Lapsettomuudesta kärsiville!

Olimme kärsineet mieheni kanssa 2,5 vuotta lapsettomuudesta,kunnes v.2004 lähdimme lapsettomuushoitoihin. Sinä vuonna kävimme kaksi kertaa hoidoissa tuloksetta. (Diagnoosi oli mieheni lähestulkoon liikkumattomat ja vähäinen määrä siittiöitä)Viimeisen hoidon yhteydessä,joulukuussa 2004 sanottiin,että minulla on vääränmuotoiset munasolut!!! Tuo kyllä tuntui jo tekosyyltä sille,kun tuloksia ei saatu aikaan. Joulukuun lopulla luin netistä,että vähäinen sinkin puute haittaa miehen siittiöiden liikkuvuutta. Siis,marssin apteekkiin ja ostin sinkkiä,sekä multivita plus purkin. Aloimme mieheni kanssa kumpikin syömään niitä. Maaliskuussa ihmettelin,kun kuukautisia ei ollut kuulunut aikoihin. (Raskaus oli viimeisenä mielessä,koska tuomio oli lapsettomuusklinikalta, ettemme ikinä voi saada omia lapsia.)Testin tehdessä tulos oli positiivinen Terve poika suntyi 30.09.05! Lääkäri kysyi pojan syntymän jälkeen ehkäisystä,sanoin etten halua mitään,toinen jos tulee niin on enempi kuin tervetullut,koska ensimmäisen saantiin meni kolme vuotta. Siis ehkäsyä ei ole ollut ollenkaan,enkä "heti" ensimmäisen lapsen jälkeen tullut raskaaksi. Kolme kuukautta sitten sitten aloitimme mieheni kanssa uudelleen sinkin ja monivitamiinien syönnin,jos vaikka hyvin kävisi ja tulisin raskaaksi. Juhannus sunnuntaina tein raskaustestin,ja yllätykseksemme tulos positiivinen! Haluaisin neuvoa teitä lapsettomuudesta kärsineitä,että netistä löytyy paljon tietoa,kokeilkaa ensin niitä,sekä tuo sinkki monivitamiini ennen kun memette hoitoihin. Meidän hoidot tulivat maksamaan n.3500€,emmekä edes onnitteluja saaneet klinikalta kun kerroin heille olevani raskaana ihan perinteisin keinoin!

4

1655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mimmu

      paljon Onnea!

      Hieno kirjoitus, varmasti moni saa sen toivonkipinän taas heräämään!

    • elina

      kiitos, kun jaoit tarinasi meidän kanssa, tuo lämmitti sydäntä ja antoi tosiaan vielä toivoa, olen yrittänyt lasta 1 ja 2kk taustalla pco tyyppiset munasarjat, lääkärit aina sanovat että kaikki edellytykset on raskaaksi tulolle näin päällisin puolin mutta voihan sitä vikaa löytyä vaikka miten. Onneksi miehenikin menee mielellään sperma-analyysiin, olen 22-vuotias ja iän ei pitäisi olla syynä. olen myös harkinnut vyöhyketerapiaa..tsemppiä kaikille! kirjoitelkaahan kuulumisianne..

    • mervi-83

      Onnea teille ja kiitos tiedosta!olemme yrittäneet saada mieheni kanssa kohta kaksi vuotta lasta,mutta lasta ei vaan kuulu.nyt tuli sairaalaan lapsettomuustutkimuksiin aika ,mut aika on vasta kolmen kuukauden päästä!kaikki vaan sanoo että eihän mulla ole mitään hätää ku oon niin nuori(23v),mut oishan se ihana oma pikkuinen ku suurimmalla osalla kavereista on jo lapsi!!

    • 5 pitkää vuotta

      Meillä taas on viisi vuotta tuloksetonta yritystä takana. Loppukeväällä minulta mitattiin hemoglobiini joka oli vähän matala,110. Aloin syömään rautatabletteja ja nythän se testi näyttää plussaa!! En tiedä vaikuttiko se raudan syönti, vai onko sattumaa. Ensi kuulle olisi ollut aika varattuna hoitoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3499
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2919
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2544
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2065
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2059
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1816
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1692
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      16
      1630
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      268
      1320
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1316
    Aihe