pasteurella?

tääh??

en oikee tajua mikä on pasteurella..?sen tiiän et se on joku sairaus mut minkä lainen?

19

10562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hattunen

      Pasteurella on äkäinen bakteeri.Meidän kanilla se puhkei silmään.Silmäluomen alle kehittyi paise, joka lääkärissä puhkaistiin ja hoidettiin antibiootilla.Meidän pupulla sen sai esiin ilmeisesti stressaantuminen.Meillä kävi koira kylässä.Kani oli kyllä eri huoneessa.Pasteurella voi iskeä esim.keuhkoihin, mahaan, mihin vai ruumiin osaan. Se tarttuu myös ihmiseen.Meidän kanille jouduin hankkimaan vatsan suojaksi terveen kanin papanoita, jotka sekoitettiin kauravelliin ja annettiin sitten kanille. Silmää myös huuhdottiin useita kertoja päivässä keitetyllä vedellä.Onko kanillasi todettu pasteurella, vai kysytkö muuten vain.???

      • kysyin..

        muuten vain..kun luin yhden viestin että niiden kanilla on pasteurella ja halusin tietää minkälainen se on..:) kiitos vastauksesta!:P


      • k.s.

        no ehkä epäilen, minulla oli muutomaviikko sitten (okkenustauti) ja oksensin, enkä normaalisti oksenna voisko se on pasterellaa?
        ja kanilla on korvasta lähteny karvaa ja epäilyttää tuo tilanne.Tiiätkö mikä sillä kanilla ,Patulla voisi olla?


    • Sara

      Niin ja lisäyksenä vielä, että jokainen kani kantaa pasteurella-bakteeria, mutta yleensä jos kani on hyväkuntoinen, niin pasteurella ei puhkea.

      • Bubble

        Tietääkseni jokainen kani ei välttämättä kanna tätä pasteurella bakteeria, mutta saattaa olla tietämättään sen kantaja. Bakteeri toisin sanoen saattaa viettää pitkiä aikoja kanin elimistössä oireettomana, mutta esim. stressi tai jotkin ulkoiset tekijät saattavat laukaista ja aiheuttaa sairauden puhkeamisen. Kun bakteeri kerran joutuu elimistöön sitä ei ole mahdollista enää saada sieltä lähtemään


    • pu-pu-pu

      Tiedän siitä aika vähän mutta se on sellainen paise silmässä, jolle täytyy muistaakseni antaa joku kuuri. eli kani on vietävä heti eläinlääkäriin. silmä saattaa muurautua umpeen
      jolloin kani on apaattinen, eikä välttämättä
      syö ja juo kunnolla ...

    • Hegeira

      on tosissaan aikas inhottava bakteeri... Se tekee sellaisia paiseita kanin elimistöön. Niitä voi siis olla ihan missä tahansa, jopa ihan luuhun kiinnittyneenä. Meidän kanilla pasteurella teki 2 paisetta takajalan niveleen ja aiheutti näin - kanin ollessa viel kasvuvaiheessa - jalan kasvamisen ja kehittymisen vinoon, joka näkyy viel tänäkin päivänä. Eli P on välittömästi eläinlääkärin hoitoa vaativa sairaus, jos se siis pääsee puhkeamaan.

      • Norsu

        Hei.
        Meidän kanille tuli kaksi paisetta naamaan. Nyt se syö antibioottia ja huomenna viemme sen röntgeniin ja tutkittavaksi. Laitoimme kanit jo eri häkkeihin ettei tyttö pupu saa samaa bakteeria. Voiko meidän pupu selvitä tästä va onko pasteurella ns. kuolemantuomio?


      • måwouet
        Norsu kirjoitti:

        Hei.
        Meidän kanille tuli kaksi paisetta naamaan. Nyt se syö antibioottia ja huomenna viemme sen röntgeniin ja tutkittavaksi. Laitoimme kanit jo eri häkkeihin ettei tyttö pupu saa samaa bakteeria. Voiko meidän pupu selvitä tästä va onko pasteurella ns. kuolemantuomio?

        "Laitoimme kanit jo eri häkkeihin ettei tyttö pupu saa samaa bakteeria. Voiko meidän pupu selvitä tästä va onko pasteurella ns. kuolemantuomio? " pasteurella ei ole kuolemantuomio. pasteurellan kanssa voi elää mutta se vaatii erillistä hoitoa. jos kanillasi oli pasteurella bakteeri niin se on jo kyllä jo tartuttanut toisenkin kanisi. pasteurella tarttuu helposti.


    • joku_

      meillä kanille puhkes pasteurella juhannuksena. ihmettelin et mikä se on ku se tuli yhtäkkiä poskeen. vein sen sitte eläinlääkäriin niin se puhkastiin ja nyt se saa suun kautta antbioottia. kun se puhkes mun kanin poskeen niin sen seurauksena siltä piti poistaa pari hammasta siltä puolen mihin se oli tullu. ku se vaikuttaa vissiin hampaisiin jos se tulee poskeen.hampaat oli kuulemma "mätiä" ja irtoamassa. et jos kanille tulee sellanen patti niin heti eläinlääkäriin.

      • Capolainen

        Mainitsitte sen, että pasteurella tarttuu myös ihmiseen?
        Eli siis tarttuuko kuinka helposti ja mitä aiheuttaa?


      • ohaug
        Capolainen kirjoitti:

        Mainitsitte sen, että pasteurella tarttuu myös ihmiseen?
        Eli siis tarttuuko kuinka helposti ja mitä aiheuttaa?

        tarttuuko ihmiseen?


      • kå'ibi
        ohaug kirjoitti:

        tarttuuko ihmiseen?

        nhpi


      • nimetön888
        Capolainen kirjoitti:

        Mainitsitte sen, että pasteurella tarttuu myös ihmiseen?
        Eli siis tarttuuko kuinka helposti ja mitä aiheuttaa?

        EI varmasti tartu ihmiseen! :D Ihmisillä ja kaneilla on eri taudit ja ne eivät yleensä tartu ihmisistä kaniin ja kanista ihmiseen. Kannattaa lukea kanin sairauksista kertovia nettisivustoja, jotkin taudit voivat tarttua myös ihmiseen, mutta pasteurella ei ainakaan tartu. http://kaniwiki.wikispaces.com/Terveys


    • nöin

      pastaurellaa kantaa suurin osa pupuista, jos emolla on se bakteeri se tulee myös poikasille, tarttuu pisaratartuntana muttei välttämättä koskaan puhkea. Stressi, likaiset olotilat jne voi käynnistää tämän taudin. pupu ei jaksa kantaa enää päätään silmät heittelee joka suuntaan ja tasapaino horjuu. silloin jos huomaa näitä merkkejä niin heti lääkäriin ja antibiootti kuurille, yleensä 50/50% selviääkö pupu tästä. toinen pupu poikasistamme selvisi tästä mutta toinen kuoli. eli pupuille hyvät olot elämiseen jos mahdollisesti saattaisi kantaa tätä bakteeria ettei pääse puhkeamaan.

    • Hermeliini01

      Minä olen ymmärtänyt tämän että jokainen kani kantaa sitä pasteurella bakteeria eikä siinä ole mitään, mutta stressi tai sairastelu, vastustuskyvyn heikkenemin aiheuttaa sen bakteerin liiallisen kasvun.

      Meillä oli aikoinaan kaksi kania, veljekset Vili ja Jesse. Jesse rupesi sairatelemaan vuodenvaihteen aikaan, sillä vuoti räkää nenästä ja oli hieman alakuloinen. Tarkoitus oli vklopun yli seurata ja viedä seuraavana arkena lääkäriin mutta Jesse ehtikin yön aikaan kuolla. Syytä ei tajuttu.

      Sen jälkeen tämä Vili kani masentui täysin. Se vaan oli eikä ruvennut millekään eikä ruoka maistunut joten sen myötä rupesin olemaan vaan enemmän ja enemmän sen seurana kunnes eräänä päivänä huomasin sen loikkivan pää hieman vasemmalle kallelleen. Vein isälle kanin näytille mutta hän ei huomannut erikoista. Viimein kun kani välillä kaatui vasemmalle kyljelle vietiin se eläinlääkäriin. Epäilivät välikorvan tulehdusta ja siihen saatiin lääkitys. Lääkityksen loputtua kani alkoi samaan kohtauksia joissa se vaan pyöri selälleen lattialla ja kouristeli. Vietiin heti kouristuksen aikaan se eläinlääkärille jossa ne antoi jonkun lääkepiikin ja sanoivat että sillä on aivokalvontulehdus. Kani rauhoittui. Vietiin se kotiin ja pidettiin lämpimässä pahvilaatikossa se ja odotettiin että se virkoaisi. Se vaan huohotti ja makasi laatikossa. Pari tuntia siinä meni kunnes huohotus loppui ja tiedettiin että nyt sen elämä päättyi. Eläinlääkäri kun ei hyvää ennustetta antanut. Hetken oli hiljaista kunnes kani loikkasi virkeänä laatikosta. Vähän tokkurassa se oli mutta hengissä. Pitkä lääkitys saatiin, kanin pää jäi kokonaan vasemmalle puolen kallelleen ja vasen silmä sokeutui mutta se jäi eloon. Elämäninto palasi ja päästiin loppuvuosi onnellisesti eteenpäin.

      Vajaan vuoden päästä joulukuussa Vilin tasapaino alkoi taas järkkyä. Lääkekuurit saatiin mutta ne eivät tehonneet muuhuin kuin että kohtauksia ei tullut. Pää vaan enemmän kallistui, vasen puoli päästä hieman turposi minkä vuoksi vasen silmä ei enää mennyt kiinni. Tutkimuksissa ilmeni että Vili laahasi silmää maata vasten ja se kärsi siitä niin paljon.
      Kanin lähdön aika tuli ja kaikki tämä sen pasteurellan aiheuttaman aivomuutoksen takia.

      • :Bpuppe

        on tuo pastruella kyllä kauhea, se voi viedä niin kanin kuin kanin. Omia kanejanikin on tuohon kuollut. Se on alkanut meidän kaneilla yleensä siitä kun ei kani syö kunnolla, toinen meidän kani joka kuoli tuohon välikorvantulehdukseen niin tulehdus oli edennyt niin pitkälle ennen kuin mitään kerettiin tekemään. Jotkut kanit se voi viedä nopeasti, jotkut todella hitaasti ja kivullisesti. Mutta jos kanilla ilmenee jotain terveestä poiketen kannattaa aina todellakin ottaa yhteys eläinlääkäriin!


    • TiuhtiPeppi

      Enpä ollut edes kuullut tällaisesta. Yhtä blogia luin ja sen kautta sitten sain tietooni. Piti tulla lukemaan että mikäs se on kun itselläkin 2kania :)

    • Anonyymi

      Ihan muuten vaan tulin tänne kysymään voiko pasteurella tarttua kaunista ihmiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe