Pieni ihme

äitsykkä

Juhannuksen aikoihin v. 1995 syntyi rv 25 6 pieni poikavauva,hän saa heti hätäkasteen.Painoa 1200g ja pituutta 37cm.Painoa oli vähän reilusti kun normaalisti tuonviikkoiset ovat n.700g.Mutta eipä painosta ole apua,kun kehitys on kuitenkin niillä viikoilla.Joten pojalla pienet vaaleat keuhkot eli ei keuhkorakkuloita...hengityskoneessa toista kuukautta.Aivokammioissa toisen ja kolmannen asteen verenvuodot,mutta ei hätää jos vuoto pysyy siellä eikä leviä aivokudoksiin.Hapentarve lisääntyy...hoitajat ventiloivat vuorotellen käsin,poika joutuu leikkaukseen missä suljetaan suoni käsin,koska se ei mennyt kiinni itsestään,johtuen keskosuudesta.Ja olihan meillä kaikkea muutakin,mutta me selvittiin,vaikka toivoa ei annettu juuri lainkaan.Eipä ole paljon muuta keskosuudesta muistoksi jäänyt kuin useat kanyylin jäljet ja pari isoa leikkausarpea ja vuotta vanhempi muita luokkalaisia,kun hän kävi alkuluokan.Koulussa pärjää todekka hyvin varsinkin matematiikka ja englanti.Kyllä muistan miten miten itkettiin ja rukoiltiin että rakkaamme selviää.Oli se kyllä niin rankkaa aikaa 4kk etten ikinä haluaisi kokea sitä uudestaan.Voimia ja jaksamista kaikille pienokaisten vanhemmille.

14

4775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jihuuu

      Hyvä että homma meni parhainpäin.

      Sen verran mun nyt täytyy korjata, että hän taisi olla aikalailla sen kokoinen kuin noilla viikoilla ollaankin. Me käytiin 4d-ultrassa rv26, ja vauva oli kuulemma vähän pienempi kuin yleensä - vastasi kuulemma rv25 ollessaan 1070grammainen. Eli kyllä ne noilla viikoilla ovat jo reilun kilon luokkaa :)

      • mun kaverilla syntyi muutama vuosi sitten tyttö viikoilla 26 ja painoi noin 700 grammaa.. paljonhan nuo painot heittää, meilläkin poika oli 1630 grammaa ( siis se rv 31 5) ja oli ihan käyrän alalaidassa, kuitenkin tapasin vauvoja joilla paino vielä alempi samoilla viikoilla.

        Niin ja tiedän toisenkin tapauksen jossa 25 viikoilla syntynyt keskonen painoi suunnilleen sen 700 grammaa.


      • Jihuuu
        jensba kirjoitti:

        mun kaverilla syntyi muutama vuosi sitten tyttö viikoilla 26 ja painoi noin 700 grammaa.. paljonhan nuo painot heittää, meilläkin poika oli 1630 grammaa ( siis se rv 31 5) ja oli ihan käyrän alalaidassa, kuitenkin tapasin vauvoja joilla paino vielä alempi samoilla viikoilla.

        Niin ja tiedän toisenkin tapauksen jossa 25 viikoilla syntynyt keskonen painoi suunnilleen sen 700 grammaa.

        Sori nyt hölpötinkin ihan omiani, se oli jälkimmäinen ultra missä vauva oli kilon paikkeilla. Rv26 meidän vauva oli 790g mut silti tosiaan kuulemma pienempi, vastasi r25. Sorrysorrysorry :)


      • Nimetön
        Jihuuu kirjoitti:

        Sori nyt hölpötinkin ihan omiani, se oli jälkimmäinen ultra missä vauva oli kilon paikkeilla. Rv26 meidän vauva oli 790g mut silti tosiaan kuulemma pienempi, vastasi r25. Sorrysorrysorry :)

        Niinpä, ei kannata mennä tekemään korjauksia ennen kuin tarkistaa omat tietonsa. Ei kai ap.kään ihan omasta päästään moista keksi.


      • Jihuuu
        Nimetön kirjoitti:

        Niinpä, ei kannata mennä tekemään korjauksia ennen kuin tarkistaa omat tietonsa. Ei kai ap.kään ihan omasta päästään moista keksi.

        Pitihän jonkun päästä aukomaan päätään. Siinä ei tiedon tarkistamisista ole kyse, jos muistaa väärin.


      • itselläkin kävi näin
        Jihuuu kirjoitti:

        Pitihän jonkun päästä aukomaan päätään. Siinä ei tiedon tarkistamisista ole kyse, jos muistaa väärin.

        Hei ettehän vaan unohda alkuperäistä asiaa........ Pieni poikani joka syntyi ennen aikojaan ja oli kaikenmailman ongelmia on nyt päälle kaksikymppinen mies, eli siitä on jo aikaa ja kehitys on mennyt hoitopuolella eteenpäin , mutta kaikki on hyvin ja mieshän pojasta tuli.


    • vammaisena syntyminen

      "Eipä ole paljon muuta keskosuudesta muistoksi jäänyt kuin useat kanyylin jäljet ja pari isoa leikkausarpea ja vuotta vanhempi muita luokkalaisia,kun hän kävi alkuluokan."

      Minusta nuo ovat kyllä erittäin suuria asioita. Välillä herää kysymys, että miksi vastasyntyneille lapsille pitää tehdä kaikenmaailman leikkauksia, kun leikkaus jättää aina jäljet. Jokaisella lapsella pitäisi olla hyvät lähtökohdat elämään. Välillä olisi parempi, että vastasyntyneitä ei hoidettaisi niin paljon, koska hoidoista jää niin paljon elämää haittaavia jälkiä. Ihan turha vähätellä jotain suurta syntymässä tehtyä leikkaushaavaa. Ihminen kärsii siitä koko elämänsä.

      On varmasti monia keskosia, jotka olisivat toivoneet kuolleensa synnytyksessä kuin että elävät koko elämänsä sen ruumiin kanssa, joka on keskos- yms. hoitojen runtelema. Tällaisia asioita ei pysty terve vanhempi ymmärtämään. Hän on vain iloinen, että sai lapsen ja sehän on itsekästä.

      • Järkyttynyt

        En ymmärrä ajatustapaasi...kysyt mikä onkaan lapsen etu vammaisena syntyminen.Ei keskonen ole vammainen,liian aikasin syntynyt vain.Sitten aletaan puhua vammaisuudesta,kun lapsella todetaan OIKEA vamma.Jos itse saisin keskoslapsen,olisin valmis antamaan luvan että kaikki mitä vain voidaan tehdä tehtäisiin,jotta lapseni jäisi eloon!!!Ja niin kaikki muutkin varmasti ovat.Sinulla ei taida olla omia lapsia?Mitä se yksi kolo komeassa haittaa?kyllähän isompanakin tehdään leikkauksia,joista jää arpia.Pitäsikö kaikki leikkaukset kieltää?
        Olisitko itse toivonut että olisit kuollut synnytyksessä,jos sinulta on vaikka polvea leikattu?Huh mitä tekstiä,olet väärällä palstalla.Täällä ihmiset ovat todella kovan koulun käyneitä,ja sinä puhut tuollaisia,miettisit vähän jos omalle kohdalle sattuisi!


      • Nimetön

        Suuria asioita, suuria asioita kyllä, mutta pienen pieniä sen rinnalla, että lapsi olisi menehtynyt!

        Sinulla ei ole keskosena syntynyttä lasta, sen jo tuo kirjoituskin antaa ymmärtää. Jokainen vanhempi on valmis tekemään ihan mitä vaan, jotta oma lapsi jäisi henkiin. Tässä tapauksessa vielä lapsi todellakin voi hyvin tänä päivänä. Hieno asia! Eihän se, että aloittaa koulun vuoden myöhempään mikään "kauhean iso" asia ole. Niin moni muukin ei-keskonen tänäpäivänä tekee.

        Erikseen on tapaukset, joissa lapsi syntyy todella pahasti vammaisena. Silloin saattaa olla lapsen etu ettei suuriin leikkauksiin ym. muihin toimenpiteisiin ryhdytä jos lopputuloksena on tuskaista tai tiedotonta elämää jatkava ihmisen alku.

        Minulla ei myöskään ole keskosena syntynyttä lasta. Tosin yhden rakauden olen keskeyttänyt lapsen vaikean sairauden takia. MUTTA jos sairaus olisi tullut ilmi vasta lapsen synnyttyä olisin halunnut pienokaiselleni kaikki mahdolliset hoidot mitä tarjolla olisi ollut.

        Sinä joka kirjoitit tuon vastauksesi et varmasti itse ole ollut vastaavassa tilanteessa kuin alkuperäinen kirjoittaja. En voi kuvitella vanhempaa joka haluaisi keskosena syntyneen lapsensa menehtyvän.

        Millä ihmeen perusteella voit todeta, että "On varmaan monia keskosia, jotka olisivat toivoneet kuolleensa synnytyksessä....."???? Mistä tämä "tietosi" on peräisin??


      • Kikka 10

        Aika pahasti kirkoitit!Tottahan jokainen vanhempi koittaa kaikki keinot jos ei ihan toivoton tapaus.Jotkut arvet ei minusta ole kovin paha asia,voisi tulla pahakin vamma jonka kanssa on vain elettävä!Minä en suostunut makaamaan toisen kaksosen pois tultua ajattelin jos ei pysy toinenkaan ei ole tarkoitettu!Syntyi kuukautta aiemmin ja siinä tilanteessa olisin kyllä kaiken mahdollisen avun ottanut vastaan mutta onneksi ei tarvittu!Ei se elämä mene aina niin kuin toivoo ja uskoo!Elämä on!


      • kaarlo

        Huoh. Tässä haiskahtaa botoxin ja silikoonin uhri; ulkonäköfriikki narsisti jota varpuset ja pihan skiditkin kavahtaa. Muista sitten ottaa se tabletti ennenkuin rupsahdat tästä maailmasta pois. Heh heh.


      • ääliömäisyys

        sentään näitä ihmisiä! Ettäkö leikkaushaavan arvet pilaisivat ihmisen elämän jotenkin? Voi hyväntähden, silloin kun lapsi on vaikkapa koulussa tai muuten kavereiden kanssa "napojaan vertailemassa", niin sehän on päinvastoin "kerskailun" ja ylpeyden aihe, että on isoja pelottavannäköisiä arpia. Et ole varmaan ikinä ollut lapsi!


    • villasukka

      Meille syntyi tämän vuoden puolella tyttö helmikuun lopulla kun olisi pitänyt syntyä vasta toukokuun alussa. Yhtään en tajunnut aamulla herätessä että on lapsivettä, ajattelin että vauva painaa vain niin kovasti rakkoa. Ja voi sitä pelkoa kuinka käy kun lähdin tk:sta ambulanssilla synnärille. Onneksi kaikki kävi parhain päin ja syntyi terve tyttö viikoilla 30, painoa oli 1715g ja pituutta 42cm. Pari kuukautta joutui olla keskolan puolella ja joka päivä kävin katsomassa sittenkin kun olin kotiutunut, kilometrejä n.60 yhteen suuntaan. En voinut poiskaan olla. Tytöllä ei ollut mitään hätää, oli n.pari tuntia lisähapella. Voi sitä tunnetta kun sai eka kerran ottaa kenguruhoitoon!!! Voimia kaikille keskoslapsen saaneille ja muillekin joilla on ollut jotakin ns.tavallisesta raskaudesta poikkeavaa.

      • äitsykkä

        Tuo nyt olikin todella pahasti kirjoitettu.En usko että poikani ajattelee noin jäljistä jotka eri asioista on keskosuuden takia hänelle tulleet.Päinvastoin hän muistaa usein mainita miten onnellinen hän on kun on saanut näin ihanan perheen ja varmasti myös hänellekkin sanotaan kuinka tärkeä hän on meille.Ja juuri kun keskolassa kävimme niin hänen oma hoitaja tuli vedet silmissä katsomaan mitä meille tänä päivänä kuuluu.Ja poikamme oli erittäin otettu kun häntä tultiin katsomaan...oikein tuli itselläkin vedet silmiin...ONNESTA.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1485
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1275
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      12
      1097
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1073
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe