Lontoon budjetista

Lontoo

Olen tässä haaveillut matkast Lontooseen ja nyt sais lennokin aika edullisesti, ainoa mikä vähän askarruttaa on se, että kuinka paljon rahaa sellasella 4 vuorokauden reissulla kuluu.

No eihän sitä kukaan tietenkään voi arvioida tarkasti, mutta miten teillä Lontoon reissaajilla on sitä rahaa kulunut?

Jos ei lasketa mitään tuliaisia tms. koska ne ei ole mulle millään tavalla tärkeitä. Alkoholiakaan en juo.

6

1286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä kaikkea tulet todennäk...

      Esim travelcard bussi/metrolippu 4 päivältä maksaa about 20 puntaa. menopaluu stanstedin lentokentältä alle 20 puntaa. Mitä nähtävyyksiä ajattelit käydä katsomassa? sisäänpääsymaksut on usein melko kalliita (15-20 puntaa) Netistä löydät hinnat. Kiinnostaako teatteri? Viime hetken lippuja saa n. 25 puntaa/kpl.
      Ruokailuakin voit budjetoida, halpoja pikaruokaloita kuten kiinalaisia voi saada alkaen 4 puntaa /ruoka. Kalliimmissa paikoissa ei hintakattoa olekaan. Laske karkeasti budjetti neljälle päivälle suunnitelmiesi mukaisesti ja lisää siihen vielä sata puntaa päälle, ja onhan sulla sitten luottokortti mukana ennakoimattomia menoja varten? Jos ei niin se on ulkomaanmatkaajan pakkohankinta!

      • Lontoo

        Luottokortti löytyy kyllä :) Kulttuuri ja nähtävyydet kiinnostaa aina. ´Sit jos päätän, että reissuun lähden niin pitää alkaa selaamaan nettiä ja etsiä halpoja kohteita ja vinkkejä matkaa varten, jota jo sinun viestissäkin tuli :)

        Pitäisi sitten vielä joku halpa, mutta suhteellisen siisti majoituskin löytää.


      • '''
        Lontoo kirjoitti:

        Luottokortti löytyy kyllä :) Kulttuuri ja nähtävyydet kiinnostaa aina. ´Sit jos päätän, että reissuun lähden niin pitää alkaa selaamaan nettiä ja etsiä halpoja kohteita ja vinkkejä matkaa varten, jota jo sinun viestissäkin tuli :)

        Pitäisi sitten vielä joku halpa, mutta suhteellisen siisti majoituskin löytää.

        Jos kulttuuri ym. kiinnostaa, niin ihan vinkkina vaan, etta Lontoon museot ovat kaikki ilmaisia! www.londontown.com infoa vahan kaikesta lontooseen liittyvasta.
        Suosittelen Natural history museumia. Jattaisin valiin london eyen ja london dungeonin (kalliita ja turhia).. esim. jokiristeilystakin saa jo enemman irti.


    • lontoosta

      palanneena voin kertoa että ei se sen kalliimpi paikka oo ku suomikaan, tosin ehkä hotellien taso ja yleinen siisteys ei ole ehkä ihan niin hyvää luokkaa kuin suomessa. ( suurin osa vessoista uisenteli erinäisissä eritteissä ja roskia oli vähän siellä sun täällä, mutta luulenpa että näiden aiheuttajia ei ole britit, koska heitä kyseisessä kaupungissa ei pahemmin näe. Lisäksi hotellihuoneeseen ei oikein mahtunut muuta kuin sänky ja vessa ja pieni käytävä ovelle, mutta eipä tuota ennenkään olla hotellissa kaupunkilomaa vietetty )
      Huone maksoi 50 puntaa = 75 euroa / yö ja metrotiketti 4,90/pv, ruokaan meni noin kakskytviis puntaa/nuppi/pv. Lontoon museoista esim. Tate modern, British museum ja Natural History museum ovat ilmaisia. Muutenkin ilmaista nähtävää löytyy pilvin pimein. Suosittelen jonkun opaskirjan ostamista ja sen avulla matkan suunnittelua. Jos lennät Heathrow:lle niin kannattaa mennä metrolla keskustaan ( 4 puntaa ) ja jos olet aamulennolla siellä sillon suosittelen 1-6 zonen off peak daytiketin ostoa ( 6,90 puntaa ) saat käyttää sitä sitten koko päivän. Metroa kannattaa sitten käyttää vasta klo 9.30 jälkeen ( off peak ) Jos otat päivätiketin enne klo 9.30 maksaa se tuplasti.
      Suosittelen paikkaa, ihan mielenkiintoinen kohde, tosin itse kyllä tykkäsin Berliinistä enemmän. Lontoossa on hieman jo liikaa turistirysä meininkiä..

      • suosittelen.

        ihan ilmaiseksi ja paljon nähtävää.


      • Jep, kävin
        suosittelen. kirjoitti:

        ihan ilmaiseksi ja paljon nähtävää.

        Joo, kävin myös sotamuseossa. Aika vaikuttava!
        Jos maksat hiukan lisää (en raaskinut & paikka karmi paljon, kun menin ylimmäiseen kerrokseen heti sisäänkäynnin jälkeen) olisi juuri tällä hetkellä eläimet sodankäynnissä-näyttely meneillään. Esimerkkinä heti sisäänkäynnin edessä oli laskuvarjolla hyppäävä "koira", aika söpö.

        Museo on erittäin vaikuttava esitys sodista ja sen mielettömyydestä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3729
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2327
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2039
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1924
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      402
      1350
    6. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      136
      1118
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1000
    Aihe