Vauva kissaperheeseen?

Tanya88

Miten teillä muilla on sujunut kun on tullut vauva perheeseen? Sain juuri nimittäin tietää olevani raskaana. Kissoistani en kyllä suostu luopumaan, se on varmaa. Onko tilanne kauhean stressavaa kisuille? Hieman pelkään sitäkin jos lapsi esim. satuttaa kissoja tai jotain.

10

1262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös...

      kamalaa vauvakuumetta potenut jo pitemmän aikaa, ja kyseinen juttu pyörinyt mielessä paljon. nyt on muutaman viikon ajan ollut siskojen muksut hoidossa, ja meidän kollit eivät ainakaan 3 ja 5v lapsukaisia pelkää. tietenkin on hyvä silti vähän katsoa perään... mutta ihan maalaisjärjellä ajateltuna, kun kissalle on hajut tärkeitä, niin jos mahdollista antaa kisulle ennen kun vauva tulee kotiin vauvanhajuinen vaate tmv. ja valvottuna kisun antaa haistella ja tutkia että mikäs otus tämä..

    • Jenxi

      kissojen mielenilmauksiin mikäli kissat ottavat asian kovin raskaasti. Se voi ilmetä paikkojen merkkaamisella, ruokahalun muutoksilla ja muilla vastaavilla stressin oireilla. Nekin kyllä tasoittuvat onneksi kun kissat tottuvat ajatukseen ja voi olla, että mielenilmauksia ei edes tule :)

      Veljeni toinen kissa merkkasi vauvan taloon tulon jälkeen muutamia kuukausia satunnaisesti eri paikkoihin missä vauva oleili, babysitterin, hoitopöydän, pinnasängyn jne.

      Tuota ei kuitenkaan läheskään aina tapahdu. Kunhan lapsi alkaa kasvaa, huolehdi ettei vauva satuta kissoja nipistelemällä tai tarrautumalla tai viskomalla leluja niitä kohti. Monia lapsia kiinnostaa etenkin kissojen silmät ja saattavat yrittää sohia niitä ikävästi.

    • katsoa

      Katso ettei vauva kiusaa kissaa tms. kun jos kissa hermostuu vauvaan, niin sitten saattaa olla käpälät käytössä. Sitten ei saa kissaa syyttää. Kaikkien parhaaksi :)

    • Sae

      Kannattaa hankkia Feliway-haihdutin ja mielellään myös suihke hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää. Meillä merkattiin kaikki vauvan tavarat ja silloin olisin ollut onnesta soikeana, jos olisin tiennyt Feliwaysta.. :) Vauvan tulo on iso stressi ja muutos kissoille.

      Sängyn ja vaunujen päälle kannattaa hankkia suojaverkko. Muuten ei mitään kummoisempia muutoksia tarvita, yleensä kissat suhtautuvat hyvin perheen omaan vauvaan. Vieraisiin lapsiin suhtautuminen ei kerro mitään.

    • perinteisesti

      Meillä homma hoitui perinteisesti...
      Laitokselta kotiin tultuani laitoin vaavin lattialla ja kissat kuten koiratkin kävivät haistelemassa, siinä se!
      Kissa pääsee tarvittaessa karkuun, joten ei kannata kauheasti siitäkään stressata, tietenkään lapsen ei pidä antaa kissaa käsitellä miten vain!
      Kaikki sujuu varmasti hyvin, kissat tottuvat uuteen tulokkaaseen jo pienestä pitäen ja osaavat tarpeen tullen vältellä, kun pienokainen on kasvanut.

    • Ongelmakissa

      Samaa mietiskelen kuin aloittaja.. meillä siis 4v leikattu narttukissa joka on nyt kuluneen kesän aikana muuttunut ongelmalliseksi. Säikähti valjaissa ulkoillessa (on siis sisäkissa),hyökkäsi kimppuuni ja on siitä lähtien aika ajoin sähissyt/hyökkäillyt. Tätä ennen ei tällaisia ongelmia ole ollut,mutta nyt kovat äänet,vieraat hajut ym.saavat kissan käyttäytymään pelottavan aggressiivisesti ihmistä kohtaan. Nyt pelottaa, tottuuko kissa mitenkään vauvaan vai onko edessä rakkaasta lemmikistä luopuminen:(

      • meilläsujui

        Meillä kissa oli varsinkin nuorena ärhäkkä, ja kävi käsille jos siihen koski kun se näki vieraan kissan tai muun vaaran.Ei vauvoista pahemmin välittänyt,tietysti oltiin tarkkoina,ettei tuppaa sänkyihin tai rattaisiin.Sopeutui vauvoihin ,lapsiin kuitenkin.Lapset anto herkkuja, ja heitteli pingispalloja, joiden kanssa kissa rallasi pitkin asuntoa.Joskus lasta hiukan räppäsi, jos joku oli liian kovakouranen.Mut pidettiin kissa sen kokoikä,eli 19 vuotiaaksi.


      • Ongelmakissa
        meilläsujui kirjoitti:

        Meillä kissa oli varsinkin nuorena ärhäkkä, ja kävi käsille jos siihen koski kun se näki vieraan kissan tai muun vaaran.Ei vauvoista pahemmin välittänyt,tietysti oltiin tarkkoina,ettei tuppaa sänkyihin tai rattaisiin.Sopeutui vauvoihin ,lapsiin kuitenkin.Lapset anto herkkuja, ja heitteli pingispalloja, joiden kanssa kissa rallasi pitkin asuntoa.Joskus lasta hiukan räppäsi, jos joku oli liian kovakouranen.Mut pidettiin kissa sen kokoikä,eli 19 vuotiaaksi.

        Kiva kuulla että teillä sujui,toki tuo meidän tapaus vaikuttaa vielä ärhäkämmältä:( On tosiaan ihan ns. tappoaikeissa tullut pari kertaa mun kimppuun esim.oudon hajun tai kovan äänen jälkeen. Suurimman osan ajasta käyttäytyy ihan normaalisti,mutta välillä saa näitä ns.kohtauksia,eikä niitä aina pysty etukäteen ennustamaan. Ahdistava tilanne,en tiedä mistä löytyisi apu:( Feliwey jo käytössä.


    • Riippuu

      Ystäväni joutui luopumaan kissoistaan kun jatkuvasti oli vauva vaarassa saada käpälästä ja kissat stressasivat. Riippuu täysin kissoista ja niiden elin ympäristöstä. Kaverini kissat olivat 2v 4v ja vanhin 5v jokainen hiukan arka ja hitaasti lämpenevä uusille asioille. mm. kaveri osti uuden sohvan ja vanhin kissa stressaantui niin että paastosi kaksi päivää.

    • oppiii

      kissat ku vauvat sopeutuu ihan hyvin.sun vauvalles uusi sisarus on karmeempi ku kissille nyt saamas vauva.onneksiolkoon.pidähä kissis mut katso et eivät lämmittele itseään vaunuissa.opetusta vaan sekin vaatii.kissasi on oppivainen.parempi muuton ku ihmislapset!??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe