Bengali kissat

bbb

Onko joku tuonut bengalin ulkomailta? Minkähintaisia lemmikkitasoiset bengalit ovat? 400,500€? Luin jostain että 700 eurosta ylöspäin Suomessa.

Olen ajatellut lähettää tiedustelua esimerkiksi kasvattajille Ruotsiin, Venäjälle ja Hollantiin.

Olen kiinnostunut mustapilkkuisesta poikakissasta.

Papereille ei ole väliksi, sillä kissa tulee ainoastaan lemmikiksi ja aion kastroida sen.

28

5794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama

      Olet siis ostamassa bengalilta näyttävää kotikissaa, jolla ei ole rotupapereita?! Tällaiselle kissalle on tuollainen 200€ sopiva hinta, koska kyseessä ei ole rotukissa.

    • Antero..

      Bengali on rotukissa ja myös lemmikkitasoisilla rotukissoilla on aina rekisteripaperit. Niitä ei vaan käytetä siitokseen kuten näyttelytasoisia. Lemmikkitasoiset bengalit (värivirhe, häntänicki, vaatimattomampi ulkonäkö yms.) maksavat noin 750-1000€ ja näyttelytasoiset siitä ylöspäin.

      Venäjältä saattaisi olla mahdollista saada bebgalilta näyttävä kotikissa vaikkapa vinttikoiran papereilla, mutta Suomessa sellaista ei rekisteröidä.

      • ...

        1000 euroa kissasta !!!! JO on maailma mennyt ihmeelliseksi.


      • Antero..
        ... kirjoitti:

        1000 euroa kissasta !!!! JO on maailma mennyt ihmeelliseksi.

        Harvinaisten rotujen kohdalla vallitsee tämä tuttu kysynnän ja tarjonnan laki. Ajattelehan vielä, ettei tämä kissan hankintahinta ole edes suinkaan suurin kulu, jos sattuisit innostumaan näyttelytoiminnasta. Näyttelymatkat ulkomaille ja hotellihuoneet siellä maksavat myös maltaita. Samoin menee tukku euroja eläinlääkärille testien ja rokotusten merkeissä. Ei se niin ihmeellistä ole, jos vaikka jollain kasvattajalla menee kissoihin omakotitalon hinta.


      • Bensku

        Onhan tietysti jokaisen oma asia, mistä mitä ostaa mutta ainakin lemmikia en suosittelen osta Venäjältä. Tiedän mistä puhun.
        Sukutaulut on pienet ongelmat verratuna siieheen mitä sairauskimppu saa kaupan päälle.
        En tiedä siellä muista roduista mutta bengalikasvattajat eivät ikinä testaa siitoskissat. Monella kissoilla on sydanongelmat, mikä on myös periytyy, yhdellä mun tuntemani siitosuroksella on epilepsia. Ja paljon-paljon muuta "mukava".
        "Rokotukset" ovat vain rokotustarrat rokotuspassissa, niitä saa vapaasti kaupasta, kuten myös mikrosiruen tarratkin.
        Sekärotuisiä "bengaleita" myydään jalostukseen väärällä papereilla. Jokaisella yhdistyksellä on omat sukutaulut ja sen voi osta ilman kissa.
        Paperiton pennun hinta 30 000-40 000 ruplaa.
        Venäjallä paperittomijen pentujen myynti on tavallista. Pennulle joka lähtee ulkomaille saa mitä tähänsä papereita, oman mielen mukaan.
        Vähän aika sitten, eräs venäläisnainen testanut pennun joka hän osti erältä kissalasta, pentu vuotanut jokasesta reijästä ja oli korkea kuumetta. Testijen tulokset olivat positiiviset seuraavalle: Feline Herpesvirus, Feline Calicivirus, Mycoplasma species, Coronavirus. Pentu saapui lentajen omistajalle Moskovaan Etelä-Venäjältä. Kasvattaja sanoi vain että kaikki hänen kissat ovat terveitä ja sillä sipuli. Sen lisäksi yksi pentu hänen kissalasta oli viime kuusa Suomen näyttelyssä. Kasvattajat vaihtavat kissojen astutukset keskenaan ja kaikki pöpöt ja perinnolliset sairaudet kiertolevat.

        Mitä tahansa Rotulemmikki on ylellisyys, se ei kuulu perustarpeisiin. Rotulemmikien hinnat eivät ole korkeat, vaan työttömien ja "orpoen" rahan puutte


      • Kurrnaus
        ... kirjoitti:

        1000 euroa kissasta !!!! JO on maailma mennyt ihmeelliseksi.

        Kukaan ei päivittele 1500 hintaa koirasta! Rotukissan kasvatus on aivan vastaavaa toimintaa, miksi kissan hinta ei olisi sama?


      • Niinneajatmuuttuu
        Kurrnaus kirjoitti:

        Kukaan ei päivittele 1500 hintaa koirasta! Rotukissan kasvatus on aivan vastaavaa toimintaa, miksi kissan hinta ei olisi sama?

        Käytä päätäsi ennen kuin vingut. Yli vuosikymmen sitten 1000€ hintalappu oli aika pöyristyttävä.


    • Tabby

      Kissan hinta voi ulkomailla olla alhaisempi kuin Suomessa, mutta kissan tuominen Suomeen maksaa vähintään saman verran kuin kissa itse. Toisekseen, en tiedä myyvätkö ulkomaalaiset kasvattajat kissojaan Suomeen pelkästään lemmikiksi, vai haluavatko ne siitoskäyttöön. Tiedän kyllä muutamia, jotka ovat tuoneet kissan ihan lemmikiksi Suomeen, mutta suurin osa ihmisistä tuo kissan ulkomailta laajentaakseen geenikantaa.

      700 eurolla et selviä, jos aiot tuoda kissan ulkomailta :)

    • mamma40

      bengaleilla ulkomailla on melkoisella varmuudella samaa tasoa kuin Suomessa. Sitten en usko, että kukaan kasvattaja ulkomailtakaan myy paperittomia "bengaleina" ulkomaille siis tässä tapauksessa Suomeen.

      Jenkeissä (CFA:ssa ainakin, vastaa Suomen kissaliittoa) on olemassa erilainen rekisteröinti lemmikeille kuin siitoskissoille (kuten SRK:llakin nykyään) ja se tarkoittaa ettei sitä kissaa tai sen kissan jälkeläisiä rekisteröitäisi täälläkään käyttökissoiksi. Monet kasvattajat myöskin leikkauttavat pennut valmiiksi jos ostaja on ostamassa lemmikkiä, estääkseen niillä pentujen teettämisen (paperillisia tai ei) ja se tietysti lisätään kissan hintaan.

      Sitten on kissan tuontikulut, vaikka et sitä Suomeen rekisteröisikään. Lentäminen mm. on kallista ja kissan tulo rahtina vieläkin kalliimpaa (Euroopasta noin 300-500 e rahtikulut). Kasvattaja ilman muuta ottaa tuontikulut ostajalta ja se käsittää esim. sirutukset ja rabies-rokotukset heisimatomadotukset (pakollisia tuotaessa kissaa Suomeen) ja EU-passi jossa näistä edellä mainituista merkinnät passissa.

      Syy siihen miksi mm. bengalin hinta on niin korkea ihan joka paikassa, on se että niiden kantavanhemmat on tuotu yleensä jenkeistä. Sen lisäksi kasvattajat joutuvat tuomaan lisää uutta verta jatkuvasti ulkomailta, koska muutoin populaation sisäsiittoisuus alkaisi aiheuttaa ongelmia jälkeläisille. Tämä johtuu siitä, että kasvattajia ja materiaalia on vähän eli rotuna bengali on vielä suht harvinainen.

      Tässä kohtaa huomioisin, että Suomesta löytyy jopa paperittomia joiden hintana pidetään 700 e ja se on liikaa sellaisesta pennusta jonka sukupuuta ei voida millään puhdasrotuiseksi todistaa. Samalla rahalla tai alle sen (650 e) on myynnissä lemmikkejä papereilla ja terveystakuilla sekä kasvattajan täydellä tuella.

      Jenkeissä näytti lemmikkien hintahaitari olevan 400-700 USD (en tarkistanut mitä se on euroissa), mutta jos pentu myydään ulkomaille, sen hinta nousee, siihen lisätään ns. ulkomaanlisä. Tällä kasvattaja pyrkii varmistamaan kasvatilleen mahdollisimman hyvän kodin koska itse ei sitä välttämättä pääse tarkistamaan. On tosin niitäkin ulkomaisia kasvattajia jotka tuovat kissan itse uudelle omistajalle ja samalla tarkistavat omistajan kelpoisuuden.

      1000 e on aika pieni hinta jos lähdetään hankkimaan kasvatukseen ja näyttelyihin soveltuvaa pentua, olkoon rotu mitä hyvänsä, ulkomailta. Sekin täytyy muistaa, ettei ne hinnat välttämättä venäjälläkään ole nykyään niin edullisia kuin kuvitellaan, sinnekin kun on tuotu kissoja jenkeistä ja hinnat on siksi korkeat.

      No jos sillä ei ole väliä onko kissa edes ulkonäöltään bengalia muistuttava niin.... Se on tietysti sitten ihan eri asia, mutta silloin tavallinen maatiainen tulee jo paljon halvemmaksi eikä tule tukeneeksi mahdollisesti rahan vuoksi tapahtuvaa pentujen tuottamista.

      • mamma40

        CFA vastaa tietysti FIFeä eikä Kissaliittoa ;)


    • blo

      tutustumaan kissoihin ja niiden hoitoon (kuluihin ym.) hieman enemmän, ennenkun edes harkitset kissan ostoa.

    • Säälittääbengalit

      No kyllä on taas ämmät rahanlähteet keksinyt...Oikea eläinten ystävä ei kasvata rahan vuoksi vaan antaa katin sitä rakastavaan kotiin haisemaan kuselta. Ja asia on täysin näin!!!! Kun minä sen sanon.

      • eihuvikseen

        huoh nämä trollit...


      • Kurrnaus
        eihuvikseen kirjoitti:

        huoh nämä trollit...

        Joo, trollien taso on nykyään huolestuttavan alhainen. Niin läpinäkyviä. Hiukan yritystä sinne trollitehtaasen, ei näillä latteuksilla mitään tee!


    • Bengalintiikeli

      Naapuri kasvattaa näitä bengaleita, kerran kysyin että jääkö näistä mitään käteen. Vastasi että jää ja osoitti autoa, vaihtavat joka toinen vuosi uuden auton. Että on näissä vissiin vähän ilmaa hinnoissa..

      • provomersu

        Tuo on sitten ihan provoa. Olen hoitanut sen verran rotukissapentueita, että voin heti sanoa, ettei siinä vaivan palkkaa tule. Astutus maksaa. Pentuja syntyy mitä syntyy. Matokuurit, hiekat, mamman äitiysruoat. Pikkupentujen sopivat hiekat. Eläinlääkäri rokotukseen, sirutukseen, todistukseen ja toiseen rokotukseen. Rekisteröinti. Kenties myynti-ilmoitukset.
        Ja jos mamma tai pennut sairastuu. Kyllä viimeisenkin mamman eläinlääkärireissut oli nelinumeroisen summan. Vaikka kotona kaikki oli tiptop. Tehtiin kaikki tutkimukset viimeisen päälle.


      • lisamari

        Onhan se nyt aivan selvä, että kissankasvatus on voitollista, jos nyt ei hommat ihan pieleen mene. Ei niillä voitoilla tosin kovin kalliita autoja osteta, jos ei kasvatus kovin laajaa ole. Ihan kivaa lisätuloa siitä kuitenkin tulee. Sen verran kalliita rotukissat ovat.


      • hopopop

        Naapurisi murjaisi vitsin! Et vain tainnut ymmärtää ja meni täydestä.


    • kissinkaa

      Lemmikkiä ei tarvitse eikä kannata tuoda ulkomailta. Sen minkä kissan hinnassa mahdollisesti säästää, se kuluu tuontikuluihin eikä ehkä riitäkään.

      Ja tämä on tärkeä: Oikealla bengalikissalla on AINA rekisterikirja. Ei ole olemassa rotukissaa ilman rekisterikirjaa, ei ulkomaillakaan eikä minkään tasoista. Huijari varmasti väittää muuta.

      • omasto

        Huijausta on väittää rotukissalla olevan aina rekisterikirja. Ei kissan perimä siitä miksikään muutu vaikka sen jättää rekkaamatta kissikerhoon.


      • sniput

        Mutta se paperi on todiste siitä kissan perimästä. Mistäs sinä muuten voit tietää ettei sua ole kusetettu kissakaupoissa 6-0? Se paperi on todiste kissan taustasta. Yhtä hyvin minäkin voisin tässä ruveta tekemään niitä "norjalaisia metsäkissoja" pitkäkarvaisilla maatiaisillani, ostajat maksaisivat oikein mielellään sen 700e että saavat vähän halvemmalla ihka aidon norskin. Vaikka todellisuudessa siinä mitään rotukissaa olisikaan.


      • uskoppois
        omasto kirjoitti:

        Huijausta on väittää rotukissalla olevan aina rekisterikirja. Ei kissan perimä siitä miksikään muutu vaikka sen jättää rekkaamatta kissikerhoon.

        Rotukissuus ei perustu pelkkään perimään vaan myös rotukirjaan. Rotukissuus ei siis ole vain biologinen vaan myös tai ennen kaikkea kissajärjestön sääntöihin perustuva ominaisuus. Ilman kissajärjestöjä ei rotukissoja ole olemassa.

        Rotukissalla on siis aina rekisterikirja. Yksikään kasvattaja ei ole niin tyhmä, että jättäisi kissanpennut rekisteröimättä, jos ne on mahdollista rekisteröidä.


      • Mainarikissa
        omasto kirjoitti:

        Huijausta on väittää rotukissalla olevan aina rekisterikirja. Ei kissan perimä siitä miksikään muutu vaikka sen jättää rekkaamatta kissikerhoon.

        Mutta miten sitten voi myydä esim norski-mainecoon miksejä? Nehän voi olla mitä vaan pitkäkarvoja tuolta kentältä. Ja ihmiset ostaa? Entä jos luulee ostavansa ragdoll pennun ilman papereita, onko se ragdollia nähnytkään? Ja siitä kuvitelmasta kuitenkin pitää maksaa? Koska pelkka sero olisi 50 euroa ja tuosta "miksistä" rahastetaan jopa 500 egeä.
        Kissa perimä ei tietenkään muutu. Mutta kun se on suurimmaksi osaksi maatiaisperimä, ei se siitäkään miksikään muutu.
        Eli noissa ilmoituksissa pitäisi olla lähinnä ragdollilta näyttävä maatiainen, norjalaiselta metsäkissalta näyttävä maatiainen, maine coonilta näyttävä maatiainen, venäjän siniseltä näyttävä maatiainen. Mutta myydäänkö niitä näin??

        Eihän toki. Siellä ratsastetaan niillä suvun rotukirjoilla, vaikka niitä tällä kissaparilla ei olekkaan. Ei ehkä isovanhemmillakaan. Ja kuitenkin niillä on suunnaton merkitys myynnissä.

        Eli rotukissan rekisterillä on merkitystä. Sillä ilman sitä kissa on maatiainen ja sellaisena myytävä. Ei se sen vaikeampaa ole.


      • njetnopenoei

        Aika helppoahan se on myydä norski-maincoon miksejä, jos pentujen vanhemmat edustavat kyseisiä rotuja. Huijaustahan niitä olisi myydä joinakin muina.

        Mikä ihmeen maatiaisperimä? Oletko käynyt tutkimassa kyseisten pentujen perimän. tuskinpa olet.

        Höpö höpö. Rekisteröimätön kissa voi olla ihan mikä tahansa. Se voi olla perimältään täysi rotukissa, rotusekoitus tai vaikka sitten maatiainen.


    • 1519

      Ostaistko auton ilman rekisterikirjaa?

      • älyhoii

        On hieman eroa onko rekisteri viranomaisten pitämä verrattuna kissakerhoon.


    • jjkola

      Bengali pentu tuli venäjältä maaliskuussa, kaikki rokotuspaperit ym paperit on ok. Mutta pennulla oli mukanaan Cryptosporidium-alkueläimen aiheuttama ripuli. Tätähän ei normaalissa pennun lääkärintarkastuksessa tutkita, kasvattaja salasi asian eikä ota mi käänlaista vastuuta. Tätä ripulia on sitten kestänyt tähän päivään asti, täsmälääkitystä ei ole eikä loppua näy. Suosittelen siis teettämään ulostetutkimukset ennen kissan tuontia Suomeen, kasvattajalla ei kannata tätä teettää, koska venäjällä kaikki tutkimustulokset ovat ostettavissa.
      Voin vakuuttaa, että en olisi kissaa ikinä ostanut jos tämän olisin tienyt ennen ostoa.
      Ripulin jatkuva siivoaminen on todella raskasta, kaikki lattiamatot on täytynyt laittaa pois jo aikoja sitten, höyrypesurilla desifioidaan lattioita päivittäin, ja sitten on kaikki pöydät, sohvat, sängynpeitteet ym ym, nyt alkaa siis mitta täyttyä tähän kaikkeen.
      (Kasvattaja Albina Zueva Benlux)
      Jos löytyy joku jolla riittää kärsivällisyyttä tämän pojan hoitamiseen, voi ottaa yhteyttä [email protected]

      • Bengal

        Selvisikö kissa ajan kanssa ripulista? Meilläkin nyt jatkunut puoli vuotta eikä axilurit, antibiootit ym auta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe