inen kans. ravintola alan ihmiset jättää enemmän tippejä kylläkin. se on totta.. itsellä riippuu määrä paljon loppu lasku tekee, jätän aina vähintää 5e, mut olen jättäny 20 e 80e laskusta kans..mikäli palvelu ei ole aivan päi hevon vittua..tai ruoka..
      parasta tippiä mitä voin vaan saada jos on huono päivä on jos tulee hyvää palautetta työstäni suoraan asiakkaalta ja jos nämä asiakkaat vielä sattuis olemaan puheliaita ja hauskoja. siinä muuttuu mieli aika lailla. mutta näitä asiakkaita on harvas.. naama norsun vitus tullaan usein ja ollaan ku omistettaisiin oko hela maailmaa..

      mutta on pahempia asioita ku se että istutaan paskaseen pöytään... sanotaan vaikka että 20 hengen seurue istataa isoon pöytään, ja kaikilla menee laskut erikseen, he tilavat kentiees juomat alkuun, ruoat tilataan ja ollaan syöty.. sitten ku viina virtaa aletaan vaihtelemaan paikkoja koska eskoa ei enään huvita puhua pirjon kanssa vaan hänellä on nyt asiaa leenalle. ja tämä jatkuu kunnes kukaan ei istu paikassa missä tilas ruoat, mutta kuitenkin halutaan vielä jälkkäreit ja juomia.. siinä sul on sit se pöytä kartta ja koitat saada tolkkua kuka tilas mitäkin ja missä istuu nykyään... puhumattakaan että joku maksaa jonkun toisen laskun juomat omat tilaukset..... mutta laskun jako pitäisi tapahtua ällistyttävän nopeasti.. tämä saa perskarvat nousamaan ku niskavillat konsanaan..

      nojoo...jospa tästä lähtis töihin taas vaihteex ;)

      • Jennisa

        jotenki lämmitti mieltä lukea toi sun viesti! HDF!


    • ja sitä rataa

      Ja kuinka paljon sappi kiehuukaan -hiljaa sisällä, toki, tai enintään siellä takapentterissä työkavereiden kesken- siinä vaiheessa, kun käy näin:

      Pöytä 'joku', vaikkapa nro 9, on laskunsa kuitannut, kerää kamppeensa ja poistuu. Samalla hetkellä olet ottamassa tilausta pöydästä 10, ja siihen pöytään tilataan sitten listan työläimmät alkudrinkit joita saat vääntää kotvasen siellä tiskillä.
      Sillä välin kun mittailet viinoja tiskin takana, ovesta tallaa sisään uusi seurue, joka katsoo fiksuimmaksi valita juuri sen likaisen pöydän nro 9, jonka penkit ovat vielä lämpöiset edellisten asiakkaiden jäljiltä, tulivathan edelliset asiakkaat heitä tuulikaapissa vastaan.
      Sillä aikaa kun väkerrät niitä alkudrinksuja limenkuorilastuineen (niitähän ei tietenkään ole misattu valmiiksi) pöytään 10, ovat nämä ysipöydän uudet valtiaat siirtäneet likaiset lasit ja roskat viereiseen pöytään. Loppuaika menee sinänsä hyvin, mutta jälkikäteen netti laulaa ja nämä ysipöydän jälkimmäiset asiakkaat marmattavat siitä kun 'JOUTUIVAT ITSE SIIVOAMAAN PÖYDÄN'.
      Niin. Puhtaitakin pöytiä oli tarjolla, vieläpä ihan yhtä 'hyviä' kuin se likainen ysi. Ja ravintolassa oli muitakin asiakkaita kuin he, ja nämä muutkin ansitsevat aivan yhtä lailla tulla palvelluiksi ja saada ne drinkkinsä pöytään. Tarjoilija ei kykene jakautumaan kahteen paikkaan yhtä aikaa, joten tuossa tilanteessa vaan käy niin että jompikumpi ehtii hiukan ennen toista, joko teet ne drinkit loppuun tai säntäät siivoamaan pöytää. Sillekään emme ikävä kyllä voi mitään, että drinkin ainekset piti haalia kasaan, sekoittaa, sheikata, kaataa lasiin jne ja se vie oman aikansa. Kyse oli ehkä kahdesta minuutista, mutta sekin aika oli näille paskaisen pöydän valloittajille liian pitkä.
      Asiakas luulee olevansa aina oikeassa, vaikkei ymmärtäisi ravintolasalin prosesseista yhtään mitään. Ja me olemme pahoillamme. Jee.

    • Rav.pääl

      Ei suomessa kuulu jättää mitään tippiä. Joissain maissa se on se on selkeästi jätettävä, eikä mikään vapaaehtoinen kuluerä, toisin kuin suomessa, jossa tarjoilijat saavat palkan tessin mukaan riippumatta tipeistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe