PAISE - mikä???

JenQ1st

Eilen herätessäni huomasin alapaassä, välilihan kohdalla suurpiirt ja vasemmassa reunassa kosketusaran "kohouman".. Ajattelin et epämukavat pikkarit olis yöllä hieronu.. Se ei juurikaan haittaa menoa ellei sitä pitele tai istu sillai et siihen koskee..

Ajattelin et se katois mut tänä aamuna se oli kasvanu entisestään ja on kipeempi. Se on ehkä joku peukalonpäänkokonen. Tosi kovan tuntunen. Päällepäin hiukan punertaa ja on koholla.. MITÄ TÄÄ VOI OLLA? Oon koko aamun koittanu netis surffailla eikä hajuakaan mistä tällänen tulee tai mitä tää yleensä vois olla :o

13

18159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paise...

      minulla tulee tuollaisia paiseita useasti alpäähän. oli pitkään taukoa, mutta nyt tuli jälleen. on nivusissa kaksi. kävin kerran lääkärissäkin näyttämässä, mutta eivät tehneet mitään. sanoivat, että paranee, kun puhkeaa! joten nyt olen sitten aina desinfioinut neulan ja työntönyt sen niin sisälle paiseeseen, että se on puhjeenut. aika raju, mutta minulla ainakin toimiva keino...! eilen puhkaisin ja sieltä tuli sisältä veri\märkä nestettä...

      • Tiuittunen

        MUllakin on paise ollut nyt neljä päivää, se kasvaa päivä päivältä ja tänään haittaaa jo hiukan istumista jakävelyä.

        Usklatiaskohan siihen neulan laittaa? KUn tuntuu et se iho on kuitenki niin paksua siitä päältä ja kun se on sisältä niin ihmeen kova??


      • lakana
        Tiuittunen kirjoitti:

        MUllakin on paise ollut nyt neljä päivää, se kasvaa päivä päivältä ja tänään haittaaa jo hiukan istumista jakävelyä.

        Usklatiaskohan siihen neulan laittaa? KUn tuntuu et se iho on kuitenki niin paksua siitä päältä ja kun se on sisältä niin ihmeen kova??

        Hei.
        Minulla on usean vuoden ajan tullut eri paikkoihin, alapään lisäksi korvanlehtiin ja käteen ja pohkeeseen. Älkää missään tapauksessa puhkoko!!!! Sitten tulehtuu ja jää kaameat arvet (kokemusta löytyy). Aiemmin käytin vademecumia, kuivatti pois, mutta huomasin, että ei tee yhtään hyvää kun iho kuivuu överisti niin tulehdus vaan pahenee. Parasta on kun pesee sebamedillä (herkän ihon saippua apteekista) ja laittaa bepantheniä (ihmelääke!!!) monta kertaa päivässä. Saumattomat pikkarit tai ei pikkareita ollenkaan auttaa myös!!! Mutta älkää ihmeessä puristelko ja väännelkö, vaan sillon jos itsestään puhkeaa niin voi varovasti puristaa, ja sitten kun puhkeaa niin kantsii lämpimässä suihkussa puristella niin pehmentyy muutenkin se paise..

        Kyllä ne siitä, kärsivällisyyttä!!!


    • lakana

      Niin, minulta siis on kirurgisestikin poistettu noita paiseita, kädestä ja jalasta, nivusesta en ole halunnut. Mutta plastiikkakirurgi sanoi, että tupakanpoltto noita aiheuttaa. Poltatteko kaikki tupakkaa? Itse poltan ja muutamia viikkoja kun olin polttamatta niin korvissa olevat paiseet pienenivät kyllä.

      Lisäksi olen kuullut että lisäaineet tekee, röökissä 250 lisäainetta...

    • hätäänny

      otin yhteyttä paikkakuntani neuvolaan, johon pyysivät tulemaan käymään. Menin, hoitaja tutki "finnin" ja sanoi sen olevan valmis eli kypsä. puristeli varovasti ja niinhän sieltä tuli kaikki ylimääräinen pois.

      Neuvolan "täti" sanoi tällaisten paiseiden olevan luultua yleisempiä ja jos se tulee uudelleen, yleensä se tulee samaan paikkaan.

      Aina kantsii kuiten mennä käymään lääkärissä tai minun tapauksessani neuvolassa. Helpottaa hirvittävästi kun kuulee ettei kyseessä ole vakava juttu.

      Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

    • uiiit

      Jos sellanen kuvailemasi patti löytyy tuosta paikasta niin aika varmasti se on bartholin(en ole varma oikein kirjoituksests)rauhasen tulehdus.
      Hieman ihmettelen tällä palstalla ihmisten antamia neuvoja. Esim.korva on hieman eri juttu.
      Lievänä menee antibiooteilla ohi,mutta voi aiheuttaa helvetilliset kivut jos pääsee pahaksi,CRP:n nousua ym.muita tulehduksen oireita. empä minäkään pari vuotta sitten tietänyt koko rauhasten olemassa olosta,kunnes sattui kohdalle.
      Ja tämän tulehduksen syntyyn ei kyllä elämäntavoilla ole mitään vaikutusta.

    • picasso

      Ettei olisi kysymys pukamasta. Itselläni on välilihan vieressä sentin mittainen "nahkaretala". Kävin viime talvena paksusuolentähystyksessä ja lääkäri totesi sen retaleen olevan surkastunut pukama. Kannattaisi käydä lääkärissä, niin saisit varmuuden.

    • novoihan

      Mulla on ollut paiseita yli 30 vuoden ajan.
      Ne tulee ja menee.
      Joskus menee kuukausia, ettei niitä tule, ja sit niitä tulee taas yli oman tarpeen.
      Olen käynyt läpi kaikki maailman tarkastukset, mut en ole löytänyt lääkäriä, joka osais sanoa mistä ne tulee,, ja niistä useimmista jää vielä ikävät arvet, jotka ei lähde pois

    • Anonyymi

      Minulla oli vastaavan kuuloinen patti taaempana vasemmalla puolella peräaukon takana, ja samoilla oireilla kuin mitä alkuperäinen kirjoittaja kirjoittaa. Huomasin patin sunnuntaina, menin lääkäriin keskiviikkona. Kyseessä oli lääketieteen termein "ihopaise, äkämä, ajos" joka paikallispuudutuksessa puhkaistiin, sitten desinfioitiin ja paiseen tekemään koloon laitettiin vielä antibakteerista "narua" nimeltä "sorbact" joka vedetään vuorokauden kuluttua toimenpiteestä kolosta pois ja sen jälkeen suihkuttelua alueelle, niin kuin jo nytkin hyvää hygieniaa, ja mahdollisimman paljon ilman pikkuhousuilla oloa. Varalle on antibioottikuuri jos alkaa tulehtua. Lääkäri totesi että joskus tällaiset paiseet puhkeaa itsekseen, mutta ne myös kasvavat päivä päivältä, eli ihon alainen tulehdus myös kasvaa ja laajenee, ja voi aiheuttaa pahemman tulehduksen (netistä luin että voi tulla myös jopa verenmyrkytys pahimmillaan) jos sitä ei hoideta, eli puhkaista. Kun on puhkaistu, mätä saadaan pois ja tulehduksen mahdollisuus pienenee ja paraneminen voi alkaa. Eli kannattaa heti vaan varata aika lääkärille. Pääsee vähemmällä. Puudutuspiikki tekee kipeää, ja operaation jälkeen on toki alue arka.

    • Anonyymi

      Minulla myös on paiseita aika usein, varsinkin jos hikoaa kovasti esim. helteellä ja iho hautuu. On nivusissa, vatsalla ja rinnoissa ollut. Itsekseen hävinneet, enkä uskalla puristella. Joskus puhkeavat ja vuotavat veristä märkää. Laitan Illodinia muutaman kerran päivässä siihen, se desinfioi.

    • Anonyymi

      Illodinilla voitelu auttaa nopeampaan paranemiseen. Itsellä usein paiseita nivusissa, vatsalla ja joskus rinnoissa. Voi puhjeta ja vuotaa märkää tai sitten häviää muuten itsekseen.

    • Anonyymi

      En nyt sitten tiedä onko ihan sama juttu mulla ollut. Mutta minulla on ollu bartholoniitti eli jotenkin tulehtunut rauhanen vasemmalla alhaalla genitaalialueella eli häpyhuulien vieressä ja osittain vähän häpyhuulien sisäpuolellakin tai välissä. Tuli kylläkin niin kipeäksi että kun pytyllä alkoi paperilla pyyhkiminen virtsaamisen jälkeen olla tuskaisaa eli kipuisaa niin kävin päivystyksessä. Josta sain antibioottikuurin. Auttoi että häipyi kuurin jälkeen kivut, tulehdus helpotti. Joskus joutuu syömään toisenkin kuurin että helpottaa sanoi muistaakseni lääkäri mutta minulla riitti yksi kuuri.
      Tosin kerran sitten itse häpyhuuli oli kirkkaan punainen, turvonnut, kipeä yhdestä kohtaa noin puolikas oli turvonneena. Sattui esim pyöräily ja virtsan pyyhkiminen, vähän istuminenkin. Sain lähetteen naistentautien erikoislääkärille jolle pääsin suurinpiirtein heti. Oli vulviitti, tulehtunut häpyhuuli ja taas tuli antibioottikuuri. Että lääkäri kyllä ehkä parhaiten pystyy tutkimaan mikä onkin kyseessä. Jollei nyt ole joku uusiutuva juttu jota on jo aiemmin käyttäny lääkärillä ja tämä on neuvonut miten sen kanssa toimitaankin. Että vaikea itse tietää mikä juttu onkaan..

    • Anonyymi

      Ei paiseen kans lääkäriin tarvi mennä,kokeile puristaa se tyhjäksi,ja desifioi.Jos ei puhkea,keitä vettä,kasta puhdas pyyhe kuumaan veteen,odota hetki,ja painele niin kuumalla veteen kostutetta pyyhkeellä kuin kärsii.Varmaan seuraavana päivänä puhkeaa,tai häviää itsekseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe