Rottweiler vs. Dobermann

Kumpi ja kampi

Miksi rotikka on parempi kuin dobberi? Jahkailen näiden kahden välillä, enkä saa päätettyä suuntaan tai toiseen. Kääntäkääpäs joku pääni jompaan kumpaan suuntaan! :-)

40

6486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • donna kakkonen

      Mulla on 3 kappaletta ystäviä, joilla on jokaisella Dobermanni.
      Kuulemma haukkuvat kovasti, yksi sai häädön, kun joka aamu kun tuli Aamulehden jakaja, ja sen tietty kuuli koko talo, että joku käveli rappusissa.
      Sitten on Rottis, no näitä kavereita on kaksi.
      Eivät hauku niinkuin ei meidän edellinenkään, eikä toivottavasti tämä nykyinenkään, ennen kuin meillä ovikello soi.
      Eikä välttämättä hauku edes silloin.
      Oven edessä on kyllä ensimmäisenä.
      Naapurissa oli kerran kova tappelu keskellä yötä.
      Pari vuotta sitten.
      Meidän Donna istui eteisessä ja MURISI!
      Molemmat ovat useimmiten lapsirakkaita, on tietty poikkeuksiakin, ihania samat värit jne...
      Mä, taas tykkään enemmän Rottiksen pään muodosta enemmän, jostain kumman syystä.
      Onko sulla tuttuja joilla on jompi kumpi rotu tai parempi että saisit tavata Aikuisia kumpaakin rotua?
      Se on monen vuoden juttu tuo koiran hankinta.
      Ite olen nyt 46v. ja tiedän että tämä on viiminen Rottweiller meidän perheessä.
      Terv. Molemmat MAHTAVIA!!!!

      • Musta koira

        Mun koirassa on molempia. Ihan paras ja hienoin :)


    • Kannattaa käydä tutustumassa ihan livenä kumpaseenkin rotuun ja katsoa kumpi se syrämmen vie :)

    • malamama

      Molemmat rodut ovat tyhjäpäitä. Jos haluavat oikeasti koulutettavan koiran niin hanki työlinjainen Malinois. Ne ovat suorituskyvyltään omaa luokkaansa. Ylivoimaisesti parhampia poliisikoirinakin.

      • liikaa jalostettu

        belggejä on liikaa jalostettu niin niiden luonne vuosi vuodelta vain huononee.. Paljon on arkuutta ja pelkopuremista. Tiedän mistä puhun koska omistan itse belgin (gr) hyvämaineisesta kennelistä. Koira tuli minulle aikuisena, mutta entinen omistaja on tuttu eikä ole pahoinpidellyt tms. koiraa. Ja lasten kanssa luotettavempia on rottikset ja dobermannit (omistan molemmat)


      • malinoisit

        Jos olisivat parhaita poliisi- ja työkoirina, niin varmaan niitä sitten olisi eniten työ- ja poliisikoirina. Hermoheikkoja ne ovat.


      • Donna kakkonen
        malinoisit kirjoitti:

        Jos olisivat parhaita poliisi- ja työkoirina, niin varmaan niitä sitten olisi eniten työ- ja poliisikoirina. Hermoheikkoja ne ovat.

        "Hermoheikkoja"?...
        Niin, sanontakin kuuluu millainen isäntä, emäntä sellainen koira....


      • tämäkin

        Malinois on hyvä työkoira, mutta niin on dobermannkin. Koirat ovat vaan erilaisia, joten niin on koulutuskin :D. Ei ole parempia ja huonompia rotuja vaan jotkut rodut sopivat toisille paremmin kuin toiset. Eli rotuhan valitaan käyttötarkoituksen ja omistajan mieltymysten perusteella. Kaikki


      • trained dog fighter
        Donna kakkonen kirjoitti:

        "Hermoheikkoja"?...
        Niin, sanontakin kuuluu millainen isäntä, emäntä sellainen koira....

        Nykyiset poliisit ja rikolliset ovat senkaltaisia lapatossuja etteivät pärjää kunnollisen työkoiran kanssa.


    • zirp..

      Itselläni on 4v rotikka, joka on erittäin ihmisrakas ja tykkää myös lapsista ja muista koirista. Tuntemani dobberit ovat enemmän puolustushaluisia, epäluuloisia ja kovaäänisempiä. Mutta kyllähän dobberstakin hyvän koiran saa kun se on pennusta asti hyvässä kodissa, ja tottuu kaikkeen mahdolliseen, kuitenkin suosittelen rotikkaa.

      • -rottis-

        Mene käymään kummankin yhdistyksen kentällä katsomas treenejä ja samalla pystyt keskusteleen kyseisten rodun omistajien kanssa, kyllä se oikea rotu sieltä jossain vaiheessa löytyy. Tai vaihtoehtoisesti soitat kasvattajille ja menet heidän luonaan käymään ja tutustumaan molempiin rotuihin.


    • Dobberweiler

      Jos jotkut vielä jahkailevat dobermannin ja rotikan eroja niin itse omistan kummankin rodun edustajat. Kumpikin on _erittäin_ viisaita koiria joka pitää ottaa huomioon kouluttaessa sekä päivittäisiä aktiviteetteja keksiessä. Kumpikin koira on myös erittäin miellyttämishaluisia ja ihmisrakkaita, tosin outoja ihmisiä kohtaan tarvittaessa erittäin agressiivisia ja hyökkääviä. Oikeilla koulutus metodeilla ja päättäväisyydellä näistä saa erittäin hyvät vahti,suojelu taikka vain perhekoiran.
      Fyysiset erot ovat tietysti että rottweileri on huomattavasti vantterampi ja jykevämpi kuin dobermanni joka on tosin vastaavasti erittäin ketterä ja sulavaliikkeinen.
      Luonteeltaan erittäin samankaltaisia koiria, tosin yksilöllisiä erojalöytyy.

      Kannattaa tutustua koiran kasvattajiin ja käydä katsomassa koiria "töissä".
      Ensimmäiseksi koiraksi en kuitenkaan suosittele koska on kävelevä aikapommi väärällä koulutuksella..

    • rotfanis

      No jos ajatelaan vaikka ulko kuorta, niin rotikka nyt sentään näyttää koiralta kun taas dopperi parka on ihan lintukoiraan verrattavissa, siltä kun ei enää saa typätä häntää eikä korviakaan. Rotikka on myös rauhallisempi luonteeltaan, tietysti riippuu jokaisella koiralla myös siitä miten se kasvatetaan. Mitään belgiä tai malinoisia ei voi verratakkaan rotikkaan joka sentään nyt on komea voimakas ja luotettava.

    • korkalo

      Varmasti molemmat rodut ovat yhtä hyviä oikealla omistajalla. Olen omistanut rottweilereita 7 kpl ja yksikään niistä ei ole ollut "tyhjäpää" saatikka hermoheikko.Olen myös tavannut erittäin mukavia dobermanneja. Sellainen koira kuin omistaja!!!

    • ---1-1---111-

      Ota dobberi niin et ainakaan pääse iltalehteen rotikan kanssa.

      • Rico the best

        heh heh! olipa hyvä juttu! paras tähän asti:) t.rotikoiden todellinen ystävä


    • Jaszer

      Nyt en ymmärrä. Ihan erityyppisiä koiria ja niiden välillä vaikea päättää? Joku mättää.

    • BeenthereDoneThat

      Ihan ulkomuodollisesti: Ehdottomasti rotikka. Vanttera, sulavalinjainen, olematta kuitenkaan luikku. Koirasta huokuu ylväyttä ja omanarvontuntemusta. Dobberi on kuin mikä tahansa lintukoira- ei sillä etteikö lintukoirat olisi myös kauniia ;)

      Luonteesta:

      Ensimmäinen oma koirani oli dobberiuros. Luomu. Koira oli todella levoton jos se jäi hetkeksikään liian vähälle aktivoinnille, esim jos olin kipeä= tuloksena tuhohttua omaisuutta. Haukahteli herkästi. Oli vähän häsläri. Nuorena polleata kaveria eikä muita koiria siedetty, ellei ne olleet sitten oikeasti omanarvontuntevia jtka pistivät jätkän aisoihin ;) Vanhempana vhän tasottui, utta ei mikään koirapuistokoira. Vietikäs oli ja ehkä vähän enemmän pehmeänpuoleinen.

      Sen jälkeen ollut kaksi rotikkaa. Rauhallisia sisätiloissa/omalla reviirillään, lähestulkoon haukkumattomia (vaikka nykyisen rotikkani kaverina on pittbul joka kyllä ilmoittaa joka kolinasta ja vieraasta, omani ei hiiskahdakkaan). Edesmennyt narttuni oli ihan kotikoira eikä sen kanssa mitään harrastettu, oli vian seurakoira ja ajoi tämän viran loistavasti. Oli kaikille kiltti, toiset koirat joskus saivat kuulla kunniansa, riippui Rouvan päivästä. Rouva lopetetttiin jo 7veenä erillaiten liikuntaelinsairauksien vuoksi =(

      Nylyinen rotkulajätkä on luonnetestattu herittäin kovaksi, hyvähermoiseksi ja vietikkääksi. Erittäin fiksu nuorimies, todella rauhallinen omalla reviirillään sisällä/ulkona omalla pihalla. Oppii asioita huomaamattani (esmes liikkeestä maahankäymisen oppi ykskaks, en erityisemmin sitä edes opettanut! Samoin PAIKKA!-käskyn oppi vaikken sit ole opettanut), eli seurailee aika paljon minua ja kuuntelee, vaikka välillä korvat katoaakin totaalisesti ulkona. Siellä on vähän remmirähinänpoikasta- olemmehan pahimmassa uhmaiässä(16kk).

      Kunhan me toetaan tästä teinari-iästä, niin uskon tästäkin kaverista tulevan oman arvonsa tuntevan kaverin, joka ei kaikkea purematta niele, mutta sietää paljon.

      • ...?

        Mull on dobbereit ja molemmat kohtuullisen pehmeitä, mukavia harrastuskoiria.
        Erittäin kovaa koiraa en suosittele kenellekkään ketä ei koiraa kouluta ammattikäyttöön.

        Rotikka ja Dobberi on täysin erilaisia koiria, eikä niillä taida olla juuri muuta yhteistä kuin Black&tan väritys.. joten jos nämä rodut nyt on ne joita puntaroit niin tutustu tosiaan molempien rotujen edustajiin jossain tapahtumissa ja käy treenikentällä juttelemassa ihmisille, ja valitse se rotu jonka ihmiset ottavat sut paremmin vastaan.

        p.s Itse en opeta koirille "Paikka!" käskyä. Meillä "ISTU" "MAAHAN" ja "SEISO" kestää kunnes toisin määrätään tai annetaan "VAPAA"


    • dopper/ rotikka

      Ei ole Suomessa enää yhtään hyvää dopperia....Rotikat samassa jamassa ollut , mutta viime aikoina tapahtunut pientä kehitystä parempaan suuntaan..ei paljoa mutta pientä.
      Molempia nähnyt ja kouluttanut , surkea on doppereiden tilanne.....valitan.
      En omista kumpaakaan joten olen puolueeton.

    • teeeeeeeeeeee

      Dobermanni ehdottomasti :D. Riippuu mihin tarkoitukseen haet ??? Energisyyttä ja kestävyyttä jos haet niin dob.
      Molemmat rodut ok. Rotikasta en koskaan ole nähnyt sitä puolta mitä dobermannista.
      Kaks täysin eri koiraa kysymyksessä,enkä edes ymmärrä miten jotkut voi näitä koiria verrata toisiinsa. Ulkonäön perusteella ?

      Edes maailman kuulu cesar millan ei vertaa näitä koiria rodunomaisilta piirteiltä toisiinsa.

      Saati yksilöllisesti ovat taas ihan mitä ovat.

      Kuulee täällä monen sanovan et kaverin rotikka oli sitä ja tätä ja kaverin dobermanni sitä ja tätä. (mm.tän viestiketjun alussa jostain haukkumisesta,hei haloo? )

      Dobermanni ja rotikka on kaks täysin eri rotua.

      Voisin minäkii heittää neg. esimerkin et erään tuttavan rotikka hyökkäsi dogiini,hampaat irvessä koirani ollessa tolpassa kiinni kauempana minusta. Oliks se sekopää ?? Noh,en tiiä, mut se uros ei ilmeisesti sietänyt alistuvaa narttua. Iholle ei tullut,ja omistajalla meni pinna koiraa korjatessa ja vei sen firmansa takaovelle kiinni. Koirani ei vilkaissutkaan koiraa vaan tiesi miten käyttäydytään. Katsotaan tyynenrauhallisesti johtajaa silmiin,vaikka tuo roto räksytti korvan juuressa.

      Myös voisin kertoa esimerkin jos yksilöllisiin puutteisiin lähdetään..
      Vanhempani lähtivät hakemaan meille toista dobermannia venäjältä,tuttavan rotikka tuli hoitoon siksi aikaa. Olimme teinit keskenämme,tuon rotikan piti olla "ei varmasti päästä ketään sisälle"-tyyppi. Noh ovi kävi ja kappas kummaa rotikka painoi sekarotuiseen koiraamme kiinni,ihmisten energiaa lukematta,kun dobermannimme otti tilanteen suorilta haltuun ovella.

      Tässä oli kysymys tunkeilijasta, joka tiesi et vanhemmat ei ollu kotona. Tuo rotikka puri sekarotuiseen alistuvaan saku mixiin reikiä joo.

      Kohteen olis voinut valita tarkemmin.

    • teeeeeeeee

      Suosittelen myös lämpimästi rotikan ja dobberin mixiä ;). Tutulla on sellainen, ja aivan mahtava koira. Tosin tää uros on rakenteeltaan tullut dobermanniin

      • teeeeeeeeeeeee

        Rotikan ja dobermannin puruvoimassa,motivoinnissa,miellyttämisessä, kaikkinaisessa NOPEUDESSA on ero.

        Jos harrastuskoiraa etsit; tutustu k9 koulutuksiin. Joissa on dobermanneja ja rotikoita. Näät eron.

        Rotikoista tää tunnetuin k9 ssä on Milo. Joka on pärjännyt. Dobbereita näkee yhtä jos toista niissä koulutuksissa. Myöskin hauskoja juttuja :).

        http://www.youtube.com/watch?v=SQ0trBF5SiQ

        Tää on rot. Milolta energisin suoritus.
        http://www.youtube.com/watch?v=NQMVOHSCIQM

        Luke :D.
        http://www.youtube.com/watch?v=NcgdNEOJ40g&feature=iv&annotation_id=annotation_82734


    • teeeeeeeeeeeeee

      Luonteissa,intensiivisyydessä jne on SUURI ero. Tässä on niille jotka ymmärtää koiran mielentilan päälle.
      http://www.youtube.com/watch?v=P8ukrw_uuS8


      Rodunomaisesti se on tätä. Ja tässä energiassa ja valmiustilassa syntyvälle koiralle ei tokotreenit riitä. Se ei ole mikään sylikoira. Sillä pitää harrastaa sitä mihin se näyttää syntyneen. Rotikka on rauhallisempi kainalokoira.

    • teeeeeeeeeeeee
    • teeeeeeeeeee

      Jos et halua ongelmia hanki niinkuin joku viisas sanoi työlinjainen Malinois :).
      Kärkipäässä ovat siinä mitä mitataan.

      http://www.youtube.com/watch?v=gt_kjo-pzXA

      Belggareista tosin tavalliselle pulliaiselle riittää pitkäkarvanen tervu tai gronttu. Pystyyvät ihan samaan. Tavalliselle pulliaiselle.

    • teeeeeeeeeeee
      • teeeveee

        Tosiaan toivon, ettei "teeeeeeeeeeee":llä ole kummankaan rodun edustajaa, sen verran "asiantuntija" näyttäis olevan kyseessä ja kova meno päällä.


    • Molemmat rodut varmasti hyviä omalla tavallaan . Itellä on toinen rotikka nyt menossa ja dobberia ei ole koskaan ollut. Toivon vaan ettei kyseiset rodut ole ykkösvaihtoehtoja vain sen takia että kumatkin on kovia koiria ja tarvittaessa toimii siinä perk*een egon jatkeena. Näitäkin on nähty vaikka nuori olenkin... Rotikasta voin nyt ainakin sanoa että rauhallisia otuksia mutta kyllä niilläkin sitä virtaa löytyy.
      Rotikka on helposti koulutettavissa ja on muuten tosi fiksu. on perso ruualle, varoo vaan ettei syötä liikaa..
      Pitää myös muistaa että se on todella, siis TODELLA jykevä (itsellä nyt vajaa 4kk uros pentu ja painaa 17 kiloa) rakenteeltansa ja se on nimen omaan oman arvonsa tunteva koira. Jykevä koko ei suinkaan tarkoita että se olisi hidas .. kokoisekseen se on varsin vikkelä.
      Dobberi taas on rakenteeltaan huomattavasti kevyempi ja ns. sutjakkaampi liikkeissään. Luonteesta en voi oikeastaan mitään sanoa kun ei sitä kokemusta ole muutakuin tuttava piiristä justiin kuullu sitä että huomattavasti haukkuhekempiä ja vilkkaampia.

    • teeeeeeeeee

      Rotwaileri ei ole jykevämpi jos rotuominaisuuteen tähdätään :). Mulle ihan sama mistä riitelette. Mulla on tanskandoggi, sori, saksan doggi. Ei teidän pikkupiipitykset rotikasta ja sen painosta paljon hetkauttele. Ainahan rotikan omistajan mielestä rotikka on parempi kun dobberi. Annoinpa vaan kokemuksen ja puolueettoman näkökulman omista lapsuuden ja muista kokemistani ;).

    • |hmettelen

      Mitä tavallinen ihminen tekee tappajaroduilla?!

      • PekkaI

        Millä ihmeen tappajarodulla? Mikä se sellainen rotu on?


    • Onpa taas Teeeeeeetä

      Tuskin ihminen sellaisella mitään, varsinkaan jos ei ole tarvetta tappaa. Palveluskoiraroduilla taas voi tehdä vaikka mitä. Suosittelen tutustumaan: http://www.palveluskoiraliitto.fi/ , varsinkin jos on asiasta epäselvyyttä.

      Rotukysymykseen en voi suoraa ottaa kantaa, koska en omaa kokemusta molemmista roduista. Ja toisen rodun omaavana mielipiteeni voitaisiin tuomita puolueelliseksi.

      Mutta rottweilereistä voin sen verran kertoa että jankkistiina_94:n kuvaus osui ainakin omaan rottweileriin. Sillä lisäyksellä kuitenkin että omani on todella ihmisrakas. Haluaisi kaikkia tervehtimään ja rapsutettavaksi. Ja on lempeä kuin mikä.

      Itse omaan jonkin verran kokemusta palveluskoiratoiminnasta ja tiedän että tuollainen "teeeeeeeeeeeeee":n mainitsema "energia, valmiustila, mielentila" juttu on täyttä soopaa. Tietysti roduilla ja rodun yksilöillä on viretilassa eroja, mutta viretilaa voidaan myös nostaa ja laskea, "tavalliselle pulliaiselle" sopivaksi lähes kaikilla koirilla. Sitten taas kun ihan oikeasti omaa taitoa kouluttaa koiraa on koiran valinnalla jo merkitystä. Mutta siinä vaiheessa kyllä tietää mitä tekee.

    • sap2

      Tääl pähkäillää kumpi on prempi rotu dobermanni vai rottweiler, mut totuus on se et kumpiki on saman arvosia, vähä niinku ihmiset. Kyse on vaa siitä miten sä sen koulutat. Kummallaki rodulla on myös surullista kyllä niitä epävakaita yksilöita.

    • Llkk3578

      Ois upeeta omistaa dobermann ja 4 rottweileria ja 2 dobermannia ja 7.5 v dobberi tilda

    • Jimmy PAgeee

      Ei ole olemassa parasta kitaristia tai parasta koirarotua :D Tietty joillekkin ihmisille Rotikka sopii parhaiten kuten minulle.

      • Alkuvoimaa

        Eric Clapton, Mark Knopfler, David Gilmour, Marzi Nyman, Rottweiler... ;)


    • rotikka

      Rottweiler pieni kokoisempi ja suloisempi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe