Keskosen saaneet

Selina..

onko teillä ollut odotus aikana minkäänlaisia "oireita"? Aavistitteko että vauva tulee aikaisin?

7

5385

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jensba

   Joo, ei ollut mitään oireita, edellisenä iltana oli kaikki hyvin ja normaalisti. Yöllä sitten heräsin vessaan ja pöntöltä noustessa ihmettelin että miksi edelleen valuu, et eihän mulla niin huonossa kunnossa alapää pitäis olla et ei enää pysty pidättää :) Eli kalvo oli vaan mennyt rikki, siitä 25 tunnin päästä syntyi sektiolla poika rv 31 5.

   Olin kyllä koko raskauden ajan ajatellut jotenkin ettei tämä vauva ainakaan yliaikaa ole ja aina ajattelin etuajassa synnyttämistä ja katselin dokumentteja keskosista yms. Silti oli tosi uskomatonta että omalle kohdalle sattuisi muka jotain tämmöistä kun lääkäri sanoi että ei mitään hätää, mutta vauva syntyy viimeistään rv 34, jos ei muuten niin käynnistämällä! Ja tulihan siinä semmoinen ajatuskin että olenkohan mä maalannut piruja seinille kun semmoisia ajattelin ja katsoin sitä dokumenttia ja muuta.. Eli siis lyhyesti ja jälkiviisaasti, juu aavistin :)

   • jore

    Meillä katsottiin eräänä iltana videolta Gibsonin Jeesuksesta kertovaa elokuvaa. Ja melko pian sen jälkeen emännälle iski raskausmyrkytys. Terve tyttö syntyi: 30 4.

    Tuo leffajuttu pisti mielikuvituksen liikkeelle :-)


   • taas.....
    jore kirjoitti:

    Meillä katsottiin eräänä iltana videolta Gibsonin Jeesuksesta kertovaa elokuvaa. Ja melko pian sen jälkeen emännälle iski raskausmyrkytys. Terve tyttö syntyi: 30 4.

    Tuo leffajuttu pisti mielikuvituksen liikkeelle :-)

    mielessä oli koko päivän Liisamaija Laaksosen näytelmä "Lumikit", ja illalla istukka irtosi ja lapsi syntyi hätäsektiolla.


  • Äippä

   Minulla ei varsinaisesti ollut "oireita", mutta supistuksia oli melkein koko raskaus ajan.Poika syntyi rv38, leikkauksella 44cm ja 2195g.Synnytystapa -arvioinnissa huomattiin ettei vauvalla ollut enää tilaa kasvaa, vettä ei ollut kuin nimeksi ja niin sitä oltiinkin jo sairaalassa.Koko raskaus aika oli melko tuskallinen, veden vähyyden takia, potkut ja liikkeet tekivät todella kipeää, kun ei ollut vettä vaimentamassa.näin minulla, nyt terve 4v.poika.

  • kiharapään äiti

   Alusta asti alkanut runsas veren vuoto joka aiheutti rv17 vedenmenon. Pieni poika syntyi hätäsektiolla rv30 istukan irtoamisen takia. Tuo oli ERITTÄIN tiivistelty kertomus raskaudestani. Nyt ukkeli 1v ja 8kk. Oppi juuri kävelemään. :) Kehitys tulee jonkinverran jäljessä ja jaloissa näkyy vedettömyys mutta muuten täysin terve lapsi!!! Lääketieteen ihme, sanotiin jo kun lähdimme kotiin sairaalasta.

  • Jossu¤

   Sairastuin talviseen A-virukseen josta en palautunutkaan kunnolla, olo oli flunssan jälkeen todella vetämätön ja verenpainekin temppuili. Korkea vp teki olon utuiseksi ja olin kuin sumussa. Poika syntyi hätäsektiolla viikolla 31 (v-paineet oli 216/168 ja dg raskausmyrkytys.) Jälkeenpäin lääkäri sanoi, että rv oli ollut todennäköisesti vasta 30. (ristimittausten mukaan odotettavissa olisi 42cm ja 1800g taapero). Pikkuinen apinamieheni oli syntyessään 42 cm ja 1300g.

   Keskolan lämpökaapin jälkeen hän pääsi lämpöpedille ja happiviikset olivat parinviikon projekti. Mielessäni olen usein kiittänyt tuntematonta äidinmaidonluovuttajaa, poika sai hyvät lähtökuopat vaikka oma maito ei koskaan noussutkaan. Vieläkin muistuvat mieleen ne ensimmäiset kaksi tippaa jotka sain tiputtaa nenäletkuun :)

   Tänään poika on vilkas, suosittu, sosiaalinen ekaluokkansa aloittava soturi, joka taistelee mahtivoimia vastaan milloin milläkin taikamiekalla ja lukee ja kirjoittaa sujuvasti.
   Painokäyrä on seitsemän vuoden ajan kulkenut alakäyrillä, mutta pituuskäyrä taas käyrällä :)

   Keskolan lääkäri jo sanoi, että näihin pikkuisiin pätee koiranpenikka-teoria, katso tassuista, minkä kokoiseksi pentu kasvaa ;)

   Hassua, kaikki muistot ovat mielessä kuin eilinen.

  • outo aavistus

   Minulla oli koko raskauden ajan outo aavistus...ja kiirehdinkin miestä ottamaan syntyvälle vakuutuksen, kerkesimmekin sitten juuri ajoissa saamaan päätöksen. Päätös tuli maanantaina ja vedet menivät torstaina, silloin rv. 23 6, vauva syntyi 26 5 viikolla. 1150g ja 36 cm. Nyt poika on potra puolivuotias :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   5035
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3387
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1352
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   853
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   304
   830
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   173
   749
  7. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   692
  8. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   685
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   655
  Aihe