Tietoa aiheesta

jonkinverran

Henkistä tietoa - tai sellaiseksi väitettyä - on liikkeellä paljon, mutta mikä on oikeaa tietoa?

TEOSOFIA
Teosofisen liikken perusti H. P. Blavatsky 1800-luvun lopulla. Blavatskyn mukaan hänen tietonsa ovat peräisin muunmuassa hierarkiaan kuuluvilta mestaritason olennoilta.

Teosofiaa sanotaan myös henkiseksi tiedoksi.

Teosofian mukaan esim. aurinko on Logos, elävä olento, jonka aura aurinko on.

Seuraavassa on lainauksia, joiden lähteitä en pysty yksilöimään:
"Kaiken olevaisen takana on absoluuttinen jumaluus. Tästä jumaluudesta ei voi sanoa muuta, kuin että siinä on ilmenemisen mahdollisuus, Logos, joka ilmenee mm. kosmosta ohjaavana järkenä."

"Kaikki ihmiset ovat sisäisesti kuolemattomia henkiolentoja, Logoksen ilmentymiä, ja siten keskenään yhdenvertaisia."

"Ihmisen on tarkoitus tulla tietoiseksi kuolemattomasta korkeammasta minästään. Ellei se onnistu elämän aikana, niin jälleensyntyminen tarjoaa siihen uuden mahdollisuuden."

"Näiden opetusten lisäksi teosofisessa liikkeessä on aikojen kuluessa esiintynyt myös koko joukko toisistaan eroavia muita opetuksia. Vähitellen näiden käsityserojen myötä teosofinen liike on jakautunut useaan haaraan."

"Totuus on uskontoja korkeampi" kuuluu Teosofisen Seuran motto."

ALICE A. BAILEY
1900-luvun alkupuolella Alice A.Bailey liittyi teosofiseen seuraan ja alkoi tehdä yhteistyötä H.P. Blavatskyn kanssa. Bailey kuitenkin erosi joitakin vuosia myöhemmin seurasta ja kirjoitti sen jälkeen 24 kirjaa, joiden sanelijoita hänen mukaansa avat Hierarkian mestarit. Käsittääkseni Alice Baileyn näkemykset eroavat, ainakin jossain määrin, teosofian vakiintuneista käsityksistä, ja niistä on muodostunut New Age-liikkeelle perusta.

"Baileyn nmukaan Lemurisen kauden puolivälissä, noin kahdeksantoista miljoonaa vuotta sitten Maamme kehitysjärjestelmän Planeettalogos, yksi seitsemästä Hengestä valtaistuimen edessä, otti fyysisen inkarnaation ja tuli Sanat Kumaran, Vanhaikäisen ja Maailman Herran muodossa tälle ... planeetalle, ja on pysynyt luonamme siitä saakka. Hän on täällä eetterikehossaan. Hänen mukanaan tuli ryhmä muita korkeita olentoja, ja yhdessä he muodostavat maata ohjaavan ja hallitsevan Hierarkian. Hierarkian keskeinen kotipaikka on Shamballa, Gobin erämaassa ja se sijaitsee eteerisessä aineessa. Tämän Hierarkian jäseninä toimii suuri joukko olentoja, joita kristityt kutsuvat enkeleiksi ja itämaalaiset deevoiksi."

"Hierarkian päärakenne on seuraavanlainen:
SOLAARINEN HIERARKIA Aurinkologos
Solaarinen kolminaisuus eli Logoi Seitsemän Sädettä
PLANETAARINEN HIERARKIA Sanat Kumara, Maailman Herra Kolme kumaraa Kolme muuta kumaraa: Manu, Bodhisattva (Kristus), Mahachohan Neljä Karman Herraa".

"Liikkeen opin keskeisiä käsitteitä ovat eriasteiset vihkimykset vapaamuurarien tapaan. Vihkimysrituaalit ovat muodoltaan ja sisällöltäänkin hyvin lähellä vapaamuurarien vastaavia. Erilaisia salaisuuksia, kuten korkeitten olentojen nimiä, ilmoitetaan sitä mukaa, kuin oppilas etenee ylöspäin asteissa."

Suomennettuja katkelmia Alice Baileyn tuotannosta:
http://koti.welho.com/tviital1/Viisauden puu karsittu yhdistetty 2 web.htm#puuviisauden

URANTIA-KIRJA
Urantia-kirjan mukaan maailmankaikkeus jakautuu keskusuniversumiin, seitsemään superuniversumiin ja paikallisuniversumeihin. Hallinnollisesti se jakautuu myös konstellaatioihin ja järjestelmiin. Yksi järjestelmä sisältää 1000 asuttua maailmaa ja konstellaatio sisältää (muistaakseni) n. 100 000 järjestelmää.

Urantia-kirjan mukaan taivaalliset olennot muodostavat maailmankaikkeutta/-kaikkeuksia hallitsevan henkihierarkian (Henkihierarkiat, Enkelihierarkiat jne).
http://mercy.urantia.org/finnish/urantia-kirja/

NEW AGE
http://www.evl.fi/kkh/kuo/klk/uu/NAtaustaa.htm

HENGELLISEN HIERARKIAN JA GALAKTISEN LIITON TIEDOTTEITA:
http://www.tiedontalo.net/uusimmat.htm

- - -
Lisätkää tähän kirjoitukseen jotain mielestänne tärkeää - mitä tahansa, mikä liittyy aiheeseen.

11

1209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vielä...

      ...että mielestäni nuo kaikki edellä luetellut sisältävät oikeaa tietoa - mutta missä määrin?

      Esimerkiksi Urantia-kirjan mukaan "elätte nyt ensimmäistä elämäänne Urantialla"(=Maassa).
      Miksi Urantia-kirja poikkeaa kaikesta muusta esoteerisesta tiedosta ja teosofiasta niin oleellisessa asiassa, kuin jälleensyntymä?
      Ehkä siksi, että se saattaa olla pääosin totuudenmukainen, mutta sille on haluttu kristittyjä lukijoita, jotka saattaisivat kavahtaa muunmuassa tuota asiaa.

      • edelliseen

      • -----------
        edelliseen kirjoitti:

        Urantia-kirjassa todellakin on aivan oleellisesta asiasta virheellistä tietoa (jälleensyntymästä):
        http://www.netikka.net/mpeltonen/esoteeriset.htm

        Urantia-kirjassa kerrotaan myös muunmuassa langenneen enkelin Lusiferin kapinasta, joka kristinuskossa samaistetaan saatanaan/pimeyden
        ruhtinaseen tms. Lusiferista hyvin monet lähteet kertovat kuitenkin seuraavaa:
        http://www.mormonismi.net/kirjallisuus/lusifer.shtml

        ...ihmisisllä on taipumusta ajatella, että jokin teksti on 100%:sti totta, tai valhetta. Kuitenkin esimerkiksi Urantia-kirjan virheet saattavat olla tarkoituksellisia - tai ehkä ihmisten jälkikäteen tekemiä.

        Jumalallisesta suuresta suunnitelmasta puhuvat monet lähteet (mm. Alice Bailey)ja voihan olla niin, että tuon suunnitelman mukaisesti kaikki
        tahot (mm. eri uskonnot) joutuvat havaitsemaan, että olivat monien asioiden suhteen väärässä.


    • viestejä
    • * * * * * *
    • ------------

      Seuravassa joitakin varmasti monia askarruttavia kysymyksiä, mutta ei vastauksia. Jos tiedät, tai luulet tietäväsi totuuden, niin kerro se.

      1. Mistä UFO-alukset ovat oikeastaan peräisin? Ulkoavaruudesta, rinnakkaistodellisuudesta, Maapallon sisäisestä maailmasta - vai kaikista edellä mainituista?

      Esimerkiksi Kabbalan mukaan, joka on juutalaista esoteerista henkistä tietoa, todellisuus jakautuu rinnakkaisiin todellisuuksiin, joita on lähes ääretön määrä. Myös monet tiedemiehet pitävät nykyään mahdollisena rinnakkaisten universumien olemassaoloa.

      2. Mikä on fyysisen maailman perimmäinen olemus? Jokin suuri salaisuus ja mysteeri siihen selvästi kätkeytyy. Selkeän ja voimakkaan ns. Lucid-unen aikana, tai välittömästi unen jälkeen, voi ehkä ymmärtää, että henki kykenee luomaan täysin normaalia fyysistä maailmaa vastaavan maailman ja todellisuuden. Selkounessa maailman luo ihmisen oma henki, mutta monet viisaat väittävät, että maailmankaikkeus olisi Jumalan unta. Muunmuassa kirjailija Paul Brunton on kirjoissaan esittänyt, että fyysinen maailma on Maailmanhengen ajatus. Lisäksi P. Bruntonin mukaan "fyysinen" maailma painetaan ihmisen tajuntaan sisältäpäin. Tämän hän kertoo pääteoksessaan "Yliminän Viisaus". Olisiko väitteissä perää, vai onko kyseessä väärinkäsitys - tai jotain muuta?

      Paul Bruntonin kirjoja on aina ollut saatavilla kirjastoista ja se ehkä viittaa siihen, että kristikunta ei ole kokenut niitä haitallisiksi. Esimerkiksi Alice Baileyn kirjoja ei tietääkseni ole käännetty suomenkielelle juuri lainkaan. H. P Blavatskyn sekavia ja vaikeatajuisia teoksia ehkä kuitenkin löytynee.

      3. New Agen- ja teosofian mukaan ihminen on moniulotteienen olento, jolla on alempia ja korkeampia olemuspuolia. Onko ihmisen korkein olemuspuoli Henkiolento, josta alempi ego ei yleensä ole tietoinen?

      New Age-ajatteluun sisältyy yleisesti myös käsitys henkioppaiden läsnäolosta. Mistä nuo oppaat ovat peräisin ja mikä heidän tehtävänsä on? Miten on selitettävissä se, että ufojen miehistö on täysin selvillä siitä mitä ihmiset ajattelevat ja tekevät (muunmuassa havainto- ja kontaktitapauksissa)? Siinä näyttäisi olevan toiminnassa täydellinen telepaattinen yhteys/ ajatuksensiirto - näin monet ovat kertoneet.

      UFO-aluksista kommunikoidaan telepaattisesti kontaktihenkilön kanssa tämän äidinkielellä, miten sellainen on mahdollista? Entä mitä ovat auringonkaltaiset Valoalukset, joita monet ovat havainneet viime vuosina?

      • ------------

        ...siitä mitä Paul Brunton teoksessaan "Yliminän Viisaus" kirjoittaa:
        "Me tunnemme vain mentaallsiia tilojamme, vaikka jotkut niistä ilmenevät "esineinä". Me näemme vain mentaalisia käsityksiämme, vaikka jotkut niistä näyttävät olevan ulkopuolellamme. Tavanomainen arkipäivän ihminen ihminen saa sokin, joka muutamissa tapauksissa aiheuttaa kauhua, kun hänelle kerrotaan, että jos hän seisoo kokemuksestaan irrallisena sen vieressä, silloin liikkuvien luotujen kappaleiden koko näytelmä, kaikki ne pitkät katujen ja talojen rivit jotka häntä ympäröivät, muuttuvat vain muodoiksi jotka hänen henkensä on omaksunut. Sillä hän uskoo, että tämä on ristiriidassa hänen kokemuksensa jokaisen hetken kanssa".

        Paul Brunton oli tietääkseni melko arvostettu filosofi ja kirjailija - ja saattaa olla sitä edelleen tekstiensä kautta - vai onko?


      • --------------
        ------------ kirjoitti:

        ...siitä mitä Paul Brunton teoksessaan "Yliminän Viisaus" kirjoittaa:
        "Me tunnemme vain mentaallsiia tilojamme, vaikka jotkut niistä ilmenevät "esineinä". Me näemme vain mentaalisia käsityksiämme, vaikka jotkut niistä näyttävät olevan ulkopuolellamme. Tavanomainen arkipäivän ihminen ihminen saa sokin, joka muutamissa tapauksissa aiheuttaa kauhua, kun hänelle kerrotaan, että jos hän seisoo kokemuksestaan irrallisena sen vieressä, silloin liikkuvien luotujen kappaleiden koko näytelmä, kaikki ne pitkät katujen ja talojen rivit jotka häntä ympäröivät, muuttuvat vain muodoiksi jotka hänen henkensä on omaksunut. Sillä hän uskoo, että tämä on ristiriidassa hänen kokemuksensa jokaisen hetken kanssa".

        Paul Brunton oli tietääkseni melko arvostettu filosofi ja kirjailija - ja saattaa olla sitä edelleen tekstiensä kautta - vai onko?

        vielä lisätä, että Hengellisen Hierarkian/ Galaktisen Liiton viesteissäkin on todettu
        mm seuraavaa: "Olette voimakkaan harhakuvan vallassa".

        Useimmat varmaankin ymmärtävät asian niin, että värähtelytason kohotessa aistimme ymäpäristöstä uusia ja tällä hetkellä näkymättömiä asioita ja kohteita, mutta mikä mahtanee olla koko totuus?


      • ------------

        Joitakin vastauksia:

        1. UFO -alukset ovat peräisin ulkoavaruudesta, korkeammasta ja näkymättömästä ulottuvuudesta
        - ja myös Maapallon sisäisestä maailmasta.

        Hengellinen Hierarkia ja Galaktinen Liitto tiedotteessaan vuonna 2003:
        "Äiti-Maa on ontto planeetta, jonka pohjois- ja etelänavat ovat pääsisäänkäyntejä sen sisäiseen maailmaan. Äiti-Maan ytimessä on hohtava pallo, joka on sen keskusaurinko"

        Rinnakkaistodellisuus on seuraavan viestin mukaan virheellinen käsitys. Sen sijaan maan nykytason ja henkimaailman välissä on ero, joka kuitenkin tulee katomaan Maan värähtelytason nousun myötä.

        Hengellinen Hierarkia ja Galaktinen Liitto (kanavana Sheldan Nidle) vuonna 2003:
        "Muistakaa, että te elätte tietoisessa maailmankaikkeudessa. Moniulotteisuuden ja rinnakkaistodellisuuksien käsitteet ovat virheellisiä. Tietoisuus luo ne tämän maailmankaikkeuden lähes äärettömän monet tasot, joita kutsutaan fyysisiksi todellisuuksiksi. Tietoisuuden avulla niissä myös eletään. Tietoisuus on elävä ja yhteydessä kaikkeen. Tietoisuuden suuri Sininen Luomisen Valo muodosti galaksien moninaisuuden, hehkuvan ja pimeän avaruuden ja ne upeat taivaankappaleet, joita te näette taivaalla joka yö. Tämä mahtava Valo loi myös sellaista, joita te ette vielä voi nähdä. Kaikki tämä pyhä kauneus on olemassa fyysisinä todellisuuksina. Pian te opitte tuntemaan sen sanoin kuvaamattoman laajuuden. Sitten te, kuten mekin, tulette oikeasti ymmärtämään sen rajattomuuden, suuruuden ja yksinkertaisuuden. Sen toimintaa säätelevät ainoastaan muutamat keskeiset tietoiset kaavat. Esi-isillenne annettu pyhä geometria on ainoastaan osa niistä tekijöistä, jotka muodostavat nämä jumalalliset yhtälöt".

        2. Maailmankaikkeus on siis tietoinen ja koostuu erilaisista ja tietoisuustasoltaan eriasteisista olennoista, joista suurimmat ovat käsittämättömiä Henkiä - ja he vaikuttavat mm. henkihierarkian ja enekelihierarrkian kautta maailmaan tavalla, jota on mahdoton täysin - tai osaksikaan käsittää.

        "Maailma on Jumalan unta" -lauseessa saattaa olla jotain perää - ja mitä ilmeisimmin onkin.

        3. Hengellinen Hierarkia ja Galaktinen Liitto viestissään vuonna 2003:
        "Meidän olemassaolomme on elintärkeä osa hengellisessä ja fyysisessä kasvuprosessissanne. Valotyöntekijöinä teidän täytyy tunnustaa meidän asemamme teidän fyysisinä opastajinanne. Tähän operaatioon kuuluu myös hengellinen osa, joka vaikuttaa sekä mielelliseen että tunteelliseen olemukseenne. Jos te kiellätte meidän olemassaolomme ja osamme tässä prosessissa, te teette samalla tyhjäksi omat todelliset kokemuksenne. Te ette ole yksin. Te ette ole yksin myöskään oman kasvuprosessinne kanssa, vaan siinä teidän apunanne ovat lukuisat hengelliset ja fyysiset oppaat ja opettajat. Monet heistä taivaltavat Maapallon pinnalla muodossa tai toisessa Taivaan ja meidän joukostamme valitsemiensa olentojen avustamina. Ikimuistoisista ajoista lähtien jokaisella hengellisellä opettajalla on ollut näitä molempia avustajia. Älkää kieltäkö todellista olemustanne. Olkaa halukkaita myöntämään, että näillä opastajilla on keskeinen osa olemuksenne eri tasoilla tapahtuvassa kehitysprosessissa."


    • ------------

      Oikeaa ja arvokasta tietoa tämä maailma kaipaa mm
      henkisistä asioista, UFOista, maanulkopuolisesta elämästä, ihmisen alkuperästä, telepatiasta ja lukuisista muistakin tärkeistä asioista.

      Epätietoisuus lienee tällä hetkellä suurta ja mieli on monilla aikalailla hämmentynyt. Asiat
      näyttävät etenevän hitaasti, mutta eiköhän UFO-rintamalla pian ala tapahtumaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe