Rottaongelma

Tallinpitäjä

Onko kellään ollut rottaongelmaa hevostilalla. Rotat pyrkivät jo asuintiloihin. Tallissa on kaikki niille käyvä ruoka suojattu,samoin rehuvarastossa. Myrkyttäminen ongelma, koska tallilla on pari kissaa. Jos kissa syö myrkytetyn rotan, kuoleeko sekin? Onko kellään mitään hyvää ideaa rottien karkoittamiseksi, muuta kuin myrkky ja loukut? Tai kissat, koska niitä tosiaan on jo muutama. Kiitos etukäteen :)

19

12529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parista

      laiskasta kissistä vie ne helvettiin ja laita myrkkyä niin pääset rotista eroon.

    • T-o-p-i

      sitä rottaa kokonaan ja vaikka söisikin niin aikuiset kissat on senverta isompia, että ei pitäisi olla vaaraa. Ei taida olla muuta keinoa rottien hävittämiseen kuin myrkyt. Ja myrkkyjä kannatta aina aikaajoin vaihtaa eri merkkisiin.

    • monta kertaa lukenu ja kuullu

      Se rotanmyrkky on myrkkyä kun sen rotta syö. Sen jälkeen kun myrkky on tappanut rotan (eli veret menee suonien läpi, vaurioittaa elimiä ynnä muuta kivaa) myrkky ei ole enään myrkkyä ja esim kissat voi syödä useampiakin rottia eikä PITÄISI tulla ongelmia. Näin on eläinlekurit monesti sanonu.

      • +.,§

        ""ja esim kissat voi syödä useampiakin rottia eikä PITÄISI tulla ongelmia""

        Harmittavaa, sais lähtee henki naapurin kusiruiskulta joka kuseksii ovipielet.


    • rottia

      Kyllä kissojen pitäis pitää rotat kurissa.

      Ainakin meillä yksi kissa kantaa melkein itsensä kokoisia rottia noin parikymmentä viikossa.
      Eikä ole rotista pahemmin vaivaa.

      • ole rottaongelmaa

        ja kissa kantaa silti 20 rottaa viikossa, niitä täytyy olla melkoinen armeija. hah hah haaaa


      • se ne

        naapurista vai teiltä itseltä.

        Jos omista nurkista niin teillä vasta rottaongelma onkin.

        Mutta jos naapurista niin silloin on hyvä että omat rotat ovat loppuneet ja naapurin yhdyskuntakin jo suihin menossa.


    • rotille

      Myrkytys on paras vaihtoehto rotille.Ei ne kissat kuole mihinkään siitä. Meillä on aina ollut rotanmyrkyt tarjolla rotille ja kissat on voineet hyvin. Mutta tarjoile myrkyt niissä syöttölaatikoissa joita tulee joidenkin myrkkyjen mukana, sellanen missä on rotan mentävät aukot. Minulla on näet epäilys että siilit syö myös sitä myrkkyä.

      • on myös

        aika-ajoin rottaongelma tallissa ja myrkyllä ne on saatu kuriin,kissat karttavat myrkytettyjä rottia,vaistoko niille sanoo ettei ne ole hyvä saalis.Pahinta oli kun naapurissa kanala lopetettiin ja rotat muuttivat joukolla uuteen paikkaan,silloin niitä tuntui tulevan"ovista ja ikkunoista".Myrkyttyivätkö vai jatkoivatko matkaa mutta hävisivät kun tarjottiin niille rottabaaria.Sehän kuivattaa ne eikä jää nurkkiin mädäntymaan ja haisemaan.


    • fghjfghj

      jokaista nähtyä rottaa kohden on aina noin 20 piilossa olevaa, jotem jos rottia näkyy useampia niin kannattaa tosiaan laittaa myrkkyä paljon ja ympäri talleja. JA siitä ruokien suojaamisesta niin rotat menevät helposti vaikka betoniseinästä läpi jos haluavat. Yks hyvä vaihtoehto on ottaa ammattilais myrkyttäjä joka hoitaa aisian... tänä vuonna niin paljon jyrsijöitä että ei kannata leikkiä niiden kans.

    • katiton

      Miksi ei kisulit hoida ongelmaa..Sinä tietysti raahaat niille selkä vääränä felineä kaupasta. Pistä katit paastolle pariksi viikoksi, niin rotat häviää....

      • kanneta

        Ruokaa kisuille..johan sen nyt järkikin jo sanoo. Muuten kiitos viesteistänne :)


    • Vaka Vanha

      Harva kissa uskaltaa käydä rotan kimppuun, vaikka niitä muka sen takia pidetäänkin ...

      Kokeile tätä, ota tynnyrin puolikas ja laita sinne olutta pohjalle noin 10-20 cm, tee tynnyrin reunan yli "kiikkulauta" joka tiputtaa rotan tynnyriin kun se menee laudan päähän seisomaan.
      Olut houkuttelee rotan laudalle ja rotta hukkuu olut tynnyriin, olut kaasuuntuu tynnyrissä ja oluen pinnalla tynnyrissä on ohut hapeton tila joka tappaa rotan nopeasti.

    • Terttu

      Rotat ovat iso riesa.Joskus olen kuullut, että tuorreet kuusenoksat eläintiloissa karkottaisisvat rottia.Rotta ei pidäkuusen hajusta.Oksat tulisi vaihtaa tuorreisiin joka päivä.En tiedä, toimiiko konsti.Tietysti yksi ja hyvä toimiva keino on nurkkien puhtaanapito, siten ettei ylimääräistä tavaraa, rehusäkkejä, roskia ym..tavaraa ole missään röykkiöinä.En tarkoita, että ympäristö välttämättä olisi törkyinen, vaan vaikka 20 tyhjän rehusäkin pino tarjoaa rotille viihdykettä ja piilopaikkaa, sekä pesäpaikkaa.Näitä paikkoja löytyy useasta paikkaa, eikä kaikkia saa millään kitkettyä pois, mutta ne jotka voi siivota.

    • Tallinpitäjä

      Laitoimme myrkkyä, koska rotat kurkkivat jo sisälle. Täällä kaiken lisäksi remontti menossa, joten koloja riittää ja pääsy sisätiloihin helppoa.
      Soitimme eläinlääkärille,joka sanoi ,että aina on riski olemassa, että kissa saa oireita syötyään myrkytetyn rotan/hiiren, joten hommasimme k-vitamiinia ja pitää seurata kissoja tarkkaan.
      Tuntuu pahalta tuo myrkyttäminen, kun ajattelee mitä rotille tapahtuu,eli kuolema ei mikään tuskaton, mutta rottien kanssa asustelu tuntuu vielä pahemmalta. Katostaan nyt mitä seuraavaksi tapahtuu.

      • nyt on

        jonkinlaista toivoa päästä niistä rotista eroon tai saada ainakin kanta pienemmäksi.

        No älä sure rotan kohtaloa henki siltä lähtee kuitenkin, vei sen kissa tai jokin muu.

        Kärpät on myös melkoisia rotankarkottajia tai tappajia, meiltä hävis rotat sen jälkeen kun Kärpiä ilmestyi pihapiiriin, ei ole moniin vuosiin ollut riesaa rotista.


    • kosan

      Meillä rotat alkoi kaivaa kuivaajan seinän ja lattian välistä tunneleita lattian alle. Päästettiin nestekaasua vähän niihin reikiin ja tukittiin sitten reiät,ei ole sen jälkeen rottia kuivaajassa ollut.

      • ei rotan rottaa

        meilläki vilisti navetassa rottia muutama vuos sitte iha älyttömästi.. noh eipä ne myrkyt mitää auttanu tulivat vaan immuuniksi.. noh sitte tuli hankittua pari kattia lisää ja sinne vaa navettaa aina yöks ni ei oo sen koommin rottia näkyny ku jätettii useempi kissa navettaan rottia pyydystämää. =)


    • M_S_ss

      on ollut tänä vuonna ongelmaa rotista. Ne on kaivaneet käytäviä maalattiallisen tallin alle ja siellä oleskelevat. Annoin niille aika mällin myrkkyä tässä kesällä, mutta kyllä sieltä vieläkin vikinää kuuluu. Kissat kyllä meillä tappavat rottia, mutteivät syö kuin korkeintaan pään ja myrkkyyn kuolleisiin eivät ole koskeneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe