Kukas kertois Lofooteista?

Mettäläismuija

Seikkalumatkat ei ehkä ole ihan oikea looshi tämän kysymyksen/ tietotoiveen esittämiseen, sillä aion tehdä matkaa HYVIN perusteellisesti ja vakavamielisesti ja aika-ajoin mielellään viipyillen paikoillani, en ollenkaan seikkaillen, joskin toki henkeni pitimiksi syönkin parhaastaan itseongittua turskaa, osmankääminjuuria ja paistettuja ahmoja. Vähän variksenmarjojakin.

Suunnittelen mahdollisimman omatoimista ja pienelle budjetille sopivaa matkaa pohjoisen perukoille: Lapin kautta Ruijaan, Lofooteille, jonnekin missä viimeiset kalliot, meri ja riehuvat tuulet kohtaavat ja horisontti on avoin joka ilmansuuntaan...siellä en ole IKINÄ ollut!

Kertokaa te,jotka olette kokeneet päämäärättömään lähtemisen jännityksen, matkan vaivat ja uupumuksen, pettymyksetkin... mitä kaikkea on järkevää ottaa huomioon ennenkuin sulkee silmänsä ja sukeltaa reissupyörteeseen!? Millaista pienillä vuoriteillä ajaminen oikeasti on? Kuinka kauheasti jatkuva kipuaminen kuluttaa kullanhintaista bensaa? Missä voi halvimmin kallistaa päänsä uupumuksenuneen? Millaisia ovat leirintäalueet, onko teltassa yöpyminen turvallista? Mitä ja mitä ja mitä...kertokaa IHAN kaikesta, varsinkin siitä, mikä omalla kohdalla sattui menemään kiusallisesti pieleen, ettäs varoa tietäisin sitten sitäkin!

Tämä ei ole hetken päähänpöllähdys, vaan
pitkään kypsynyt Unelma Vapaudesta, joten...kirjoitattehan? kerrottehan?

Kiitollisena
eräs kaikenmaailmanneiti

4

477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ann

      Itse ajelimme omalla autolla kesäkuun ihan ekoina päivinä lofooteilla ja kauniit maisemathan siellä on. Tiet ovat ihan ajokuntoisia ja hyviä joten niiden kanssa meillä ei ainakaan ollut ongelmia. Ainut mikä tuotti yllätyksen oli se että useat leirintäalueet oli vielä kesäkuunalussa KIINNI ja kun emme olleet varanneet mitää kotoa päin niin oli sitten todella vaikea löytää yöpymispaikkaa mökeistä ja leirintäalueilta joten suunnatkaa vasta kesäkuun pulenvälin paikkeilla tai menkää hotelliin yöksi joka oli todella kallista! Ja sekin vielä että sielä on aika kylmä kesäkuussa(riippuu vuodesta) niin mökeissä ei ollut lämmitystä välttämättä joten vaatteita mukaan!
      Meillä oli diesel auto ja joten ei se hirveitä maksanut mutta kyllä se kalliinpaa on kuin suomessa! Muistakaa myös että ruoka maksaa mekin jouduimme ostamaan ruokamarketeista koska ravintolassa syöminen on kallista!
      Muuten reissu oli mukava ja kun ajatte lofooteilla tien vierusmaisemat ovat todella kauniita ja välillä pitää mennä lautoilla kannattaa selvittää niiden aikataulut!
      Osta tai lainaa kirjastosta saa hyviä karttoja ja kirjoja koskien nähtävyyksiä siellä päin!!!!
      hyvää matkaa!

    • ennen kuin loppuu

      Onko selvinnyt yhtään ? Olen kiinnostunut ns valas matkoista. Olen lukenut että Lofooteilla olisi joitain järjestelijöitä, jotka seuraavat valaita. Tietysti rauhanomaisesti, ja niin että matkailijat ja ei norjalaiset pääsevät niitä ihmettelemään. Onko tietoa ko asiasta, ja jos on niin voisitko laittaa joitan osoitteita. Olen kuullut että siellä on myös suomalaisia töissä ja opiskelemassa ?

    • Lofooteilta

      Automatkasin kaverin kanssa Lofooteilla viime kesänä, elokuussa.

      Kannattaa TODELLAKIN varata mukaan retkikeitin ja Suomesta ostaa ruokaa! Vaihtoehtona on maksaa itsensä kipeäksi, Norja oli kalliimpi kuin olisin ikinä uskonut. Kaurapuuroa, pussikeittoa, yms. Kummasti sillä reissulla maistui semmoinenkin ruoka mitä ei kotona kovin mielellään syö.

      Piheinä matkalaisina emme edes vaivautuneet etsimään leirintäalueita, vaan parkkeerasimme tienvarsien pysähdyspaikoille tai pikkuteiden ulokkeille, laskimme penkit alas ja nukuimme makoisasti.

      En muista että tiet olisivat kovin paljon nousuja sisältäneet. Ne seurailivat aika lailla vuonoja, mikä sitten tekikin matkanteosta melko hidasta. Tai hidasta ja hidasta. Mutta se mikä kartalla näytti linnuntienä lyhyeltä, olikin sitten käytännössä aivan toista luokkaa. Pariin sataan linnunkilometriin saattoi kulua koko päivä.

      Aivan ihanaa seutua kyllä. Jylhät vuoret, meri ja sininen taivas. Kaiken kruunaa norjalaisten kauniit talot ja siistit, hyvinhoidetut pihamaat.

      Ja vielä pieni vinkki bensan suhteen:

      Me päätimme säästää bensakuluissa ja välttää viimeiseen asti tankkaamista Norjassa. Ajatuksena oli tankata heti ensimmäisellä huoltoasemalla Ruotsin puolella. Vaan kuinka ollakkaan, eihän sieltä öisestä Ruotsin Lapin korvesta mitään huoltsikkaa löytynyt. Yksi kylmä asema, johon kävi vain käteinen eikä meillä ruotsin kruunuja ollut. Niinpä jouduimme ajamaan Kiirunaan asti ennen kuin saimme lisää bensaa. Auto meni varatankille montakymmentä kilsaa ennen Kiirunaa, joten kylläpä jännitti...

      • Anonyymi

        "Auto meni varatankille montakymmentä kilsaa ennen Kiirunaa, joten kylläpä jännitti..."

        Uazillako ajelitte? Aika harvassa autossa on mitään varatankkia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      201
      7748
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4432
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2165
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1736
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1659
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe