Kummilapsi ulkomailta

Evelina

Haluaisin ottaa kummilapsen ulkomailta. Onko kokemuksia eri järjestöistä? Miten toimivat Plan, World Vision, Interpedia ym. järjestöt? Kertokaa kokemuksianne! Kaikki kokemukset tervetulleita!

9

4407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..kokemusta

      Itselläni on kokemusta ainoastaan fida internationalin kummikohteista, kannatus toimii samalla periaatteella kuin muissakin, kummilapseni on thaimaasta, tyttö ja poika ja kummikannatus on 20 € /kk per lapsi.

      Kannatus menee hyvin perille ja postia tulee sieltä...itse olenkin vuoden vaihteessa menossa kummilapsien luo..

      kummius tuo elämään iloa ja rahasumma on kuitenkin niin pieni täällä mutta suuri siellä joten ei yhtään harmita maksaa :)

      • juttu,,,

        kuin edellä,mutta Plan:in kautta.Kummipoika Equadorissa ja postia kulkee molempiin suuntiin :)


    • kummiprojektit

      Meillä on kummipoika (kehitysvammainen) Venäjällä. Meidän järjestönä on Sos-lapsikylät. Kummipojan lisäksi tuemme Pelastakaa Lapset ry:n kautta erästä projektia Venäjällä. Olemme adoptioperhe ja lapsemme ovat tulleet Venäjältä Pelan kautta. Olemme tyytyväisiä molempiin järjestöihin. Tosin joitakin vuosia sitten Pelalla oli jokin rahoituskriisi, joka sai kotimaan uutisissakin huomiota. Emme siitä huolimatta ole lopettaneet kummiutta ja mielestämme Pela on tiedottanut asioista meille hyvin. Tämä asia oli kuitenkin todennäköisesti vaikuttamassa kun valitsimme järjestöä toiselle kummikohteellemme. Sos-lapsikylät ovat Suomessakin meille tuttuja ja pidämme siitä lastensuojelumuodosta. Syitä valintaan oli siis monia.

      Olemme saaneet tarpeeksi kuulumisia ja maksut hoituvat verkkopankin kautta ohjelmoituina. Pelan kohde maksaa muistaakseni 21e/kk, mutta me maksamme sen harvemmin suuremmissa erissä. Sos-lapsikylän kummius maksaa ainakin meidän tapauksessa 300e vuodessa. Lapsemme ja me vanhemmatkin halusimme kuitenkin olla kummeja nimenomaan jollekin tietylle lapselle.

      Olemme vierailleet kummipoikamme luona Venäjällä jo kolmesti ja uutta matkaa suunnitellaan taas. Postia lähetämme myös ja saamme välillä vastauksia. Hienoa on se, että olemme voineet olla tekemisissä poikaa kasvattavien ihmisten (lapsikylävanhempien) kanssa. Se on suuri rikkaus ja olemme muiden samaa kylää tukevien suomalaisten kanssa järjestäneet pari pientä keräystä (leluja ja urheiluvälineitä) kylän hyväksi. Olemme myös vierailleet siellä juhlissa ja talkoissa. Ne vierailut ovat olleet meille erityisen tärkeitä. Muiden suomalaisten vierailijoiden kautta olemme myös saaneet kuulumisia ja kuvia kummilapsestamme sekä kylästä myös omien vierailuidemme väleissä. Esimerkiksi viime tammikuussa saimme valokuvan, jossa kummipoikamme oli iloisena lähettämiemme joululahjojen kera. Tämä kummius ja vierailut ovat olleet erityisen tärkeitä lapsillemme. He ovat meitä aikuisia hanakampia pitämään yhteyttä poikaan ja kylään, tai siis he muistuttavat ja hoputtavat meitä aikuisia :-)

      • alksdf

        Täällä ollaan kanssa kolumbialaisen pojan kummi (6v) ja joka vuosi tulee postia ja kuva lapsesta ja kylän kuulumisia. Maksan kerralla isomman summan nettipankin kautta viitteellä, joka ohjaa rahat oikeaan paikkaan. Lisäksi voi erillisellä viitteellä lähettää itse lapselle omaan käyttöön rahaa ja näin tein vuodenvaihteessa.


    • tyttö 10v

      Minulla on 10v. lievästi kehitysvammainen kummityttö Intiassa. Olen käynyt häntä tapaamassakin paikanpäällä. Nyt tyttö on oppinut kirjoittamaan ja olen siitä tosi onnellinen, luulin että hän ei pysty sitä oppimaan, joten tämä oli iloinen yllätys.
      Lapsi on Interpedian kautta ja avustus on 20 euroa/kk. Rahat menee lastenkotiin, jossa tyttö on.
      Kummius on tuonut elämääni suurta iloa, lähetän hänelle pienen paketin ja kirjeen pari kertaa vuodessa ja saan sieltä postia ja kuvia muutaman kerran vuodessa takaisinpäin.

      Lisätietoa: http://www.interpedia.fi/kehitysyhteistyo/kummik_intia1.html

    • Vivis
    • Maaqtka

      Varmaan kaikki järjestöt tekevät kummilapsityötä hyvin. Myös itselläni on kokemusta Fidasta, ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille! :))

    • Anonyymi

      Itselläni on 2 kummilasta 9v Tyttö ja 6v poika
      olen ottanut ne Wordvisionin kautta

    • Anonyymi

      Vieläkö joku uskoo kummilapsi satuihin , isoa osaa niistä ei ole olemassakaan

      Nim: Pettynyt !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe