Alkoholi Japanissa

K@lle

Terve!
Olen lähdössä Japaniin ensi syksynä. Ikää minulla on 18 vuotta. Siinähän se mutta onkin. Ikärajahan Japanissa on 21 vuotta ja se pätee sekä alkoholiin sekä tupakkaan. Miten olisi mahdollista vai onko se mahdollista päästä viettämään iltaa johonkin baariin tai yökerhoon? Ulkomaalaisilla pitäisi kuulemma olla passi mukana kun menee yökerhoon ja sitten minulla ei ikä riitä. Onko kellään kokemuksia "alaikäisenä" Japanissa jostain yökerhosta tai vastaavasta? Vai pitääkö huvitukset jättää kokonaan väliin???

15

2239

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • japanissa naukkaillut

   Automaateista saa ostaa alkoholia kuka vaan, joten sen hankkiminen ei ole ongelma eikä mikään. Yksi mahdollisuus on siis juoda kavereiden kanssa kämpillä. Toinen mahdollisuus on vuokrata ns. karaoke box, eli pienehkö huone jossa on karaokelaitteisto ja paikasta riippuen erilainen varustus. Joissakin on diskovalot, pieni tanssilattia, vessa jne, joten siellä voi järkätä hyvät bileet. Karaoke boxeihin saa yleensä tuoda omat juomat mukana. Kolmas vaihtoehto on se, että vältät isoimpia yökerhoja ja käyt pikkubaareissa, joissa ei välttämättä kysytä papereita. Japanilaisten mielestä länkkärit näyttävät yleensä ikäistään vanhemmilta ja sinulle todennäköisesti tarjoillaan, jollet ole mikään babyface.

  • asiat

   Suomalainen lähdössä ulkomaille ja tärkein
   asia on että mistä saa viinaa ettei kuole
   sen puutteeseen?
   Alkoholisti jo noin nuorella iällä?

   • K@lle

    Ihmiset nauttivat elämästään hyvinkin monin eri tavoin, toiset eivät ollenkaan ja niuhottavat.


  • Sasae

   Ikäraja on tosiaan sama kuin jenkeissä, mutta sitä ei ilmeisesti valvota paljoakaan, koska olen törmännyt diskoissa jopa 16-vuotiaisiin japanilaisiin, joilla alkoholijuoma kourassa. Luulenpa, että japanilaisten kauppojen ja baarien käytäntö on, että jos koulu-univormussa tulet ostamaan viinaa, sitä ei sulle myydä, mutta muuten myydään. Voinpa melkein sanoa, että jos et yhdestä baarista saa ostettua, seuraavasta saat.

   Olutautomaatit ovat vähentyneet viime vuosina, joten sellaisen varaan ei kannata aina laskea.

  • Tohvelieläin

   Hmm.. mulla on tänä kesänä hieman sama "ongelma", itsekin olen vasta 18 ja lähdössä Tokioon. Sinäänsä se viina ei minua houkuta, vaan mahdollisuus päästä tanssibaanalle ja kunnon meininki Japanin yöelämässä. Oluesta en pidä, sake on luultavasti aivan järkyttävää ja viski ei oikeen mene kurkusta alas.. Eli mikäs tässä, vedellä eletään kaksi viikkoa.

   Näytän kyllä ikäsitäni vanhemmalta, mutta kaverini taas on aika nuoren näköinen. Ratkaisu: Jätä kaveri hotellille ja matkaan? :D

   • Guaglione

    Sake on itseasiassa erittäin hyvää ja helposti juotavaa, sopii siis nuorille aloittelijoille :-)
    Sakea on tosin montaa eri sorttia, mutta kannattaa käydä jossain paikallisessa tavaratalossa, niissä on omat juomaosastot, jossa voit maistella ja löytää sinulle sopivan merkin.
    Erittäin todennäköisesti papereita ei missään kysytä, mutta katso, että olet baanalle lähtiessä hyvin pukeutunut, koska clubit eivät laske sisään yhtäkään juntilta näyttävää asiakasta.
    Kannattaa myös kokeilla japanilaista pubia eli izakayaa.
    Joo, eiköhän tässä jo ollut ihan riittävästi...


  • Docomo

   Alkoholin ja tupakan ostoon vaaditaan Japanissa 20 vuoden ika ! Papereita kysellaan hyvin harvoin jos lainkaan. Passia en ole kenenkaan kuullut joutuvan esittamaan taalla, ja harva naista osaa edes sita lukea ! Joku kirjoitti etta karaoke-baariin saa vieda omat juomat? Enpa ole sellaista baaria taalla viela nahnyt joka omat juomat sallii.
   Tokion, lahinna jossain Shinjukun, baareissa kannattaa sitten olla myos varuillaan, monelle on tullut turhan kallis ilta !!!

   • sasae

    En minäkään ole omat juomat -baariin törmännyt. Karaokeboksissa on nappi tai puhelinluuri, josta tilataan juomia, tarjoilija tuo ne sitten.

    Jos pölähtää vahingossa johonkin mama-san tai hostess-baariin, voi lasku tosiaan olla valtava.


   • japanissa naukkaillut
    sasae kirjoitti:

    En minäkään ole omat juomat -baariin törmännyt. Karaokeboksissa on nappi tai puhelinluuri, josta tilataan juomia, tarjoilija tuo ne sitten.

    Jos pölähtää vahingossa johonkin mama-san tai hostess-baariin, voi lasku tosiaan olla valtava.

    Ei kukaan ole ainakaan ruvennut tarkistamaan laukkuja kun ollaan kavereitten kanssa menty omien juomien ja eväiden kanssa karaokeboxiin.

    Jos olut, sake tai väkevät eivät maistu, myydään kaupoissa monia erilaisia breezer- tai lonkerotyyppisiä drinkkisekoituksia. Ainakaan jossain konbinissa, kuten 7elevenissä tai Lawsonissa tuskin kysytään papereita kun suurin osa myyjistäkin on alaikäisiä.

    Olutautomaatit eivät ole kadonneet mihinkään, vaan siirtyneet sisätiloihin. Melkein jokaisen hotellin aulasta löytynee olutautomaatti.


   • Dude-

    Joo eli itsekin kuulun alaikäisiin japanilaisesta näkökulmasta katsottuna eli olen siis 18 vuotta. Olen menossa Tokioon ja viihteelle tietenkin... Olen ikäistäni vanhemman näköinen ja uskon, että vaikka en olisikaan ei silti olisi mikään ongelma päästä klubeille ja yökerhoihin. Minua kiinnostaa minkälainen on japanilaisten poliisien ratsaamis-into. Kun olen päässyt johonkin sisälle viettämään mukavaa iltaa, mitä sitten tapahtuu jos poliisit ratsaavat paikan? Kysyvät papereita? Mitä tapahtuu kun näyttää papereitaan ja he huomaavat minun olevan alaikäinen? Minkälaiset ovat seuraamukset? Ovatko ratsiat yleisiä vai harvinaisia? Kiitos jo etukäteen informaatiosta! =)


  • Tohvelieläin

   Rohkaistuneena viesteistänne alan pikkuhiljaa jo uskoa mahdollisuuksiini viettää iltaelämää..

   Seuraava kysymys kuuluukin: mistä tunnistat nämä hostess ym. ylihintaiset baarit? Haluaisitteko te asiantuntevammat ihmiset mahdollisesti suositella hyviä ja budjettiystävällisiä clubeja/baareja?

   Onhan iltaelämäkin keskeinen osa kulttuuria, mukava sitäkin on päästä vähän haistelemaan.

   • sasae

    No ainakin yksi vinkki on, että jos kapakan ulkopuolella lukee Snack tai katakanoilla sunakku, se on kallis.


  • jeps

   Multa kysyttiin vain KERRAN paperit vuoden aikana. Se oli roppongissa vanillaan. Ja kiersin kyllä ihan kiitettävästi niitä klubeja ja baareja ja monesti vietetiin iltaa jossain ulkosalla omilla juomilla

   • Nimetön

    minkä ikänen olit sillo?


  • Japanilaistunut

   Olen asunut Japanissa 5 vuotta ja muutin tänne 19 vuotiaana opiskelemaan :) kaksi kertaa on kysytty papereita ja on kavereiden kanssa kierrelty ahkerastikin. Omia juomia EI ARVOSTETA. Japanilaiset eivät pidä omien juomien tuomisesta klubeihin. Eivät tarkasta, ainakaan usein, mutta jos jäät kiinni, lennät todennäköisesti baarista ulos. Melko varmasti saman tien.
   Olutautomaatteja löytyy, niin kuin edellä mainittu, sisätiloista ja tavarataloissa on valikoimia paljon :)
   Hostess baarit ovat kalliita ja tunnistaa juuri edellä mainituista tuntomerkeistä :)
   Karaoke-boxeissa saa hyvät bileet aikaan, mutta joissakin on henkilömäärärajat :)
   Tervetuloa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   7982
  2. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2934
  3. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2288
  4. 46
   1673
  5. Onko Martina Aitolehden rikostuomiot este USA-matkalle?

   Avataanpa tästä kokonaan oma keskustelu nyt kun aihe nousi toisen otsikon alla esiin. Miten käy maailmanmestaruuskisojen? Pääseekö rikostaustainen Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1377
  6. Sano että sä

   Huijasit mua, et halusit vain testata mun tunteita? 🥺
   Ikävä
   80
   1125
  7. Maran ja Hannun yhteenmuutto

   Ai että mä odotan sitä, että pariskunnan arki alkaa. Tähän asti ollut alkuhuumaa ja siinä jo yksi välirikko, Mara poisti hempeilykuvat instasta. Katot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1117
  8. Stefan mitä mietiskelet, et kihlanut Sofiaa vaikka nättiä kihlasormusta näytti toinen kädessään.

   Sofi odottaa sormusta kuin kuuta taivaalta ja mikähän on Stefanin laittanut nyt niin mietteleväiseksi ja epävarmaksi ykskaks. ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   1084
  9. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   953
  Aihe