pasteurella?

tääh??

en oikee tajua mikä on pasteurella..?sen tiiän et se on joku sairaus mut minkä lainen?

19

8961

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hattunen

   Pasteurella on äkäinen bakteeri.Meidän kanilla se puhkei silmään.Silmäluomen alle kehittyi paise, joka lääkärissä puhkaistiin ja hoidettiin antibiootilla.Meidän pupulla sen sai esiin ilmeisesti stressaantuminen.Meillä kävi koira kylässä.Kani oli kyllä eri huoneessa.Pasteurella voi iskeä esim.keuhkoihin, mahaan, mihin vai ruumiin osaan. Se tarttuu myös ihmiseen.Meidän kanille jouduin hankkimaan vatsan suojaksi terveen kanin papanoita, jotka sekoitettiin kauravelliin ja annettiin sitten kanille. Silmää myös huuhdottiin useita kertoja päivässä keitetyllä vedellä.Onko kanillasi todettu pasteurella, vai kysytkö muuten vain.???

   • kysyin..

    muuten vain..kun luin yhden viestin että niiden kanilla on pasteurella ja halusin tietää minkälainen se on..:) kiitos vastauksesta!:P


   • k.s.

    no ehkä epäilen, minulla oli muutomaviikko sitten (okkenustauti) ja oksensin, enkä normaalisti oksenna voisko se on pasterellaa?
    ja kanilla on korvasta lähteny karvaa ja epäilyttää tuo tilanne.Tiiätkö mikä sillä kanilla ,Patulla voisi olla?


  • Sara

   Niin ja lisäyksenä vielä, että jokainen kani kantaa pasteurella-bakteeria, mutta yleensä jos kani on hyväkuntoinen, niin pasteurella ei puhkea.

   • Bubble

    Tietääkseni jokainen kani ei välttämättä kanna tätä pasteurella bakteeria, mutta saattaa olla tietämättään sen kantaja. Bakteeri toisin sanoen saattaa viettää pitkiä aikoja kanin elimistössä oireettomana, mutta esim. stressi tai jotkin ulkoiset tekijät saattavat laukaista ja aiheuttaa sairauden puhkeamisen. Kun bakteeri kerran joutuu elimistöön sitä ei ole mahdollista enää saada sieltä lähtemään


  • pu-pu-pu

   Tiedän siitä aika vähän mutta se on sellainen paise silmässä, jolle täytyy muistaakseni antaa joku kuuri. eli kani on vietävä heti eläinlääkäriin. silmä saattaa muurautua umpeen
   jolloin kani on apaattinen, eikä välttämättä
   syö ja juo kunnolla ...

  • Hegeira

   on tosissaan aikas inhottava bakteeri... Se tekee sellaisia paiseita kanin elimistöön. Niitä voi siis olla ihan missä tahansa, jopa ihan luuhun kiinnittyneenä. Meidän kanilla pasteurella teki 2 paisetta takajalan niveleen ja aiheutti näin - kanin ollessa viel kasvuvaiheessa - jalan kasvamisen ja kehittymisen vinoon, joka näkyy viel tänäkin päivänä. Eli P on välittömästi eläinlääkärin hoitoa vaativa sairaus, jos se siis pääsee puhkeamaan.

   • Norsu

    Hei.
    Meidän kanille tuli kaksi paisetta naamaan. Nyt se syö antibioottia ja huomenna viemme sen röntgeniin ja tutkittavaksi. Laitoimme kanit jo eri häkkeihin ettei tyttö pupu saa samaa bakteeria. Voiko meidän pupu selvitä tästä va onko pasteurella ns. kuolemantuomio?


   • måwouet
    Norsu kirjoitti:

    Hei.
    Meidän kanille tuli kaksi paisetta naamaan. Nyt se syö antibioottia ja huomenna viemme sen röntgeniin ja tutkittavaksi. Laitoimme kanit jo eri häkkeihin ettei tyttö pupu saa samaa bakteeria. Voiko meidän pupu selvitä tästä va onko pasteurella ns. kuolemantuomio?

    "Laitoimme kanit jo eri häkkeihin ettei tyttö pupu saa samaa bakteeria. Voiko meidän pupu selvitä tästä va onko pasteurella ns. kuolemantuomio? " pasteurella ei ole kuolemantuomio. pasteurellan kanssa voi elää mutta se vaatii erillistä hoitoa. jos kanillasi oli pasteurella bakteeri niin se on jo kyllä jo tartuttanut toisenkin kanisi. pasteurella tarttuu helposti.


  • joku_

   meillä kanille puhkes pasteurella juhannuksena. ihmettelin et mikä se on ku se tuli yhtäkkiä poskeen. vein sen sitte eläinlääkäriin niin se puhkastiin ja nyt se saa suun kautta antbioottia. kun se puhkes mun kanin poskeen niin sen seurauksena siltä piti poistaa pari hammasta siltä puolen mihin se oli tullu. ku se vaikuttaa vissiin hampaisiin jos se tulee poskeen.hampaat oli kuulemma "mätiä" ja irtoamassa. et jos kanille tulee sellanen patti niin heti eläinlääkäriin.

   • Capolainen

    Mainitsitte sen, että pasteurella tarttuu myös ihmiseen?
    Eli siis tarttuuko kuinka helposti ja mitä aiheuttaa?


   • ohaug
    Capolainen kirjoitti:

    Mainitsitte sen, että pasteurella tarttuu myös ihmiseen?
    Eli siis tarttuuko kuinka helposti ja mitä aiheuttaa?

    tarttuuko ihmiseen?


   • kå'ibi
    ohaug kirjoitti:

    tarttuuko ihmiseen?

    nhpi


   • nimetön888
    Capolainen kirjoitti:

    Mainitsitte sen, että pasteurella tarttuu myös ihmiseen?
    Eli siis tarttuuko kuinka helposti ja mitä aiheuttaa?

    EI varmasti tartu ihmiseen! :D Ihmisillä ja kaneilla on eri taudit ja ne eivät yleensä tartu ihmisistä kaniin ja kanista ihmiseen. Kannattaa lukea kanin sairauksista kertovia nettisivustoja, jotkin taudit voivat tarttua myös ihmiseen, mutta pasteurella ei ainakaan tartu. http://kaniwiki.wikispaces.com/Terveys


  • nöin

   pastaurellaa kantaa suurin osa pupuista, jos emolla on se bakteeri se tulee myös poikasille, tarttuu pisaratartuntana muttei välttämättä koskaan puhkea. Stressi, likaiset olotilat jne voi käynnistää tämän taudin. pupu ei jaksa kantaa enää päätään silmät heittelee joka suuntaan ja tasapaino horjuu. silloin jos huomaa näitä merkkejä niin heti lääkäriin ja antibiootti kuurille, yleensä 50/50% selviääkö pupu tästä. toinen pupu poikasistamme selvisi tästä mutta toinen kuoli. eli pupuille hyvät olot elämiseen jos mahdollisesti saattaisi kantaa tätä bakteeria ettei pääse puhkeamaan.

  • Hermeliini01

   Minä olen ymmärtänyt tämän että jokainen kani kantaa sitä pasteurella bakteeria eikä siinä ole mitään, mutta stressi tai sairastelu, vastustuskyvyn heikkenemin aiheuttaa sen bakteerin liiallisen kasvun.

   Meillä oli aikoinaan kaksi kania, veljekset Vili ja Jesse. Jesse rupesi sairatelemaan vuodenvaihteen aikaan, sillä vuoti räkää nenästä ja oli hieman alakuloinen. Tarkoitus oli vklopun yli seurata ja viedä seuraavana arkena lääkäriin mutta Jesse ehtikin yön aikaan kuolla. Syytä ei tajuttu.

   Sen jälkeen tämä Vili kani masentui täysin. Se vaan oli eikä ruvennut millekään eikä ruoka maistunut joten sen myötä rupesin olemaan vaan enemmän ja enemmän sen seurana kunnes eräänä päivänä huomasin sen loikkivan pää hieman vasemmalle kallelleen. Vein isälle kanin näytille mutta hän ei huomannut erikoista. Viimein kun kani välillä kaatui vasemmalle kyljelle vietiin se eläinlääkäriin. Epäilivät välikorvan tulehdusta ja siihen saatiin lääkitys. Lääkityksen loputtua kani alkoi samaan kohtauksia joissa se vaan pyöri selälleen lattialla ja kouristeli. Vietiin heti kouristuksen aikaan se eläinlääkärille jossa ne antoi jonkun lääkepiikin ja sanoivat että sillä on aivokalvontulehdus. Kani rauhoittui. Vietiin se kotiin ja pidettiin lämpimässä pahvilaatikossa se ja odotettiin että se virkoaisi. Se vaan huohotti ja makasi laatikossa. Pari tuntia siinä meni kunnes huohotus loppui ja tiedettiin että nyt sen elämä päättyi. Eläinlääkäri kun ei hyvää ennustetta antanut. Hetken oli hiljaista kunnes kani loikkasi virkeänä laatikosta. Vähän tokkurassa se oli mutta hengissä. Pitkä lääkitys saatiin, kanin pää jäi kokonaan vasemmalle puolen kallelleen ja vasen silmä sokeutui mutta se jäi eloon. Elämäninto palasi ja päästiin loppuvuosi onnellisesti eteenpäin.

   Vajaan vuoden päästä joulukuussa Vilin tasapaino alkoi taas järkkyä. Lääkekuurit saatiin mutta ne eivät tehonneet muuhuin kuin että kohtauksia ei tullut. Pää vaan enemmän kallistui, vasen puoli päästä hieman turposi minkä vuoksi vasen silmä ei enää mennyt kiinni. Tutkimuksissa ilmeni että Vili laahasi silmää maata vasten ja se kärsi siitä niin paljon.
   Kanin lähdön aika tuli ja kaikki tämä sen pasteurellan aiheuttaman aivomuutoksen takia.

   • :Bpuppe

    on tuo pastruella kyllä kauhea, se voi viedä niin kanin kuin kanin. Omia kanejanikin on tuohon kuollut. Se on alkanut meidän kaneilla yleensä siitä kun ei kani syö kunnolla, toinen meidän kani joka kuoli tuohon välikorvantulehdukseen niin tulehdus oli edennyt niin pitkälle ennen kuin mitään kerettiin tekemään. Jotkut kanit se voi viedä nopeasti, jotkut todella hitaasti ja kivullisesti. Mutta jos kanilla ilmenee jotain terveestä poiketen kannattaa aina todellakin ottaa yhteys eläinlääkäriin!


  • TiuhtiPeppi

   Enpä ollut edes kuullut tällaisesta. Yhtä blogia luin ja sen kautta sitten sain tietooni. Piti tulla lukemaan että mikäs se on kun itselläkin 2kania :)

  • Anonyymi

   Ihan muuten vaan tulin tänne kysymään voiko pasteurella tarttua kaunista ihmiseen

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   5085
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   191
   3864
  3. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   75
   3101
  4. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   289
   3074
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   1959
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   81
   1932
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   236
   1660
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   184
   1138
  9. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1017
  Aihe