keskosvauveli

3boys-mama

meille syntyi 34vk:lla poika.istukka rupesi irtoamaan ja joutuivat tekeen hätäsektion sit,kun vauvan sydänäänet rupes heikkenee.vauva painoi 2190g ja 45cm pitkä.onko muilla kokemuksia ennenaikasesti syntyneist vauvoista ja niiden kehitys askelista...onko ollut ongelmia norm lapseen verraten...jne

12

3313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nasu alk.p.

      Heippa.
      Meidän vauvelia ei ihan keskoseksi laskettu syntyi 38 2 ja painoa oli 2620g ja 46,5cm.
      Pienikokoinen vaan.
      Tyttö on kehittynyt oikein hyvin,Ryömii ja harjoittelee konttaamaan on kohta 9kk, ryöminyt on 6kk asti,nousee jos pitää käsistä kiinni niin itse istualtaan seisomaan.Hampaita on 2 ja 2 lisää tulossa.Istuu yksin oikein hyvin.Ja kiltti lapsi on ollut,isovanhemmat ihmettelee että eikös tyttö koskaan itke kun aina on yhtä hymyä.
      Nyt ensimmäistä kertaa sairaana vaikka imetys ei kestänyt kuin parisen kuukautta.

    • Jotain..

      Omani ei vielä ole syntynyt, ja toivottavasti tuolla masussa pysytteleekin sinne marraskuuhun asti :) Asiaan kuuluvaa kuitenkin; mieheni syntyi silloin aikoinaan samanpainoisena ja hieman lyhyempänä kuin teidän poika. Hänellä ei ole ollut mitään kehityshäiriöitä, eikä poikkeavia ongelmia. Ihan terve poika ollut pienestä pitäen. Kävelemään hän kyllä oppi melko myöhään( n.17 kk), mutta sekään ei välttämättä riipu syntymäkoosta ollenkaan.

    • Pienen äiti

      Hei!

      Toivotattavasti kaikki lähtenyt hyvin matkaan.
      Oma "vauva" syntyi 33 viikkolla, tosin nyt topakka 4 vuotias. Meilä ainakin on kaikki mennyt kaikkki ihan OK, alkuun oli hiukan pienempi kuin "neuvolan normaali käppyrät", mutta nyt ottanut jo kaikki kiinni ja mennyt ohikin.

      Toisaalta kaikki keskoslapset on yksilöitä. Itsellä tuttu jolla samoilla viikoilla syntynyt lapsi, ja siellä on ollut todella paljon erilaisia vaikuéuksia & sairauksia. Ja juuri johtunut siitä kun lapsi ollut vielä niin "keskeneräinen" syntyessään.

      Mutta ei näit asioita voi tietää, se riippuu niin paljon siitä mikä ollut lapsen "valmius aste" maailmaan tuloon syntymän hetkellä. Eli samoilla viikoilla syntyneillä lapsillakin saattaa olla tosi isoja eroja kehityksessä.

    • mie vaan

      meille syntyi v. 1996 poika.Raskausviikkoja oli 34. Synnytys alkoi istukan osittaisella irtoamisella, tehtiin hätäsektio, koska poikamme sydänäänet heikkeni.Syntymäpaino 2160 pituutta 44 cm. Puolvuotiaana oli ottanut ikätoverinsa kiinni painossa ja pituudessa.Kävelemään oppi 1v3kk iässä,mut enpä tiiä oli keskosuudesta kiinni vai siitä että oli paljon kävelytuolissa, eikä tarvinnut kävellä!!

      • paté

        Kuulunee keskosuuteen, tuo kävely nimittäin(?) Meillä tytär käveli 1v4kk iässä (1270g, 30 4).


      • mie vaan
        paté kirjoitti:

        Kuulunee keskosuuteen, tuo kävely nimittäin(?) Meillä tytär käveli 1v4kk iässä (1270g, 30 4).

        Voipi ollakki että näin on, luultavasti onki kun tarkemmin ajattelee ja lukee täältä muista keskoslapsista.Meillä poika ei ihan pieni ollut, mut tosi pieni kuitenki varsinkin mulle, kun eka lapsi oli.Kotiin tultiin 2kg kokoisena, osastolla oltiin 12 päivää.Villapipo päässä ja tumput käsissä poika nukkui alkuviikot...Aika kuluu niin äkkiä, nyt tuo pipopää on kohta 10v.
        onko muilla ollut tämänkokoisten keskoslasten kansssa myöhemmin vaikeuksia koulussa?


      • Kikka10

        Minulle syntyi -94 poika viikolla 36 painoi 2140g ja pituutta 44cm!Oli toinen kaksosista toinen tuli pois viikolla 8!Vuotoa oli vookolle20.Muuten meni ihan hyvi,keisarileikattiin,kolme päivää teholla ja valohoidossa!Nyt 11-v. iso poika,painoa melkein liikaa,tanakka!Ihana poika iltatähti,äiti oli jo 40v.:x


    • Kaksosten äiti

      kaksoset "luokiteltiin" nippanappa keskosiksi. Syntyivät käynnistämällä 36 4. Painot 2350g&2450g ja pituudet 46cm&47 cm.

      Toinen lapsista käveli 10-kuisena, toinenkin ennen 1-vuotissynttäreitä.

      Nyt ovat 1v8kk, puhua pälpättävät ja ovat kooltaan ikäistensä kokoa.

    • dia

      joo mä sain kanskeskosvauvan,viikolla 28..tämä vauva oli pienin,minkä koskaan olin nähny..vähän yli puoli kiloa.häntä ei saanut nostaa syliin kuukausiin.kaapissa sai pidellä,niissä kun on ne reiät..onneksi..niistä häntä pitelin..pikkuistani..ja itkin..että tämäkö pieni ihminen..vaippana hänellä oli vähän vanutuppoa suurempi.tuttia ei voinut antaa,kun kaikki olivat liian isoja niin pienelle.vaatteet jotka mulla kotona oli häntä varten,nauratti,että ikinä pikkuiseni ei niitä varmaan tarvitse,kun niin pieni on,,en uskonut..nyt hän on puolivuotias,,kotona ollut n.2 kuukautta..mutta ne vaatteet..jouduin ostamaan paljon uusia....hänen nimensä on melinda..

    • pippuri

      Meidän poika syntyi rv. 35 ja 6, painoi 1850g ja pituutta oli 42,5cm. 3viikkoa käytiin pikkuista katsomassa sairaalassa ja sitten saatiin vähän yli 2-kiloinen vauva kotiin. Paino ja pituus kehittyivät alimman käyrän mukaan, mutta 2-vuotiaana oli saanut ikäisensä kiinni.

      Kävelemään oppi 1v2kk (pikkuveli oppi 8kk). Puhui 5-sanaisia lauseita 2-vuotiaana (pikkuveli puhuu jo 3-sanaisia 1v8kk). Asiat voivat olla yksilöjuttuja, mutta...

      Vatsavaivoja oli koko ensimmäisen vuoden. Ilmisesti nekin jo maitopohjaisista äidinmaidonkorvikkeista. Homma räjähti käsiin kun maitotuotteiden kokeilu aloitettiin. Ilmeisesti suolisto ei ollut ehtinyt kehittyä kunnolla. Vuoden käytimme pelkkiä soijatuotteita ja maidottomia valmisteita ja myös kaura jätettiin pois. 2-vuotispäivän jälkeen aloimme uudelleen kokeilla maitoa, jonka jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia. Suolisto sai vuoden aikaa toipua ja nyt on kaikki kunnossa, poika 3v 4kk.

      • Kikka 10

        Meillä oli pulautteluongelmia ainakin 1v. astiJonnekin lähtiessä täytyi kummallekin ottaa varavaatteita!Sai jossain vaiheessa Prepupsinia? auttoi jonkun verran mutta ei loppunut!


    • in a year 2000

      Syntyi hätäsektiolla viikolla 32, hän olikin isokokoinen poika, 2480g ja 45cm. 3 viikkoa oli keskolassa.
      Otti täysaikaiset vauvat käyrissä kiinni vuoden iässä, ja meni ohikin :) Rintamaidolla kasvoi, ei sairastellut ekan vuoden aikana yhtään.
      Kävelemään oppi 1,3vuotiaana, puhe viivästyi, siitä sai muutkin kuin minä selvää vasta pojan ollessa 3 vuotta.
      Nyt on iso eskarilainen, muuta ongelmaa ei ole kuin vilkkaus, enkä tiedä johtuuko sekään keskosuudesta, ei ole kokemusta kun tämä on esikoinen, vähän huolettaa että miten se pärjää opiskelutilanteissa..
      Hyvää kesää teidän perheelle, pieni on kohta iso :)!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      26
      3948
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      298
      3509
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      29
      2391
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      37
      2249
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      138
      2051
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      54
      1875
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      120
      1781
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      8
      1505
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1373
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      19
      1280
    Aihe