Maarosvo Helsinki

Copy and paste

Helsinki siis aikoo kaapata itselleen 14% Sipoon pinta-alasta ja toivoo hankkeelleen valtioneuvoston tukea.

Kyseessä ei ole mikään muu kuin ryöstö. Mitään perustetta Helsinki ei ole osannut esittää, ellei sellaiseksi lueta tekopyhää ja hurskastelevaa huolta, että "ihmisille pitää saada asuntoja". EIPÄ OLE HELSINKI ENNENKÄÄN VÄLITTÄNYT IHMISTEN ASUNTOPULASTA!!

Tunnettu tosiasia on, että Helsingissä on aina ollut valtavat asuntojonot mm. opiskelijoiden kohdalla. Vuosia saa jonottaa asuntoja ja osa ei saa sitä koskaan. SAMAAN AIKAAN ARVON HELSINGILLÄ ON KAAVOITTAMATONTA TAI ASUNTOTUOTANTOON SOPIVAA MAATA ERITTÄIN SUURET MÄÄRÄT!! Mutta ei, omia ei voi käyttää, Sipoo pitää raiskata!

Helsinki on eurooppalaiseksi pääkaupungiksi ERITTÄIN väljästi ja tehottomasti rakennettu. Kyseisen Helsinki-nimisen kylän pinta-alalle mahtuisi 4-5 Helsinkiä lisää - mikäli vain kaavoitettaisiin ja maa käytettäisiin tehokkaasti. Mutta näin ei voi tehdä, koska Helsinki haluaa olla väljästi rakennettu, maalaismainen paikka. Miksei Sipoolle suoda samaa oikeutta??

Miksei Helsinki sitten kaappaa Espoota tai Vantaata? Molemmillahan on selkeitä kasvuhaluja ja metsää sekä peltoja TUHANSIA HEHTAAREITA! Vai sapettaako Helsinkiä se, että varakkaat helsinkiläiset muuttavat läntiseen Sipooseen pakoon maahanmuuttajia, joita Helsinki on "suuressa viisaudessaan" haalinut rikostilastoja "kaunistamaan"? Nyt Helsinki haluaa kaapata Sipoon Karhusaareen muuttaneet ökyrikkaat ex-helsinkiläiset takaisin itselleen veroja maksamaan! Eikä haittaa sekään, että haluttu Sipoon alue on erittäin kaunista saaristoa ja rannikkoa!

Ja että oikein ihmisten asuntopula niin liikuttaa Helsinkiä? Voiko tästä päätellä, että kun Helsinki on varastanut Länsi-Sipoon itselleen, sinne rakennetaan 50 000 kerrostaloyksiötä opiskelijoille, yksinäisille miehille ja niille, jotka nyt asuvat metsissä pääkaupunkiseudulla? Ottaako Helsinki heti 100 000 maahanmuuttajaa asumaan uuteen uljaaseen Itä-Helsinkiinsä?

Vai käykö niin, että lihoiksi pantu Sipoo jaetaan omakotitalotontteihin, joita saavat ostaa kahden hyvätuloisen muodostamat perheet? Mihin hintaan Helsinki aikoo myydä tontteja? Ei Helsingillä ole intresseissä tuottaa ihmisille asuntoja, vaan saada varkaudella itselleen VALTAVAT myyntitulot!!! Ja tiedä millaisia kytköksiä siellä päättäjienkin keskuudessa on? Ei olisi mikään ihme, jos Helsingin kaupunki maat varastettuaan myisi niitä SOPIVAAN HINTAAN päättäjille kiitokseksi maan liittämisestä pääkaupunkiin... sitten nämä yksityishenkilöt myisivät maat eteenpäin varakkaille omakotitalonhamuajille MAHTIVOITOILLA!!!

Mikä ihme muuten on siinä, että 30 kilometrin säteellä tämä maa on rakennettava täyteen kivitaloa? Suomi on pinta-alaltaan ERITTÄIN SUURI maa ja väkiluvultaan ERITTÄIN PIENI maa. Kyllä täällä maata löytyy jo pääkapunkiseudultakin vaikka oma tontti jokaiselle suomalaiselle jos vain kaavoitetaan - ilman että maaseutumaista ja perinteikästä Sipoota uhrataan.

Paljon on kasvuhaluisia kuntia: Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Vihti, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Mäntsälä, Pornainen, Nurmijärvi.... näille alueille voisi HETI kaavoittaa SATOJA TUHANSIA omakotitalotontteja. Miksei Helsinki kaappaa näitä alueita - ovat vielä kasvuhalusiakin!

Ja jos nyt Helsinki haluaa 14% Sipoosta, mikä takaa, ettei se ensi vuonna taas vetoa valtioneuvostoon ja varasta lisää maata Sipoosta? Miksei Stadi varasta koko Sipoota heti saman tien? Vai eikö se kehtaa? Tekeekö se sen osissa, pikkuhiljaa, aina vain asuntopulaan ja kalliisiin tontteihin vedoten?

Miksei Helsinki saman tien ota koko Uusimaata? Ja kuka uskoo todella, kuten veijari Matti Vanhanen muka uskoo, että Sipoon raiskaaminen pudottaa tonttien hintoja pääkaupunkiseudulla? Sehän on täysi mahdottomuus, että tässä maassa jokin hinta laskisi - ellei sitten hinta, joka maksetaan työmiehelle käteen.

Mitä vikaa on monimuotoisuudessa? Eikö pääkaupunkiseudun tuntumassa saisi olla maalaismaista aluetta, jossa arvostetaan perinteitä ja luontoa? Pitääkö viljavat ruispellot ja honkametsät räjäyttää ja tilalle rakentaa metroasemia, joille on hyvä virtsata noroja? Pitääkö joka kolkan näillä main olla samanlainen? Pitääkö luonto, perinteet ja monimuotoisuus uhrata vain siksi, että joukko keski-ikäisiä liikemiehiä ja umpikieroja kunnallispoliitikkoja saisi keploteltua itselleen halpaa maata? Pitääkö lapset kasvattaa kaikkialla betonihäkeissä?

Jos Helsinki - tai sen kyyniset ja sairaalloisen ahneet poliittiset broilerit - saavat nyt mielisairaan ja perusteettoman tahtonsa läpi, tulee huomisen pääkaupunkiseutu sitä itkemään sukupolvien ajan ja pitämään kyseistä ryöstöä paitsi rikoksena ihmisyyttä vastaan myös kulttuurihistoriallisena raiskauksena!!!!!!!

6

587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutkimusmatkailija

      Tehdään koko entisen suomen alueesta uusi valtio nimeltä Helsinki, sen pääkaupungiksi Kehä kolmen sisäpuoli (Inside Ring 3) ja eduskunta siirretään turvallisempaan paikkaan tuolta "pääkaupungista" - Jyväskylään ! ! !

    • Lopsu

      Syntyperäisenä helsinkiläisenä vastustan rajamuutoksia. Kyse on poliitikkojen pelistä joihin meillä tavallisilla kaupunkilaisilla ei ole osaa eikä arpaa. Sipoo, pitäkää lippu korkealla!

      • Sipoon Susi

        ...että Helsingin kaupungin poliittisen johdon pöyristyttäviä pyrkimyksiä tullaan vastustamaan kaikin keinoin. Stalin - Hitler - Pajunen - Vapaavuori...

        Vapaavuoren lausuntoihin tutustuneena olen tullut siihen tulokseen, että vaihtoehtoja on kaksi: joko mies on tyhmä tai tarkoituksellisesti vilpillinen. Kumpikaan rooli ei ole suomalaislle miehelle kunniaksi. Tosin kumpikaan ei tunnu olevan esteenä korkean profiilin poliittiselle uralle. Tästä esimerkkinä kuntaministeri Hannes Manninen, jota tällä hetkellä viedään kuin litran mittaa. Ja Vanhaselle lähti jo postissa rulla Eurokankaan kretonkia.


    • No joo

      En erityisemmin välitä Sipoon rippeistä Helsingin
      kupeeseen. Nättejä paikkojahan siellä on ja väljää
      asumista ja jotkut jopa väittävät maksaneensa ko-
      van hinnan maa-alueistaan, joten sisäsiittoisuus
      on voimissaan vielä pitkäänkin. Suvaitsevaisuus
      palveluissa ja muussa ihmisten välisessä kanssa-
      käymisessä on toimiva silloin, kun muistetaan vain
      käyttää kielenä finare och bättre svenska. Näitä
      särmiä oli vielä pari viikkoa sitten kun viimeksi
      tutustuin paikalliseen väestöön

      On varsin tekopyhää hurskastella oman maan koske-
      mattomuudella ja riistolla, vaikka varsin runsas
      osa väestöstä käy kuntansa ulkopuolella töissä.
      Helsingissä sipoolaisia käy töissä hieman vajaat
      40 %. Raha kelpaa, muusta ei edes keskustella.

      Kunnan kehitys on myös valtion tuoreen pakkopul-
      lan vuoksi edistynyt kuntien välisellä tulonsiir-
      roilla, joten "ilmainen" raha Helsingin kukkaros-
      ta siivittää Sipoon valtuuston suunnitelmia kas-
      vattaa väestöään roimasti. Tämäkin tietää uusia
      kaavoituksia ja asuinrakentamisen tihentämistä
      kaikesta huolimatta. Uhkakuva Helsingin asuinra-
      kentamisesta palautui sipoolaisten omaan nilkkaan.

    • onkin

      vaan kauhea tarve saada irtopisteitä vaalivuonna, että jo muutenkin täysi fiasko kuntauudistus muka etenisi ja samalla tonttipula "metropolissamme" paranisi. Missään, ei edes Helsingissä, ei ole todellista tonttipulaa, kaavoitusosastoilla on vaan hämähäkin seitteikköä ovissa ja korvien väleissä.

      Sipoon häpeäksi voi sanoa sen, että eivät ole korviaan loksauttaneet aiemmin koko kaavoitusaiheelle. Ovat painaneet vaan "tassarna bort från sibbo" tarroja jaettavaksi ihmisten autoihin. Kun muutamia rivaripätkiä oltaisiin kaavoitettu sinne tänne, ei koko soppaa olisi nähty vuosikymmeniin. ErKooPee voi katsoa tässä kyllä peiliin.

      Mutta tämä ei poista sit tosiasiaa, että Vapaavuori ja Pajunen ovat täysverisiä sikoja. Olemme todistamassa aikamatkailua ja palanneet Kekkosen aikaan! Odotan innolla kunnon kähmintäpolitiikan paluuta!

      Miksei muuten esimerkiksi Kirkkonummi ILMOITA Espoolle, että ottavat Westendin itselleen, kun nyt voidaan näemmä vaan ilmoitella rajasiirroista toiselle. Siinä olisi Pajusella westendiläisenä ihmettelemistä. Vapaavuoren rikosrekisteriä ei varmaan ihmettele kukaan muu kuin herra itse...

    • Maatonressu

      Ehdotan että koko Sipoo liitetään Helsinkiin, että asiat kehittyisivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      8051
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      95
      4221
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1353
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1115
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1072
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1027
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      129
      881
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      745
    9. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      738
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      711
    Aihe