Kissa jäi auton alle

Like

Tää suututtaa mua niin kovasti ettei oo tosikaan. Eli siis, poikaystäväni näki viime viikonloppuna yöllä, kun kissa jäi auton alle. Kuljettaja ei jarruttanut ollenkaan saatikka että olisi pysähtynyt. Kissa jäi kitumaan. Koska oli yö, poikaystäväni liikkeellä pyörällä ja kissa _todella_ huonossa kunnossa, poikaystäväni lopetti kissan ja hautasi sen.

Mutta kuka saa*anan idiootti m*lkku ajaa kissan yli eikä edes pysähdy?! Tai jarruta, kun näkee että kissa on tiellä?!

39

1325

  Vastaukset

  • Aina niitä idiootteja löytyy, jotka ei välitä :(
   Itsellä tekisi todella pahaa lopettaa kituva eläin, mutta tekisin sen silti.
   Äläkä muuten välitä ton yhden kommentista, noita vajaa-älyisiä on myös harmittavan paljon kommentoimassa asiattomia!

   • Onneksi tuo asiaton kommentti poistettiin :)


   • Osa meistä autoilijoista jarruttaa minkä tahansa eläimen edessä. Kun osa ei pysähdy "koiraa pienemmän eläimen" ollessa kyseessä. Väistelen lintujakin liikenteessä..

    Kissani yli ajettiin viime kesänä. Molemmat vasemman takajalan sääriluut poikki, keuhkot kasassa, verenpunaiset silmät, ja verinen nenu.
    Takajalassa on nyt rautalevy ja kaksi ruuvia luuhun kiinnitettynä. Keuhkot korjaantuivat itsestään kissan nuoren iän ansiosta. Kaksi viikkoa oli antibiootteja, kipsi ja silmätippoja. Vielä monta kuukautta onnettomuuden jälkeen kissa kuorsasi lyttääntyneiden keuhkojen ansiosta.

    Tänään, vuosi sattuneesta kissani voi hyvin :) Ja on onnellinen taas..


   • sedan kirjoitti:

    Osa meistä autoilijoista jarruttaa minkä tahansa eläimen edessä. Kun osa ei pysähdy "koiraa pienemmän eläimen" ollessa kyseessä. Väistelen lintujakin liikenteessä..

    Kissani yli ajettiin viime kesänä. Molemmat vasemman takajalan sääriluut poikki, keuhkot kasassa, verenpunaiset silmät, ja verinen nenu.
    Takajalassa on nyt rautalevy ja kaksi ruuvia luuhun kiinnitettynä. Keuhkot korjaantuivat itsestään kissan nuoren iän ansiosta. Kaksi viikkoa oli antibiootteja, kipsi ja silmätippoja. Vielä monta kuukautta onnettomuuden jälkeen kissa kuorsasi lyttääntyneiden keuhkojen ansiosta.

    Tänään, vuosi sattuneesta kissani voi hyvin :) Ja on onnellinen taas..

    Äkkijarrutuksilla ja väistelemällä on kuski vaaraksi liikenteessä.Kannattaa siis palauttaa ajokortti viranomaisille ennenkun aiheutat pahan kolaarin.Olet turha riski liikenteessä.


  • Poikaystäväsi teki oikein kun lopetti eläimen kärsimykset. Mutta kun hän hautasi kissan, omistaja ei nyt löydä sitä etsiskellessään ympäristöstä.

   Kannattaisi varmaan ilmoittaa Apulassa tai jossakin, miten tietynväriselle kissalle tietyssä paikassa on käynyt. Tieto ei välttämättä mene perille täälläkään, varsinkin jos on vanhan ihmisen kissa, mutta kannattanee silti ilmoitella.

   Niin - olen kuullut, että jotkut autoilijat oikein koukkaavat nähdessään kissan tai jäniksen tiellä, osuakseen eläimeen. Meitä on moneksi.

  • Näitä psykopaatteja näkee monesti.Jäniksiä ne mielellään ajaa ylin kun se eteen jää juoksemaan.Vaikka hiljentämällä auton vauhtia sen saa pois tieltä helposti.Näitä eläinrääkkääjiä,tulevia potentiaalisia murhaajia on väestöstä noin 5%

  • vahinkoja sattuu autolla ajaessa mutta jos tuo kuljettaja on nähnyt ajaessaan kissan päälle, on ollut todella töykeää ja julmaa olla pysähtymättä. toisaalta, sanoit kyllä että oli yö kun tuo tapahtuma tapahtui, joten voi olla mahdollista että kuljettaja ei ole ollenkaan huomannut mitä on tapahtunut. ei voi tietää, kamalaa silti.
   itse olen kerran ajanut vahingossa kissan päälle. vein sen kyllä heti eläinlääkäriin jossa se piti ikävä kyllä lopettaa. laitoin kuitenkin kissasta ilmotuksia pitkin kyliä ja sitten omistaja soittikin ja jouduin kertomaan ikävät uutiset, mutta saipahan ainakin tietää mitä rakkaalle kissalle on käynyt. en voisi edes ajatellöa hoitavani noin kauheaa tilannetta muuten kuin tuolla tavalla.

  • Ei kukaan aja tahallaan kissan tai minkään munkaan eläimen yli, mutta AINOA joka on vastuussa tapahtumasta on KISSAN OMISTAJA!!!!!!!

   ELI ON TURHA SYYTTÄÄ AUTOILIJAA.

   Mä en päästä mun lemmikkiäni vapaaksi maallakaan, koska aina on liikaa vaaroja; autoja, kissanvihaajia, mitä tahansa......

   Lemmikin omistaja joka päästää lemmikkinsä vapaaksi, on IDIOOTTI!!!!

   Eli EI VÄLITÄ lemmikistään tuon taivaallistqa, oli se sitten kissa, koira tai joku muu.

   Ottakaa vastuuta, jos otatte lemmikin.
   Valitettavasti on vain niin helppoa avata ovi ja todeta: koita pärjätä.

   Milloin heräätte te lemmikkien omistajat?????

   • Sulta tuli taas ristiriitaista tekstiä. Eihän sinulla kissaa edes ole. Lopeta jo täällä häiriköinti!


   • olet kirjoitti:

    Sulta tuli taas ristiriitaista tekstiä. Eihän sinulla kissaa edes ole. Lopeta jo täällä häiriköinti!

    koska en halua menettää sitä. vaikka saisinkin uuden ei se korvaa mulle mun omaani.


   • Kissa on petoeläin ja tarkoitettu vapaaksi luontoon, vaikka sen elämä jäisikin vähän lyhyemmäksi, on se kuitenkin on ollut onnellisempi kuin jossain pienessä asunnossa kyhjöttävän virikkeettömän kissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kissa on petoeläin ja tarkoitettu vapaaksi luontoon, vaikka sen elämä jäisikin vähän lyhyemmäksi, on se kuitenkin on ollut onnellisempi kuin jossain pienessä asunnossa kyhjöttävän virikkeettömän kissa.

    Opiskeleppa aiheesta.
    Kissa ei kuulu suomen luontoon ollenkaan, koska se on "lemmikkieläin".
    Lammikin paikka on omistajansa kodissa ja pihassa.
    Omistajalla on jopa velvollisuus vahtia, ettei se kissansa sieltä omasta pihasta ja kodista karkaa.
    Kissa on haitallinen vieraslaji suomen luonnossa, se tappaa rauhoitettuja lintuja ja muita eläimiä.Monilta alueilta on rusakot vähentyneet, koska kissat tappavat niiden poikaset.
    Suomessa pitäisi omistajien tajuta, että jokainen luonnoneläin on niin korvaamattoman arvokas, ettei kissaa saisi päästää niitä tappamaan.

    Moniko kissanomistaja oikeasti ajattelee luonnoneläinten parasta, jättäessään kissansa tappamaan niitä?

    Jos jollain on jyrsijäongelma, hän varmasti osaa loukuilla ja torjunta aineilla niistä päästä eroon.Sähköloukut,ja ihan perinteiset vällät, ovat luontoystävällisiä.

    Jos haluaa että se kissa pyytää omasta pihasta hiiriä, on omistajan tehtävä pihasta sellainen ettei kissa sieltä muiden pihoille ja luontoon karkaa.
    Onhan niitä näkymättömiä aitoja, joita käyttämällä kissa ei karkaa naapureiden alueille.Ja aina voi aidata omaa pihaa, pleksi aidan yläreunalla estää yli kiipeämisen.Niin suojelee luonnoneläimiä, ja sitä omaa lemmikkikissaansa loukkaantumiselta, karkaamiselta ja katoamiselta.Eikö se ole ollenkaan tärkeää?

    Kissaa ei saa suomessa heitteillejättää, eikä hylätä.
    Heitteillejättö on kyseessä, kun kissa kulkee omistajansa piha piirin rajojen yli.
    Kissaa ei siis koskaan saa päästää naapurien pihoille, eikä muiden omistamille alueille.Omistajan on huolehdittava, että kissa pysyy vain hänen alueellaan.

    Kissa on yhtä haitallinen vieraslaji luonnossa kuin supikoira ja minkki.
    Kissat kannattaakin loukuttaa, ja kuljettaa lähimpään löytöeläintaloon, heti kun sellainen pihaan ilmestyy.Se on luonnonsuojelutyötä parhaimmillaan.
    Ja säästyy myös ulosteiden siivoamiselta pihastaan. Joka on valitettavan monilla alueilla ongelma, kun kissoja pidetään lakien vastaisesti heitteillejätettynä.

    Australiassa on herätty kissa ongelmaan, ja siellä alkaneet toimet arvokkaiden luonnon eläinten pelastamiseksi tuolta haitalliselta vieraslajilta.
    Australiassa on monta kymmentä lajia jo kuollut sukupuuttoon kissojen vuoksi, ja sata lajia on häviämässä ellei kissoja poisteta luonnosta.

    Suomessa kissat tappavat luonnon eläimiä varmasti myös paljon, mutta sitä ei meilllä ole viellä riittävästi tutkittu.Pitäisi tutkia, jotta asialle ymmärrettäisiin tehdä jotain.

    Lakiin pitäisi tulla selkeyttä, koska nyt osa ihmisistä kieltäytyy sitä ymmärtämästä, ja heitteillejätöt jatkuvat.Ja siksi luonnoneläimet ja kissat menehtyvät ihmisten välinpitämättömyyden vuoksi.

    -sirutuspakko
    - löytäkissasta löytäjälle palkkio
    -kunnon sakko kissan heitteillejättäjälle (joka on jo nyt laitonta)

    Siinä toimivia keinoja joilla suomessakin kissojen holtiton ja lakien vastainen heitteillejättö saataisiin kuriin.
    Samalla turvattaisiin kissojen elämä, ja saataisiin pelastettua monien luonnoneläimien henki.

    https://www.thenational.ae/lifestyle/explained-why-is-australia-killing-millions-of-cats-1.856012

    https://www.livescience.com/65915-australia-cats-wildlife-killers.html


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kissa on petoeläin ja tarkoitettu vapaaksi luontoon, vaikka sen elämä jäisikin vähän lyhyemmäksi, on se kuitenkin on ollut onnellisempi kuin jossain pienessä asunnossa kyhjöttävän virikkeettömän kissa.

    Kissa ei kuulu ollenkaan suomen luontoon, eikä vieraan laille. Tappaa rauhoitettuja eläimiä, ja on haittaeläin naapurustossakin.Pidä itselläsi jos otit.


  • niin,autolla ajaessa ei aina vaan yksinkertaisesti nää, jos esim.pimeää..kannattaa siis pitää kissat valjaissa ulkona!ja jos takana on autoja, niin äkkijarrutus voi olla vaarallista.itse pidän kissat vaan sisällä kun eivät suostu valjaissa kulkemaan.

  • Vastaavasti voisin kysyä että kuka idiootti päästää kissansa ulos irti?Näin voi käydä,ja vastuu on omistajan.Harmillinen homma.

   • vapaaksi. Syitä on monia.
    Se voi jäädä auton alle, saada jotakin myrkkyä (esim. rotanmyrkkyä tms), joutua jonkun kissanvihaajan tielle ja menettää henkensä.
    Sinä joka rakastat lemmikkiäsi, miksi olet niin vastuuton ja päästät kissasi vaaroille alttiiksi?

    On kyllä helppoa kun avaa vaan oven ja tervemenoa, mutta turvallista se ei kissalle ole ja täysin vastuutonta touhua.


   • päästää kissaa kirjoitti:

    vapaaksi. Syitä on monia.
    Se voi jäädä auton alle, saada jotakin myrkkyä (esim. rotanmyrkkyä tms), joutua jonkun kissanvihaajan tielle ja menettää henkensä.
    Sinä joka rakastat lemmikkiäsi, miksi olet niin vastuuton ja päästät kissasi vaaroille alttiiksi?

    On kyllä helppoa kun avaa vaan oven ja tervemenoa, mutta turvallista se ei kissalle ole ja täysin vastuutonta touhua.

    Jos törmää autollaan yllättäen eteen juosseeseen kissaan, niin kuka korvaa autolle aiheutuneet vahingot?

    Tuppaa nimittäin noitten uusien autojen muovipuskurit olemaan aika haurasta tavaraa ja maksavat aika pirusti.

    Itse ainakin olen sitä mieltä, että kissan omistaja olisi korvausvelvollinen, mutta mene ja tiedä...

    Itselläni ei onneksi ole tuota ongelmaa sillä alla on vanhempi auto jossa vielä kunnon teräspuskurit, jotenka pienemmät kolhut eivät tunnu.

    Ja mitä tulee tuohon väistämiseen, niin jos ajelen hiljaisella nopeudella rauhallisella tiellä eikä takanani tule ketään, niin hidastan toki vauhtia ja väistän, mutta jos ajelen isommalla tiellä ja kovemmalla vauhdilla ja vielä muita autoja perässä, niin en varmasti ala jarruttelemaan minkään ihmistä pienemmän otuksen takia.

    Tulee vaan mieleen se jokunen vuosi sitten sattunut tapahtuma, kun nainen väisti oravaa auto lähti lapasesta ja kyydissä ollut mies kuoli...


   • kuka korvaa? kirjoitti:

    Jos törmää autollaan yllättäen eteen juosseeseen kissaan, niin kuka korvaa autolle aiheutuneet vahingot?

    Tuppaa nimittäin noitten uusien autojen muovipuskurit olemaan aika haurasta tavaraa ja maksavat aika pirusti.

    Itse ainakin olen sitä mieltä, että kissan omistaja olisi korvausvelvollinen, mutta mene ja tiedä...

    Itselläni ei onneksi ole tuota ongelmaa sillä alla on vanhempi auto jossa vielä kunnon teräspuskurit, jotenka pienemmät kolhut eivät tunnu.

    Ja mitä tulee tuohon väistämiseen, niin jos ajelen hiljaisella nopeudella rauhallisella tiellä eikä takanani tule ketään, niin hidastan toki vauhtia ja väistän, mutta jos ajelen isommalla tiellä ja kovemmalla vauhdilla ja vielä muita autoja perässä, niin en varmasti ala jarruttelemaan minkään ihmistä pienemmän otuksen takia.

    Tulee vaan mieleen se jokunen vuosi sitten sattunut tapahtuma, kun nainen väisti oravaa auto lähti lapasesta ja kyydissä ollut mies kuoli...

    saavat liikkua vapaana, joten ei niiden aiheuttamiin vahinkoihinkaan voida ketään vaatia korvausvelvolliseksi.


   • kissat kirjoitti:

    saavat liikkua vapaana, joten ei niiden aiheuttamiin vahinkoihinkaan voida ketään vaatia korvausvelvolliseksi.

    Näistä linkeistä oikea tieto:

    Järjestyslaki, Huom. erit. 14§:
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612

    Eurooppalainen lemmikkieläinten suojelua koskeva yleissopimus (Suomessa asetus 49/1992; lue erityisesti 1 Luku/1 Artikla/Määritelmät, ja sieltä kohta 5; heitteillä oleva eläin):
    http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920049

    Metsästyslaki, Huom! erit. 5§ ja 85§
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615

    Eläinsuojelulaki:
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247

    Luonnonsuojelulaki: Huom! erit. 39§ (vapaana liikkuva kissa mitä suurimmalla todennäköiyydellä häiritsee, pyydystää, vahingoittaa ja jopa tappaa rauhoitettujen lajien yksilöitä)
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19961096

    Muutama asiallinen näkemys lakien tulkinnasta (itsekukin harkitkoon, missä määrin luotettavina linkitettyjä lähteitä voi pitää):

    Ympäristöministeriö:
    http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=706&lan=fi

    Poliisi / järjestyslakia käsittelevä esite, erityisesti sen sivu 2:
    http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ExternalFiles/jarjlaki_finb/$file/jarjlaki_finb.pdf

    Suomen eläinsuojeluyhdistys:
    http://www.sey.fi/elaintieto/kissanoikeudet.html


   • olla! kirjoitti:

    Näistä linkeistä oikea tieto:

    Järjestyslaki, Huom. erit. 14§:
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612

    Eurooppalainen lemmikkieläinten suojelua koskeva yleissopimus (Suomessa asetus 49/1992; lue erityisesti 1 Luku/1 Artikla/Määritelmät, ja sieltä kohta 5; heitteillä oleva eläin):
    http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920049

    Metsästyslaki, Huom! erit. 5§ ja 85§
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615

    Eläinsuojelulaki:
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247

    Luonnonsuojelulaki: Huom! erit. 39§ (vapaana liikkuva kissa mitä suurimmalla todennäköiyydellä häiritsee, pyydystää, vahingoittaa ja jopa tappaa rauhoitettujen lajien yksilöitä)
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19961096

    Muutama asiallinen näkemys lakien tulkinnasta (itsekukin harkitkoon, missä määrin luotettavina linkitettyjä lähteitä voi pitää):

    Ympäristöministeriö:
    http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=706&lan=fi

    Poliisi / järjestyslakia käsittelevä esite, erityisesti sen sivu 2:
    http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ExternalFiles/jarjlaki_finb/$file/jarjlaki_finb.pdf

    Suomen eläinsuojeluyhdistys:
    http://www.sey.fi/elaintieto/kissanoikeudet.html

    No siinäpä olikin hyvä tietopaketti tietämättömille kissan omistajille.
    Ei muutakin oppia ikä kaikki.
    Ja sitten tarkasti vahtikaakin, ja pitäkää kateistanne huolta.Etteivät eksy tontiltanne ;D


  • Aloitus on vanha mutta itse olen ajanut kissan yli ihan vain vahingossa että ei siihen mitään sekopäätä tahallisine yliajoineen tarvita, vahinkoja sattuu. Oli yö ja pimeää enkä nähnyt kissaa, oletin että rengas osui monttuun niitä kun sillä tiellä muutama niihin aikoihin oli. Selvisi parin päivän päästä että ei ollut monttu vaan naapurin kissa kun naapurin kanssa osuttiin samaan aikaan postilaatikolle ja hän kertoi että hänen kissansa oli jäänyt auton alle.

   • Tehkää uusia aloituksia. Näitä vanhoja ketjuja kukaan viitsi lukea.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tehkää uusia aloituksia. Näitä vanhoja ketjuja kukaan viitsi lukea.

    Sinä ainakin luit XD


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinä ainakin luit XD

    En lukenut vanhoja viestejä 😆


  • Kissaa ei todellakaan huomaa, jos se tielle hyppää, väistämään ei kerkiä.Autokoulussakin opetetaan ettei jänistä eikä sitä pienempää edes pidä lähteä väistämään.Miksikö?
   Siksi että väistellessä pieniä eläimiä, ääkkijarrutuksilla, ja väistöliikkeillä vaarantaa kaikki muut tiellä liikkujat.Ja se joka väistelee niitä pikkuelukoita, on itse sitten vastuussa jos aiheuttaa suurenkin onnettomuuden teollaan.Siinä voi menehtyä ihmisiä, selittelet sitten että väistit ja pelastit kissan.Silti joudut maksamaan kaikkimkorvaukset, loukkaantuneille, ja menehtyneiden omaisille.Eivät taida ihmiset sitten arvostaa, että väistit kissaa...

   Eihän niitä kissoja pitäisi edes teillä olla.Et aika vastuuton ja hölmö on omistaja, joka tielle kissansa päästää.
   Luultavasti villiintynyt, karannut kissa, jos yölllä teillä juoksee.Lemmikkikissat on omistajiensa kodeissa nukkumassa, ei niitä teille päästetä.Ei yöllä, eikä päivällä.

  • Laitan tämän myös alemmas, oli niin hyvää ja asiallista tietoa, kiitos!
   Ja tosiaan, ei kissoja teille....

   Opiskeleppa aiheesta.
   Kissa ei kuulu suomen luontoon ollenkaan, koska se on "lemmikkieläin".
   Lemmikin paikka on omistajansa kodissa ja pihassa.
   Omistajalla on jopa velvollisuus vahtia, ettei se kissansa sieltä omasta pihasta ja kodista karkaa.
   Kissa on haitallinen vieraslaji suomen luonnossa, se tappaa rauhoitettuja lintuja ja muita eläimiä.Monilta alueilta on rusakot vähentyneet, koska kissat tappavat niiden poikaset.
   Suomessa pitäisi omistajien tajuta, että jokainen luonnoneläin on niin korvaamattoman arvokas, ettei kissaa saisi päästää niitä tappamaan.

   Moniko kissanomistaja oikeasti ajattelee luonnoneläinten parasta, jättäessään kissansa tappamaan niitä?

   Jos jollain on jyrsijäongelma, hän varmasti osaa loukuilla ja torjunta aineilla niistä päästä eroon.Sähköloukut,ja ihan perinteiset vällät, ovat luontoystävällisiä.

   Jos haluaa että se kissa pyytää omasta pihasta hiiriä, on omistajan tehtävä pihasta sellainen ettei kissa sieltä muiden pihoille ja luontoon karkaa.
   Onhan niitä näkymättömiä aitoja, joita käyttämällä kissa ei karkaa naapureiden alueille.Ja aina voi aidata omaa pihaa, pleksi aidan yläreunalla estää yli kiipeämisen.Niin suojelee luonnoneläimiä, ja sitä omaa lemmikkikissaansa loukkaantumiselta, karkaamiselta ja katoamiselta.Eikö se ole ollenkaan tärkeää?

   Kissaa ei saa suomessa heitteillejättää, eikä hylätä.
   Heitteillejättö on kyseessä, kun kissa kulkee omistajansa piha piirin rajojen yli.
   Kissaa ei siis koskaan saa päästää naapurien pihoille, eikä muiden omistamille alueille.Omistajan on huolehdittava, että kissa pysyy vain hänen alueellaan.

   Kissa on yhtä haitallinen vieraslaji luonnossa kuin supikoira ja minkki.
   Kissat kannattaakin loukuttaa, ja kuljettaa lähimpään löytöeläintaloon, heti kun sellainen pihaan ilmestyy.Se on luonnonsuojelutyötä parhaimmillaan.
   Ja säästyy myös ulosteiden siivoamiselta pihastaan. Joka on valitettavan monilla alueilla ongelma, kun kissoja pidetään lakien vastaisesti heitteillejätettynä.

   Australiassa on herätty kissa ongelmaan, ja siellä alkaneet toimet arvokkaiden luonnon eläinten pelastamiseksi tuolta haitalliselta vieraslajilta.
   Australiassa on monta kymmentä lajia jo kuollut sukupuuttoon kissojen vuoksi, ja sata lajia on häviämässä ellei kissoja poisteta luonnosta.

   Suomessa kissat tappavat luonnon eläimiä varmasti myös paljon, mutta sitä ei meilllä ole viellä riittävästi tutkittu.Pitäisi tutkia, jotta asialle ymmärrettäisiin tehdä jotain.

   Lakiin pitäisi tulla selkeyttä, koska nyt osa ihmisistä kieltäytyy sitä ymmärtämästä, ja heitteillejätöt jatkuvat.Ja siksi luonnoneläimet ja kissat menehtyvät ihmisten välinpitämättömyyden vuoksi.

   -sirutuspakko
   - löytäkissasta löytäjälle palkkio
   -kunnon sakko kissan heitteillejättäjälle (joka on jo nyt laitonta)

   Siinä toimivia keinoja joilla suomessakin kissojen holtiton ja lakien vastainen heitteillejättö saataisiin kuriin.
   Samalla turvattaisiin kissojen elämä, ja saataisiin pelastettua monien luonnoneläimien henki.

   https://www.thenational.ae/lifestyle/explained-why-is-australia-killing-millions-of-cats-1.856012

   https://www.livescience.com/65915-australia-cats-wildlife-killers.html

  • Ikivanha aloitus. Ei kannata jatkaa enää.

   • Loppuivatko irtokissat jo muka nurkista,tienpenkoilta ja löytöeläintaloilta?


  • Vanha on aihe, mutta aina vain ajankohtainen. Niin kauan, kun kuolleita kissoja, on tienpielissä.

   • Niin totta, valistusta oikeanlaisesta kissanpidosta tarvitaan niin kauan kun kissaraukkoja menehtyy teille, ja niitä harhailee vieraiden pihoilla.

    Myyjien/maatiloilla nartullaan joka kiimasta pentuja tehtalevien, pitäisi herätä miettimään että mihin pennut lopulta päätyvät?
    Millaisiin oloihin ne menee, ja tuleeko ajattelematta vaan lisättyä eläinsuojelijoiden taakkaa narttua pennuttamalla?

    Ei kannata myydä ollenkaan vahtimatta ulkoileviksi kissoiksi kerros,rivi ja ok-taloihin joissa on pienet tontit.Se on suuri vrhe, siellä kissoja pidetään laittomasti heitteillä, ja muiden nurkissa sekä teiden varsilla.
    Vaan sisäkissaksi, valvottuun ulkoiluun.Tai maatilalle, jossa oikeasti pääsee sinne talliin tai navettaan , ja alueella ei ole naapureita eikä teitä kilometrien säteellä.Se vaan, kun maatiloilla on nyt jo liikaa katteja, tyrkyttävät niitä muille.Ja sisäkissoiksi voisi pelastaa niitä löytökissoja.Niin pennuttamista pitäisi tajuta lopettaa ja rajoittaa.
    On julmaa myydä kissan pentuja vaaroihin, talveksi ulos, ja menehtymään nuorena.Kyllä myyjällä/pennuttajallakin pitäisi joku vastuu olla!

    Sitten, kun kissoja ei enää hylätä, ja heitteilejätetä.Eikä niitä näy menehtyneinä teillä, eikä karanneina ja löytyneinä löytöeläintaloilla,työ on tehty!


  • Meinasi aihe häipyä unholaan. Nostetaampa pintaan.

   • Oliko sulla jotain muuta asiaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oliko sulla jotain muuta asiaa?

    Kissat tarvii auttajia, pitäkää silmät ja loukut auki.Talvi kohta täällä ja irtokissojen kärsimys vaan pahenee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oliko sulla jotain muuta asiaa?

    Juu, ettei unohdu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juu, ettei unohdu.

    Juu, kiitos, pitää tarkkailla näkyykö avun tarvitsijoita.


  • Voi v**** teitä paska runkkareita jokka täällä netissä aina pädette. Toivottavasti tulee sota tai korona ja vie kaikki mulkut täältä helvettiin. Ihmisten yleis typeryys ja omahyväisyys on käsittämätöntä. Niin että terveisiä vaan kaikille mulkuille joka ajelette kissojen yli välittämättä paskaa kaan. Mun kissan yli ajettiin just ja mulle on vitun sama mitä te idiootit tähän vastaatte mut hajokkaa hienoihin kalliisiin autoihinne

   • Huolehdi sinä paremmin seuraavasta kissastasi!

    Silloin se ei pääse tielle autojen yliajettavaksi.

    Vastuu on eläimen omistajalla.


   • Miten hölmö olet, kun päästät lemmikin tielle,ja syytät liikennettä, jota varten tiet on?
    Älä ota enää kissaa, ei ne vaaroissa kestä.
    Kissan hylkääminen,ja heitteillejättö on kielletty.Jos kissa poistuu omistajansa pihasta,se on lakien vastaisesti heitteillejätetty.
    Miksi päästit tielle?
    Etkö ymmärtänyt muka vaaraa?


   • Järjetöntä päästää kissa vaaroihin, ja syyttää lopputuloksesta muita.Tielle menehtyy paljon kissoja, syynä vastuuton kissanpito.
    Opetelkaa pitämään kissanne itsellänne,omassa pihassa ja kodissa.Niin ne pysyy turvassa vaaroilta,ja elävät hyvän pitkän elämän.
    Omaa pihaa voi aidata, voi laittaa näkymättömän aidan yms.Ei pidä tahallisesti vaarantaa omaa lemmikkiä, se ei ole eläinrakasta vaan itsekeskeistä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1764
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   66
   1699
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   118
   1557