Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tuttavan dobberi

Äimistynyt

Hei dobberilaiset

Laitanpa tänne kommenttia vierailustani tuttavaperheen luona. Heillä on dobberi, joka on reilut 1 v. Itse en ole koiranomistaja, joten huonolla tietämykselläni kerron kokemukseni.
Tämä koira käyttäytyy esim. näin:
herättää joka aamu perheen ryskyttämällä ovia (hyppimällä vasten). Oli arki tai viikonloppu tämä ryskytys alkaa klo 6-7. Koiralla ei ole mitään hätää, ilm. seurankipeä. Varastaa lasten kädestä ruoan, hyppii ruokapöytään, syö kaiken mikä vähänkin haiskahtaa ruoalle, pissaa sisälle, jos kotiin tulee vieraita. Ainoa käsky mitä taitaa totella on istu! Koira myös hyppii aina vasten (en voi sietää!!!) Itse en moisen otuksen kanssa arkea jaksaisi ja vaistosin emännän osalta samaa, että tilanne on aika raskas. Koira on siis isännän. Missään pahatekotilanteessa koiraa ei kielletty. Asiasta kysyessäni isännältä, aina oli tilanne muka ohi.
Ilmeisesti väärä rotu väärässä kodissa?
Tuntuu vaan pahalta, kun tuntuu siltä, että tilanne ei ole lainkaan hallinnassa, koira pomottaa koko perhettä?

6

1214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pentumainen mutta

      tosiaan perusasiat pitäisi minunkin mielestä aina selvittää. Joskus voi tosin olla kuten isäntä sanoi tilanne mennyt ohi jolloin koiran on vaikea yhdistää tapahtunutta. Koiran kanssa kannattaisi mennä ainakin ilman muuta tokoilemaan ja vaatia peruskäyttäytymistä.

      • alkup.

        Olen koirattomana ihmisenä ymmärtänyt, että kasvatus pitää aloittaa ajoissa. Tämä koira elää kuin "pellossa". Kyllä yli vuoden vanhalla koiralla mielestäni pitäisi jo olla jotain tapoja!!!


    • PoliceGirl82

      Dobberi on yksi aktiivisimmista roduista johon koskaan olen tormannyt. Vuoden iassa ne ovat sellaisia touhuajia, etta vaatii todella asiaan paneutumista kouluttaa ja aktivoida dobberi. Laiskalle se ei tosiaankaan sovi, mutta usein parjaa hienosti perhekoiranakin jos vain liikunnasta ja aivojumpasta huolehditaan.

      Tuo dobermanni on selkasti hyvin tyypillinen rotunsa edustaja, jolle ei ole opetettu tapoja. Ei meillakaan dobberi tullut herattamaan, vaan tottui perheen rytmiin. Varastaminen ja hyppiminen ovat osoitus laiskuudesta omistajan kohdalta, oli kyseessa mika rotu tahansa. Toivon, ettei kay hullummin jos lapsi joskus puolustaakin kadessaan olevaa herkkua... Rajojen puuttuessa terava ja toiminnallinen dobberi voi olla melkoinen pommi.

    • kate

      ...Ja tässäkin tapauksessa, vika ei ei ole kenenkään muun kuin omistajan. Koiran saa koulutettua jos vain osaa. (..ja tahtoo) Se vaatii kärsivällisyyttä ja taitoa, jota ystäväperheelläsi ei ole. Ikävä kyllä.

    • Kyseessä ei ole koirasta johtuva vika tai häiriö. Tai voi tietysti ollakin, vaan kuulostaa kyllä pahasti taas tämmöiseltä vikatikki-hankinnalta. Eivät osaa kouluttaa koiraansa ("ei saa ottaa lapsen kädestä") eivätkä myöskään lapsiaan ("ei saa antaa koiran ottaa kädestään"). Koira kun on aina laumaeläin, ja lauman hierarkian tulee olla kunnossa. Kuvailemasi lauma on ihan pihalla...

      Vaan jos koira joutuu olemaan yksin yötä jossakin tilassa (missä ja miten pienessä?) niin onko ihme, jos se yrittääkin aamulla herättää huomiota? Minusta seitsemältä aamulla on melko myöhään eläimen maailmassa... Johan lehmätkin odottavat ruokaansa ja lypsämistä siihen aikaan.

      Vaan jos koiralla on hyvä tila ja hyviä nukkukavereita, eikä huolta mistään, niin kyllähän ne nukkuvat vielä aamuyhdeksältäkin, vaikka olisi nukkumaan laitettu jo iltakymmeneltä.

      Olosuhteet ratkaisevat. Yksinäisyydessä kivilattialla pienessä kopissa on ihan eri asia kuin isännän ja emännän sekä muiden koirakaverien kanssa samassa huoneessa, ja halutessa samassa sängyssä. Kyllä uni maistuu...

      • bokseri 5v - briardi 9v

        .. ettei tässä olisi kyse myös ylireagoinnista.

        Hyvin tod.näk joka toinen tuon ikäinen pentu nappaa leivoksen lapsen kädestä jos on nälissään, ja sitä "tarjotaan" kuonon edessä.. Tuossa ei ole mielestäni mitään ihmeellistä.
        Yhdyn edelliseen kirjoittajaan, kummatkin koira ja lapset ovat ilmeisesti hieman väärin opetettu elämään toistensa kanssa. Rajat on tiedettävä puolin ja toisin. Tsemiä vaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe