Rauhaton

rotu?

Onko Dobermann oikeasti niin rauhaton viipottaja, kuin olen saanut käsityksen? Millainen Dobberisi on kotioloissa? Osaako rauhoittua ollenaakn? Rikkooko paikat? Vaikea "käsitellä"/kouluttaa? Jne?

9

831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäys

      Minusta Suomen Dobberiyhdistyksen sivuilla oli aika vähän kerrottu rodusta; luonteestakaan ei oikeastaan mitään kuvausta! Ei rotumääritelmää, ym...

      • luonteesta

        Dobermann yhdistyksen sivuilla on rotumääritelmä ja kuvausta luonteesta, ja paljon muutakin hyödyllistä tietoa. www.sdy.fi ja klikkaa sieltä jalostus niin alkaa löytymään ;)


    • dobermän

      ei toopet ole rikkoneet ikinä mitään suurta. pentuna ehkä pureskellut upouutta kännykkää tms. olen tosin pitänyt pahimman tuhoamis-iän aikana niitä häkissä aina kun ovat jääneet yksin kotiin. Aikuisena ei siihen tarvetta. Kotona lähinnä nukkuvat/löhöilevät sohvalla. Ulkona lenkkeillessään mielellään pientä härdelliä. Ainakin ovat koko ajan tarkkana kun porkkana. Eli hieman rauhatonta välillä. Kun olin hankkimassa ekaa toopea sanottiin että täytyy hankkia haavi, jos meinaa saada sen kiinni! Enpä ole haavia ikinä tarvinnut, kilttejä ovat olleet. koulutettavuus ja käsiteltävyys ovat tietysti yksilöllisiä,mutta niinkuin muidenkin koirien kanssa, vaatii myös toopet vain pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä..ja runsaasti rakkautta!;)

    • Tooperin mami

      Toopet toki vilkkaita ja energisiä ja ehkä tuon luontaisen "vartiointinsa" ja näiden muiden ominaisuuksien perusteella jotkut ehkä mieltävät sen rauhattomaksi.

      Meidän Toope ei ole koskaan tuhonnut mitään vessapaperirullaa kalliimpaa:D
      Kotioloissa tosi rauhallinen, ja makoilee omalla paikallaan. Sohvalle tai sänkyyn ei ole mitään asiaa!:) Jos jää yksin kotiin niin saattaa kengän ottaa unikaveriksi luultavasti vain siksi että on tuttu haju siinä vieressä:D Tosin yksin ollessaan vartiointi vietti meitin Toopella vahvistuu 100%, saattaa pitää vähän mekkalaa jos kuulee jonkin kiinnostavan äänen jostain. Alle vuoden ikäistä Toopea (kuten varmaan mtn muutakaan rotua) ei kannattaisi jättää ilman virikkeitä yksin kotiin, meillä oli "raksupallo" ja piilotetut namit ym. jotta oli edes jotain tekemistä, pelkäsin niin uuden sohvan ja sängyn puolesta:D Onneksin turhaan:)

      Se on tietysti ihmisestä itsestään kiinni miten kokee tuon koulutuspuolen...mun mielestä Toope on aika helppo koira kouluttaa ja käsitellä kun on itse todella päättäväinen ja kova! Joku lessukka ehkä saattaisi kokea koiran vaikeaksi, ja jos ei Toopelle näytä omaa paikkaansa laumassa niin tokihan se saattaa yrittää napata alfa-paikkaa, joten on tehtävä nuoresta asti selväksi arvojärjestys.
      Se on vähän niinkun lapsen kasvatus:D Eihän lastenkaan anneta hyppiä silmille ja heille asetetaan rajat, jo ihan siksikin että heidän on hyvä ja turvallinen olla.

      • alkuperäinen kyselijä

        Kuulostaa todella mukavanluonteiselta tuo koirasi. Olisikohan mitenkään mahdollista saada tietää, mistä kasvattajalta se on peräisin?


      • Tooperin mami
        alkuperäinen kyselijä kirjoitti:

        Kuulostaa todella mukavanluonteiselta tuo koirasi. Olisikohan mitenkään mahdollista saada tietää, mistä kasvattajalta se on peräisin?

        Meidän koira syntyi "vahinkopentueeseen":D Kävi maalla naapurin tooperi kiksasemassa narttu toopea:D
        Itse en ole niin kiinnostunut näyttelyistä tai mistään, että samapa tuo, onko pojalla papereita vai nou:))) Mutta tietenkin on hyvä tietää koiran taustasta jo ihan pelkkien sairauksien takia. Nyt meille synty perheeseen vaava on 3kk ikäinen jo ja kaikki sujuu hyvin. Koira saa saman verran huomiota kun ennenkin ja kuri pitää! Tooperi on helppo koira kun muistaa vaan, niinkun minkä tahansa koiran kohdalla että se on perhehierarkiassa alimpana!


    • sekä että

      On tuurista kiinni millaisen saat. Voi olla rauhaton, ylienerginen, rauhallinen, voi rikkoa tai olla rikkomatta. Riski on aina olemassa. Pahimmillaan voi laittaa kämpän remonttiin. Uros vaikeampi kuin narttu, useimmiten. Voi olla että tuhoaa jos ei tarpeeksi aktiviteetteja, on yleensä työkoira eli vaatii tekemistä ja koulutusta ja aikaa, mitä aiot harrastaa jotta saa tehdä tarpeeksi? Energiaa riittää. Riippuu ihmisestä ja koirasta onko vaikea käsitellä/kouluttaa. En ottanut eka koiraksi. Hyvä olla kokemusta ja tietoa koiran koulutuksesta. Lue palstalta muita juttuja niin saat käsitystä, esim. eroahdistus voi olla hankala kerrostalossa. Perehdy kunnolla ennen päätöstä, koska jos otat, elät sen kanssa 24 tuntia/vrk. Siinä vastausta kysymyksiisi näin aluksi. Onnistuneena upea koira, epäonnistuneena helvettiä. Meillä asiat hyvin:)

    • ...entinen "toope" oli aina liikkeellä kun jossain narahti..(ja yleensä vielä kovalla metelillä)..Nykyinen kotona ollessaan pääsääntöisesti nukkuu ja löhöää..Jos on hereillä niin syö tai touhuaa omien lelujensa kanssa..Eli kovasti vaihtelee..

    • Doberlady

      Kun olet koiraa ottamassa, varmistu siitä että kasvattaja jolta pennun otat on oikeasti kiinnostunut koirasta ja sen omistajien hyvinvoinnista vielä senkin jälkeen kun nimet on paperissa ja raha vaihtanut omistajaa!
      Oikeanlainen kasvattaja on tukenasi ja myös toiveittesi perusteella osaa valita pennun jonka luonne tuntuu sopivimmalta omiin "tarpeisiisi".

      Muista kuitenkin että koira on, rodusta riippumatta, yli 50% ympäristötekijöiden muokkaama, joten suurta vastuuta koiran luonteesta ja käyttäytymisestä kantaa se "remminpää".
      Kuten joku aikaisemminkin kirjoitti, on muistettava että kyseessä on alunperin työkoiraksi kehitetty rotu. Näin ollen laiskan ihmisen koirasta ei ole kyse ja mitä enemmän aktiviteetteja sinulla on koirallesi tarjota, sitä onnellisempi on yhteiselonne.

      Ole varautunut siihen että varsinkaan dobermannin kaltainen rotu ei mukaudu elämään elämää jota tällä hetkellä elät, vaan sinun on pennun muuttaessa uuteen kotiinsa elettävä "sen ehdoilla" eli otettava huomioon että koira vaatii ennen kaikkea riittävästi aikaa.

      Kun teet pohjatyön huolella ja panostat koiraasi ja sen kasvatukseen, koulutukseen, aktivointiin, on sinulla mukava elämä edessä maailman valloittavimman rodun parissa (ei puolueeton mielipide ;O)

      Mieti etukäteen kuinka paljon olet valmis uhraamaan aikaa koiran liikuttamiseen, kouluttamiseen yms. ja juttele jonkun kasvattajan kanssa. Rotuja on muitakin ja onnellista niin kasvattajalle, koiralle sekä omistajalle itselleen olisi, jos jokainen pentu saisi luonteensa edellyttämän kodin.
      Paljon on rotuja jotka tyytyvät vähempään, kysymys onkin tyydytkö sinä ;)?

      Onnea pennun hankintaan ja ennen kaikkea sopivan kasvattajan metsästykseen!
      Siitä kaikki lähtee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      294
      3286
    2. 202
      2908
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2504
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      224
      1969
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1398
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      163
      1252
    Aihe