Vinkkejä ensikertalaiselle..

-me-

Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä Lontooseen pienellä budjetilla matkustavalle? Erityisesti olisi mukava saada tietoa Wake up London -nimisestä nuoriso hostellista. Mitkä ovat hyviä ruokapaikkoja? Museoita? yms. Milloin paras matkustaa? Hintataso? Ihmiset?..

5

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain infoa lyhyesti

      Wake up-hostellista löydät googlella tietoa, sitä en jaksa selvitellä kun en tiedä siitä mitään omien kokemuksien kautta.

      Ruoka: Pubiruoka on yleensä edullista ja ihan hyvää. Myös etniset kuten kinkki, intialainen jne ja tietysti pikaruokalat kuten Mäkki.
      Museoista: On ilmaisiakin, esim British Museum on ISO ja ILMAINEN. Riittää koko päivän ohjelmistoon joten voi jopa tyydyttää isonkin museonälän sellaisenaan, ei tarvi käydä muissa museoissa.
      Paras matkustaa: Kesällä?
      Hintataso: Korkeahko. Tosin suomalainen on jo tottunut sellaiseen :D Eli mitään kulttuurishokkia ei pitäisi tulla, mutta kantsii oikeasti katsoa missä syö, juo ja yöpyy. Rahaa voi mennä nopeasti.
      Ihmiset: Valtava skaala laidasta laitaan. Lontoon lähes 10 miljoonan asukkaan kokoelmasta löytyy kaikkea narkkareista kiltteihin mummoihin. Ehdottomasti pitää muistaa smalltalk, hyvät käytöstavat asioidessa jne. Muuten sinusta voi saada tylyn vaikutuksen. Briteillä kun on omat tottumuksensa asioida sosiaalisesti.

      Hyvää matkaa!

      • museioista

        Lontoon kaupunki on päättänyt että KAIKKI museot ovat ilmaisia siellä.

        Jos museoissa käynti vähäänkään kiinnostaa niin mielestäni ei todellakaan kannata jättää sitä käyntiä vain British Museumiin. Luonnontieteiden museo on myös upea kokemus. Jo pelkkä rakennus ulkoapäin on hieno, puhumattakaan aidoista dinosauruksen luurangoista yms. Se sijaitsee ihan Harrodsin lähellä joten jos sinne menette poiketkaa ihmeessä tuollakin...
        Taiteista pitäville sitten löytyy National Gallery ja Tate. Itse kävin vain kurkkaamassa National Galleryn Monet'n maalaukset....muuten ei jaksa kiinnostaa.

        Ja ruuasta tosiaan. Pubiruoka...edullista ja usein todellakin se on hyvää. Kaupasta ja kahviloista (esim pret a manger) saa myös valmiina edukkaita salaatteja ja patonkeja/leipiä joita voi mennä puistoon syömään.


    • cahe

      Oon lähössä ens keskiviikkona yksin Lontooseen ja tohon samaan hostelliin.
      Oon kuullut, että siellä saattaa olla tosi meluisaa, kun alakerrassa on oma baari ja helteellä pienissä huoneissa on myös tosi tukalaa, kun ikkunoita ei saa kaikissa huoneissa auki. Muuten hostelli on uusi ja ainakin pitäisi olla suht siistikin.
      Jokatapauksessa sijainti on hyvä, Paddington aseman läheisyydessä. Kauppa ja ravintoloita on kuulemma ihan lähellä. Sen takia minä valitsinkin hostellin.
      Olet varmaan jo tutustunut: http://www.wakeuplondon.co.uk/, sieltä löytyy hyvin tietoa ja kuvia huoneista.
      Mielestäni kuvat näyttävät ihan mukavilta ja sekin, että hostellissa on hieno tv-huone, yhteiskeittiö, sekä internethuone on plussaa.
      Monilta ulkomaisilta ja suomalaisilta hotellinvaraus sivuilta löytyy paljon ihmisten jättämiä arvosteluja kyseisestä hostellista.
      Mitä nyt itse noita vähän vilkaisin, niin ei ne kauheen positiivisia kaikki ollut...

    • tuulitepa

      Tosiaan British Museum aivan ihana ja valtava museo, mikä kannattaa tsekata, ilmainen. Big Beniä saa ilmaiseks katsella, Buckinghamin palatsi ja vahdinvaihto, itse tosin en vaikuttunu vahdinvaihdost, kestää liian kauan...mutta ympäristö hieno. Sitten kävelylle Hyde/Kensington Parkiin, Chinatown, Portobello Roadin markkinat Notting Hillissä lauantai aamusta alkaen...
      Ruokapaikat eri hintatasosia, pikaruuat halpoja (KFC Chicken nam, Subway, Burger King...), kiinalaiset suht edullisia, niitä on joka puolella. Intialaisessa me maksettiin eniten ruuasta, oli kyl vähän ns. tasokkaampi mesta.

      • town

        camden town on myös aika mielenkiintoinen alue...Sellaista vähän hippi juttua. Oli paljon mielenkiintoisempi kuin notting hill minun mielesätäni


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2123
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1799
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1484
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      112
      1361
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe