Hindulaisuus

oio

Voiko/pitääkö hindulaisuuteen "liittyä", kuten esimerkiksi kristinuskossa liitytään johonkin kirkkoon (luterilaisuus, katolilaisuus jne). Onko olemassa esim. Suomessakin hinduille temppeleitä ja seurakuntia. Onko Suomessa hinduja ollenkaan vai onko pelkästään Krishnoilla suomessa temppeleitä ja seurakuntia.

6

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kääntyä

      Hinduksi synnytään.

      • Madhava

      • olla
        Madhava kirjoitti:

        "Eli kysyn, että miten hinduksi voi kääntyä? Vai voiko edes? Joskus joku sanoi, ettei hinduksi voi kääntyä, koska pitää olla intialainen? ... "

        http://www.krishnanmaailma.com/kysymys/all/50#50

        Ei hinduksi tullakseen tarvitse olla intialainen. On niitä muitakin hinduja kuin he. Mutta jälleensyntymisopin mukaan ihmisen syntyy siksi, miksi syntyy ja kulloinenkin elämä pitää hoitaa hyvin ja kunnialla, eli on elettävä sen mukaisesti, miksi on syntynyt. Siis myös uskontoon synnytään, siihen ei käännytä, samoin kuin kastiinkin synnytään, eikä sitä vaihdeta.


      • merkillinen merkitsijä
        olla kirjoitti:

        Ei hinduksi tullakseen tarvitse olla intialainen. On niitä muitakin hinduja kuin he. Mutta jälleensyntymisopin mukaan ihmisen syntyy siksi, miksi syntyy ja kulloinenkin elämä pitää hoitaa hyvin ja kunnialla, eli on elettävä sen mukaisesti, miksi on syntynyt. Siis myös uskontoon synnytään, siihen ei käännytä, samoin kuin kastiinkin synnytään, eikä sitä vaihdeta.

        Eipä tarvi hjuu, mutta eipä silti mene perilleen (sikäläisille) tradis-fakkiksille että voisi jopa Sellainen olla.

        Eli yritäpä saada esim. jossain upean mahtavassa etelä-intialaisessa Shiva-temppelissä "kaikkein pyhimmän osan" vartioina postaavat heput vakuuttumaan siitä että..(kunnois niin kovasti tehnyt mennä mieli ilmaisemaan kunniotustaan ja kokemaan ekstaasia sisäänsä, mutta kun eivät penteleet suostuneet/päästäneet, vaikka eivät ees osanneet määritellä, muuta kuin tavallaan rasistisesti ihon värini/lookkini persusteella, miksi en muka ole hindu[no en kait ihan soikeesti katottuna ookaan, mutta silti kiva oli toisaalta vähän pasmojaan sekottaa kun pystyin vähintäänkin samalla tietoyms.tasolla keskustelemaan/väittelemään aiheesta kanssaan...:]).

        Taannoin Indian reissullani ysikytluvulla jopa joku sitten tollasessa tomp... temppelimestassa heitti ja väitti että siellä ja siellä kaupungissa asuu (sori en ny enää muista mikä oli, aikas pieni ja syrjäinen sellainen eniveis) ja on ns. vEtelä-Intian trad./ortodoksisen hindulaisuuden tms. kaitsija ja määrittelijä "papistopoppoo". (joita "valvojia" ois kuulemma 4ssä eri paikassa 4 eri pääilmansuunnan mukaisesti I.ssa). Ja että heiltä voisi saada "hindulais-todistuksen" tms.n jos tarpeeksi hyvin saa heidät vakuutetuksi että olisi oikeutettu sellaisen haltijaksi.

        Minne suinpäin lähdinkin maal. tomumajaani kyyditsemään/suitsimaan ja kun olin sinne lopulta tieni taistellut (ylialijaläpi "rivers of denials") ja saavuin jopa oikeaan audienssiaikaansa mestoille postaileen & kainosti asiasta kyseleen, niin heitä lähinnä nauratti (ja muakin tok myöhemmin, ei kovasti tosin just sillon...:) että voisivat sellasen muka-myöntää.

        Eli summarum: vars. hinduksi (jotta siis passissasi tms. lukisi uskontokohdalla "hindu" - no kait noi Haare(mi)heppulit voi, mutt sehe nyt ovatkin Hiukan ns. oma lukunsa ehhehhee...:) et voi kään- & vääntyä, mutta lohduttavaa sekä upeinta on että EI tarvikaan, sillä sähän olet jo SE här och ny, halle Lujaa!! (joskun vaan oivallat asian, siis-tiä!)


    • Loldoeljen

      Miten hinduksi voi liittyä kertokaa

    • 445hj

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe