Tuhoaa koko kodin

poksupoks

Eli talossa asustaa noin puolen vuoden ikäinen hulivili pentu. Yksin ollessaan pentu tuhoaa kaiken mitä eteen tulee, tai ei ainä välttämättä tuhoa vaan pudottaa, repii yms. Esim tänään lähti eteisen ovi saranoilta herran ollessa muutaman tunnin yksin. Osittainhan tämä on eroahdistusta, eli suuttuu aina kun joutuu olemaan yksin. Mitään ongelmia ei ole kun koira ei ole yksin, tottelee hyvin, on kiltti ja osaa erittäin paljon ja on fiksu... mutta kun on hetkenkin yksin..aaarrrrgh! Sekään ei auta että koira on hyvin väsynyt jäädessään kotiin. Mikä olisi fiksuin ratkaisu yrittää edes lieventää tätä... Pienentämällä sen tilaa? Kouluttajamme sanoi, että normaalia, mutta onko muilla vastaavaa ollut?!

21

3214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama

      ongelma oli meilläkin kun koiramme oli pentu. Repi sohvat, pureskeli kaukosäätimet yms... Vaikka kuinka rankaistiin sitä niin ei mitään tolkkua. Mutta sitten rupesin tekemään silleen että kun koira oli tehnyt tuhoja, vein niskavilloista koiran tuhotun jutun luo, toruin sitä, annoin persuuksille nahkaremmillä pari kertaa ja pistin sen pimeään vessaan tunniksi tai pariksi. Tuo keino rupesi toimimaan yllättävän hyvin. Kannattaa kokeilla!

      • näin....

        Toivon todella että kirjoituksesi ei ollut totta! Osoittaa myös erittäin huonoa ja mauotonta huumorintajua, tulla tänne tämmöisiä viestejä "vitsiksi" laittamaan!!


      • kilipisen ahti

        ennen mäkikotka nyt vain häkki pokseri.
        älkää ostako senkin kusimunat pokseria jos sitä häkitetään.
        mitä sille häkkejä viritellä.
        mua alkaa riepoon tuo teidän hellämielisyys.
        jos koira tuhoaa ammun kotia haulikolla ja meen
        itkemään sen jälkeen kaivolle.
        mutta jos pokseri tulee siihen ammun itseäni jalkaan ja huudan:seksi vie ja taksi tuo,siideri mua liikuttaa.


    • samanlaissta

      meidän tuholaiselle tehosi kk:den häkki kuuri eli aina kun jäi yksin häkissä. max aika kerrallaan n. 4h. oli toinen bokseri kaverina ei häkissä vaan muuten.

      • kohu123

        tulin kerran aamulla kotiin yövuorosta kun kuulin
        semmoista ulinaa.
        siinä sitten jäin tarkemmin kuuntelemaan kun yhessä asunnossa piestiin pientä noin 5-8kk pokseri urosta.
        oli jääny ikkuna auki ja se oli sen koiran pelastus.
        soitin ovikelloa ja sanoin äijälle että lopetatko
        tuon mitä kuulin ulos vai lopetanko minä sinut.
        mies alkoi väittämään ja inttämään kunnes se meni tappeluksi koko juttu.
        hän tarttui paitaani niin rivakasti että napit putoilivat ja minä luonollisesti hermostuin niin että jouduin maksamaan loppujen lopuksi 700e
        korvauksia miehelle pysyvän vamman tuottamisesta.
        mutta vieläkin olen siitä iloinen enkä pidä sitä
        vääränä tekona koska pokseri pelastui.
        itsellänikin on pokseri.
        eikö tuommoinen äijä saa saadakkin välillä pyörätelineestä päähänsä.


    • Ihmeissään neuvoista

      Kuullostaa aika kauheelta noi ehdotukset - remmillä persuksiin ja yksin tunneiksi pimeään vessaan tai pieneen häkkiin!!! En missään nimessä suosittele - eihän koira enää jälkeenpäin tajua miksi sitä rangaistaan (koira alistuu siksi että sille räyhää ei siksi että se enää jälkeenpäin "tajuaa" mitä se on tehnyt)- rangaistus pitää AINA tulla heti kun koira tekee jotakin kiellettyä (enkä tarkoita mitään fyysistä rangaistusta vaan tiukka kielto ja toru, mahdollisesta voi ottaa niskasta kiinni)- jälkeenpäin ei enää hyödytä rangaista (siitä on vaan haittaa ja koira oppii pelkäämään omistajaansa joka "ilman syytä" rupeaa raivoamaan), pitää vaan purra hammasta ja toivoa että ensi kerralla koira jää kiinni itse teosta!!!

      Mitä jos nytten ottaisit vähän takapakkia ja opettaisit koiran ihan alusta olemaan yksin. Ensin koira on muutaman minutin yksin ja pikkuhiljaa aikaa pidennetään - koskaan ei menna sisään jos koira vinkuu. Näin koira oppii että tulet aina takaisin (oppii luottamaan sinuun). Sitten kun ollaan siinä vaiheessa että koira on lyhyitä aikoja nätisti pidennät aikoja. Koira tulisi aina olla väsynnyt kun se jätetään yksin (lenkitä ja leiki koiran kanssa ennen kun jätät sen yksin - kannattaa ehkä myös esim. antaa sille aamuruokaa just ennen ku se aamulla jää yksin eli lenkki - ruoka - pissatus - yksinolo). Kun koira jää yksi anna sille esim. "yksinololuu" jota se aina saa nakertaa yksinollessa (kun olette kotona luu laitetaan pois) - hyvä luu on iso naudan sääriluu josta ei irtoa pieniä paloja. Koiralle tulsi myös jättää aktivointileluja kun se jää yksin (jotakin tekemästä ettei tarvitse tuhota paikkoja tekemisen puutteen johdosta). Hyviä aktivointileluja on namilla täytetyt wc-paperirullat, maitotölkit ja pienet pahvilaatikot jota koira sitten rauhassa saa repiä silpuksi. Leluja ja muita puruluita kannattaa myös jättää. Eli paljon sallittua tekemistä niin eiköhän se siitä. Muista maltti on valttia! Koira arvostaa johdonmukaista ja reilua laumanjohtajaa!

      • minä vaan

        Saa se meidänkin koira perseelle kun on ollut tuhma, ei ole ensimmäinen koira joka minulla on. Todella kiltti ja ihmisrakas. Kyllä selkään voi antaa kun koira tietää että miksi. Hakkaamisella on kuitenkin aika hiton iso ero!


    • tyttö vaan

      Hei yritä luoda koiralle luottamusta! Koiran on tiedettävä, että palaat takaisin. Harjoittele lähtemistä ulos! Sulje ulko-ovi ja jää oven ulkopuolelle odottelemaan vähäksi aikaa ja palaa pian takaisin (jos koira ulvoo tai vinkuu niin odota,että lopettaa, muuten luulee saavansa omistajan sillä takaisin ja naapurit tykkää). Pikkuhiljaa voit pidentää koiran yksinoloaikaa.. Apteekissa myydään myös fermoonia tuottava töpseli, joka vähentää eroahdistusta.. Onhan koiralla myös tekemistä, kun se jätetään yksin? Oletko kokeillut kongia? Myös 1,5l limupullo nakeilla täytettynä toimii meillä.. mielikuvitus on rajana :)

    • Bombeli

      Meillä on ollut aivan samanlaista.seinät syöty ja ovet ym. Koira tuntui aina tietävän mitä on tehnyt mutta ei rankaistu kunnolla, koska emme saaneet sitä itse teossa kiinni. Kerättiin sotkut ja äänen sävyllä moitittiin tekosista ja pentu seuraili hommia. Kokeiltiin Dap:ia ja pennulla on aina ollut maitotölkkejä, omia leluja ym.yksin jäädessään. Sitten päätimme kokeilla seuraavaa: n. puoli tuntia ennen lähtöä emme huomioineet mitenkään koiraa, vaan kun lähdimme sanoimme vain tutun lauseen esim.Mennään töihin ja moi moi". Kun tulimme kotiin, neutraalisti käyttäytyen vain koira ulos tarpeilleen, ei reagoitu mitenkään sotkuihin mitä pentu oi tehnyt ja jäljet korjattiin niin ettei pentu nähnyt. Tätä kesti noin viikko ja koira alkoi lopettaa tuon järjettömän tuhoamisen.tietenkin vieläkin viikonlopun jälkeen jotain pientä sängyn peiton petaamista tai vaatteiden sänkyyn kuljettamista on tehnyt mutta tämä tepsi meillä.

    • poksupoks

      kaikille. Ongelmaa ei koskaan ole ollut siinä, että koira esim vinkuisi tms yksin jäädessään. Muuten ei mitään ongelmia, paitsi tuo tuhoaminen. Täytyy varmaan ruveta kokeilemaan sitä neutraalisti olemista!!

      • BoksBokserini

        Meillä 11-v Bokseri nyt. Pienenä tosiian tuhosi tiskirättejä yksin jäädessään. = Protestoi kun ei otettu mukaan. Mutta kyllä koira oppi talon tavoille kun aina vietiin rätin luo ja puhuteltiin vihaisena "mikä tuo on? hyi sinua! näin ei tehdä, hyi!" tyylisesti. Eli mitään lyömisiä ei tullut, korkeintaan ääri laidoissa ja niitäkin harvoin. Nykyään niin kiltti ja kuulias. Vielä tosin leikkii kuin 3 vuotias pentu ympäriinsä.


    • BokseriBeibe

      Jätä herralle leluja ja luita ja kaikkea kivaa. Suojaa kalliimmat esineet. Meidän herralle auttoi vasta se, kun hankin sille oman neidin.

    • bokseri

      Meillä oli kanssa tuo vaihe, tyttö täyttää ensikuussa vuoden, laitettiin kuonokoppa aina kun lähdimme töihin. Noin viikko kokeiltiin näin ja sitten ilman kuonokoppaa, nyt voi jättää ihan ilman mitään ja hyvin on mennyt.

      Taisi tietää et jos jotain pureskelee, koppa tulee

      • eläinrääkkäykselle

        voi koira parkaa, eihän se pysty edes juomaan kuonokoppa päässä.


    • kolme bokseria

      Bokseri voi juoda, oksentaa ja jopa syödä koppa päässä, JOS koppa on oikeanlainen eli metallista olevat verkot ja nylon- tai nahkahihnat. Tuollainen koppa missä on metallinen kehikko on ainut SALLITTU kuonokoppa juuri sen takia, ettei koira tukehdu jos oksentaa tai pystyy juomaan halutessaan vettä.

      Niitä kankaasta olevia koppia/kuonosuojia EI saa jättää koiralle päähän edes sekunniksi ilman valvontaa, ettei koira tukehdu ja ne päässä koira ei pysty edes kunnolla läähättämään saatika juomaan. Ne kankaiset on siis kielletty ja niitä tulee käyttää vain valvonnan alla esim. hoitotoimenpiteiden ajan kuten kynsien leikkuu tai eläinlääkärissä mikäli on pelko, että koira puree lääkäriä yms.

      Koiraa tulee rangaista muutaman sekunnin sisällä esim tuhoamisesta, sama palkitsemisen kanssa eli muutaman sekunnin sisällä rangaistus tai palkkio niin koira tajuaa/muistaa mistä palaute annettiin!
      Koira ei enää tuntien kuluttua muista hajottaneensa sohvaa, joten omistajan on siitä ihan turha torua tai raivota jälkikäteen. Vain jos saa rysän päältä kiinni niin silloin rangaistaan eikä silloinkaan koiraa pahoinpidellä vaan torutaan tai esim niskasta pidetään kiinni torumisen ajan.

      Koiranhakkaajat sais ite joutua hakattavaksi!

    • kolme bokseria

      Se, että koira ei voi juoda taikka oksentaa kuonokoppa päässä ON eläinrääkkäystä eikä vain kuulosta sille! Kannattaa lukea eläinsuojelulaki, sillä jos koppa on vääränlainen niin se on rangaistava teko!

      • .........

        mutta metallikehikko kuonokoppa voi tarttua johonkin kiinni koiran ollessa yksin.
        Sekin on riski.


      • voi ei
        ......... kirjoitti:

        mutta metallikehikko kuonokoppa voi tarttua johonkin kiinni koiran ollessa yksin.
        Sekin on riski.

        ..meteoriitti voi pudota siihen taloon missä bokseri on.
        sekin on riski.


      • heratoo
        voi ei kirjoitti:

        ..meteoriitti voi pudota siihen taloon missä bokseri on.
        sekin on riski.

        Harrasta sen kanssa vaikka jälkeä tms.Boksut usein touhuilee kaikkea yksin ollessaan ,joten mitä jos rajaisit sen tilan kun se jää yksin?Eli esim.huone,missä portti.Ne ovat aktiivisia koiria ja tarvitsevat paljon muutakin kuin pelkän talonkiertolenkin.


    • boksu

      meillä sama ongelma, -kunnes ostettiin iso häkki. se tykkäsi heti alusta häkistä, ja nukkuu aina siellä (ovi auki). se oli niin aktiivinen, ja yksin ollessa se innostui leikkimään kun oli niin paljon kivaa (sohvat, pöydät, kengät...) häkissä se rentoutuu ja nukahtaa, ja siellä se kokee olevansa turvassa. elikkä, suosittelen.

      Muista vain että et pakota koiraa häkkiin, se ei saa kokea sen rangaistuksena, vaan omana "pesänä".

      • bokseripoika:)

        Näin meillä pitkäjänteisesti opettu yksinoloa pikku boksulle,ensin vähän aikaa olltu pois pennun luota ,ja nyt 6kk iässä osaa olla koko yön yksin niin että ei tee pahoja ,pikku hiljaa hyvä tulee ,ja jos pahaa tekee esim syö/puree jotakin luvatonta,sitten torutaan vain ei huudeta,vaan matalalla äänenpainolla torutaan ja todella tiukka katse koko ajan pentuun päin ,4 bokseria on ollut minulla näin olen tehnyt heidän kanssa aina ,Häkki on hyvä jos omistaa ylivilkkaan pennun ,häkki on silloin jopa henkivakuutus pennulle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2541
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1632
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1424
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1149
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      220
      1008
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe