Villakoira metsälle

EKA KOIRA

Olen 27v mies, hankkimassa ekaa koiraani lähiaikoina. Harrastan sorsastusta ja kyyhkystystä. Tarviin siis noutavan koiran joka ui saaliin. Pidän myös seurakoirista ja tykkään rapsuttaa ja leikkiä paljon niiden kanssa, kokemuksesta sanon. Juoksen itse 5kilsan lenkkejä kolmesti viikossa ja olis kivaa ottaa koira mukaan.

Vaikuttaako villakoira sopivalta minulle? Mitä kokoa villakoiraa suosittelette? Isossa enemmän työtä ja ruokamenoja? Ovatko pienimmät noutajina hyviä metsästyskäytössä?

10

6071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vai villakoira

      voi hyvänen aika, tää on varmaan provo. mut vastaan kuitenkin, mietippä vaikka jotain noutajaa tai seisojaa, jotka on siihen tarkoitukseen "tehtykin", ennenkuin villakoiraa ;DDDD

      • heh heh

        tutustuthan ensin rotuun ennen kuin alat mollata!
        isoa villakoiraa on käytetty metsästyksessä, nimen omaan noutamiseen!! aloittajalle: kannattaa kysellä kasvattajilta!! kuulostaa hyvältä valinnalta. käy seuraksi ja metsälle!


      • Karkkokoiranakin

      • alkuperäinen kirjoittaja
        Karkkokoiranakin kirjoitti:

        toimii. Hae ruotsista tai osta jenkeistä siellä on erikseen toimiva metsästyksessä käytettävien villisten klubi
        kato vaikka http://www.ptialaska.net/~counsel/
        ja tietoa http://quicksitebuilder.cnet.com/kimberlykoopman/moonstonefarm/id21.html

        Kiitos asiallisesta kommentista. Pakkaa päänaukojia olemaan joka puolella nykyään kun idiooteillakin on netti kun halvalla saa(viittaan ekaan vastaukseen jonka sain). Villakoirahan on britanniassa jalostettu aatelismiesten metsästykseen ja naisille piti päivällä seuraa sohvalla.


      • xzxzxz
        alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta kommentista. Pakkaa päänaukojia olemaan joka puolella nykyään kun idiooteillakin on netti kun halvalla saa(viittaan ekaan vastaukseen jonka sain). Villakoirahan on britanniassa jalostettu aatelismiesten metsästykseen ja naisille piti päivällä seuraa sohvalla.

        Voisi hyvinkin olla kelvollinen noutajana.Olen seurannut meidän villakoiran nouto innokkuutta,ja uskoisin että toimisi varmaan.


      • Provoko

        Miten kukaan voi olla noin tyhmä?! :D :D Naurattaa. :D tais tuo vastaus olla provo :D


    • ruskulisti

      Alunperin villakoiraa (kuten monia muitakin nykyisin enemmän näyttely- ja seurakoirina tunnettuja rotuja)käytettiin apuna metsästyksessä ja nimenomaan noutavana koirana. Tästä mm. leijonaleikkaus turkille. Alunperin paksua karvaa jätettiin koiran ruumiin eripuolille suojaamaan hyytävältä vedeltä ja viimalta ja mm. tupsut päähän ja häntään siksi, että isäntä erottaa koiran vedestä. Loppu karva ajettiin pois, koska paksu karva on märkänä painava ja haittaa koiran työskentelyä. Nykyinen villakoira on pitkälle jalostettu seurakoira, ja esimerkiksi sen leuat ovat alkuperäistä sen verran heikommat että se ei mielestäni välttämättä sovellu metsästämiseen. (Vrt vinttikoiran alkup. käyttötarkoistus oli leijonanmetsästys, nykyinen kanta on siihen liian kevytrakenteinen).

      Mainitsemissasi metsästysmuodoissa ideaalisin olisi mielestäni noutaja. Kultaiset, labbikset ja kihara- ja sileäkarvaiset toimivat hyvin metsällä ja ovat mukavia kotikoiria ( kasvatuksesta ja koulutuksesta riippuen, aina). Myös chesapeakelahdennoutaja ja tai suhteellisen pienikokoinen tolleri, novascotiannoutaja, toimii metsällä ja kotona, myös kaupunkiasunnossa. Aktiivinen koira syö aina enemmän kuin "sohvaperuna" ja metsästyskoiran rokotukset yms vievät tietysti rahaa. Jos ruokakustannukset hirvittää, erinomainen pienikokoinen noutava vaihtoehto on mäyräkoira.

      Turhaan monesti aristellaan mäykyn maineeltaan kovaa luonnetta. Kaikki on kiinni koirasta yksilönä ja sen kasvattajasta. Mäykyt ovat parhaimmillaan erittäin monipuolisia metsästyskoiria ja mukavia seuralaisia kotona ja lenkillä.

      Itelle tuli ensimmäisenä koirana JackRussellTerrier- uros viisi vuotta sitten, ja pelotti se terrin luonne ja vielä uros.... Koira toimii pienpetojahdissa, on innokas noutamaan ja kotona kuin unelma, eikä uusien asioiden ja peruskäyttäytymisen opettamisessa ole ollut ongelmia. Tutustu rohkeasti usempaan rotuun, jos mahdollista, käy jahdissa ko. rodun omistajan kanssa, tutustu ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin ennen ostopäätöstä !

    • ehdottomasti!

      Amerikan cockerspanieli on ylöajava ja noutava lintukoira. Ja tykkää kuule uida! :) Ihana seuralainen ja touhukas ja jaksava touhu kaveri.. Keskikokoinen n. - 40cm korkea.. Kannattaa harkita, aivan ihania otuksia!

    • villakoirametsästäjä

      minulla on 6v villakoira, kaapo. se on oppinut kanalintukoiraksi.haistaa, etsii ja jäljittää linnun. joskus odottaa joskus ajaa lentoon. monesti ovat teeret yli lentäneet tai istuneet puuhun lähettyvilleni. pyykin monesti tulee lähettyville puunoksalle keikkumaan. metsot ovat yleensä kiertäneet minut. opeta koiralle käsimerkit ja istuminen pillinvihellyksestä ja eikun metsälle!

    • Anonyymi

      Itellä ollut villakoira pystykorvat kaverina tosi kova metsästys vietti,noutaa jopa sukelsi vesilintujen perässä.haukkui kaikkea riistaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1831
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1164
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    Aihe