Star Wars -häämarssi?

Sissi

Olemme mahdollisesti menossa ensi kesänä naimisiin ja poikaystävä haluaisi häämarssiksi Star Warsin alkumuusikin. Hänen mukaan tämä on tavallinen häämarssi ja että kanttorit kyllä osaavat sitä soittaaa... Tiedätteko te enemmän tästä? Onko teidän mukanaolleissa häissä ollut Star Wars -musiikia? Ja mistä saisi siihen nuotit jos ei kanttori osaa sitä soittaa?

12

3379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rouva vm-2004

      Siis epäilen, etteivät kirkossa anna soittaa tota Star Wars-musiikkia häämarssina..riippuu kyllä paikkakunnasta,papista yms..
      Meille oli häälahjana ystävät järjestäneet lauluesityksen vihkitilaisuuteen kirkossa; olisimme halunneet solistin laulavan Niin paljon kuuluu rakkauteen, mut harmiksemme se ei ollut kuulemma kirkkoon sopiva laulu..Kuitenkin saimme kuulla upean lauluesityksen vihkiäisissämme, joten ei enää harmittanut, mut jossain seurakunnissa ollaan aika tiukkapipoisia,valitettavasti.
      Mukavia hääjuhlia!

      • siskon häissä

        Siskon häissä melkein soi Europen countdown häämarssina, mutta viime hetkellä päättivät palata perinteisempään marssiin. Kanttori oli suoraan sanottuna pettynyt vaihtoon ja sen sanoikin.
        Kuten joku muu jo aiemmin sanoi: varmaan seurakunnasta kiinni, tosin joku raja varmasti on - onneksi.


      • siskon häissä
        siskon häissä kirjoitti:

        Siskon häissä melkein soi Europen countdown häämarssina, mutta viime hetkellä päättivät palata perinteisempään marssiin. Kanttori oli suoraan sanottuna pettynyt vaihtoon ja sen sanoikin.
        Kuten joku muu jo aiemmin sanoi: varmaan seurakunnasta kiinni, tosin joku raja varmasti on - onneksi.

        siis tuo on biisin oikea nimi. Useat sen tosin taitaa tunnistaakin. Olisi mielestäni ollut parille sopiva musiikki sinkkuelämän viime metreille, mutta pari on se joka päätti meillä, joten valinta oli varmasti heille paras.


    • sinivilkku

      oli Hämeen Sanomissa juttua häistä.
      Siinä Vanajan seurakunnan kanttori kertoi, että on mukava soittaa välillä jotain muutakin kuin aina niitä samoja vanhoja.
      Minustapa tuntuu, että me ihmiset itse luomme "rajoja" siihen mikä sopii ja mikä ei.

      Meidän pihallamme on yksi pari vihitty. Pappi tuli oikein mielellään kotiin vihkimään. Ei karsastanut yhtään sitä, että häämarssit soitti eräs sukulaisemme harmonikalla....ja että hääparin suudellessa vieraat aplodeerasivat :)

    • tss

      Häissänen soittava kanttori saa päättää onko sopiva vai "liian maallinen laulu"... Ystäväni häissä musiikit menivät uusiksi 5 minuuttia ennen häiden alkua, he olivat jättäneet kanttorille vastaajaan viestin valitsemistaan kappaleista ja kun tämä ei ollut vastannut, olivat ajatelleet asian olevan ok. Minuutteja ennen vihkimistä kanttori oli halunnut puhua sulhasen kansssa... Siinä oli sitten äkkiä sorvattu kaikki kappaleet uusiksi, tuli aika tavanomainen setti, kun äkkiä piti päättää eikä kanttori voinut enää oikein siinäseurakunnan edessä antaa lyhyitä näytteitä kappaleista.

      Toisaalta jotkut kanttorit voivat olla aika valmiita soittamaan kaikenlaista musiikkia. Keskustelkaa kanttorin kanssa ajoissa.

      • ja marssit

        Seurakunnilla on todellakin erilainen linja tässä asiassa. Neuvotelkaa siis kanttorin kanssa (joka voi kyllä mennä kirkkoherrankin selän taakse, vetoamalla tämän hengelliseen linjaan), mutta sieltä tulee vastaukset siihen, mikä heidän kirkossaan voi soida ja mikä ei.


      • turha jätkä

        Kanttori tosiaan päättää. Vuonna 2001 Tampereen Finlaysonin kirkon kanttori ei suostunut soittamaan star warsia. Niinpä hankimme oman urkurin, joka A) hankki nuotit B) soitti mitä pyydettiin.


    • Boss

      Hei!

      Yksi sukulaiseni joka keräilee Star Wars kamaa meni naimisiin kevättalvella ja heillä oli sekä alussa-, että lopussa Star Wars -musiikkia. Heidät tosin pappi vihki hääpaikalla ei kirkossa.

      Oli ihan hyvä meininki ja olin jo ehtinyt epäilläkin tätä...

    • Maikkeliino

      Joo, minunkin poikaystävä on ehdottanut tuota. Ei kovin romanttista, varsinkaan jos ei itse fanita kyseisiä elokuvia. Itse en ajatellut suostua poikaystäväni ehdotukseen, enkä suosittele sitä sinullekaan!

      • kr-motoristi

        Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan jumalanpalvelus. Siksi on perusteltua ja nykyään yhä yleisempää, että käytetään vain hengellistä musiikkia. Muita kauniita rakkauslauluja voi sitten hyvin esittää hääjuhlassa. Erityisesti silloin, kun vihkiminen tapahtuu kirkossa, tulisi musiikitkin valita hengellisen musiikin joukosta.

        Vihkiparin toiveet ovat nimenomaan toiveita. Kanttorilla ei ole velvollisuutta toteuttaa niitä. On siis ihan turha loukkaantua ja katkaista siltoja seurakuntaan / kirkkoon näistä syistä. Koittakaapa ehdottaa ortodoksiseen vihkimiseen jotain Tähtien Sotaa (eikä kai se avioliiton alkukaan vielä niin kovin sotaisaa ole ).


    • urkupenkillä istuva

      Osalle häävieraista mielikuva Star Warsista on avaruusolioita ja mutantteja - nämä sitten astelevat vihille? Kannattaa miettiä. Kirkkohäissä ollaan Jumalan edessä ja kiitetään puolisosta, mutta soveltuuko Star Wars tähän? Haloo... Miksi haluta kirkkohäät, jos ei halua kirkon arvokkaaseen miljööseen ja kristilliseen perinteeseen sopivaa musiikkia. Silloin on järkevämpää vihkiä jossain muualla

    • ErkkiPerskeles

      Joissain seurakunnissa on tiukkojakin rajoituksia kirkossa soitettavalle musiikille. Närää voi herättää mm. se, miksi näytelmämusiikiksi sävelletty Prinsessa Ruusunen on sallittu ja elokuvamusiikiksi sävelletty Star Wars ei. (Kielto osoittaa minusta lähinnä hätäistä ajattelua tai heikkoa taustateosten analysointia: Prinsessa Ruususessa on kyse noitavoimista ja heräävästä seksuaalisuudesta, Star Warsissa hyvän ja pahan taistelusta sekä hairahtuneen lampaan palaamisesta oikealle puolelle, anteeksiannosta ja armahduksesta. Jokainen kristinuskon alkeet tunteva voi päätellä, kumpi on lähempänä kirkon oppeja...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5078
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe