Matkablogi

Jukina

Japanin matka on ovella. Matkakuume alkaa olla korkealla.

Aiomme pitää reissulla matkablogia. Mikäli kiinnostaa niin löydät sen osoitteesta:

http://kinanen.blogspot.com/

Päivittelemme blogia mahdollisuuksien mukaan matkapuhelimella. Jos homma jotenkin kaatuu, niin tunnelmat ja seikkailut sitten matkan jälkeen.

Jokatapauksessa ylihuomenna mennään!!!

6

773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JapanilaisenMies

      Onnea matkaan, ja blogiin olisi kiva saada kuviakin matkalta jos se on mahdollista. Kateeksi käy.

    • harakka*

      Samoilla tarjouslennoilla tuli Japanissa käytyä, toista viikkoa on ehditty olla jo kotonakin. Aikaa meillä oli sen verran vähän, että rajasimme tutustumisen lähinnä Nagoyaan ja Tokioon, mutta toisaalta kaikki (säätä lukuunottamatta, joka ei sekään kuun vaihteessa nyt niin paha ollut) oli ehkä uutuudenviehätyksestä johtuen lähes täydellistä. Takaisin lähtisin vaikka heti, mutta täytynee säästää taas ensin...

      Onnistunutta reissua teillekin!

    • JapanilaisenMies

      Matkablogi näyttää toimivan hyvin. Tosin kuvat saisivat olla vähän isompia.

      • Huomenna Takayamaan / Jukina

        Kuvat valitettavasti ovat tuon kokoisia mutta luvassa on matkan jalkeen kunnon kuvakollaasi. Tanaakin tuli otettua 170 kuvaa...ei pelkoa valikoin niista parhaimmat.

        Blogin paivitys tapahtuu matkapuhelimella ja se ei laheta suurempia kuvia.

        Huomenna mennaan Takayamaan!


      • JapanilaisenMies
        Huomenna Takayamaan / Jukina kirjoitti:

        Kuvat valitettavasti ovat tuon kokoisia mutta luvassa on matkan jalkeen kunnon kuvakollaasi. Tanaakin tuli otettua 170 kuvaa...ei pelkoa valikoin niista parhaimmat.

        Blogin paivitys tapahtuu matkapuhelimella ja se ei laheta suurempia kuvia.

        Huomenna mennaan Takayamaan!

        Noinhan se menee.
        Mutta on noitakin kuvia kiva katsella.
        Useita tuttuja paikkoja on jo vilahdellut.


    • Jukina

      Eilen laskeuduttiin harmaaseen arkeen Suomessa...upea reissu ja maa tuo Japani. Paljon jäi muistoja, mutta silti kahden viikon reissu oli vain pieni raapaisu, ikäänkuin maistiainen kulttuurista, maasta ja ihmisistä.

      Paljon nähtiin ja koettiin. Kaikki toimi upeasti.

      Japan Rail Pass on ihan pro juttu. Jos vähänkin liikkuu, niin kannattaa hankkia. Hintavertailua tehdessä kannattaa muistaa, että paikkaliput sisältyvät passien hintaan. Pitää vain nähdä vaiva hakea ne lippuluukulta. Tokion sisäisessä liikenteessäkin pärjää pitkälle passilla. Kaksi kertaa emme saaneet paikkoja tupakoimattomaan vaunuun, joten marssimme varaamattomien vaunujen jonoon ja saimme sieltä helposti paikat.

      Shinkansenit (Passilla Hikarit ja Kodomat) toimivat kuin kellot. Mutta kerran sekin ihme nähtiin että Kodoma oli neljä minuuttia myöhässä jota sitten pahoiteltiin kuulutuksilla vuolaasti, vrt VR Suomessa).

      Kaikilla käyttämillämme asemilla oli tauluissa myös englanninkielistä tekstiä samoin esim. Yamanote-linjalla Tokiossa ja metrossa Naganossa.

      Lippujen ostaminen Passien ulkopuolisille osuuksille automaateista kävi yllättävän helposti. Taulusta katsoi summan, latoi jenit koneeseen ja painoi kyseisen summan nappia. Hätätapauksessa voi ostaa halvimman lipun ja maksaa määränpäässä erotuksen joko koneeseen tai sitten luukulle.

      Japanilaiset majatalot olivat onnistunut valinta. Pääs ikäänkuin kulttuuriin sisälle paremmin. Palvelu kaikkialla on huippuluokkaa. Kyllä muuten töksähti heti Helsingissä kun palattiin (taksi). Palveluammattien edustajille kannattaisi järjestää opintomatkoja Japaniin. Palvelu ei ole kuitenkaan yli-imelää tai esim kaupoissa tyrkyttävää malliin Etelä-Eurooppa.

      Ryokanien palvelu on yhtä hemmottelua. Esim Kohrossa Kiotossa kolme ladya yukatoissa saattoi huoneeseen, tarjosi teetä ja sitä juodessa kertoin miten toimitaan. Takayamassa sama lady hoiti niin aamiaistarjoilun huoneeseen, päivällisen ja futonien sijaamisen. Oli ikäänkuin henkilökohtainen palvelija.

      Miyajimassa ja Takayamassa meillä kuului aamiainen ja päivällinen hintaan. Tuli syötyä upeita aterioita. Kiotossa meillä oli vain aamiainen ja Tokiossa pelkkä majoitus. Kuvaavaa oli että silloin kävimme lähikaupasta hakemassa take away -susheja yms. "pikaruokaa" ja jopa niiden maku pesi mennen tullen suomalaiset sushiravintelit. Voi muuten riisi maistua hyvältä. Japanilainen keittiö on muuten todellakin paljon muuta kuin sushi.

      Viimeisenä päivänä kävimme muuten paikallisessa MacDonaldsissa tutkimusmatkalla. Katkarapuhampurilainen ja chilihampurilainen olivat ihan eri juttuja kuin kotoiset purilaiset.

      Kuuma oli! Ja hiostavaa. Mutta osuttin hienosti sadekauden päätökseen. Tulopäivänä ja yhtenä muuna päivänä satoi. Muuten oli puolipilvistä. Hiki virtasi. Pieni pyyhe ja viuhka olivat mukavat aina käsillä. Juomaa kului paljon. Me ostettiin 3-4 pulloa päivässä automaateista (150 yen/pullo). Halvemmalla olisi päässyt ostamalla kaupasta isompia pulloja. Mutta automaattien 1/2 litran pullot oli käteviä ja KYLMIÄ!

      Ryokanien sakepullo ruokailujen yhteydessä maksoi muuten 600 jeniä, kaupassa 300 e.

      Takseissa on kiinteä hinta alkuun n. 600 yen, joten lyhyt matka kannattaa heittää joskus silläkin. Me yleensä mentiin uuteen hotelliin taksilla.

      Hotellien yms. tarvittavien nimet ja osoitteet kannattaa muuten kaivaa netistä japanin kielellä (siis kirjoitusmerkeillä) ja printata matkaan. Esim. taksit löytävät perille huomattavasti helpommin kuin esim. länsimaalaisesti kirjoitetulla kartalla. Meillä oli laminaattikortti jokaisesta ryokanista. Helppo näyttää ja ei mene kostuessaan piloille.

      Turisti-infossa kannattaa pistäytyä uudella paikkakunnalla, saat matkaan hyvää materiaalia.

      Jos olette lähdössä matkalle Japaniin ja on jotain kysymyksiä, niin heitelkää maililla. Yritän vastailla omien kokemustemme pohjalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe