Budabest tietoa

Akutius

Hei. Olen menossa vaimoni kanssa Budapestiin heinäkuussa. Olemme siellä 4 vrk. Koska en ole olut ko. kaupungissa ennen, niin kysyisin muutamia asioita, jotka tällä hetkellä mietityttävät. Hotelimme on Colden Park, josta jo löytyi mielipiteitä tältä palstalta. Nyt haluaisin tietää hyvistä ruokapaikoista, hyvistä paikallisista ruokalajeista, ostosmahdollisuuksista yms. Mikä on kohtuullinen taksimaksu lentokentältä ym. hotelliin? Kannattaako ostaa joku matkailijalippu metroon, ratikkaan ja linja-autoihin. Mitkä ovat suositeltavia kylpylöitä(hinnat, siisteys ja kulkuyhteydet). Lisäksi kaikki muu tarpeellinen tieto otetaan kiitollisena vastaan.

20

40804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akutius

      Anteeksi otsikon kirjoitusvirhe.

    • lähdössä

      ensimmäistä kertaa pois kotipitäjästä?Jotenkin siltä tuntuu

      • akutius

        Kerro nyt miten Sinusta ”tuntuu”, että tämä olisi ensimmäinen ulkomaamatkani. Täällä Suomi24 keskustelupalstoilla saa useimmiten hyviä vastauksia kysymyksiin, joita tulee erilaista asioista mieleen. Mutta ”mutta” usein myös 8inun kaltaiset henkilöt kirjoittavat täysin typeriä vastauksia ihan asiallisiin kysymyksiin. Kerro nyt, mikä motiivi oli Sinulla nyt esim. vastata minun kysymykseeni sillä tavoin kuin sen teit. Odotan mielenkiinnolla vastaustasi..


    • tietoo..

      Lentokentältä kaupungille maksaa about. 3500-4500huf riippuen taksista. ei kantsi pelästyä liikennekulttuuria.. tilannenopeus on tosi kova!
      Toinen vaihtoehto on että menette bussilla metroasemalle ja siitä metrolla sitten keskustan solmuun josta pääsee ties mihin.

      päivälippu julkisiin maksaa 1100 huffia.

    • oskari

      Tulimme vaimoni kanssa Budapestistä viime viikon torstaina viikon matkalta. Tärkein ohje on: pidä huoli lompakostasi. Minulta varastettiin lompakko matroasemalla ruuhkassa 13.6. Siinä meni keväällä 2006 ostettu hyvä lompakko, ajokortti, Master Card ja K-Plus kortti. Näistä rosvo ei liene paljonkaan hyötynyt ja rahavaroja oli peräti 1650 Huf. Saahan sillä muutaman pullon paikallista viiniä. Huono tuuri rosvolla, kun valitsi "köyhän" turistin.
      Suosittelen esim 3 vrk piletin hankintaa, joka käy kaikkiin julkisen liikenteen ajoneuvoihin.
      Ruokapaikkoja on tuhottomasti. Me söimme mm. oikein kelvollista lammasta Gerlöczy Kavehazissa Cerlöczy Utca 1.
      Suosittelen tallusteluretkeä Tapanin kirkossa käynnin jälkeen Andrassy utcaa pitkin sankarien aukiolle ja kaupungin puistoon.
      Budapest on hieno kaupunki, mutta laitamat ovat kovin huonossa kunnossa ja "pummeja" on kovin paljon.

    • Pic-salami

      Hei.Kätevä tapa kentältä pois on ottaa Minibussi(kimppataxi),tiski löytyy helposti aulasta,minne ilmoitat hotellisi nimen,matkan saa myös edestakaisena.Tämä on halvempi kuin taxi ja aina on hyvin toiminut.Edottomasti kannattaa ostaa 3pv lippu,joka kattaa metron,bussin ja ratikan.Jos olette kiinnostuneet ruokakulttuurista,käykää upeassa kauppahallissa.Sieltä voi ostaa kotiituomisena vaikka maailman parasta salamia ym herkkuja.Tässä muutama hyvä ravintola:
      Karpatia,Ferenciek tere,lähellä Central cafeta
      Lila Akac,Nagymezo 30,Andrassy ut poikkikatu
      Museum,lähellä Kansallismuseota(hintavampi)
      Bagolyvar,Allatkerti utca,lähellä Sankartenaukiota
      Kispipa,Akacfa utca 38
      Näisssä esim.olemme aina nauttineet hyvästä ruoasta ja vielä kohtuuhintaisia.
      Gellert-kylpylä on ainoa jossa olemme köllötelleet,kuuluisan Gellert -hotellin yhteydessä Budan puolella,todella kaunis.
      Hurmaava kaupunki !

      • gourmet teme

        Hei!kävimme ystävien kanssa monissa budapestin ravintoloissa!Pahin virhe niistä oli, jonkun suomalaisen unkari asiantuntijan suosittelema KISPIPA...KIERTÄKÄÄ KAUKAA.Palvelu ammattitaidotonta,vessat kauheat,keittiössä ei varmaan ole muutettu mitään pariin vuosikymmeneen,kokit hihattomissa.Keitossa nahanpalasia ja luita, noin 20%syötävää.Tarjoilija toi pääruuan ennen kuin olin edes alkuruokaa kerinny maistaa.Laskussa lisätty tipit ja silti tarjoilia ei palauttanu loppurahoja.mikäli haluatte rehellisesti hyvää niin CSALOGANY26...ne jampat ei kuseta.Ja muistakaa jättää kunnon TIPIT..niitä ei lisätä laskuun.Lounaalla ois tehny mieli jättää 2 kertaa ruuan hinta tippii, oli se sen arvosta.


    • on ihana

      Olimme 23.-25.6. Budapestissä ja todella ihanaa oli!

      Menomatkalla menimme julkisilla kentältä Hoteliimme Budan puolelle. Ensin nro200 bussilla Kispetin metrolle ja siitä M3 linjalla Pestin keskustaan. Kävelimme joen yli kun sää kerran salli. Hintaa tuli 300fr per henkilö. Takaisin kentälle menimme hotellin tilaamalla kimppataxilla 2500fr per nokka.

      Ruokapaikkoja on paljon, itse suosimme pieniä paikallisten täyttämiä rafloja ja hyvää oli. Suosittelemisen arvoinen, leppoisa italialainen löytyy aivan Elisabeth-sillan Pestin päästä, Budan puolelta siltaa kävellessä vasemmalta. Nimeä en valitettavasti muista, mutta isot italiankieliset tekstit on helppo huomata. Annosten sisältöjen muuttaminen omien toiveiden mukaan onnistuu loistavasti ja tunnelma on hyvä. Tosin, ellet pidä 5m screenistä ja italialaisista fudiksen ystävistä, en suosittele ainakaan MM:n aikaan. Hintataso soppeli.

      Kylpylöistä mikään ei ole ihan suomalaisten siisteysstandardien mukaisia, mutta oikein ihania ovat silti. Gellertissä hinnat ovat huikeita palveluun nähden, kävimme Thai-hieronnassa 30€/hlö ja sisäänpääsy 4h altaille 3000fr/hlö. Onhan Gellert toki hieno kokemus. Rudan kylpylä on remontoitu viime vuonna ja sisäaltaat ovat hyvässä kunnosssa, tosin kylpylä on paljon pienempi kuin muut. M1 metrolla pääsee Szechenyin kylpylään, jossa etenkin ulkoaltaat ovat suositeltavia. Täällä on paljon paikallisia kun taas Gellert on lähes täysin turistien kartoittama. OTA VARVASTOSSUT MUKAAN!

      Ihanan nautinnollista Budapestin lomaa teille!

    • Novy.most

      Kävimme mieheni kanssa Budapestissä ohikulkumatkalla viime syksynä. Emme ehtineet paljon 2 päivässä,mutta kivalta paikalta vaikutti.

      Jos ette halua ostaa 3pv:n lippua, siellä on tarjolla myös 10 lipun nippuja.Kun emme olleet siellä kolmea päivää, kymppinippu oli meille kätsä vaihtoehto.

      Muutenkin julkiset (metro varsinkin) kulkivat tosi hyvin.Taksia emme käyttäneet kertaakaan.

      Jos ehdit niin tilaapa ilmaisia esitteitä ja karttoja http://www.hungary.com ista.Sieltä löytyy tietoa muutenkin, esim kylpylöistä. Edullinen ja kiva kylpylä oli Scezcenyi, mutten osaa vertailla, kun emme käyneet muissa.

      Tonavan varrella kannattaa käyskennellä ilta-aikaan. Tosi romanttinen maisema ja valaistus!

      Nový most

    • suositus

      Hei!
      Täytyy suositella ravintolaa nimeltä Fatal, sijaitsee kauppahallilta päin kävelykadun toisella tai kolmannella poikkikadulla vasemmalle. Mainos ravintolasta on kyllä kadulla. Voin luvata että et ikinä ole saanut niin suurta annosta ravintolassa, annokset on siis aivan valtavia!! Ja ruoka on toki myös hyvää. Palvelu ei ole kovin ystävällistä, ja paikka muutenkin hyvin pelkistetty.

    • tänään tullut

      Kannattaa ostaa matkailija-lippu. Tulee halvemmaksi.

      Punainen metrolinja osittain suljettu remontin vuoksi. Osan sen linjasta korvaa bussit.


      Keitot olivät hyviä ja muukin ruoka. Eivät olleet tulisia.

      Ostosmahdollisuudet olivat huonot jos etsii jotain tiettyä.

      Nyt on menossa alemyynnit.

      • matkailij.

        olen tálláhetkellá budan puolella hellettá 37.c
        ei támá matakailu mutkatonta olew hotellit suosituksia ja kuvia vaatimattomamat,takseihin ei voi luottaa jokeri hinnat.englannilla ei párjáá mielummmin saksa. kaupunki remontissa kuin hesa konsanaan.tosin onhan táállá turvallista ja mutkatonta liikkua kujilla ja kortteleissa vrk ajasta huolimatta.kannattaa kulkea kávellen tai julkisilla.kaupungilla kolmet kasvot turistit rikkaat sama katu jatkuu elisabeth sillalta joka jakaa ja tavikset jotka asuvat budan piolella jossa alhaisenpi hintatasi ratikka 11 ja 49 kauppahallilta budan puolelle. muuten gay elámá todella avoin ja vilkas kuin kanarialla...riittávásti náhnyt.


    • Timelius

      Moikka! näin sivusi netissä. olemme ummikkopari samoin menossa Budaan. Onko kohtuutonta jos antaisit palautteena meille tipsejä saamastasi infosta.
      Matkamme on 16 - 20.7 toivottavasti nähtäisiin?
      t. Timelius

    • Budan kulkijat

      Kävimme keväällä Budabestissä. Matka meni muuten
      hyvin, mutta tulimme huijatutuksi Vaci kävelykadulla alakerrassa olevassa Galilei nimisessä ravintolassa.Tarjoilija oli enemmän
      kuin ystävällinen ja (käsinkirjoitetun) laskun saatuamme huomasimme laskun olevan aivan muuta
      kuin mitä ruokalistassa ilmoitetiin. Kysyimme asiaa muiltakin asiakkailta,jotka kokivat myös tullensa huijatuiksi.
      Mustakaa myös metron hanakat tarkastajat turisteielle. Vaikkakin Budabest-kortti on todella hyvä ja kätevä kulkemiseen sekä nähtävyyksiin. Kannattaa ostaa!! Terveisin 4 kulkijaa.

      • Jymäytetyt

        Olisimmepa nähneet tämän varoituksen ennen viime viikkoista Budapestin matkaamme. Samaisessa Galileissa saamamme epämääräinen lasku oli moninkertainen verrattuna yleiseen tasoon. Kysyttäessä tarkennuksia laskun sisällöstä tarjoilija alkoi selitellä mm. tilaamatta tuoduista leivistä, jotka kuvittelimme kuuluvan ruoan hintaan. Myös luvatut alennukset jäivät saamatta. Viereisessä pöydässä ollut suomalaisseurue koki saman yllätyksen. Ihmettelyämme ja lievää kiihtymystäkin tarjoilija yritti hyvitellä palauttamalla maksamastamme summasta n. 10%. Ruoka sinänsä oli mitäänsanomatonta baariruokaa. Tarjoilijalle lupasin informoida suomalaisia mahdollisimman laajasti saamastamme kokemuksesta. Ihmettelemme, että näin järjestelmällisen tuntuinen huijaaminen voi olla mahdollista Budapestin keskustassa.Toivottavasti esim. Suomi-Unkari-seura tai matkatoimistot ottavat asiaan kantaa ja estävät Unkarin mainetta reiluna matkailumaana pilaavan ravintolan liikeidean jatkumisen. Ainakin informaation antaminen olisi tarpeellista.


      • Katinait
        Jymäytetyt kirjoitti:

        Olisimmepa nähneet tämän varoituksen ennen viime viikkoista Budapestin matkaamme. Samaisessa Galileissa saamamme epämääräinen lasku oli moninkertainen verrattuna yleiseen tasoon. Kysyttäessä tarkennuksia laskun sisällöstä tarjoilija alkoi selitellä mm. tilaamatta tuoduista leivistä, jotka kuvittelimme kuuluvan ruoan hintaan. Myös luvatut alennukset jäivät saamatta. Viereisessä pöydässä ollut suomalaisseurue koki saman yllätyksen. Ihmettelyämme ja lievää kiihtymystäkin tarjoilija yritti hyvitellä palauttamalla maksamastamme summasta n. 10%. Ruoka sinänsä oli mitäänsanomatonta baariruokaa. Tarjoilijalle lupasin informoida suomalaisia mahdollisimman laajasti saamastamme kokemuksesta. Ihmettelemme, että näin järjestelmällisen tuntuinen huijaaminen voi olla mahdollista Budapestin keskustassa.Toivottavasti esim. Suomi-Unkari-seura tai matkatoimistot ottavat asiaan kantaa ja estävät Unkarin mainetta reiluna matkailumaana pilaavan ravintolan liikeidean jatkumisen. Ainakin informaation antaminen olisi tarpeellista.

        Ruokapaikka kannattaa valita jostain muualta kuin ylihinnoitellulta ja turisteja pursuavalta Vaci Utcalta. Yleensäkin kannattaa kiertää vähän kauempaa ravintolat, joissa sisäänheittäjät houkuttelevat "hyvillä tarjouksilla" syömään - niissä kun useimmiten pääsee vain rahoistaan huonon tai korkeintaan keskinkertaisen ruuan ääressä...


      • Finn vajok
        Katinait kirjoitti:

        Ruokapaikka kannattaa valita jostain muualta kuin ylihinnoitellulta ja turisteja pursuavalta Vaci Utcalta. Yleensäkin kannattaa kiertää vähän kauempaa ravintolat, joissa sisäänheittäjät houkuttelevat "hyvillä tarjouksilla" syömään - niissä kun useimmiten pääsee vain rahoistaan huonon tai korkeintaan keskinkertaisen ruuan ääressä...

        Unkaria vähemmän tuntemattomien kannattanee poiketa näilläkin sivuilla:

        http://www.unkari.info/fin/main

        Ihan hyödyllistä tietoa ja viime hetken uutisia.


      • kinuska
        Jymäytetyt kirjoitti:

        Olisimmepa nähneet tämän varoituksen ennen viime viikkoista Budapestin matkaamme. Samaisessa Galileissa saamamme epämääräinen lasku oli moninkertainen verrattuna yleiseen tasoon. Kysyttäessä tarkennuksia laskun sisällöstä tarjoilija alkoi selitellä mm. tilaamatta tuoduista leivistä, jotka kuvittelimme kuuluvan ruoan hintaan. Myös luvatut alennukset jäivät saamatta. Viereisessä pöydässä ollut suomalaisseurue koki saman yllätyksen. Ihmettelyämme ja lievää kiihtymystäkin tarjoilija yritti hyvitellä palauttamalla maksamastamme summasta n. 10%. Ruoka sinänsä oli mitäänsanomatonta baariruokaa. Tarjoilijalle lupasin informoida suomalaisia mahdollisimman laajasti saamastamme kokemuksesta. Ihmettelemme, että näin järjestelmällisen tuntuinen huijaaminen voi olla mahdollista Budapestin keskustassa.Toivottavasti esim. Suomi-Unkari-seura tai matkatoimistot ottavat asiaan kantaa ja estävät Unkarin mainetta reiluna matkailumaana pilaavan ravintolan liikeidean jatkumisen. Ainakin informaation antaminen olisi tarpeellista.

        Sama juttu! Tilasimme Tourist Menun, jonka hinta 1390 HUF ja loppulaskumme ja erittely kuitissa ihan muuta! 21 800 HUF! Valitin asiasta, johon päänpyörittelyä vastaukseksi, näennäinen ystävällisyys oli tipotiessään. Surullista, että näin voi tapahtua, ja mitä törkeimmällä tavalla! HUH!


    • kotona pysyvä ukko

      eihän sellaiseejn barbaari paikkaan ole kenenkään pakko mennä jossa ei muuta kuin turistia huijataan.Olkoon ainakin minun puolestani omillaan siellä unkarissa.

      • hyvähyvä!

        Viisas ratkaisu! On varmasti kanssaihmisille suuri helpotus, jos sinä pysyt vain omissa oloissasi kotona.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1748
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1089
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      905
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      881
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe