Kanton-Hainan-Kanton

hanna

Onko kenelläkään kokemusta ko. yhdistelmästä? Mistä piditte tai ette pitäneet? Vinkkejä nähtävyyksistä/paikoista/ostospaikoista, joissa kannattaa käydä. Kiitos asiallisista vastauksista!

9

14508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hainanissa ei

      Voinpa sanoa, että erikoinen on Guangzhou. MAkuja on monenlaisia, mutta omaani ei vastannut. Toki hienoja asioitakin on...

      esim postikortteja en löytänyt mistään, taksien kanssa kantsii olla varovainen ja ilman muuta joka paikan nimi kiinaksi ja mieluiten parin tunnetun lähistöltä, jospa vaikka kuski ei tiedä. Kanton on iso kaupunki!

      • Student traveller

        Guangzhoussa postikortteja voi esimerkiksi ostaa kirjakaupoista. Ne myydään tavallisesti 10 kortin paketeissa eri teemojen mukaan. Ihan hyvä kaupunki ostaa vaatteita, muuten ei niin erikoinen paikka.


    • >>>><<...

      Hainanissa Sanya oli hieno paikka. Aamulla pääkadunvarteen ja taksiin, sitten ajettiin rantaa pitkin niin pitkälle kunnes sopiva rananpätkä löytyi.
      Rantatuoleja löytyy ihan kiitettävästi, mutta itse ostin noin Eurolla riippumaton ja ripustin sen kahden palmun väliin. Siinä sitten oli mukava köllötellä varjossa uimisen lomassa.

      Syöminen ja hotellit ovat halpoja, Visalla saa muutamasta pankkiautomaatista ja kauppoja löytyy.
      Omia vaatteita ei hirveästi kannata ottaa mukaan, pikeepaidan ja farkut saa muutamalla Eurolla.

      Väärennetyä rahaa on liikenteessä, kannattaa muistaa, että suurin seteli on 100 yania.

      Varoituksen sana: "mopotaksiin" ei pidä mennä. Yhden kolarin näin, jossa mopotaksi oli törmännyt autoon. Sivuvaunussa istuneiden jalat olivat pahasti murtuneet, toisella uhrilla näkyi molemmat reisiluut. Ilmeisesti kumpikin oli "lähtenyt lentoon" törmäyksen voimasta ja jalat olivat osuneet sivuvaunun edessä menevään putkeen.
      Ohut putki oli sitten repinyt jalat auki.

    • käynyt

      Itse en ole Hainanilla käynyt, mutta Guangzhoussa viihdyin viikon verran. Todellakin makuja on monia, koska itse koin Guangzhoun erittäin kiehtovana kaupunkina. Miljoonakaupungissa kyllä riittää saasteita, rähjäisiä taloja ja kiinan kieltä, ja jos haluaa "helppoon" lomaparatiisiin, niin Guangzhou ei ole oikea paikka.

      Itse pidin paikasta juuri sen takia, että turistimassat eivät vielä ole "pilanneet" kaupunkia, eikä turistikortteja myyviä kojuja todellakaan löydy joka kadulta. Muuten kaikenlaista ostettavaa taivaan ja maan väliltä kyllä löytyy ja halpaan hintaan. Ihmiset ovat ystävällisiä, respan avustuksella pääsimme kaikkiin paikkoihin helposti, eikä taksienkaan kanssa ollut mitään ongelmia. Englantia ei todellakaan puhuta, mutta aina etsittiin paikalle joku joka osasi pari sanaa tai sitten elehdittiin niin kauan että päästiin yhteisymmärrykseen.

    • kittyq

      Tulin juuri 19.9.06 ko. yhdistelmämatkalta,5 pv Hainanissa, 4 pv Kantonissa. Lomamme oli oikein onnistunut. Tähän aikaan vuodesta alueella on tietenkin kuuma, mutta Hainanissa oli sen verran tuulista, että kuumuus oli siedettävä. Kantonissa taas tavaratalot ja ravintolat on ilmastoitu, joten sielläkin kuumuuden kesti. Hotellimme sekä Sanya Bayssa että Guangzhoussa olivat tasokkaita ja hyvin puhtaita ja siistejä. Henkilökunta oli ystävällistä ja palvelualtista. Aina löytyi joku, joka osasi englantia sen verran, että saimme asiat selviksi, Guangzhoussa helpostikin. Näkemisen arvoisia paikkoja Hainanissa on ainakin Land's Endin kalliot ja tietenkin uimarannat kookopalmuineen. Kanton ei ole mikään kaunis kaupunki, mutta temppeleissä ja puistoissa kannattaa käydä. Myös Pearl-joki illalla on vaikuttava näky joenvarren valaistuksen ansiosta. Shoppailupaikkoja, pieniä putiikkeja ja myös tavarataloja löytyy parhaiten Beijing Lu-nimiseltä kadulta. Netistä löytyy helposti paikkansapitävää lisätietoa. Syöminen ravintoloissa ja shoppailu on vielä länsimaisittain todella edullista, joskin kiinatarten maku ei ehkä kulje viimeisien trendien mukaan. Ruoka oli hyvää ja söimme kaikkea ilman ongelmia. Sen sijaan kraanavettä ei kannata juoda vaan ostaa pullovettä. Kaiken kaikkiaan loma oli ihana, voin suositella kohteita!

      • veit sanat

        suustani. Tultiin 17.7 8vrk Sanyalla, ja 2Guangzhoussa. Varsinkin Sanya oli tosi kiva paikka. Halpaa, hienot kelit, ei paljon turisteja, ja hotelli(Tianfuyuan resort) aivan mahtava. Guangzhou ihan mielenkiintoinen paikka, mutta liian iso meidän makuun(Guangdong Victory hotelli mahtava). Sanyassa oltaisiin viidytty huomattavasti pidempäänkin. SUOSITTELEN.


      • jep jep
        veit sanat kirjoitti:

        suustani. Tultiin 17.7 8vrk Sanyalla, ja 2Guangzhoussa. Varsinkin Sanya oli tosi kiva paikka. Halpaa, hienot kelit, ei paljon turisteja, ja hotelli(Tianfuyuan resort) aivan mahtava. Guangzhou ihan mielenkiintoinen paikka, mutta liian iso meidän makuun(Guangdong Victory hotelli mahtava). Sanyassa oltaisiin viidytty huomattavasti pidempäänkin. SUOSITTELEN.

        Kantonin lentokentältä hyppää bussiin ja aja Garden hotelliin. Garden hotellista menee tunnin välein bussi Hong Kongiin ja se maksaa noin 80 RBM per suunta.

        Hong Kong on aivan mahtava paikka: siisti, halpa ja monipuolinen. Asuimme keskustan Ramada hotellissa, joka maksoi 40 Euroa/yö kahdelta hengeltä. Kauppoja löytyy aivan laidasta laitaan ja luontomatkailijaa ilahduttaa Hong Kongin yli 200 saarta sekä luonnonpuistot, joita on 40% pinta-alasta. Upeita hiekkarantoja on useita.
        Helppo on liikkua raitiovaunulla (kertalippu kiinteä 2 HKD = 0,2 €), metrolla, laivoilla ja veneillä. Taksikin on suhteellisen halpa, parilla Eurolla pääsee Star Linen laivaterminaalista keskustahotelleihin.
        Saarien hurjista korkeuseroista johtuen maailman pisimmät rullaportaat ovat Hong Kongin saarella ja nousevat pääkadulta ylempiin kaupunginosiin matkaan menee aikaa noin 20 min /suunta ja maisemat ovat hulppeat. Köysiratoja on myös käytössä.

        Macaossa on myös helppo piipahtaa.

        Kiinasta Hong kongiin piipahtaessa kertaviisumi vanhenee, mutta sen voi helposti uusia takaisin Kiinaan mennessä. Kiinan puoleisella raja-asemalla on viisumitoimisto. Täällä ystävällinen virkailija auttaa englanninkielisen lomakkeen täytössä ja ottaa valokuvat. Kolme viisumia saimme vajaassa puolessa tunnissa passiimme ja hintaa kertyi noin 40 Euroa/viisumi.


    • Jarppa 007

      Onko nyt sitten niin, että Kanton eikä Canton olekaan enää tunnistettavia nimiä paikalle?

      Anyway sama KANTON-Hainan-KANTON reissu tehdään syys-lokakuun vaihteessa.

      Se tiedetään, että KANTONissa pitää tinkiä alussa esim 20%:iin alkuperäisestä pyynnöstä, mut mitäs muuta? Vinkit olisi tervetulleita, mutta kävijät näköjään kiinnittävät enemmän huomiota paikan alkuperäiseen kirjoitusasuun?

      Elektroniikka, vaatteet, suojakertoimet Hainanissa?

      • Kiinaan

        Paikan nimi on vain englanniksi Canton ja suomeksi Kanton, mutta Kiinassa se tunnetaan Guangzhouna ja sillä siisti. Kaupanteko on hyvin selkeää kauppakaduilla ja ne kyllä ovat aika tavallisia liikkeitä, joissa ei tingitä eli ohjeesi ovat vääriä (aiotko tinkiä miesten 40 Juanin housut 0,8 Juanilla). Hintataso on alhainen. Se pitää sanoa, että Aurinkomatkojen hotelli (Bai Yun) on huippukalliiden tavaratalojen vieressä ja niistä ei Suomalaisille pahemmin ostettavaa löydy = todella kalliita merkkituotteita. Normaalit kauppakadut ovat noin 6 km:n päässä, jonne taksilla tulee hintaa 1,5-2,3 E/suunta Tinkiminen toreilla ja markkinapaikoilla ovat asia erikseen. Esim. kellomarkkinoilla sama kello voi olla 60 ja eri kerroksessa 180... Pääsääntöisesti todella mukava paikka shoppailuun ja muutama päivä menee vilauksessa. Taksien kanssa ei mitään ongelmia, kunhan on aina kiinankielinen osoite.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1629
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1361
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1109
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      3
      964
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    8. 5
      945
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    Aihe