Otitteko vararenkaan

Zafiraanne?

Myyjät näyttävät suosittelevan, ettei Zafiraan kannata tilata lisävarusteena olevaa vararengasta, vaan vakiona tuleva kiinteästi autoon asennettu laadukas 12V kompressori paikka-ainepakkaus riittää. "Ostajat eivät yleensä rengasta ja vaihtovälineitä ole erikseen tilanneet", "ei rengasta juuri koskaan tarvi, eikä se kuitenkaan enää lähde vuosien jälkeen irti kun irroitusmekanismi on suolaa kerännyt auton alla vuosia", "Vectrastakin on jäämässä vararengas pois" jne.

Onhan tuo tosi, että vararengasta tarvitsee ehkä kerran kymmenessä vuodessa. Itse olen kerran tarvinut vuoden 1989 jälkeen, kun kotipihan reunuskivi viilsi reunaan viillon. Puhkaisureikiin tehoaa paikkapakkaus kunnon täyttökompressori hyvin. Toisaalta katukiven reunan viiltämää renkaanreunaa ei ehkä Opelin järeä paikkauspullokaan paikkaa edes sen vertaa että korjaamolle pääsee. Toisaalta on tietenkin käytettävissä ilmaiseksi 2 vuotta Opel Assistance -autopalvelu, mutta ei kai sekään rengasta paikalle hommaa hetkessä kaikkialla korvessa.

Jos tilaa auton alustan alle riiputettavan vararenkaan lisävarustelistalta, ilmeisesti silloin otetaan pois kompressori ja paikkapakkaus?

Oletteko Zaffeenne vararenkaan tilanneet?

11

2333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reksa

      Niin tai näin, ainakin Suomessa on tapana vaihtaa kesä- ja talvirenkaat. Jos ei ole edes avainta tai tunkkia, niin surkiaksi menee..

      • tarvitaan

        Auton omaa tunkkia ja pyöränmutteriavainta ei todellakaan ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön vaan hätävaraksi tien päälle. Monta kirosanaa ja kolhua säästää sillä, että hankkii joka syksyiseen ja keväiseen renkaanvaihtoon ristikkoavaimen ja hallitunkin. Ristikkoavain ei montaa euroa maksa ja aivan kelvollisen hallitunkinkin saa esim. Hong Kongista alle kahdenkympin.


    • jakke75

      itse tilasi ilman vararengasta ja jälkikäteen tilasin nuo vararenkaan kiinnitykseen tarvittavat prujut.
      kun ei mene autoveroa (kuten auton kanssa tilatessa ) tulee edulliseksi. eli auton alle tulevat roippeet 137e ja vanne 70e ja sitten rengasliikkeestä käytetty rengas 30e. jos käytetyä ei saa niin hinta pompsahtaa jo selvästi...
      montulle ja vararenkaan kehto kahdella mutterilla pohjaan kiinni (pultit ovat valmiina pohjassa kiinni) ja takaontin pohjaan kiristin, jolla kehto puristetaan pohjaan kiinni....
      onnistuu tällaiselta poropeukaloltakin, joka ei eläissään ole autoja rassannut

      • Imeessä...

        ...no jopas oli hankalaa ja kallista. Minä tilasin 06 Zafiraani täysikokoisen varapyörän "romppeineen". Tämän lisävarusteen hinta oli kokonaiset 50 e, jota eivät luovutuksessa huomanneet edes laskuttaa!


      • jakke75
        Imeessä... kirjoitti:

        ...no jopas oli hankalaa ja kallista. Minä tilasin 06 Zafiraani täysikokoisen varapyörän "romppeineen". Tämän lisävarusteen hinta oli kokonaiset 50 e, jota eivät luovutuksessa huomanneet edes laskuttaa!

        niin siitä tosin puuttu paikkaussarja ja kompura...
        minusta halpa hinta tuo 200 e, kun saa sekä renkaan, että paikkaussarjan...


      • porata

        Joutuu kai poraamaan/puhkaisemaan reiän takakontin säilytyslokeron pohjaan? Se pitänee ruostesuojamaalata ainakin reunastaan, tai mitä mahtavat ruostetakuun osalta sanoa kun itse menee tekemään reikää takakontista auton pohjan läpi?


      • jakke75
        porata kirjoitti:

        Joutuu kai poraamaan/puhkaisemaan reiän takakontin säilytyslokeron pohjaan? Se pitänee ruostesuojamaalata ainakin reunastaan, tai mitä mahtavat ruostetakuun osalta sanoa kun itse menee tekemään reikää takakontista auton pohjan läpi?

        poohjassa jo on reikä, jonka päällä on metallinen kuminen suoja kolmella ruuvilla kiinintetty. se pois ja uusi käypä osa tilalle ja tadaa... valmis peli


    • Radiomann

      Viisikymppiä tosiaan maksoi kun otti tehdastoimituksena. Paikkaussarjalla ja kompuralla en katsonut tekeväni mitään. Vaikka en ole vuosiin vararengasta tarvinnut, iskee tarve luultavimmin Ilomantsin koillispuolella synkässä korvessa, assistancet eivät silloin paljon lohduta kun ei edes itse tiedä minkänimisen tien varrella on.

    • Vesku

      Vararenkaan korviketta, eli kompuraa on tarvittu lasten rantaleluissa, kottikärryn pyörän täytössä ja ilmapatjojen täytössä. Kun Zaffe toimii asuntoautona auto vain tilapäismajoituksen parkkiin perä hieman ylämäkeen. Penkit nurin, niskatyynyt lattialle takimmaisen penkin pykälän kohdalle, ilmapatjat ja makuupussit suoraksi. Takaikkunoita hieman alas, hyönteisverkko teipillä aukkoon. Sen muutaman tunnin nukkuu siinä hyvin, eikä tartte telttaa. Naapurikaupungin konsertit ja muut poppitapahtumat hoituu näinkin.

    • +++

      En ottanut vararengasta, kun myyjä niin vakuutteli ettei sitä enää muutkaan ostajat ole ottaneet ja Vectrastakin se kuulemma poistetaan. Lisäksi perusteli, että se systeemi kuitenkin ruostuu jumiin, eikä rengasta saa pois vuosien päästä sieltä tosipaikan tullen suolamoskan seassa uineena. Saa nähdä kuinka käy. Tunkki / hallinosturi ja halpa avain pitää hommata, että saa talvirenkaat vaihdettua.

      • kun oltiin jo kotona

        Eipä myyjä vararenkaan puuttumisesta mitään kertonut kun vanhan mallin Zafiraa uuteen vaihdettiin.

        Huomattiin vasta parin viikon jälkeen kotona kun ihmeteltiin mitä tavaratilan sivuluukun takaa löytyi. Kompura ja vaahtopullo -yhdistelmä laittoi etsimään vararengasta... eipä löytynyt.

        No, ei ole vielä tarvittu. Mutta jos olisi etukäteen tietänyt, olisi taatusti ylimääräinen rengas otettu kyytiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      93
      1955
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1532
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1079
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1021
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      986
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      969
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      949
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe