Rajut ilmavaivat

olivat riesana

vauvallamme jo kahden viikon iästä alkaen (nyt 7. viikkoinen). Osaimetyksellä ja Nan-maidolla ollut hyvin isokokoinen ja -ruokainen lapsi. Vesipohjaiset d-vitamiinit jouduin jättämään heti tauolle kun pahensivat ilmavaivoja, nyt öljypohjaisia sietää paremmin. Kyse ei siis mistään pienestä puksuttelusta, vaan TODELLA isoja ja äänekkäitä paukkuja pitkin päivää ja vauva vääntelee koko kroppaansa kun vatsaan sattuu ja välillä ihan kirkuu. Koliikin kriteereitä ei mielestäni täytä.
Apua olemme ainakin nyt kolmen päivän perusteella saaneet MAITOHAPPOBAKTEERI-jauheesta, jota annan kahdesti päivässä. Ainakin puksuttelu on vähentynyt ja pierut eivät niin tiukassa. Kakkakin muuttunut taaseen tahnamaiseta löysemmäksi. Tosin tänään kakkaa ei ole kuulunut, että saa nähdä...
Eli kiitoksia teille, joku tämän vinkin oli tänne kirjoittanut ja päätimme kokeilla !

12

7700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jauhetta?

      meidän vauvalla oli myös TODELLA pahoja ja äänekkäitä ilmavaivoja ja joutui tosissaan pusaamaan niitä pihalle. Ikää 3kk ja nyt helpottanut. Mielenkiinnosta haluaisin tietää jauheesta, me käytettiin rela-tippoja.

      • em.

        kapselit ovat kyseessä. Näitä apteekista suositeltiin. Kapselin voi avata ja siroitella pieneen maitomäärään. Siistiä ja helppoa !


      • *Itse
        em. kirjoitti:

        kapselit ovat kyseessä. Näitä apteekista suositeltiin. Kapselin voi avata ja siroitella pieneen maitomäärään. Siistiä ja helppoa !

        syön kyseisiä kapseleita ja olenkin miettinyt voiko niitä vauvalle antaa. Ilmavaivathan ovat helpottaneet suurimmaksi osaksi, mutta onhan niistä muutenkin hyötyä.


    • Em-ma-Mam-ma

      ...kun suolisto ei ole vielä kunnolla kehittynyt. Neuvolan ohjeen mukaan uusi Tutteli plus käyttöön, jossa jotain prebioottia, jota on kuulemma äidinmaidossakin. Auttaa suolistoa sopeutumaan/kehittymään ja vähentää vaivoja. Vaihdoin Nannin pois, kun ei toiminut meillä.

      • tutteli

        ei tosiaankaan auttanut meillä. Onhan niitä ilmavaivoja mutta surku se on katsella kun toisella on oikeasti paha olla. Meidän neidillä peppureiän ympyräkin hohti punaista kovien pierujen takia!


    • mari-

      apteekista saa cuplaton lääkettä ilmavaivoihin, sitä voi antaa vauvoilekkin kolikki vaivoihin

      • kokeiltiin

        cuplatonit muut mutta ainut mikä auttoi oli aika


    • alkiperäinen kirjoittaja

      edelleen. Mielestäni maitohappobakteeri on auttanut. Pierut tulevat vähän helpommin, eivät ole niin kireitä ja "ilmailukohtauksia" vähemmän kuin aikaisemmin. Cuplatonista ei meillä ollut minkäänlaista apua. Vauva hyvin suurikokoinen ikäänsä nähden ja syö kerralla paljon ja ahnaasti, joten vetää taatusti myös ilmaa sisäänsä. Vaihdoin pullotkin ns. koliikkivauvojen tuttipulloihin. Enää kuukausi ja sitten tuo maaginen 3 kuukauden ikä täynnä, josko sitten nukutaan yöt ja päivät paremmin!

      • peukkuja!

        Meillä 3kk ohitettiin ja neiti on itse rauhallisuus nykyään :)


    • vieras2

      Kokeilkaa vyöhyketerapiaa. Käyn itseäni rentouttamassa osin toivoen apua lapsettomuushoitoihin (limakalvot ovat parantuneet) ja koliikkivauvoille sitä myös suositellaan.

    • alkup.

      maitoallergiaa meillä. Vauvan tilanne muuttui pahemmaksi viikko sitten. Tuli ihottumaa kasvoihin ja taipeisiin ja selkää. Lapsi meni ummelle, joten tilasin ajan lastenlääkärille. Ikävä kyllä siellä lääkäri herätti epäilyksen maitoallergiasta. Sovittiin, että katsotaan vielä kuukausi eteenpäin, tietysti jos tilanne vielä huononee alkavat jatkoselvitykset nopeammin. Tosi ikävää jos näin käy. Oma maitoni loppui juuri viikko sitten ja jäätiin tyystin korvikkeelle, joten voihan tämäkin vaikuttaa.
      Vauvahierontaa kotona aloiteltu ja lämpimiä kääreitä vatsalle laitettu. Huutaminen kyllä vähentynyt, mutta pylly puksuttaa jatkuvasti ja juodessaan vatsan vauva lorisee kuin tyhjä viemäri.

      • seitsemän ja puoli viikkoinen

        kun vetää pullosta maitoa kuuluu rumpse mahasta.pierua tulee jatkuvasti ja cuplaton ja rela käytössä.nukkuu päivällä välillä tosi huonosti kun ilmavaivat herättelee.käännetään kylkeä aina ja saattaa avittaa vähäksi aikaa.kumpa noista ilmavaivoista päästäs!mietitty on että kolme kuisena velliä vähitellen annetaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe