Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Luonteiden erot

Nimetön

Kuinka paljon mielestänne Dobermannin ja Rottweilerin luonteilla on eroa? Ja mitä eroa? Yksilöllistä sekin, tietysti, mutta kertokaa oma kokemuksenne.

Pähkäilen näiden kahden rodun välillä, enkä osaa päättää kummankaan hyväksi, joten jään kai kohta kokonaan ilman...!!!

2

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tooperin mami

      Kaveri sattui ottamaan juuri samaan aikaan Rotikan kun meidän perheeseen tuli Dobberi, itselläni ei aijempaa kokemusta Dobberista ollut, toisin kun taas ystävälläni on ollut aijemmin Rotikka.

      Itselläni aijemmin ollut Tanskandoggi oli niin lapanen luonteeltaan ettei siinä ollut mitään haastetta, tosin olin niin nuorikin kun sen hommasin, että tuskin olisin silloin vielä Dobberin kaltaista rotua hallinnutkaan:)

      Noh jos nyt näitä kahta (kaverin Rotikka ja meitin Toope) vertaisin, niin Dobberi on ehdottomasti vilkkaampi ja energisempi, jo rakenteensakkin vuoksi, Rotikat on sellasia "köntyksiä":) Rotikka on mun mielestä itsevarmempi kun Dobberi (ainakin nyt pentuna), ja myös ITSEPÄISEMPI:D Rotikat viihtyvät enemmän ihan itsekseen, Dobberit taas ovat aikamoisia lauman koossa pitäjiä, ainakin meitin Toope kärsii pienestä eroahdistuksesta jos yksin kotona tai joku puuttuu, mutta kaverin Rotikka viis veisaa, vetää rauhassa unia kun emäntä ja isäntä on töissä:)

      Jotkut on haukkunut Dobberin kelvottomaksi käyttökoiraksi tälläkin palstalla ja eivät muka pärjää missään "koulutustapahtumissa", mutta mun mielestä se on p**ka puhetta, itse ainakin olin todella yllättynyt miten hyvin menee rodulle viesti perille, tosin kovastikkin saa välillä käskeä, koska onhan Dobberi kuitenkin melko kovapäinen ötökkä:) Näin ollen en omalla kohdalla näe mitään syytä edes viedä koiraa mihinkään koirakouluun. Pärjään sen kanssa ihan hyvin, vaikkei mulla aijemmin ole ollutkaan kun se Tanskandogin köntys, mikä ny kiipes vaikka perä edellä puuhun kun ohimennen kiltisti pyysi:D

      Rotikasta sen verran vielä mitä nyt on kuullut kaverin kertovan edesmenneestä koirastaan, ihastui ihan suunnattomasti rotuun, sillon oli vielä sinkku joten elivät "kovat äijjät" keskenään pienessä yksiössään:D Rotikka kävi puolentoista vuoden iässä ottamaan komentoa isännältä itselleen:D Nooh, ukkeli marssi urheiluliikkeeseen ja hommas nyrkkeilyhanskat, muutaman kunnon matsin jälkeen Rotikka alistu, en tiedä kuinka yleistä tuo alfa paikan valtaus Rotikoilla on, mutta minun koiraysäväpiirissä kaikilla Rotikoilla on ollut tuo sama tapa, eli ei ole voinut kasvatuksestakaan johtua.

      Sillä kaverin Rotikan pennulla on todettu nyt jonkin asteinen lonkkavika (tosin alle vuoden niin eivät ole saaneet vielä loppukuvausta tehtyä) kaveria harmittaa ihan suunnattomasti kun itse on sellainen adhd, ja koira on käytännössä pois pelistä hetken aikaa mahd., kun istuessakin sattuu:( Jos siis Rotikan hommaa niin ei välttämättä kannata uskoa kaikkia ohjeita mitä "kasvattajat" mukaan antavat!!!!! Tämä kasvattaja oli käskenyt syöttää suunnilleen pelkkää tattaripuuroa tai jotain. Mun mielestä ehdottomasti eläinkaupasta jotain kunnollista pennun täysruokaa, eikä mitään puuroa, hitto! Kaveri vaihtoikin sitten ongelman ilmetessä Nutroon. Rotikka on kuitenkin sen verran raskasrakenteisempi, että saa olla todella tarkkana mitä sille syöttää, ettei sitten käy näin!

      Eli jos tahdot kovasti paljon vauhtia ja sulla on TODELLA aikaa koirallesi niin valitse Dobberi, jos taas olet hiukan hitaampivauhtisempi etkä jaksa juosta maratoonia;), niin ota Rotikka:) Molemmissa luonteissa vaatii kovapäisyyttä, ja erittäin kovaa päättäväisyyttä (tämäkin voi toki olla yksilöllistä, mutta noin yleensä nämä rodut vaativat ehkä hiukan enemmän paneutumista kun esim. noutajat tai muut "pikkukoirat") :)

      Itse en Dobberia vaihtaisi mihinkään, no ehkä Am.staffi hiukan kutittais:), mutta kaveri oli sitä mieltä että Dobberia vois kokeilla joskus, kun tosiaan kärsii adhd:stä:D Ja tahtoo koiralta vauhtia.

      Kirjottelin tossa aijemmin muutama kyssäri almpana enemmän meidän Toopen touhuista, sieltäkin voi lukea luonteesta jotain. Tais olla tossa -Paljonko dobberi maksaa- kyssärin viestin jatkona...

      • Enkelikihara

        Itse suosittelisin dobberia. Perheessämme on ollut doobermanni jo 7 vuotta ja se on ehdottomasti paras ostoksemme. Dobberi on lapsirakas ja aivan mielettömän hellyyttävä! Se ei ole kovin usein edes sairas ja tottelee todella hyvin. Oma koiramme otti itselleen "Pomon" jota se tottelee kaikessa. Meitä muita se tottelee kohtalaisesti. Dobberi antaa ehdottoman rakkauden kaikille läheisille ja se haluaa olla rakstettu perheenjäsen. On ihanaa tulla koulusta kotiin kun koira on aina iloinen=)

        Kaikki huhut doobermannien agressiivisuudesta on täyttä pötyä. Koirasta tulee sellainen kun siitä haluaa. Koira on kouluttajan kuva=)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe