Miitti-asiaa

"Mikä on miitti?" Miitti on jo melkoisen yleinen sana ainakin chat-maailmassa, mutta mitään kunnollista määritelmää sille ei löydy. Jos sanan "chatmiitti" laittaa hakusanaksi googleen niin aika usein päätyy tälle palstalle, joten täällä sen tiedon pitäisi kai olla…

"Sovi tapaamisesta chattailijöiden kanssa oikeassa elämässä." Noin kirjoitetaan Suomi24 miittipalstan otsikko-osassa ja onhan tuo jo jonkinlainen määritelmä. Miitti on melkoinen hyppäys pois virtuaalimaailman anonyymisyydestä, koska silloin on tultava toisten eteen oman itsenään. Miiteissä pelataan reaalimaailman (sosiaalisilla) säännöillä, ja on tuntunut siltä että niissä parhaiten viihtyvät ne, jotka ovat olleet alunperinkin omina aitoina persooninaan jo chatissa.

Nykyään on useista henkilöistä jo kuvia nähtävissä joten ihan sokkona ei tarvitse enään lähteä porukkaan, vaan "tuttuja naamoja" tulee heti vastaan jos vain on enemmän sen chatporukan kanssa keskustellut. Silti ensimmäinen miitti on jännittävä/hermostuttava kokemus: "Mitä muut mahtavat ajatella minusta?" on varmasti monella mielessä miittipaikkaan matkalla. Kokemus on kuitenkin ainakin minulle osoittanut että miiteissä käy mukavaa porukkaa, ja ihminen joka on tullut ihan hyvin toimeen muiden kanssa chatissa tulee toimeen myös miitissä.

Tyypillinen miitti on johonkin baariin järjestetty tapaaminen, missä ei sen kummempaa järjestämistä ole; Sovitaan vain aika ja paikka ja mennään sitten sinne. Yleistä on myös sopia tapaaminen johonkin puistoon, jossa voi olla mukana myös omia virvokkeita. "Ohjelmana" ei sen kummempaa ole kuin keskenään höpöttely... ryhmissä ja erikseen.. Ihan niin kuin chatissakin. Porukkaa tulee ja lähtee kun haluaa.

Miitti voi olla myös astetta järjestetympi jolloin se rakentuu esim jonkun teeman ympärille; Esim. talvella laskiastapahtuma tai kesällä huvipuistoretki... Tämä vaatii jo jonkin verran enemmän miitin järjestäjältä jonka pitää päättää missä kokoonnutaan, varmistella ovatko osallistujat jo paikalla ja miten siirrytään yms. Myös yhteiskustannuksia saattaa tulla ryhmälippujen muodossa jolloin järjestäjä joutuu koordinoimaan asioita.

Varsinaisia miittien extrememuotoja ovat sitten erilaiset risteilyt ja mökkimiitit joihin erikseen ilmoittaudutaan ja niissä ollaan suunniteltu aika ja yövytäänkin toisten kanssa. Tämä vaatii jo järjestäjältä yleistä tunnettavuutta ja luottamusta (esim henkilötietojen luovuttaminen varauksiin ja rahojen kerääminen), ja mielellään kokemusta miiteistä ja asioiden järjestämisestä.

Mielestäni miitit tulee olla avoimia tapahtumia, mutta miitit on yleensä suunnattu jollekkin tietylle viiteryhmälle; Tällaisia on tyypillisesti jonkin tietyn chat-huoneen miitit... Ikäryhmien, eri kaupunkien tai vaikka elämänkatsomuksen mukaan. Se vaan on niin että sitä paremmin sitä viihtyy mitä enemmän tuntee kuuluvansa porukkaan... Jokin yhdistävä tekijä on hyvä olla. Toki suljetumpia "kutsutapahtumiakin" järjestetään mutta niitä kai sitten voi paremminkin kutsua kaveritapaamisiksi kuin miiteiksi.

Jos olet ajatellut järjestää miittiä, niin herätä ensin asiasta keskustelua chat-huoneessa ja haarukoi hyvää ajankohtaa ja mieluista tapahtumaa. Mikään aika ja paikka ei koskaan sovi kaikille, vaan miitti on aina kompromissi. Asioiden helpottamiseksi on hyvä itse hieman rajata vaihtoehtoja ja laittaa vaikka ehdotukset tänne palstalle näkyviin, joita muut sitten kommentoivat (yleensä paikka on päätettynä mutta ajankohdasta keskustellaan). Hyvä tapa on että kaikki viestit täällä, joissa jotain ehdotetaan, on tehty rekisteröidyllä nickillä. Tällöin samalla nickillä voidaan myös varmuudella vastata jos jotain kysymyksiä tulee.

Miitti paikaksi ja ajaksi valitaan sellainen jonka usein, todennäköinen miittiin saapuja, on hyväksi katsonut... Järjestäjällä toki on se suurin sana tässäkin asiassa. Jos juttu on kyselyketjussa jo kovasti rönsyillyt on parempi aloittaa uusi ketju jonka otsikossa on selkeästi ilmaistu viiteryhmä (minkä porukan miitti) ja aika, ja ehkä mielellään vielä paikkakin. Toivottavaa olisi että ne jotka tietävät olevansa mukaan lähdössä sen myös ketjussa ilmaisisivat, koska aina on mukava vähän olla käsitystä minkä kokoinen ja oloinen ryhmä on muodostumassa... Miitin jälkeiset kiitokset yms jälkipelit olisi hyvä laittaa alkuperäisen miitti-ilmon ketjun jatkoksi eikä uutena aloituksen palstalla.

Jos sattuu käymään niin että miitti ei toteudukkaan esim. vähäisen osallistujamäärän vuoksi se on hyvä ilmoittaa selkeästi ketjussa. Tappion ei pitäisi koskaan olla miitin järjestäjän vaan niiden jotka siihen eivät ilmoittautuneet. Yleinen virhe on ottaa tällainen henkilökohtaisena, mutta on myös niin että miitti on helpompi järjestää jos on jo hieman tunnetumpi persoona chatissa.

Yleisenä miittihuomiona vielä yksi kirjoittamaton sääntö (ja nyt sitten kirjoitettu?): Chatporukat mielellään vaalivat anonyymisyyttään ja se että saapuu miittiin ei automaattisesti tarkoita sitä että he haluaisivat kuvansa internettiin kaikkien nähtäville. Siksi jos jotain miittikuvia otetaan niin niitä ei saisi laittaa yleiseen jakeluun millekkään sivulle (ellei näin erikseen sovita, ja kohteliasta olisi jokaiselta tämä suostumus erikseen saada). Myöskään sähköpostijakelussa niitä ei saisi laittaa kuin niiden kesken jotka ovat tosiasiallisesti miitissä olleet... Jos kiinnostaa nähdä millaisia ihmisiä chatiläiset ovat, niin tulkoot itse katsomaan :)

Hyviä miittejä kaikille :)

16

9289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monissa Sonera Plazan ja City miiteissä olleena voi kyllä sanoa, että menkää chattaajat edes kerran johonkin miittiin. Ehkä siinä jotakin menettää..ne omat mielikuvat ennen näkemista, mutta paljon se kuitenkin myös antaa.

    • tuulinen

      Upea tuo selvityksesi miitistä.
      Siinä oli paljon hyvää ja selkeästi ilmaistua asiaa.

      Kerrotko vielä yhden jutun.
      Jos tulee miittiin ja tahtoo olla siellä nimettömänä..siis ilman omaa oikeaa nimeään.
      Onko se mahdollista?
      Vai mikä käytäntö teillä on tapaamisissa ollut..puhutteletteko toisianne miten?

      • Kaikki ne miitit missä olen ollut, on ollut se käytäntö että puhutellaan nickeillä. Jos nick ei ole ihan perusmuotoinen se vääntyy yleensä helpompaan puhuttelumuotoon.. esim kaikki numerot jätetään suosiolla pois ja muutenkin pitkät nickit typistyy helposti tunnistettaviksi lyhennyksiksi. Omaa nimeään ei tarvitse missään kohtaan ilmaista.

        Voin kyllä kuvitella miten hassulta tuo jostain ulkopuolisesta ohikulkijasta kuulostaan kun kuulee lauseita tyyliin "Hei Vaakku hae se Simmun kamera sieltä Enkulin luota ja ota kuva Sädiksestä ja Yodasta" :D


      • Cesar kirjoitti:

        Kaikki ne miitit missä olen ollut, on ollut se käytäntö että puhutellaan nickeillä. Jos nick ei ole ihan perusmuotoinen se vääntyy yleensä helpompaan puhuttelumuotoon.. esim kaikki numerot jätetään suosiolla pois ja muutenkin pitkät nickit typistyy helposti tunnistettaviksi lyhennyksiksi. Omaa nimeään ei tarvitse missään kohtaan ilmaista.

        Voin kyllä kuvitella miten hassulta tuo jostain ulkopuolisesta ohikulkijasta kuulostaan kun kuulee lauseita tyyliin "Hei Vaakku hae se Simmun kamera sieltä Enkulin luota ja ota kuva Sädiksestä ja Yodasta" :D

        tästä esimerkkinä taannoinen laivareissumme... Juttelin siellä käytävällä yhden linja-autossa tapaamani ihmisen kanssa kun taikis muistaakseni kiljas kauempaa et "PIÄRYYYYYYYY TUU JO!"

        *repee*


      • sama kyselijä
        Cesar kirjoitti:

        Kaikki ne miitit missä olen ollut, on ollut se käytäntö että puhutellaan nickeillä. Jos nick ei ole ihan perusmuotoinen se vääntyy yleensä helpompaan puhuttelumuotoon.. esim kaikki numerot jätetään suosiolla pois ja muutenkin pitkät nickit typistyy helposti tunnistettaviksi lyhennyksiksi. Omaa nimeään ei tarvitse missään kohtaan ilmaista.

        Voin kyllä kuvitella miten hassulta tuo jostain ulkopuolisesta ohikulkijasta kuulostaan kun kuulee lauseita tyyliin "Hei Vaakku hae se Simmun kamera sieltä Enkulin luota ja ota kuva Sädiksestä ja Yodasta" :D

        miellyttävää huomata,että sätissä on näin asiallinen seriffi.


      • DR_Frozen
        sama kyselijä kirjoitti:

        miellyttävää huomata,että sätissä on näin asiallinen seriffi.

        Miul on kyl ollu tapana miiteissä kysyä ihmisten oikeat etunimet... Ku se tosissaan kuulostaa pikkusen hauskalta tosissaan ku rupiaa esim. huutelee miuta tohtoriks. Ja onhan sitä periaatteessa anonyymi pelkällä etunimellä, periaatteessa. Toisaalta en kyllä pakottaisi ketään kertomaan nimeään jos ei hän sitä tahtoisi.


    • Kukin..

      Kertoo joka oman nimensä tahi ei kerro. Toiset tahtonee olla pysyvästi anonyymejä... Allekirjoittanut kulkee peräti vanhalla nikillä miiteissä, vaikka esittelee myös uuden.. Useimmat eivät kuitenkaan oikeita nimiä välttämättä muista.

      Samoin on myös näiden kuvailujen laita... toisille on ihan sama, onko heän nassunsa yleisessä jakelussa (useimmiten rekattuja ja myös profiilissaan kuva) toiset tahtovat myös pitää naamansa piilossa, työympäristön tms. takia.. Jottei siis kukaan keksisi vaikka joltain hoitajalta ruveta kyselee Huksissa että oletkos sinä se ja se sieltä suomi24:lta?!? :D

      Sallitaan nämä siis heille :)
      Miitit on hieno tapa tutustua (ihan aikuistenkin oikeesti) sättiläisiin ja ihmisiin nickin takana. Ja toisinaan jopa tulee sitten oltua tekemisissä näiden jo tavattujen ihmisten kanssa muutenkin IRL.

      -taiga(tartar)-

    • ainanaaras

      Olitpa hienosti, asiallisesti ja tyhjentävästi kirjoittanut.

      Nyt tuli sekin selväksi että huoneissa voi miiteistä puhua, kun joskus saanut sen käsityksen ettei saisi.

      Tervetuloa vaan kaikki Tallina-miittin elokuussa.

    • Nouseekohan arkistostakin aktiiviseksi?

      • sinulle tuosta selvityksestäsi, saanen ohjata ihmiset lukemaan .....ne joita asia askarruttaa :-)
        Monessa miitissä olleena ja nyt itse yhtä järjestämässä olevana, olen huomannut että hyvä on käyttää nikkejä "kutsumaniminä" vaikka tietääkin henkilön oikeankin nimen.
        Joskus jopa jokaisella on ollut lappu rinnassa, jossa on nikki selkeästi esillä, ei tarvita sen kummempian esittelyitä.
        Noista valokuvista, on tosiaan fiksua ettei niitä levitellä ihan yleiseen katseluun, toisaalta on kiva saada miitin jälkeen kuvia, muistoksi itselleen.
        Hauskoja miittejä ja niistä syntyviä miittimuistoja odotellen......


    • Tervehdys. Ihan asiallisen jutun olet laittanut mutta purnaan silti. Purnaukseni ei kohdistu Sinuun vaan virkasisareesi 50 palstalla. Laitoin sinne kyselyn 50 ja 60 ikäryhmien kiinnostuksesta mahdolliseen melontatapaamiseen, juttu oli ohjattu tälle palstalle. No, luin sääntöja ja ohjeita, siirto on jossain mielessä ok mutta ei silti mielestäni paikallaan. Saatan olla vanhanaikainen mutta luulenpa etteivät ikäryhmät 50 ja 60 ihan ensimmäiseksi lue "Chat-Irc-palstaa". Siirrosta ei myöskään ollut mitään merkintää tai tullut ilmoitusta aloittajalle, löysin jutun vahingossa kun keksin käyttää hakuruutua.
      Juttu ei tosiaan liity mitenkään Sinuun tai tähän palstaan muuten, puranpahan tässä vain sieluani, virkasisaresi 50 palstalla kun ei kommentoi mitenkään muuten kuin poistamalla aloituksiani. No niin, tässähän on nyt "henkilöön kohdistuva parjaus", velvollisuutesi on siis poistaa tämä juttu?
      Hyvää ja aurinkoista kesää, mukavia tapaamisia, miittejä.

      • No more woman

        Cesarin juttu miiteistä oli asiallinen.
        Mutta oma kokemukseni miitistä oli sellainen, ettei toiste tarvitse mennä :`(
        Vaikka meninkin miittiin, halusin silti pysyä chattailessa jatkossakin anonyyminä.
        Sepä ei onnistunutkaan koska, miitissä missä minä kävin, oli mukana myös mieshenkilö joka alkoi miitin jälkeen röyhkeästi informoimaan, juoruamaan
        eräässä chathuoneessa minusta niille jotka eivät ole minua nähneet ja joiden en halua näkevänkään.
        Tyyliin, kun et itse kerro, niin minä kerron.Onko hänellä oikeus siihen?
        Ei ole, mutta tälläisiä typeryksiä miiteissä valitettavasti myös pyörii.
        Ilman tätä miittiä en olisi nyt nolattu kyseisen lapsellisen miehen toimesta.
        Mies on leuhka ja ylimielinen ja vain nuoret ja kauniit naiset saa hänen arvostuksensa.
        Järjestäisivät hänelle missimiitin.
        Muunlaisia naisia hän pilkkaa ja mustamaalaa röyhkeästi chatissa.
        Eteläsuomessa Kanta-Hämeessä vaikuttaa tämä tyyppi.
        Tälläisiäkin käy siis chateissa.He ovat esteenä monille niille jotka eivät halua joutua pilkan tai juoruilun kohteeksi.
        Miiteissä tärkeintä on, että myös niiden jälkeen yksityisyys säilyy.
        En vaan usko tälläisen onnistuvan.
        Haluaisin vielä kysyä, onko miitit vain kauniille, nuorille ja fyysisesti terveille ihmisille?
        Muunlaistenko pitää kärsiä pahaamieltä miitin jälkeen?
        Onko muilla kokemusta miittijuoruilijoista ja millaisia?


      • E l m e r i
        No more woman kirjoitti:

        Cesarin juttu miiteistä oli asiallinen.
        Mutta oma kokemukseni miitistä oli sellainen, ettei toiste tarvitse mennä :`(
        Vaikka meninkin miittiin, halusin silti pysyä chattailessa jatkossakin anonyyminä.
        Sepä ei onnistunutkaan koska, miitissä missä minä kävin, oli mukana myös mieshenkilö joka alkoi miitin jälkeen röyhkeästi informoimaan, juoruamaan
        eräässä chathuoneessa minusta niille jotka eivät ole minua nähneet ja joiden en halua näkevänkään.
        Tyyliin, kun et itse kerro, niin minä kerron.Onko hänellä oikeus siihen?
        Ei ole, mutta tälläisiä typeryksiä miiteissä valitettavasti myös pyörii.
        Ilman tätä miittiä en olisi nyt nolattu kyseisen lapsellisen miehen toimesta.
        Mies on leuhka ja ylimielinen ja vain nuoret ja kauniit naiset saa hänen arvostuksensa.
        Järjestäisivät hänelle missimiitin.
        Muunlaisia naisia hän pilkkaa ja mustamaalaa röyhkeästi chatissa.
        Eteläsuomessa Kanta-Hämeessä vaikuttaa tämä tyyppi.
        Tälläisiäkin käy siis chateissa.He ovat esteenä monille niille jotka eivät halua joutua pilkan tai juoruilun kohteeksi.
        Miiteissä tärkeintä on, että myös niiden jälkeen yksityisyys säilyy.
        En vaan usko tälläisen onnistuvan.
        Haluaisin vielä kysyä, onko miitit vain kauniille, nuorille ja fyysisesti terveille ihmisille?
        Muunlaistenko pitää kärsiä pahaamieltä miitin jälkeen?
        Onko muilla kokemusta miittijuoruilijoista ja millaisia?

        Kurjaahan tuollainen on, mutta kyllä kaikenlaiset ihmiset saa tehdä kykynsä mukaan mitä vaan. Pinnalliset ihmiset kokoontukoon keskenään ja muunlaiset ihmiset omassa porukassaan ja jos sattuu olemaan suvaitsevaista sorttia, voi mennä vaikka miittiin. Jos joskus löytää itsensä epämukavasta miitistä, ei sinne tarvitse jäädä eikä mennä uudestaan. Mutta kyllä "leuhka ja ylimielinenkin" saa miiteissä juosta jos joku hänen seuraansa sietää.


    • taiga_tar

      ..vois juontaa sanasta meet, meeting.. Junou?

    • Otetaan taas pieni nosto tälle muinaiselle kirjoitukselle

    • Nyyminä vaan

      Mua tosiaan jäi hieman vaivaamaan se, jos alkaa tämmöstä miittiä järjestämään niin tarviiko siinä asioida virkavallan kanssa? Että onko se vaan ilmotella että on mahdollista tulla sinne ja siihen aikaan vai riippuuko tämä ihan paikasta ja tulijoiden määrästä?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe