Tarkastuksia laivalle mennessä?

mitä mukaan

Tehdäänkö laivalle menijöille jotain turvatarkastuksia tai vastaavia nykyään? En oo pitkään aikaan matkustanut laivalla ja mietin, mitä kaikkea laivaan saa viedä. Onko säännöt samat kuin esim. lentokoneeseen mennessä?

15

3250

  Vastaukset

  • eipä juuri mitään turvatarkastuksia tehdä, tietty jos on vähän epäilyttävän näkönen tyyppi niin voidaan kattoa laukut mutta ei itselle ole käynyt niin enkä ole nähnyt että ketään olisi otettu tarkastukseen. Tietty laivasta pois lähtiessä tulli saattaa napata.

   Lentokoneeseenhan ei saa viedä ompelupuikkoja, saksia ym, mutta laivaan saa viedä kaiken tämän. Omat viinat ja aseet on hyvä jättää pois matkatavaroista...

   • tottakai omat viinat matkaan,kuka hullu maksaisi laivalla viinasta saman hinnan kuin maissa!!??pussikalja on roope ankan keksintö vailla vertaa!


   • .......... kirjoitti:

    tottakai omat viinat matkaan,kuka hullu maksaisi laivalla viinasta saman hinnan kuin maissa!!??pussikalja on roope ankan keksintö vailla vertaa!

    juo taxfreestä ostamat, ei kanna maista viinaa laivaan. Oletko koskaan ehkä kuullut tai ollut laivassa,,,siis isommassa kuin Suomenlinnan lautta?


  • Eli tosiaan kannattaa käyttää ihan tervettä maalaisjärkeä siinä pakkaamisessa. Kaikki teräaseet ja muut tavarat, joiden kuljettaminen maissakin on jo melkolailla kiellettyä kannattaa jättää kotiin. Olenpa kuullut tapauksesta, jossa ihan tavallinen linkkari otettiin risteilymatkustajalta pois matkan ajaksi (sai takasin kotisatamassa). Ymmärtääkseni turvatarkastuksia tehdään (yksityiset firmat tekevät) ja ne ovat yleistymässä. Musta se on ainakin ihan hyvä, jos laivamatkustajiakin vähän syynätään, kun matkustajamäärät on aika suuria (Ruotsin laivalla jotain 2000 hlö).

   • oot sä ikinä käyny laivalla? sinne menee porukkaa kauheessa läjässä eikä ketään tarkasteta... ehkä jos näyttää epäilyttävältä.. mut ei muuten


  • Viimeksi kun menin Mariellalla ei Vikingillä näytetty tarkastavan edes laivalle pyrkivän nuorison ikää millään tavalla. Kyseessä oli perjantailähtö jolloin pitäisi olla 23-vuoden ikäraja mutta laivalla oli n. satapäinen joukko arviolta 16-18 vuotiaita teinipilluja ja amisviiksiä jotka pyörivät ja mekastivat ympäripäissään käytävillä, yökerhossa ja diskossa.

   • noin on


  • Pitkästä aikaa oli koiria taas kehissä. Tallinnan päässä menivät vapaasti matkustajien astellessa laivaan. Mitään eivät tainneet löytää?

  • No, punaisella laivalla ollessani ja Tall-Hel välillä syynättiin kamat matkan puolessavälissä kun oli hiukset ajettu 2 milliin, Estonia paita päällä ja mustat lasit lärvillä.
   Mulkero tuli repimään lapasesta ja sanoi sekurityzek! ja sanaakaan en sanonut ko.episodin aikana.Ihmettelivät kun kaveri on ihan hiljaa, ja mitään mielenkiintoista ei löytynyt.Eivät sanoneet edes anteeksi, sorry tai ok.Tyhmänään luimuilivat vittuun jaloistani.Paskaset vaatteet ei oikein innostaneet!

  • Uuden EU-direktiivin vuoksi tehdään pistotarkastuksia sytkäreiden suhteen. Eli laivalle saa vain viedä yhden sytkärin ja siinä saa olla maksimissaan 5 millilitran säiliö. Jos on kaksi sytkäriä matkassa niin toinen heitetään tarkastuksessa roskiin.

   Eli kannattaa jättää oma sytkäri kotiin ja käyttää laivan baarien tulitikkuja.

  • Ei tehdä. olen todella nuoren ja epäilyttävän näköinen, vuoden sisään takana 33 matkaa, ja ikinä ei tarkastuksia

   Kerran on tarkastettu, olin silloin noin 16 vuotias, ja silloin oli TallinkSiljalla oma "tarkastuskoju" ja mukana oli elokuvista tuttu "palkkamurhaajasalkku" jossa oli siis tietokone, ja tämä herätti epäilykset... eipä ole tuota kojua saati tarkastuksia sen jälkeen näkynyt, ja ikää nyt 26v

  • On ja ei ole.

   Joillakin varustamoilla on lähtösatamassa erittäin tarkka kontrolli.
   Passit tarkistetaan ja jokainen matkustaja valokuvataan.
   Kaikki matkatavarat läpivalaistaan.

   Osalla paateista on myös poikettavissa satamissa laivaan nousijoiden tavaroiden tarkastus ja nestemäisten ja kiinteiden eväiden talteen otto risteilyn loppuun saakka.

   Ei koske kaikkia.

   • Palstalla puhutaan 99% ruotsin ja viron laivoista.

    Ei siis mistään "oikeista" risteilyistä juuri lainkaan


   • wefewferw we kirjoitti:

    Palstalla puhutaan 99% ruotsin ja viron laivoista.

    Ei siis mistään "oikeista" risteilyistä juuri lainkaan

    moni varustamo myy laivoilleen risteilyjä itämerelläkin.
    risteilyjen nimikkeetkin vaihtelevat yhtiöittäin, mm. tallinksilja markkinoi turku tukholma reitillä 23 tunnin risteilyitä, viking taas saman tuotteen miniristeilynä.
    lisäksi löytyy päivää tukholmassa piknikkiä tallinnaan tai maarianhaminaan.
    oikeita risteilyitä nimeltään tehdään hyvinkin paljon. Tosin birka stockholm taitanee olla ainoa risteilyaluksen tunnusmerkit täyttävä alus näillä leveysasteilla tällä hetkellä.


   • oikea risteily"" kirjoitti:

    moni varustamo myy laivoilleen risteilyjä itämerelläkin.
    risteilyjen nimikkeetkin vaihtelevat yhtiöittäin, mm. tallinksilja markkinoi turku tukholma reitillä 23 tunnin risteilyitä, viking taas saman tuotteen miniristeilynä.
    lisäksi löytyy päivää tukholmassa piknikkiä tallinnaan tai maarianhaminaan.
    oikeita risteilyitä nimeltään tehdään hyvinkin paljon. Tosin birka stockholm taitanee olla ainoa risteilyaluksen tunnusmerkit täyttävä alus näillä leveysasteilla tällä hetkellä.

    Mutta missään näissä "ruotsinlaivoissa" ei ole turvatarkastuksia, toisin kuin "oikeilla" risteilyaluksilla


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut