valkoinen kissa ja kuurous.

wellukisu

millä todennäköisyydellä meidän valkoisesta kissasta tulee kuuro?kissa on täysin valkoinen ja siinä on siiamilaista ja varmaan maatiaista.entinen omistaja ei terkkaan tiennyt.tällä hetkellä kissa mielestäni kuulee todella hyvin reagoi pieninpäänkin ääneen ja kutsuun.kissa on vasta 1,6v vanha.eli olisiko vanhemmalla iällä sitten valkoisilla kissoilla perimänä kuurous?vai onko vaiva vain rotukissojen?

5

3071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Okris

      enää vanhemmalla iällä, kun on jo puolitoistavuotias. Aika usein kuurous valkoisilla kissoilla liittyy sinisiin silmiin, mutta kaikki sinisilmäiset valkoiset kissat eivät ole kuuroja. Kuurous ei liity rotuun muuta kuin siinä mielessä, että rekisteröidyillä rotukissoilla sitä esiintyy vähemmän. Tämä taas johtuu siitä, että kuuroja kissoja ei saa käyttää siitokseen, ja jokainen valkoinen pentu testataan kuurouden varalta. Jos on kuuro, se myydään lemmikiksi. Aivan pieneltä pennulta kuuloa ei luotettavasti voi testata, mutta jokaisella valkoisella luovutusikäisellä pennulla on uuteen kotiin lähtiessään todistus siitä, kuuleeko se vai ei.

    • Tabby

      Tuskinpa kissasi kuuroutuu :) Yleensä valkoiset kissat, jotka ovat kuuroja, ovat sitä ihan syntymästään asti. Kuten jo mainittiinkin, kuurous on yleisintä niillä valkoisilla kissoilla, joilla on siniset silmät. Jos kissalla on eriväriset silmät ja toinen silmä on sininen, voi sinisen silmän puoleinen korva olla kuuro. Mutta yhtä hyvin tuossa korvassa voi olla normaalikin kuulo :)

      Valkoisilla maatiaisilla ja kotikissoilla kai kuuroutta esiintyy oikeastaan yleisemmin kuin rotukissoilla.

    • kissaneidit

      Meillä on 17-vuotias pitkäkarvainen täysin valkoinen kissaneiti, joka kuulee hyvin. Sillä on meripihkan keltaiset silmät. Sen kaveri on 12-vuotias valkoinen, lyhytkarvainen kissaneiti, jonka silmät on vihertävän keltaiset. Se taas on ollut syntymästään asti kuuro. En tiedä miten tämä liittyy tähän keskusteluun...

      En usko, että kissasi kuuroutuu vanhemmiten, eikähän se olisi jo kuuro, jos sillä olisi taipumusta siihen. Käsittääkseni se periytyvä valkoisten kissojen kuurous on joko syntymästä asti tai sitten sitä ei tule. Voin tietysti olla väärässäkin?

      • sama

        Hyvin harvassa kissarodussa on suuri riski kuurojen kissojen syntymiseen. Ne rodut, joissa kuuroja kissoja eniten tavataan, kantavat dominanttia valkoisen (W) geeniä ja ehkä valkolaikkuisuuden (piepaldismin) geeniä (S). Kirjallisuudesta on hyvin vähän kissarotuja koskevia kuuroustutkimuksia. Useita tutkimuksia on tehty monirotuisten valkoisten kissojen kuulosta. Eräässä tutkimuksessa 256 valkoisesta kissasta 12,1 % oli toispuoleisesti ja 37,9 % molemminpuolisesti kuuroja, ja kaikkiaan 50 % oli kuuroja. Kun tutkittiin kissoja, joiden molemmat vanhemmat olivat valkoisia (joko tois-tai molemminpuolisesti) oli kuuroja eri tutkimusten mukaan 52-96 %. Kun tutkittiin sinisen silmävärin vaikutusta valkoisen kissan kuuloon havaittiin, että toispuolisesti kuuroja kissoja oli 85 %, molemminpuolisesti kuuroja 64,9 %, kun kummatkin silmät olivat siniset; toispuolisesti kuuroja oli 40 % ja molemminpuolisesti kuuroja oli 39,1 % kissoista, joilla toinen silmä oli sininen; toispuolisesti kuuroja 16,7 % ja molemminpuolisesti 22 % kuuroja oli niistä valkoisista kissoista joiden silmät eivät olleet siniset. Tiedossa ei ole yhtään valkoisista rotukissoista tehtyä tutkimusta, sanotaan että näillä kuurouden yleisyys olisi pienempää kuin monirotuisilla kissoilla, mutta tieteellinen näyttö puuttuu toistaiseksi.


      • Anonyymi

        Kissat eivät ole syntymästään asti kuuroja vaan jos ovat kuuroutuakseen, niin kuuroutuvat noin kahden viikon iässä. Aloittajan kissa tuskin kuuroutuu enää tässä vaiheessa. Poislukien tietysti mahdollisuus kuuroutua ikääntymisen johdosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe