pizza pronto

tindex

Onko kokemuksia ko. laitteen käytöstä? Tuleeko hyviä pizzoja? onko hyvä käyttää?

20

12238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paakari

      Pakastepizzoista tulee rapeita ja hyviä, mutta kerran ollaan kokeiltu itse tehdyn paistoa ja lopulta päädyttiin paistamaan se tavallisessa uunissa... Pizzaa oli siis mahdoton siirtää laitteeseen pizzalapiolla ehjänä, hajosi käsiin. En tiedä, voihan johtua myös siitä, että ei osattu tehdä taikinaa oikein tai täytettä oli liikaa jne., mutta en välttämättä ostaisi/hankkisi kys. laitetta. Uunilla onnistuu vähintään yhtä hyvin.

      • Sähköä

        ..kyllä näin on, ja kun tekee suoraan leivin-paperin tuon taikinan, pitserioissa kun tehdään tuo lätty niin siinä käytetään karkeita vehnäjauhoja että ei jää pöytään taikinapohja kiinni,..(ja niin paljon että ei tosiaan kosteus vaikuta, ja pohjassa ei saa olla reikiä, siihen tomaattisose, ja sit juustoa ja täytteet, uuniin 250-astetta ,noin 10min uunissa ja eikun syömään. )

        ps. ainakin miljoonan pitsan valmistaja. ;)


      • ,,,,,,,,
        Sähköä kirjoitti:

        ..kyllä näin on, ja kun tekee suoraan leivin-paperin tuon taikinan, pitserioissa kun tehdään tuo lätty niin siinä käytetään karkeita vehnäjauhoja että ei jää pöytään taikinapohja kiinni,..(ja niin paljon että ei tosiaan kosteus vaikuta, ja pohjassa ei saa olla reikiä, siihen tomaattisose, ja sit juustoa ja täytteet, uuniin 250-astetta ,noin 10min uunissa ja eikun syömään. )

        ps. ainakin miljoonan pitsan valmistaja. ;)

        Ei mitään leivinpapereita jne... vaan pizza paistetaan paisto/vuolu kiven päällä uunissa ja norm pizzoissa alalämpö ellei pizza toimintoa, myös kiertoilmal onnistuu todella hyvin. Lämpötilaksi uunin maksimi yleensä 270-300C. Pizzerioissa kun lämmöt siel 400-450C ja kotiuunit ei moisiin pysty. Paistoaika kunnes pohja rapsakka ja kivan värinen.


        Pannupizzat ja muutenkin paksuissa pohjissa lämpötilaa hiukan alemmas.

        Tomaattisose kannattaa sekottaa jo jauhelihan joukkoon ja hetkenaikaa kiehuttaa näin makua enempi ja sit levitetään seos pohjan päälle. Tulee paremp kuin tomaattisosetta/pyrettä suoraan pohjalle.


      • Jimbo
        ,,,,,,,, kirjoitti:

        Ei mitään leivinpapereita jne... vaan pizza paistetaan paisto/vuolu kiven päällä uunissa ja norm pizzoissa alalämpö ellei pizza toimintoa, myös kiertoilmal onnistuu todella hyvin. Lämpötilaksi uunin maksimi yleensä 270-300C. Pizzerioissa kun lämmöt siel 400-450C ja kotiuunit ei moisiin pysty. Paistoaika kunnes pohja rapsakka ja kivan värinen.


        Pannupizzat ja muutenkin paksuissa pohjissa lämpötilaa hiukan alemmas.

        Tomaattisose kannattaa sekottaa jo jauhelihan joukkoon ja hetkenaikaa kiehuttaa näin makua enempi ja sit levitetään seos pohjan päälle. Tulee paremp kuin tomaattisosetta/pyrettä suoraan pohjalle.

        Niissä pizzoissa, joissa tomaattikastike laitetaan pohjan päälle,
        paras maku tulee tomaattipyreestä.

        Siihen sekoitetaan sopivasti vettä, että mömmö on mukava levittää ja lisäksi maun mukaan
        valkosipulimurskaa ja tulisuutta halutessa vaikka vähän punapippuritahnaa (esim sambal oelek).

        Ketsuppi maistuu liikaa sokerille ja etikalle :(


      • Sähköä
        ,,,,,,,, kirjoitti:

        Ei mitään leivinpapereita jne... vaan pizza paistetaan paisto/vuolu kiven päällä uunissa ja norm pizzoissa alalämpö ellei pizza toimintoa, myös kiertoilmal onnistuu todella hyvin. Lämpötilaksi uunin maksimi yleensä 270-300C. Pizzerioissa kun lämmöt siel 400-450C ja kotiuunit ei moisiin pysty. Paistoaika kunnes pohja rapsakka ja kivan värinen.


        Pannupizzat ja muutenkin paksuissa pohjissa lämpötilaa hiukan alemmas.

        Tomaattisose kannattaa sekottaa jo jauhelihan joukkoon ja hetkenaikaa kiehuttaa näin makua enempi ja sit levitetään seos pohjan päälle. Tulee paremp kuin tomaattisosetta/pyrettä suoraan pohjalle.

        Sulla on kai myös pizzeria?

        "Pizzerioissa kun lämmöt siel 400-450C"(ruotsalaisissa uuneissa kai tarvi tuollaiset lämmöt???)

        Kyllä nuo pitsat on täysin mustia!
        Vaikka paistettais koko ajan niin tuollaisia lämpöjä ei tarvi!

        Minulla on kotona oem-pizzauuni, (kuuden pizzan uuni) ja kun paistan tuolla niin lämpö on kotona vain 300 astetta.
        Kun tuo uuni oli ammattikäytössä oli lämpö 350 -astetta, ja sillä myös tehtiin pitsoja ja paljon!

        "OEM 2000 pizzauunit

        OEM 2000-sarjan pizzauunit ovat klassisia italialaisia pizzauuneja. Po-joen pizzamestarit ovat olleet aktiivisesti mukana niiden suunnittelussa. Loistavasti lämpöä varaavalla kivimassa-arinalla paistuvat pizzat ovat herkullisia, rapeita ja juuri oikean näköisiä aitoja, italialaisia pizzoja.

        2000-uunimallistossa on kaksi varustelutasoa: S-mallit ovat perusversioita, joiden käyttöpanelissa on vääntimet. SE on varustellumpi versio, jossa on mm. energiansäästöohjelma.

        Uunit, lämpökaapit ja jalustat ovat pinottavissa uunitorneiksi. Kun asiakasmäärät kasvavat, on uusia osauuneja helppo lisätä pohja- ja kattoelementtien väliin.

        Pizzojen valmistumista halogeenivalaistussa uunissa voi seurata oviluukun ikkunasta. Osauunien ylä- ja alalämpötilat on säädettävissä 0 ... 400 °C.

        Kosteudenpoiston säätövipu on etupanelissa. Hyvin lämpöeristetty pizzauuni ei lisää keittiön lämpökuormaa."

        Lue tuolta jos epäilet asiaa : http://www.dieta.fi/index.php?main_id=27&lang=fin&cat_id=44


      • ,,,,,,,,
        Sähköä kirjoitti:

        Sulla on kai myös pizzeria?

        "Pizzerioissa kun lämmöt siel 400-450C"(ruotsalaisissa uuneissa kai tarvi tuollaiset lämmöt???)

        Kyllä nuo pitsat on täysin mustia!
        Vaikka paistettais koko ajan niin tuollaisia lämpöjä ei tarvi!

        Minulla on kotona oem-pizzauuni, (kuuden pizzan uuni) ja kun paistan tuolla niin lämpö on kotona vain 300 astetta.
        Kun tuo uuni oli ammattikäytössä oli lämpö 350 -astetta, ja sillä myös tehtiin pitsoja ja paljon!

        "OEM 2000 pizzauunit

        OEM 2000-sarjan pizzauunit ovat klassisia italialaisia pizzauuneja. Po-joen pizzamestarit ovat olleet aktiivisesti mukana niiden suunnittelussa. Loistavasti lämpöä varaavalla kivimassa-arinalla paistuvat pizzat ovat herkullisia, rapeita ja juuri oikean näköisiä aitoja, italialaisia pizzoja.

        2000-uunimallistossa on kaksi varustelutasoa: S-mallit ovat perusversioita, joiden käyttöpanelissa on vääntimet. SE on varustellumpi versio, jossa on mm. energiansäästöohjelma.

        Uunit, lämpökaapit ja jalustat ovat pinottavissa uunitorneiksi. Kun asiakasmäärät kasvavat, on uusia osauuneja helppo lisätä pohja- ja kattoelementtien väliin.

        Pizzojen valmistumista halogeenivalaistussa uunissa voi seurata oviluukun ikkunasta. Osauunien ylä- ja alalämpötilat on säädettävissä 0 ... 400 °C.

        Kosteudenpoiston säätövipu on etupanelissa. Hyvin lämpöeristetty pizzauuni ei lisää keittiön lämpökuormaa."

        Lue tuolta jos epäilet asiaa : http://www.dieta.fi/index.php?main_id=27&lang=fin&cat_id=44

        Saatoin muistaa tuon lämpötilan väärin tais olla sit 350-400C kuitenkin enemmän kuin mihinkä nämä norm kotiuunit pystyy. Mutta jotenkin nuo 400-450C kummittelee mieles, tiedä sit.

        Ja pizzassahan on täytteet kypsiä joten riittää, että täyte kuumuu ja pohja paistuu. Eikä se välttämättä pala kovemmillakaan lämmöillä valmistuu vain nopeemmin.

        Sitä en tiedä mitenkä noissa ammattiuuneissa nuo lämpötilat paikkaansapitää, mut kotikäyttöön suunnatuissa uuneis lämpötila vaihtelee aikasta paljon, joten kenties tuo 400-450C onkin todellisuudes lähempänä 350-400C.

        Sekä voi olla, et tuo uuni oli alimitoitettu jolloin ei ikinä lämmennyt säädettyyn maksimiinsa.


        Eikä tuo opastus ollut varsinaisesti sinulle tarkoitettu vaan kaikille yleisesti. Useinhan nuo paistokiven puute ja liian alhainen lämpötila ovat syynä valituksiin ja ihmityksiin miksi pizzan pohjasta tulee ihan erillainen kuin pizzerioiden. Ihankuin pizzerioiden pohja olisi se ainoa ja oikea. Syöjästähän se on kiinni mitä on parasta.

        Sekä monet kotileipurit eivät tunnu tajuavan, että annettu paistoaika on vain viitteelinen.


      • sax

        Pitzzauunin käyttö tarvii harjoittelua.
        Ensin pannaan kaulittu pyöreä taikina jauhotellu kivialustalle ja samaan aikaan pannu päälle,kohotetaan muutama minuutti.Seuraavaksi tomaattisosesekoitus ja jauheliha.Paistetaan n.5min.Lopuksi lisätään juustoraaste ja paistetaan taas 5min.
        Uuni pois päältä ja pitza lautaselle.


    • hauska juttu
      • liisukka

        Miten Pizza Pronton arinapohja puhdistetaan turvallisesti alustaa naarmuttamatta, jos pizzan pohjasta on jäänyt siihen palanutta taikinaa tms. joka ei liottamalla/luutulla ja astianpesuainevedellä lähde. Voiko käyttää esim. Fairy Poweria tai hangata terävällä veitsellä? Pakkauslaatikossa tai ohjeissa ei ole puhdistusohjeita.


      • jone
        liisukka kirjoitti:

        Miten Pizza Pronton arinapohja puhdistetaan turvallisesti alustaa naarmuttamatta, jos pizzan pohjasta on jäänyt siihen palanutta taikinaa tms. joka ei liottamalla/luutulla ja astianpesuainevedellä lähde. Voiko käyttää esim. Fairy Poweria tai hangata terävällä veitsellä? Pakkauslaatikossa tai ohjeissa ei ole puhdistusohjeita.

        Kannattaa hangata vaan jollain lastalla eikä käyttää pesuainetta.


    • Kataaaaaa

      Ostin kirpparilta pizza pronton mutta en ole vielä ehtinyt käyttää;) Olen kuullut kehuja pizza prontosta ja pitihä se itekki ostaa ja vielä kun näitä ei myydä enään kaupoissa:)

      • Anonyymi

        Sama juttu pizzakeskustelupalstalta kuulin, että on toimiva peli. Ostin Tori.fistä ja olen tyytyväinen hankintaani.


    • vii1

      Pizza pronton kiven saa puhtaaksi kuumentamalla sitä tyhjänä

    • rontosaurus

      Fairyissa on niin paljon muovia, ettei mitään uuneja sillä putsailla.

    • Anonyymi

      Ostin pari vuotta sitten tori.fistä kahdella kympillä ja on aivan loistava peli kun oppi käyttämään pizzalapiota.

      • Anonyymi

        Olen grillannut makkarat ja pihvit. Lämpimät leivätkin onnistuu.


    • Anonyymi

      muinaisia prontosauruspitsoja tulee.

    • Anonyymi

      Mikä hitto toi edes on? Eikös ton nimisiä pitsoja ole jossain rafloissa ja saattaa olla raflankin nimi, mutta onko se muka myös joku laite? Ikinä kuullukkaantollasesta.

      • Anonyymi

        Se on pieni pöytägrilli. Yllättävän kätevä kun oppii käyttämään.


    • Anonyymi

      Pöh. Tuolla bensa-aseman parkkiksella on pitsa-automaatti. Sinne vaan näpyttelee valinnan ja sitten maksaa niin kohta on pittsa kourassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sanna Marin kysyi hämmästyneenä: Onko Suomessa jäänmurtajia?

      Nettilehden toimittaja kysyi Sanna Marinilta suoraan, että sovittiinko nuo jäänmurtajien kaupat jo 2019, jolloin Marin k
      Maailman menoa
      86
      4108
    2. Voiko normaali ihminen ryhtyä vasemmistolaiseksi?

      Tätä jäin pohdiskelemaan.
      Maailman menoa
      124
      3614
    3. SDP haluaa 40 000 nettomaahanmuuttajaa

      SDP:n Suunnanmuutos-vaihtoehtobudjetissa, käy ilmi, että demarit itse asiassa vaativat räjähdysmäistä ”työperäisen” maah
      Maailman menoa
      85
      3406
    4. Mikä tuota vasemmistolaisista jankkaavaa vaivaa?

      Pahasti on ihon alle, siis korvien väliin, päässeet kummittelemaan. Ei ole terveen ihmisen merkki jankata yhdestä asia
      Maailman menoa
      39
      2819
    5. Mitä ajattelit kun näit

      kaivattusi ensimmäisen kerran? xd
      Ikävä
      125
      1683
    6. Nyt meni lopulliset lämmöt.

      Alan käyttäytymään yhtä kylmästi miehiä kohtaan kuin mua kohtaan on käyttäydytty ja vain käytetty viimeiset pari vuotta
      Sinkut
      36
      1546
    7. Orpo loukkaantui fasismiin viittaavasta sanavalinnasta

      Mutta miksi loukkaantui? Orpohan on tehnyt yhteistyötä fasistien kanssa jo vuonna 2019, siis jo neljä vuotta ennen loukk
      Maailman menoa
      14
      1191
    8. Sulla on avaimet ja keinot

      Jos haluat jatkaa tutustumista. Itse olen niin jäässä etten pysty tekemään enää mitään. Pidempi keppi johon on helpompi
      Ikävä
      19
      1174
    9. Meitä ei tule

      Koska periaatteemme ovat rakkautta vahvempia. Tämä on siis koettelemus, jonka tarkoitus on vahvistaa meitä yksilöinä 😌
      Ikävä
      22
      1144
    10. Onko erityinen paikka jossa haluaisit nyt olla

      Onko joku spesiaali lempipaikka missä mieluiten olisit?
      Ikävä
      42
      1130
    Aihe