Oikeusko!!!!

OPETTAJILLA ?

Miten on, saavatko opettajat juoruta oppilaista koulun ulkopuolelle.

Minä huomasin yhdessä koulussa, kun yks opettaja juorus muille opeille mun yhest vahingosta,joka oli merkki hänen juoruiluun taipuvuudesta, ja on jälkeenpäin tapahtunu sellasta, että se opettaja on ainakin osittain, todennäköisesti syypää mun maineelle.

Tiedän myös tapauksen, jossa opettaja oli opettanut oppilaita, osittain, käyttämällä opetuksessa, yhtä koulussa aiemmin ollutta oppilasta.

Hän oli nimeltä mainitsevasti, esim ainakin matikassa, käyttänyt yhden takavuosien oppilaan nimeä tyyliin, se osti niin ja niin paljon sitä, se söi niin ja niin paljon sitä, MONTAKO JÄÄ!

"LÄÄKÄREILLÄ" on kiellettyä potilaista juoruilu, eikö sama päde koulujen Opettajiin?

Lisäksi, saako opettaja pakottaa oppilaan esiintymään pakonlykkimäl!?

32

3969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opettajilla

      Olen joillain huomannut taipumusta kertoa menneiden vuosien oppilaista negatiivisia asioita. Esim älä tee niin kuin sen niminen täällä aiemmin ollut oppilas teki.

      • emeritus huippuoppilas

        voit tehdä opettajasta kantelun koulun johtajalle, joka ottaa kantelusi hyvin vakavasti. Mutta jos oppilan osallistuminen opetukseen on vain ajankulua, niin on parempi että vaan nielet ylpeytesi ja annat asian olla.


    • äiti monelle

      Sellasia ne ovat ne opet, luulevat että heillä on kaikki oikeudet. Tuollasista voi tehdä kantelun koulutoimeen, jotta opet saadaan kuriin.
      Itse tarkkailen kovasti lasteni opettajia ja puutun aina kun tilanne on vaatii. Olenkin saanut monta opettajaa järjestykseen.
      Kun kuuntelee lasta ymmärtää että lapsikin on fiksumpi kuin kouluttautunut opettaja.

      • ihana provo!

        Tähän tarttuu moni tosissaan, ennustan! xD


      • myös eräs äiti
        ihana provo! kirjoitti:

        Tähän tarttuu moni tosissaan, ennustan! xD

        Näitä tapauksia on tosi paljon, mutta niistä ei puhuta.
        Meillä tilanne paheni niin pahaksi open mielenterveydellisistä syistä, että jouduimme vaihtamaan koulua, enkä ole ainoa.

        Opet kun tuo omat koti ongelmat kouluun, kun lapsiin on helppo purkaa katkeruus ja viha.


      • x-ray

        Kiva kuulla suloisia liverryksiäsi jälleen kerran...


      • Laiska ope

        työtä. Tuo järjestyksen laittaminen kuulostaa kivalta. Ahkera opettajien tarkkailu tuottaa kaunista hedelmää ja lisää luottamusta kodin ja koulun välillä.


    • ****

      Opettajilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus enkä ainakaan henkilökohtaisesti levittele KOSKAAN kouluasioita koulun seinien ulkopuolelle. Eli eipäs ruveta yleistämään tyyliin "sellaisia ne opettajat on" niin kuin edellä eräässä kirjoituksessa luki.

      Vanhemmat ovat USEIMMITEN lapsensa parhaat asiantuntijat, mutta nykyään vanhemmat luulevat, että heillä on oikeus puuttua joka asiaan. Näin kun ei ole eikä ainakaan tuolla asenteella.

      • jos..,,,,.....

        levität muille opeille jonkun oppilaan miälestäsi huonoista puolista, niin mikä riski siinä on, että joku heistä lavertelee ne koulun ulkopuolelle?


      • ******
        jos..,,,,..... kirjoitti:

        levität muille opeille jonkun oppilaan miälestäsi huonoista puolista, niin mikä riski siinä on, että joku heistä lavertelee ne koulun ulkopuolelle?

        Joskus oppilaan asioista on pakko puhua toisille opettajille, koska joskus omaa oppilasta koskevat (negatiivisetkin) asiat koskevat myös heidän oppilaitaan. Silloinkin asia hoidetaan kaikessa hiljaisuudessa eikä opettajainhuoneessa isoon ääneen kailottaen. Opettajilla on todellakin muutakin tekemistä kuin juoruilla oppilaista...ja lisäisinpä vielä sen, että minulle jokainen oppilas on yhtä arvokas, eikä ole tarvetta levitellä kenestäkään mitään negatiivista juttua. Jokainen lapsi on hyvä ja arvokas sellaisena kuin on, joskus tosin saattavat tehdä sellaista mikä ei ole hyväksyttävää.


      • Anonyymi

        Eikä liioin vanhemmista oppilaista saa kerto nimiä, itse tapahtumia voimkerto mutta ei tapahtuman aiheuttajan nimeä,.se kastetaan panetteluksi, ei myöskään hyviäkään asioita kerrottaessa sanota nimiä ainoastaa ” oppilas”


      • Anonyymi
        ****** kirjoitti:

        Joskus oppilaan asioista on pakko puhua toisille opettajille, koska joskus omaa oppilasta koskevat (negatiivisetkin) asiat koskevat myös heidän oppilaitaan. Silloinkin asia hoidetaan kaikessa hiljaisuudessa eikä opettajainhuoneessa isoon ääneen kailottaen. Opettajilla on todellakin muutakin tekemistä kuin juoruilla oppilaista...ja lisäisinpä vielä sen, että minulle jokainen oppilas on yhtä arvokas, eikä ole tarvetta levitellä kenestäkään mitään negatiivista juttua. Jokainen lapsi on hyvä ja arvokas sellaisena kuin on, joskus tosin saattavat tehdä sellaista mikä ei ole hyväksyttävää.

        No nehän jää kuitenkin koulun sisälle koska sillä toisella opettajalla on myös vaitiolo velvollisuus


    • tellu80

      Siis puhuko opettaja asiasta muille koulun opettajille vai koulun ulkopuolella "ei opettajille"? KOulun sisällä opettajat jakavat asioita muiden opettajien kanssa mutta työasioista ei saa puhua muille ihmisille talon ulkopuolella.

      • kfdryhujgkhgjgfykhlhlkjghdghdh

        Joo kotonaan kahvipöyäs vierailleen, ja miähelleen ja lapsiensa kuullen vieläpä, törkeää!!!


      • Koulussa
        kfdryhujgkhgjgfykhlhlkjghdghdh kirjoitti:

        Joo kotonaan kahvipöyäs vierailleen, ja miähelleen ja lapsiensa kuullen vieläpä, törkeää!!!

        tietysti opeillekin, oppilaita se villitsi minua halveksimaan. Ei ihme, että minulle on möläytellyt täysin tuntemattomat ihmiset, eikä ihme, että jopa naapurimme pulisevat minun kouluajoista lähtöisin olevia ja liittyviä juoruja, vaikka siitä on jo todella monta vuotta.


    • totuuden torvi

      Kannattaa kasvattaa jälkikasvunsa niin, ettei tarvi pelätä ja häpeillä heidän edesottamuksiaan. Ja jos luulet, ettei huonotapaisten penskojen touhut tule muuta kautta kuin opettajien jutustelun myötä esille, elät aika umpiossa. Lapset kertovat hyvin auliisti toistensa töppäilyt. Ja toisaalta onhan meillä suurimmalla osalla silmät ja korvat päässä, joten aika helppoa on itse kunkin rekisteröidä lasten käytöstavat - ei siihen tarvita tietoja opettajilta!

      • *****

        Näin on.


    • hoho!

      "Hän oli nimeltä mainitsevasti, esim ainakin matikassa, käyttänyt yhden takavuosien oppilaan nimeä tyyliin, se osti niin ja niin paljon sitä, se söi niin ja niin paljon sitä, MONTAKO JÄÄ! "

      VOI HYVÄNEN AIKA! Mikä kunnianloukkaus! Tiedätkö että lapsien kirjatkin ovat täynnä nimiä, ja useasti samannimisiä oppilaita on luokassa.

      Ja opettajilla on vaitiolovelvollisuus, mutta vaitiolovelvollinen saa luovuttaa toiselle vaitiolovelvolliselle luottamuksellisia tietoja silloin, kun toinen tarvitsee niitä työnsä puolesta. Esim. luokanopettaja voi kertoa sijaiselleen että lapselle on ADHD, tai terkkari voi kertoa opettajalle että lapsella on vaikka hiertymä reidessä eikä hän saa juosta tms.

    • varmasti

      yksi niistä hysteerikkö äideistä joka soittaa joka päivä jotakin ja valittaa. MItäs sitten jos joku ns. opetusyhteydessä mainitseee jonkun toisen henkilön nimen, jos kertoma ei ole nolo tai muuten tätä henkilöä haittaava. Voihan tilanteeseen liittyä ns. muistelua opettajan osalta, koska oppilaita on vuosien aika useita ja monet niistä oppii tuntemaan ja joku varmasti jää aina mieleen.
      Mulla on monta Liisa nimistä ystävää..aika kauheata, kun heidän nimiään käytetään lähes joka oppikirjassa koulussa! HUI!

      • oli..

        semmosta tahallista. Se ope tuns sen oppilaan isän työpaikan pomon. Molemmat mulkkuja, Ope sekä työpaikan pomo. Tot oppilasta kohdeltiin myös sen mukaisesti, niinkun katkerat mulkut tekevät, siis sillon kun se oli siellä koulussa. Jälkeenpäin oli se nimi juttu.


    • jjj_

      Ei opettajat saa levittää juttuja opettajistaan, aivan kuten ei lääkärit ja hoitajatkaan saa kertoa juttuja potilaista.

      Mutta juoruilu on inhimillistä ja sitä tekee kyllä niin opet, lääkärit kuin hoitsutkin. Joskus tapahtuu ylilyöntejä ja kerrotaan asioita, joita ei saisi kertoa eteenpäin.

    • butt-head1

      eivätkä edes toisilleen, mutta kyllähän ainakin täälläpäin missä itse asun opettajat juoruaa oppilaistaan toisilleen opettajienhuoneen kahvikeskusteluissa....minun luokkani se ja se ei osaa sitä ja tätä jne...

      • opettajantakia

        mä asuin penellä paikkakunnalla ja olin sellanen kiltti ja ujo tyttö. mun kohdalla kävi niin että opettaja kertoi mun asioita muille oppilasille ja muut oppilaat alkoivat sitämukaan kiusaamaan mua kun opettaja naurekellen kertoi mun juttuja olin todella huono matikassa (silloin alkoi jakolaskut koulussa) eli jakolaskut ei oikein onnistunut enkä siihen apuakaan saanut opelta vaikka pyysin moneen kertaan. opettaja kun jakoi matikankokeen joka yllätys yllätys oli jakolaskuja täynnä niin opettaja kertoi koko luokalle kokeeni numeron joka oli 5tonen ja kuulema luokan huonoin. voitte vaan kuvitella miten koko luokka mua siitä kiusas. loppujenlopuks en enään uskaltanut kouluun mennä ja lintsauksia oli paljon ja sentakia jouduin sitten tarkkailuluokalle kun oli niin paljon poissaoloja. no me vaihettiin paikkakuntaa ja koulu sujui sielä sitten niinkuin aikaisemminkin oli sujunut ennen tätä kamalaa opettajaa joka muuten oli mies opettaja! jälkeenpäin olen harkinnut vieväni jopa asian oikeuteen!ja olipa muuten matikka tämänjälkeen todistuksessakin 8si kun sain vihdoin uudessa koulussa apua ja mua neuvottiin. ja tarkkailuluokaltakin pääsin normaaliin luokkaan takaisin ja kuoluunkin uskalsin taas mennä! vaikka mulla ikää jo lähemmäks 30 niin vieläkään en voi ymmärtää että miksi opettaja alkoi kiusaamaaan minua. aikaisemmin mulla oli ollu kavereita paljon ja oli uudessakin paikassa. mutta opettaja sai mut aikoinaan todella ahdinkoon ja harrasti koulukiusaamusta mua kohtaan. ikinä en voi sitä hänelle anteeksi antaa ja mieli kovin tekisi moinen raukkis vastuuseen tekosistaan laittaa!!!!


      • Opettaja.
        opettajantakia kirjoitti:

        mä asuin penellä paikkakunnalla ja olin sellanen kiltti ja ujo tyttö. mun kohdalla kävi niin että opettaja kertoi mun asioita muille oppilasille ja muut oppilaat alkoivat sitämukaan kiusaamaan mua kun opettaja naurekellen kertoi mun juttuja olin todella huono matikassa (silloin alkoi jakolaskut koulussa) eli jakolaskut ei oikein onnistunut enkä siihen apuakaan saanut opelta vaikka pyysin moneen kertaan. opettaja kun jakoi matikankokeen joka yllätys yllätys oli jakolaskuja täynnä niin opettaja kertoi koko luokalle kokeeni numeron joka oli 5tonen ja kuulema luokan huonoin. voitte vaan kuvitella miten koko luokka mua siitä kiusas. loppujenlopuks en enään uskaltanut kouluun mennä ja lintsauksia oli paljon ja sentakia jouduin sitten tarkkailuluokalle kun oli niin paljon poissaoloja. no me vaihettiin paikkakuntaa ja koulu sujui sielä sitten niinkuin aikaisemminkin oli sujunut ennen tätä kamalaa opettajaa joka muuten oli mies opettaja! jälkeenpäin olen harkinnut vieväni jopa asian oikeuteen!ja olipa muuten matikka tämänjälkeen todistuksessakin 8si kun sain vihdoin uudessa koulussa apua ja mua neuvottiin. ja tarkkailuluokaltakin pääsin normaaliin luokkaan takaisin ja kuoluunkin uskalsin taas mennä! vaikka mulla ikää jo lähemmäks 30 niin vieläkään en voi ymmärtää että miksi opettaja alkoi kiusaamaaan minua. aikaisemmin mulla oli ollu kavereita paljon ja oli uudessakin paikassa. mutta opettaja sai mut aikoinaan todella ahdinkoon ja harrasti koulukiusaamusta mua kohtaan. ikinä en voi sitä hänelle anteeksi antaa ja mieli kovin tekisi moinen raukkis vastuuseen tekosistaan laittaa!!!!

        villitsi oppilaita haukkumalla mua mun virheistä kovaa toitottaen niin, että lähes kaikki muut oppilaatkin alko haukkumaan minua hölmöksi. Laittoi välillä yhen kärttysän oppilaan neuvomaan mua sen sijaan, että olisi itse opettanut. Mäkin olin hiljainen ja kiltti oppilas.


      • Tillukas

        Kenelle luulet, että opettaja sitten voi puhua näkemästään ja kokemastaan, jos ei toisille koulun opettajille? Opettajaa usein surettaa kovasti se, jos oppilas ei jotain asiaa ymmärrä. Siksi puramme mielemme toisille opettajille, että toisilla saattaa olla uusia ideoita lähestyä ongelmaa tai ylipäätään sekin voi helpottaa opettajan oloa, että toinen opettaja kuuntelee ja ymmärtää.

        Opettajat saavat puhua toisilleen yhteisistä oppilaistaan aivan vapaasti. Mutta ulospäin ei saa puhua. Usein käytännön syistä opettajainhuoneessa keskustellaan kaikista oppilaista kaikkien opettajien kuullen. Ei voida bloggiuttaa opettajia sen mukaan pikkuryhmiin, keitä oppilaita kukin opettaa.

        Siksi ne opettajainhuoneet ovat, että siellä puhutaan asiat eikä huudella niitä kylillä. Harvalla kunnalla on tarjota opettajille työnohjausta, jossa purkaa mieltään, mutta hyväkään työnohjaus ei korvaa vertaisrymän tukea.


      • Anonyymi
        opettajantakia kirjoitti:

        mä asuin penellä paikkakunnalla ja olin sellanen kiltti ja ujo tyttö. mun kohdalla kävi niin että opettaja kertoi mun asioita muille oppilasille ja muut oppilaat alkoivat sitämukaan kiusaamaan mua kun opettaja naurekellen kertoi mun juttuja olin todella huono matikassa (silloin alkoi jakolaskut koulussa) eli jakolaskut ei oikein onnistunut enkä siihen apuakaan saanut opelta vaikka pyysin moneen kertaan. opettaja kun jakoi matikankokeen joka yllätys yllätys oli jakolaskuja täynnä niin opettaja kertoi koko luokalle kokeeni numeron joka oli 5tonen ja kuulema luokan huonoin. voitte vaan kuvitella miten koko luokka mua siitä kiusas. loppujenlopuks en enään uskaltanut kouluun mennä ja lintsauksia oli paljon ja sentakia jouduin sitten tarkkailuluokalle kun oli niin paljon poissaoloja. no me vaihettiin paikkakuntaa ja koulu sujui sielä sitten niinkuin aikaisemminkin oli sujunut ennen tätä kamalaa opettajaa joka muuten oli mies opettaja! jälkeenpäin olen harkinnut vieväni jopa asian oikeuteen!ja olipa muuten matikka tämänjälkeen todistuksessakin 8si kun sain vihdoin uudessa koulussa apua ja mua neuvottiin. ja tarkkailuluokaltakin pääsin normaaliin luokkaan takaisin ja kuoluunkin uskalsin taas mennä! vaikka mulla ikää jo lähemmäks 30 niin vieläkään en voi ymmärtää että miksi opettaja alkoi kiusaamaaan minua. aikaisemmin mulla oli ollu kavereita paljon ja oli uudessakin paikassa. mutta opettaja sai mut aikoinaan todella ahdinkoon ja harrasti koulukiusaamusta mua kohtaan. ikinä en voi sitä hänelle anteeksi antaa ja mieli kovin tekisi moinen raukkis vastuuseen tekosistaan laittaa!!!!

        Kaikille opettajillekaan ei ole annettu kauhalla, joillekin vain lusikalla.
        Joillakin opettajilla on kai kautta koululaitoksen historian ollut erityisenä pedagogisena "taitona" vähätellä, masentaa, mollata, ilkeillä ymvast. jollei aivan kaikkien niin joidenkin silmätikuikseen ottamiensa oppilaiden osalta.


    • Moi!

      Opettajalla on lain mukaan vaitiolovelvollisuus oppilaan asioista. Tämä velvollisuus rajaa sitä, mistä ja miten opettaja voi asioista koulun ulkopuolella puhua. Eli toisin sanoen, jos opettaja koulun ulkopuolella niin sanotusti "juoruilee" oppilaansa asioista, hän syyllistyy rikokseen ja virkavirheeseen. Mikäli kyseinen opettaja on näin menetellyt ja vieläpä todistetusti, hänet voi ja pitääkin ilmiantaa jo pelkästään lastensuojelun nimissä.

    • Ope

      vaitiolovelvollisuus oppilaidensa koulu- ja perheasioista suhteessa koulumaailman ulkopuolisiin ihmisiin. Opettajat voivat kylläkin keskenään keskustella oppilaidensa asioista, jos se liittyy työhön, mutta vaitiolovelvollisuus koskee siis koko opettajakuntaa.

      Tietysti opettajan olisi suotavaa käyttää tervettä harkintaa keskustellessaan kollegoidensa kanssa eli miettiä, onko kyse pelkästä juoruilusta vai todellisesta työn edistämistämisestä.

      • Laiska ope

        ... suuni kiinni enkä edes juuri puolisolle juttele kouluasioista. Eivätkä työasiani häntä juuri kiinnostakaan. Enemmänkin tulee puhuttua työkavereista työn ulkopuolella. Muille opeille voi ainakin pienessä koulussa haastella asioita oppilaista, se nimittäin yleensä auttaa käytännön koulutyötä.


    • Anonyymi

      Ei saa juoruta vaitiolovelvollisuus

    • Anonyymi

      Olen huomannut, että aina koulun johto ja opettajat eivät tiedä salassapitovelvollisuudesta riittävän tarkkaan. Opetuksen järjestämiseksi tarvittava tieto opettajalle tulee antaa, esimerkiksi sijaiselle, muttei ehkä välttämätöntä ole sanoa diagnooseja jos sijaisuus on lyhyt (voi kuvata oppilaan käytöstä). Opettajat eivät saa puhua oppilaan asioista muille opettajille kuin niille, jotka myös opettavat kyseistä oppilasta.

    • Anonyymi

      Ei saa mainita kenenkään nimiä mutta jonkun tapauksen voi kertoa että”. ” yksi poika luokassa teki niin jne” mutta ei mainita kenellekkään nimiä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      520
      13077
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      349
      8494
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      40
      7839
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      354
      2546
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      2414
    6. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1987
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1703
    8. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      23
      1626
    9. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1530
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1353
    Aihe