Mitä tekisitte

Mittumaari

sijassani: omistan 626:n jota olen vaihtamassa 6:n.Vaihtoehtona pari vuotta vanha, n.35000 ajettu tai upouusi.Ymmärrän kyllä että tuohon käyettyyn pääsen paljon pienemmällä välirahalla kiinni, mutta kun uusi olisi juuri sellainen kuin haluaisin(mm automaatti).Järki sanoo käyetty, tunnepuoli uusi.Kumpaa tottelen?Ja jos päädyn uuteen, onko mieltä pitää se"elämän loppuun asti" ? (tiedän että itse se ratkaisu on ostosta tehtävä, mutta kyselenpä silti, josko se auttaisi ratkaisussa...).Mielipiteitä, kiitos!

16

2583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos haluat pitää pari vuotta, niin käytetty tulee paljon halvemmaksi.
      Jos aiot pitää yli ~7vuotta, niin kumpi vaan,
      Jos aiot pitää "niin kauan ku toimii" eli niin kauan ku ei viikottain ilmesty uusia vikoja, niin uus.

      Jos ostat uuden niin vie heti ensimmäisenä ruoste suojaukseen, eikä se sille käytetyllekkään pahaa tekis, ellei sitä oo jo suojattu.

      Tilaa suoraan MPS malli, hieman kalliimmpi mutta etenemiskykyä riittää jäisiin mäkiin, ja tehoa riittää ohituksissa aivan tarpeeks. =)

      • Mittumaari

        täytyy tällä kertaa unohtaa heti alkuunsa, sitä kun ei ilmeisesti saa farkkuna.Ja menee pikkasen yli budjetin :) Muuten varmaan riemusta kiljuen hankkisin.(täytyypä lotota):)


      • daidava gusgi
        Mittumaari kirjoitti:

        täytyy tällä kertaa unohtaa heti alkuunsa, sitä kun ei ilmeisesti saa farkkuna.Ja menee pikkasen yli budjetin :) Muuten varmaan riemusta kiljuen hankkisin.(täytyypä lotota):)

        korinvaihtoa vääntämään =)


    • Lorkki

      ja metelöivään kun uusi on hiljaisempi.

    • tomaatin

      kirjoituksessasi. Ajan toista kutostani, molemmissa on ollut- ja on vaihteistona automaatti. Epäilykseni venyvästä hiturista olivat kieltämättä pinnassa tehdessäni 11/02 kaupat ensimmäisestä. Ajoin autolla 102tkm ja vaihdoin pelin 06/05 liftattuun 5v-tomaatti versioon. Kokemukseni ovat todella myönteiset ja vaimo ei enää anna puhuakkaan manuaalivaihteisesta versiosta. Varsinkin tämä 5v-tomaatti vaihtaa hienostuneesti.
      Joten suositan uutta automaattivaihteista käsinhämmennettävän käytetyn sijaan!
      PS. Niitä vikoja ei ollut ainakaan siinä ensimmäisessä pelissä, viimeisimmällä on vasta ajettukin 30tkm! Tarkkavaisille lukijoille haluan mainita, että ekaa odottelin 5kk ja jälkimmäistä 3kk.

      • että toi kutonen puoltaa aavistuksen oikeelle, kuullut et ois semmonen tyyppivika, enkä oo itte vielä kerinny koeajaa tommosta.


      • Mazda kuusi
        jannetin82 kirjoitti:

        että toi kutonen puoltaa aavistuksen oikeelle, kuullut et ois semmonen tyyppivika, enkä oo itte vielä kerinny koeajaa tommosta.

        Johtuisiko väite siitä, että Suomessa tiet ovat aika usein ulkoreunaan päin eli ajosuunnassa oikealle kallistettuja, muka veden poisvalumisen tehostamiseksi? Muunkin merkkisillä autoilla on tapana hakeutua "alamäen" suuntaan, myös vasemmalle, jos jossain sattuu tällainen vääräkätinen kallistus olemaan.


    • nippeli

      Onko se maailman ainoa käytetty Kutonen? Onhan niitä käytettyjäkin automaatilla tarjolla.

      Esimerkiki www.autotalli.com -palvelussa näkyy olevan myynnissä 46 automaattivaihteista 6:sta.

      Kerro nyt tarkemmin siitä käytetystä. Mikä moottori, ilmastointi ja hinta..

      • Mittumaari

        -04, 2,3l farkku.Ilmastointi ym mukavuusasiat löytyy.Ajettu 35 000 km silloin kun tulee liikkeeseen kk:n päästä.Keskusteltu omistajan kanssa; vaihtavat uuteen samanlaiseen, ollut hänellä uudsta asti, kaikki huollot ok.2 renkaat tietenkin.Joo ja se mahd.uusikin mitä himoitsen on 2,3l ja siis automaatti.Tuon käytetyn hinta on samoissa mitä olen autotalli.com:stakin zekannut vastaavista pyydettävän.Paitsi että tuolla vähemmän ajettu ja enemmän lisävarusteita.


    • Mazdisti

      minä ottaisin upouuden ja pitäisin sitä niin pitkään kuin se on järkevää. Vähänkään käytetystä ei tiedä mitä sille on tapahtunut ja mitä kalliita korjauksia siihen joutuu tekemään, uudessa on aina uuden takuukin.
      Uutena kun saisi auton ja heti ruostesuojauttaisi sen ja hyvänä pitäisi, alustanpesut, vahaukset 2x vuodessa niin kyllä sen pitäisi loppuelämänkin kestää :)

      • elämän kevät

        "...niin kyllä sen pitäisi loppuelämänkin kestää :)"

        Kovastipa olet pessimistinen elämäsi pituuden suhteen.

        Itse ajattelin jatkaa maallista vaellusta vielä huomattavasti pidempään. :)


    • ostanut 18 uutta

      elä osta autoa joka ei ole miellyttävä tai juuri se oikea.ei se raha ole suuri kun aikaa katsoo.

    • VinnyJones

      Jos ei rahasta ole kiinni, osta uusi. Saat täyden takuun ja vältyt ainakin toistaiseksi mahdollisilta ruoste-/maalipintaongelmilta, joita 1. sukupolven kuutosissa on ilmennyt. Uuteen tietenkin teetät ruostesuojauksen.

    • Nimetön

      Mazda kutosen ruostesuojaus on niin hyvä, että ei kannata murehtia... Kyllä ruoste korjaa sen uudenkin mazdan muutamassa vuodessa paalaamoon. Ohessa vielä linkki http://www.finikor.fi/Kuvat.pbs

      • näitä

        pässejä oikein sikiää???


      • Mazda on aina mazda
        näitä kirjoitti:

        pässejä oikein sikiää???

        ku itse olet pässi... tais totuus tehdä kipeetä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2287
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      174
      1369
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1167
    4. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1078
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1067
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      89
      1053
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1005
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      937
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      910
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      63
      822
    Aihe