Mikä elämä!

tyttönen.

Hei!

Jos sinua masentaa, tai haluaisit, että elämä rupeaisi hymyilemään, lue tämä teksti rauhassa loppuun. Ehkä se auttaa, ehkä ei, mutta toivotaan niin. Suosittelen, että jos sinulla on kiire, niin tallenna tämä Suosikkeihin ja lue myöhemmin, jos taas pystyt rentoutumaan ja keskittymään tekstiin 100% niin rentoudu ja lue :)


ALKU
Ahdistusta, masennusta, negatiivisuutta ja välinpitämättömiä ihmisiä. Onko tuttuja sanoja ja tunteita? Et ole todellakaan ainoa ihminen, joka potee tuollaisia asioita. Onnellisuutemme on kiinni kahdesta asiasta: rakkaudesta ja onnesta (pääsemme sisään oppilaitokseen, voitamme jonkin kilpailun, saamme haluamamme ihmisen jakamaan elämämme). Eikö olekin yksinkertaista, kun miettii tarkkaan? Pystyt itse päättämään, mitä tavoittelet (onni) ja rakastamalla kaikkia ihmisiä, ja tekemällä kaiken rakkaudella, olet pian itsekin rakastettu. Miksi onnellisuus on sitten niin vaikea tavoittaa? Luulisin, että se johtuu ihan omasta päästämme. ME keksimme, että jos emme saa tuota ihmistä napattua, elämä ei jatku. ME keksimme, että jos joku jättää meidät, itken kolme viikkoa huoneessani, enkä puhu kenellekään. Pidämme kiukuttelusta ja itsesäälistä. Siinä ei ole mitään pahaa. Se vain tuhoaa meitä itseämme, siksi siitä on päästävä eroon.

KOULUKIUSAUS JA ITSETUNTO

Aina, kun joku sanoo sinusta jotakin ilkeää ja etenkin silloin, kun tiedät, ettei se ole totta, säälit ihmistä, joka niin sanoi. Ymmärrä, ettei se ole sinun vikasi, että joku keksii omia tarinoita sinusta. Älä tietenkään sano ääneen, että säälin sinua. Kannattaa olla sanomatta mitään, jos se on mahdollista. Ole aina ystävällinen vaikka sinulle oltaisiin ilkeitä. Hekin olevat ihmisiä ja rupeavat arvostamaan sinua, jos kohtelet heitätodella hyvin. Yhdet kiusaamisen syyt ovat 1) väärä vaatetus 2) syrjäisyys.
1) Tästä päästään eroon analysoimalla itse, onko vaatetukseni aivan mauton. Kiusaajat kokevat, ettet arvosta ympärillä olevia ihmisiä, jos pukeudut ns. säkkipussiin. Hyvä vaatetus on aina kohdallaan. Enkä tarkoita nyt muotivaatteita, vaan ihan tavisvaatteetkin voivat näyttää todella tyylikkäiltä.
2) Tästä kiusaamisesta on vaikeampaa päästä eroon, nimittäin nyt olisi tarkoitus parantaa (ei muuttaa) luonnettasi. Mukavaksi ihmiseksi koetaan sellainen, jota kiinnostavat muiden asiat, joka puhuu selvästi ja kuuluvasti (!!!) ja joka viihtyy toisten seurassa (muuten ihmiset luulevat, että he ahdistavat ja ällöttävät sinua eivätkä halua olla myöskään siun kanssasi). Myös kohteliaisuus on tärkeää. Vaikka jollakin olisi tapana työntää kirosana joka toisen sanan perään, älä tee niin. Arvostetuimmat ihmiset luokassa/ryhmässä ovat ne, jotka eivät kiroile (vain jos jalka murtuu tai sattuu muuten todella pahasti). Kiroilemisessa ei ole mitään hienoa. Se lähinnä luo ihmisestä karun ja ruman kuvan.

MITEN MUUTUN POSITIIVISEMMAKSI JA MASENNUS LOPPUU

Ajattelemalla POSITIIVISESTI. Kun jotakin pahaa tapahtuu, koita keksiä positiivisia asioita (esim. jos poika-/tyttöystävä jätti, teitä ei oltu tarkoitettu yhteen). Ja kun rupeat vaipumaan itsesääliin, niin kiellä se itseltäsi. Muista, että yrität päästä masennuksesta eroon, etkä pahentaa sitä. Kun itse olin masentunut, olin aina "ylpeä" pahoinvoinnistani ja siksi kylvin itsesäälissä, mutta ei kannata. Nyt, kun olen ollut positiivinen tämän kuukauden, elämä muuttui oikeaksi paratiisiksi. Ja niin elämä onkin paratiisi. Ihmiset eivät vain ymmärrä, miten kaunis maailma on. He eivät ymmärrä, että kello tikittää ja mummona/vaarina on paljon mukavampaa muistella ihania tapahtumia kuin sitä, että vietin neljä vuotta kotona itkemässä. Ja eläminen on muutenkin mahtavaa! Vaikka ei olisi ystäviä, so? Kun olet avoin ja mukava (Koulukiusaamis-tekstissä tarkemmin asiasta) ihmiset arvostavat ja pitävät sinusta. Jos et mene elämässäsi itse eteen päin, kukaan ei työnnä sinua. Pitää hankkia itse kavereita ja tehdä aloitteita, vaikka riskeilläkin (jos pelottaa, että toinen rupeaa vihaamaan).

Luulemme myös usein, että jotkut vihaavat meitä. Mieti, kuinka montaa itse vihaat ja mistä syistä (JOS vihaat jotakuta). Viha on todella suuri tunne. Eivät ihmiset jaksa tuhlata energiaansa vihaamiseen. Ja jos joku koululainen vihaa sinua, mitä väliä sillä on? Ihmisiä tulee ja menee. Tietenkin, jos olet loukannut häntä tai muuten tehnyt jotain väärin, sinun pitäisi tehdä asialle jotakin, mutta muuten kannattaa unohtaa koko juttu.

Suosittelisin, että laittaisit huomiseksi "positiiviset lasit" päähäsi ja tutkisit maailmaa. Älä mene huomenna tietokoneelle ja yritä välttää kotona olemista. Mene vaikka puistoon rentoutumaan ja tutkimaan elämää ja ihmisiä. Mieti, mikä tekee heistä iloisia ja onnellisia. Tutki lintuja ja kukkia. Kuulostaa todella saippuasarja-meiningiltä, mutta se tehoaa! Jos haluat oikeasti tehdä parannuksen elämässäsi, älä vaivu itsesääliin ja mieti "Ei toi kummiskaa auta". Sillä meiningillä ei autakaan. Kaikkien ihmisten rakastaminen auttaa sinua myös. Kun joku satuttaa sinua tai tönäisee epämiellyttävästi kassajonossa, mieti, että hän teki väärin, mutta ei se haittaa. Rakastat tätä ihmistä ihmisenä ja kaukaisena sukulaisenasi :)

Sinulla on myös OMATAHTO. Päätät itse keiden seurassa liikut ja missä käyt ja kuinka käyttäydyt. Kukaan ei estä sinua olemasta hyvä ihminen paitsi sinä itse. Tämä on surullinen totuus. Omat aivomme ovat fiksut, mutta myös vaaralliset ja sanoisin jopa, että vaarallisemmat kuin mikään maailman luonnonilmiöistä. Joten älkää alistuko tunteiden valtaan (masennuksen, negatiivisuuden).

JUMALAAN USKOVILLE ERITYISESTI
Suosittelisin myös rukoilemista. En ole kiihkouskovainen (tai mitä se oikeastaan edes tarkoittaa?). Uskon Jumalaan ja se auttaa, koska uskon hyvään. En usko "itseeni", kuten jotkut sanovat, vaikka tietenkin uskon itseenikin, siihen että olen olemassa, mutta uskon hyvyyteen. Jostain syystä ihmiset pelkäävät hyvyyttä. En ymmärrä miksi. Mutta rukoilu auttaa. Uskovaisille suosittelisin, että aina ennen nukkumaan menoa muistaisitte Jumalaa, kiittäisitte tästä päivästä ja luettelisitte viisi hyvää asiaa (ette kyynel silmässä "voih.... onneksi paras ystäväni välttelee minua, koska olen niin hirveä ihminen" vaan REHELLISESTI). Ja uusia asioita mielellään joka päivä :). Kun muistelette sukulaisia, kavereita, tuttuja, vihamiehiä niin tulee parempi olo.

Myös ne ihmiset, jotka eivät usko Jumalaan: miettikää päässänne 5 posittivista asiaa päivältä joka päivä. Ja en suosittele asioiden hylkäämistä heti. Jos tunnet hiukankin vetoa uskoon, miksi et tutustuisi? Jumalaan uskominen on vain positiivinen asia (ainakin jos siihen uskoo aidosti, käyttäen järkeäkin, ettei järäyttele itseään tai mene tappamaan tai tyrkyttämään miettimättä uskontoaan). OIKEA usko ei satuta ketään. Ja se antaa voimaa.

TIIVISTYS

Eli kannattaa aloittaa heti huomenna "uusi elämä". Tässä vielä hyvän päivän vinkit:

* hymyile paljon (minulla auttaa jopa hymyilyyn itsensä pakottaminen, koska silloin pakosti alkaa miettimään hyviä asioita)
* ole kohtelias
* ajattele maailmaa positiivisena paikkana
* suhtaudu virheisiin oikein, älä tee kärpäsestä härkästä
* tutki asioita, joita et ole ennen huomannut: mene kävelylle vaikka puistoon ja tarkkaile ihmisiä, kukkia, eläimiä rauhassa, rentoutuen ahdistumatta
* älä vietä ihanaa päivää kotona telkkarin tai tietsikan ääressä, jos on mahdollista mennä ulos. Jätä koneet sikseen ja nauti aidosta onnesta.
* pidä itseäsi kauniina ja arvosta itseäsi sellaisena kuin olet.

Olisi vielä paljon kerrottavaa :) Kaikki mitä tähän kirjoitin ovat opittujani asioita muilta ihmisiltä ja kaikki nämä asiat eivät ehkä miellytä kaikkia, mutta yritin käsitellä huonon olon parantamista mahdollisimman laajasti, joten älä loukkaannu. :) Jos tarvitset vielä apua joissakin ongelmissasi niin voit kysyä asioita tässä palstalla. Vastaan mielelläni.

Turhia kommentteja en kaipaa tai näiden vinkkien tehokkuuden arvioimista. Nämä auttavat joitakin, joitakin eivät. Rakentavia asioita voi toki kirjoittaa :) Onhan kiva kuulla lisää vinkkejä :)

Joten asialliset kommentit ovat tervetulleita! :) Koska olen päässyt masennus-vaiheesta pois, on turha pommittaa tyhmillä haukuilla.

Hauskaa kesän jatkoa ja iloista ja virkeää mieltä joka ikiselle! :D

PS. Anteeksi kirjoitusvirheeni. Oli vähän itselläni kiire nukkumaan :D

5

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jockey

      On erittäin hyvä, että olet päässyt masennusvaiheesi ohi. On hyvä että edes joilekuile elämä hymyilee....

      Kiitos myös mukavista ohjeistasi, omasta mielestäni se oli erittäin hyvin kirjoitettu paketti!

      Toivotan sinulle hyvää ja onnellista loppuelämää!

      • tyttönen.

        Kiitoksia, kiitoksia! :)

        Ja samoin sinulle hyvää ja onnellista loppuelämää ja hauskaa kesän jatkoa! :)


    • A.B

      Kiitos kauniista tekstistä ja hyvistä neuvoista .

      Minulla olisi kuitenkin pari kysymystä johon voit vastata jos haluat, kun mainitsit, että sinulta voisi kysyä .

      Minulla on sellainen ongelma, että on vihamiehiä joiden kanssa en tule toimeen, niin en voi millään olla saamatta vihan tunteita, kun nämä ovat levitelleet minusta kaikenlaisia juttuja ja muuta ikävää, niin osa kavereistakin nykyään hylkii minua, kun ne on menny uskomaan niitä juttuja .En voi vain hymyillä ja ajatella, että ovatpa typeryksiä ...siis haluaisin mielestäni pois ne vihaiset tunteet .

      Olen sekoittanut monta kaveri suhdettani sillä, kun joukossa on sellaisia selkään puukottajia välillä, että olen maininnut, että ei jaksaisi puhua toisista pahaa seläntakana. Ajattelen omilla aivoillani enkä muiden, vaikka nämä jotkut kaverit olettavat, että kaikesta pitäisi olla samaa mieltä.

      Sitten tuosta, kun sanoit, että kannattaisi olla pois paljon kodista, niin olisin muuten, mutta en keksi mitään tekemistä ulkona kaupungilla tai missään, niin ahdistun vaan kun jään sinne pällistelemään ..

      Noh nämä nyt olivat vaikeita ja epäselviä kysymyksiä mihin on vaikea varmaan vastata ...

      Yksi kysymys vielä johon olisi kiva saada jonkinlainen vastaus sinun näkökulmastasi:Miten löydän itseni ?

      • tyttönen.

        Hei!

        Kiva, että jaksoit lukea ja pidit :).

        Olit oikeassa, että ongelmiisi on vaikea keksiä heti ratkaisua. Siksi kesti jonki aikaa, ennen kuin vastaan, pahoitteluni.

        Koitan auttaa sinua parhaani mukaan. Sanoit, että vihamiehesi levittelivät sinusta kaikenlaisia juttuja, etkä pysty olla tuntematta vihan tunteita. Ymmärrän, että se on vaikeaa, koska vihamiehesi tekevät ilkeästi ja se satuttaa. Eli viha on periaatteessa syntynyt sillä tavalla, että sinua ollaan "lyöty", sinua sattui ja sinä "muriset" heille takaisin vihaamalla heitä. Tämä seuraava kommentti varmasti ärsyttää, mutta koita olla välittämättä heistä, koska silloin osoitat olevasi vahva ja oikeastaan, miksi välittäisitkään? Älä haaskaa elämääsi heidän murehtimiseen. Aina, kun he tulevat mieleen, mieti jotakin mukavaa, kuten vaikka oikeita ystäviäsi tai ihan mitä vaan. Aluksi se on vaikeaa, mutta onnistut varmasti! Ja tietenkin voit purkaa murheitasi jollekin, tai se olisi oikeastaan todella suositeltavaa! Mutta turha tehdä kärpäsestä härkästä noiden kiusaajien kanssa. He kehittyvät ja joutuvat ikävä kyllä käymään tuon kiusaaja-vaiheen läpi. Ole ylpeä, ettet itse ole kiusaaja, äläkä rupea sellaiseksi kostamalla, nimittäin kosto/viha synnyttävät vain lisää vihaa ja sitä et varmaankaan halua :).

        Niistä kavereista, jotka hylkivät sinua: He eivät ole aitoja ystäviä tai kavereita, jos he tekevät niin juorujen takia. Kannattaa keskittyä sellaisiin kavereihin, jotka arvostavat ja pitävät sinusta sellaisena kuin oikeasti olet ja myös tietävät, että millainen olet, ettei heidän tarvitsisi uskoa typeryyksiä. Maailmassa on paljon hyviä ihmisiä, mutta heidät pitää vain löytää. Et pakolla törmää heihin heti ensimmäisellä kouluviikolla, menee jonkin verran aikaa, mutta uskon, että se on sen arvoista. Helpoiten mukavaa seuraa löydät olemalla avoin ja mukava jokaikiselle ihmiselle. Näin myös vältät ongelmat, sillä kukaan ei rupea epäilemään, ettet tykkää hänestä, eikä levittele pahoja juttuja.

        "Olen sekoittanut monta kaveri suhdettani sillä, kun joukossa on sellaisia selkään puukottajia välillä, että olen maininnut, että ei jaksaisi puhua toisista pahaa seläntakana. Ajattelen omilla aivoillani enkä muiden, vaikka nämä jotkut kaverit olettavat, että kaikesta pitäisi olla samaa mieltä. "

        Tuota tarkoitankin. Jos he suuttuvat siitä, ettet ole heidän kanssaan samaa mieltä, he eivät ole ehkä niitä oikeita ystäviä. Tietenkin pitää osata sanoa hienovaraisesti, että "Olen eri mieltä". Se on vaikeaa, mutta ehkä se onkin sinulla jo hallussa. En tiedä tilannetta :)

        Vielä kerroit, että et nauti yksin pällistelemisestä. Noh, oletko kokeillut ottaa vaikka CD-soittimen mukaan iloisen musiikin kera. Näin ei pitäisi ahdistaa niin paljoa. :) Tai sitten koita vain rauhoittua ulkona ja olla miettimättä, että ihmiset katsovat sinua. Kaikilla on oikeus kävellä yksin. Eikä ihmisiä yleensä kiinnosta vieraat ihmiset erityisen paljoa :) Joten ei huolta. Olisi ihan hyvä, jos oppisit olemaan yksin julkisilla paikoilla ahdistumasta, näin saisit mielesi myös rauhallisemmaksi. Muista välittää myös itsestäsi. Et häiritse ketään jos ulkoilet, mutta häiritset itseäsi, jos ahdistut.

        Ja miten löydät itsesi. Tuo on vaikea kysymys. Vaikea vastaus siihen on: etsimällä itseäsi. Koita miettiä, millaisia henkilöitä ihailet ja muut ihailevat (hyviä ja mukavia) ja mieti, miten saisit itsestäsi ne hyvät puolet esiin. Näin kehität ja löydät myös itseäsi. Koita tuumia, miksi jokin asia ahdistaa? Miksi en voi tehdä tuota? Miksi he tekevät niin? Mutta ehdottomasti realistiselta kannalta. Näin opit tuntemaan millainen ihminen sinä olet! :) Ja vielä, kun olet kehitys-iässä, voit kehittää ja muunnella itseäsi parempaan suuntaan (kukaanhan ei ole täydellinen). Suosittelen, että etsisit myös itsellesi sopivan ystäväpiirin, jossa oikeasti viihdyt, ja jos mahdollista, joitakin mukavia harrastuksia. Itse pidän onnistumisista koulussa. Siksi liikun ns. koulu-on-tärkee-asia-ihmisten kanssa, vaikka tiedän, että minusta tulee epäsuosittu, mutta en välitä, koska näin saan ystäväni hyvälle tuulelle (hiket ovat yleensä melko torjuttuja) ja olen itsekin onnellinen, koska minulla on hauskaa. Ei maailma yleensä yksiin pikku juttuihin kaadu :) Tee niin kuin sydän sanoo, hyvässä mielessä tietty, järjen kanssa käsi kädessä :D. Ole hyvä ihminen niin myös muut ovat hyviä sinulle. Ja vaikka eivät olisi, meidän oma päämme on se, joka voi halutessamme vaikka kääntää maailman ylösalaisin. Jos jokin asia menee huonosti, kannattaa miettiä, ettei elämä lopu siihen. Muista unohtaa turhat/negatiiviset ja elämääsi pilaavat asiat elämässäsi.

        Koita jaksaa! :) Yritin vastata parhaani mukaan. Kysele toki lisää, jos jokin jäi epäselväksi! :)

        Hauskaa kesän jatkoa ja nauti elämästä! :)


    • AurinkoPilkahtaaPilvistä

      Apua! Olin just vaipumas taas kerran siihen 'kukaaneivälitä' & 'kukaaneirakasta' kuoppaan kunnes löysin tän tekstin ja tulI vähä parempi olo♡

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6429
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      189
      3629
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2824
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2529
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      290
      2278
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1613
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1449
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1230
    Aihe