Rahavyö vaiko ilman?

Vainoharhainen kyttääjä

Päivää! Olen suunnitelmissa lähteä Prahaan mutta ei ilman rahaa ja olen kuullut että rosvot haalii rahaa ellet piilota rahojasi paidan alle. Onko rahavyö oiva keino suojautua näiltä kapinallisilta ryöväreiltä? Lompakko housujen etutaskussa tuskin on vorojen sormien saatavilla. Onko teillä kokemuksia kuinka suojautua kaupungin vilinässä ryöväreiltä ns. taskuvarkailta?! Aina ei pelkkä oma tarkkaavaisuus ja ihmismassojen välttäminen riitä. Rahavyö voi olla nihkeä helteillä. Kaulassa roikkuva ohut rahapussi paidan alle voisi olla toinen vaihtoehto?
Viva Safety! Viva turvallisuus! Oi lentomatka odottaa!

7

2371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailijajannu

      Kyllä - rahavyö.

      Kyllä - paidan alle kaulasta roikkuva pussi.

      Terve järki mukaan? - kyllä.

      Kaikki munat samaan koriin? - Ei. Eli älä kanna kaikkea mukanasi, ja senkin mitä kannat hajauta paikkoihin. Esim. illala jos ryöstetään...

      • muista

        ettet juo itseäsi liikaa juovuksiin, silloin ryöstetään ihan varmasti.


      • Vainoharhainen kyttääjä
        muista kirjoitti:

        ettet juo itseäsi liikaa juovuksiin, silloin ryöstetään ihan varmasti.

        ....absolutisti, joten ei pelkoa että minut ryöstettäisiin humalatilassa. Kiitos vinkeistä arvon kanssamatkaajat! Missä olisinkaan ilman näitä hyviä vinkkejä -en missään! :D


    • hyvää matkaa

      ja emme nähdeet yhtäkään taskuvarasta. En kyllä tiedä mitä meiltä olis hävinny. Kannoimme reppua selässä (siellä ei ollut mitään varastamisen arvoista) rahat olivat minulla kaulakukkarossa ja miehellä puuvillaisessa rahavyössä joka laitettiin paidan alle. Ihmisiä oli paljon mutta meitä ei ryöstetty/varastettu mitään. Ehkä oli tuuria matkassa kun olimme nuoria.

      Hotellissa laitoin huoneen tallelokeroon passin ja paluuliput.

      Kuljimme metrolla ja ratikalla mielin määrin. Ostimme 24 tunnin kestäviä P0 alueen lippuja ja kuljimme niiden avulla. Jos haluaa nähdä missä Prahalaiset haluavat niin B-linjalla I-alkuiseen paikkaan ... En muista tarkalleen mikä paikka. (sieltä löytyy Ikeat yms.) Itse keskus on täynnä rahanvaitopisteitä ja matkamuistomyymälöitä)

    • Pragaman

      Viime kerralla Prahassa ollessani vuonna 2004 ei ollut minkäänlaista hämminkiä varkaiden suhteen. Ei ollut edes rahavyötäkään vaan lompakko oli housujen etutaskussa. Lisäksi mekin jätimme hotellihuoneessa olleeseen tallelokeroon arvotavarat.
      Ainoastaan kopio passista kulki mukana ja sähköpostissa oli myös skannattu kopio passeistamme jos kaikki vietäisiin. Tällä kertaa matkaan lähtee mukaan parempi kamera ja kamerareppu ja repun vetoketjun aion varmistaa kaupungilla liikkuessani jonkinlaisella pikalukkosysteemillä. Nii joo ja matkavakuutus toki kannattaa ottaa vaikka maksaakin jonkin verran.

    • Pirjo

      Itse tulin Prahasta 2 viikkoa sitten, enkä nähnyt roistoja enkä ryöväreitä. (Laitapuolen kulkijoita kylläkin, jotka nuokkuivat puistojen penkeillä).
      Mutta kuten näistä muistakin viesteistä käy ilmi, turhaa pelottelua varkailla. Tai sitten se tehdään niin, ettei kukaan todellakaan huomaa mitään. Aivan tavallisen näköistä tsekkiläistä porukkaa liikeellä ja tietysti pilvin pimein turisteja.

      • westend

        Järjenkäyttö suotavaa. Olen tullut käännetyksi matkoillani eikä ole ollut mukavaa. Onneksi ryöstäjille ei ole jäänyt saaliiksi kuin päivittäinen taskuraha.
        Matkakassa ja arvotavarat on syytä tallettaa hotellin safetyboxissa.
        Nyt käytän aina rahavyötä ja on todella hyvälaatuisia rahavöitä myynnissä.Prahassa käydessäni pidän huivistani kiinni Kaarlen sillalla ja Astronomista kelloa tuijottaessani.
        Ei ole turhaa pelottelua varkailla on vaan hyvää tuuria jos ei joudu varkauden kohteeksi.
        Entisen Itäblokin maat elävät siirtymätalouden kautta ja Prahassakin voimakkaan turismin seurauksena on väkijoukoissa viliseviä taskuvarkaita.
        Kannattaa vaan välttää suuria väkijoukkoja ja varoituksen sana raitiovaunulla liikkujille. Linja 22 on taskuvarkaiden suosikki linja.
        Mikäli mahdollista kannattaa valita istumapaikka jos on tilaa ja pitää huoli tavaroista.
        Varasjoukkio aiheuttaa mielellään härdellin ratikkaan noustessa ja ratikasta poistuttaessa jolloin tarkkaavaisuus herpaantuu ja silloin joku pitkäkyntinen ui liiveihin.
        Huom!Taskuvarkaatkin ovat aivan tavallisen näköistä porukkaa, usein nuorisojoukko joka metelöi ja "pitää hauskaa" ratikassa.
        Jos tulee joku "äitirassukka" vastaan vauvaa roikottaen kerjäysaikeissa niin sellaista on syytä karttaa tai jos ei pysty niin vetää ennemmin siekailematta yh-äippää turpiin kun rupeaa vauvaa taivastelemaan niin äkkiä siinä on isompien lasten pikkukätöset tutkimusmatkalla.
        Baby juttu kuulostaa raakalaismaiselta, mutta neuvon sain paikalliselta poliisilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe