PAISE - mikä???

JenQ1st

Eilen herätessäni huomasin alapaassä, välilihan kohdalla suurpiirt ja vasemmassa reunassa kosketusaran "kohouman".. Ajattelin et epämukavat pikkarit olis yöllä hieronu.. Se ei juurikaan haittaa menoa ellei sitä pitele tai istu sillai et siihen koskee..

Ajattelin et se katois mut tänä aamuna se oli kasvanu entisestään ja on kipeempi. Se on ehkä joku peukalonpäänkokonen. Tosi kovan tuntunen. Päällepäin hiukan punertaa ja on koholla.. MITÄ TÄÄ VOI OLLA? Oon koko aamun koittanu netis surffailla eikä hajuakaan mistä tällänen tulee tai mitä tää yleensä vois olla :o

13

12804

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • paise...

   minulla tulee tuollaisia paiseita useasti alpäähän. oli pitkään taukoa, mutta nyt tuli jälleen. on nivusissa kaksi. kävin kerran lääkärissäkin näyttämässä, mutta eivät tehneet mitään. sanoivat, että paranee, kun puhkeaa! joten nyt olen sitten aina desinfioinut neulan ja työntönyt sen niin sisälle paiseeseen, että se on puhjeenut. aika raju, mutta minulla ainakin toimiva keino...! eilen puhkaisin ja sieltä tuli sisältä veri\märkä nestettä...

   • Tiuittunen

    MUllakin on paise ollut nyt neljä päivää, se kasvaa päivä päivältä ja tänään haittaaa jo hiukan istumista jakävelyä.

    Usklatiaskohan siihen neulan laittaa? KUn tuntuu et se iho on kuitenki niin paksua siitä päältä ja kun se on sisältä niin ihmeen kova??


   • lakana
    Tiuittunen kirjoitti:

    MUllakin on paise ollut nyt neljä päivää, se kasvaa päivä päivältä ja tänään haittaaa jo hiukan istumista jakävelyä.

    Usklatiaskohan siihen neulan laittaa? KUn tuntuu et se iho on kuitenki niin paksua siitä päältä ja kun se on sisältä niin ihmeen kova??

    Hei.
    Minulla on usean vuoden ajan tullut eri paikkoihin, alapään lisäksi korvanlehtiin ja käteen ja pohkeeseen. Älkää missään tapauksessa puhkoko!!!! Sitten tulehtuu ja jää kaameat arvet (kokemusta löytyy). Aiemmin käytin vademecumia, kuivatti pois, mutta huomasin, että ei tee yhtään hyvää kun iho kuivuu överisti niin tulehdus vaan pahenee. Parasta on kun pesee sebamedillä (herkän ihon saippua apteekista) ja laittaa bepantheniä (ihmelääke!!!) monta kertaa päivässä. Saumattomat pikkarit tai ei pikkareita ollenkaan auttaa myös!!! Mutta älkää ihmeessä puristelko ja väännelkö, vaan sillon jos itsestään puhkeaa niin voi varovasti puristaa, ja sitten kun puhkeaa niin kantsii lämpimässä suihkussa puristella niin pehmentyy muutenkin se paise..

    Kyllä ne siitä, kärsivällisyyttä!!!


  • lakana

   Niin, minulta siis on kirurgisestikin poistettu noita paiseita, kädestä ja jalasta, nivusesta en ole halunnut. Mutta plastiikkakirurgi sanoi, että tupakanpoltto noita aiheuttaa. Poltatteko kaikki tupakkaa? Itse poltan ja muutamia viikkoja kun olin polttamatta niin korvissa olevat paiseet pienenivät kyllä.

   Lisäksi olen kuullut että lisäaineet tekee, röökissä 250 lisäainetta...

  • hätäänny

   otin yhteyttä paikkakuntani neuvolaan, johon pyysivät tulemaan käymään. Menin, hoitaja tutki "finnin" ja sanoi sen olevan valmis eli kypsä. puristeli varovasti ja niinhän sieltä tuli kaikki ylimääräinen pois.

   Neuvolan "täti" sanoi tällaisten paiseiden olevan luultua yleisempiä ja jos se tulee uudelleen, yleensä se tulee samaan paikkaan.

   Aina kantsii kuiten mennä käymään lääkärissä tai minun tapauksessani neuvolassa. Helpottaa hirvittävästi kun kuulee ettei kyseessä ole vakava juttu.

   Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

  • uiiit

   Jos sellanen kuvailemasi patti löytyy tuosta paikasta niin aika varmasti se on bartholin(en ole varma oikein kirjoituksests)rauhasen tulehdus.
   Hieman ihmettelen tällä palstalla ihmisten antamia neuvoja. Esim.korva on hieman eri juttu.
   Lievänä menee antibiooteilla ohi,mutta voi aiheuttaa helvetilliset kivut jos pääsee pahaksi,CRP:n nousua ym.muita tulehduksen oireita. empä minäkään pari vuotta sitten tietänyt koko rauhasten olemassa olosta,kunnes sattui kohdalle.
   Ja tämän tulehduksen syntyyn ei kyllä elämäntavoilla ole mitään vaikutusta.

  • picasso

   Ettei olisi kysymys pukamasta. Itselläni on välilihan vieressä sentin mittainen "nahkaretala". Kävin viime talvena paksusuolentähystyksessä ja lääkäri totesi sen retaleen olevan surkastunut pukama. Kannattaisi käydä lääkärissä, niin saisit varmuuden.

  • novoihan

   Mulla on ollut paiseita yli 30 vuoden ajan.
   Ne tulee ja menee.
   Joskus menee kuukausia, ettei niitä tule, ja sit niitä tulee taas yli oman tarpeen.
   Olen käynyt läpi kaikki maailman tarkastukset, mut en ole löytänyt lääkäriä, joka osais sanoa mistä ne tulee,, ja niistä useimmista jää vielä ikävät arvet, jotka ei lähde pois

  • Anonyymi

   Minulla oli vastaavan kuuloinen patti taaempana vasemmalla puolella peräaukon takana, ja samoilla oireilla kuin mitä alkuperäinen kirjoittaja kirjoittaa. Huomasin patin sunnuntaina, menin lääkäriin keskiviikkona. Kyseessä oli lääketieteen termein "ihopaise, äkämä, ajos" joka paikallispuudutuksessa puhkaistiin, sitten desinfioitiin ja paiseen tekemään koloon laitettiin vielä antibakteerista "narua" nimeltä "sorbact" joka vedetään vuorokauden kuluttua toimenpiteestä kolosta pois ja sen jälkeen suihkuttelua alueelle, niin kuin jo nytkin hyvää hygieniaa, ja mahdollisimman paljon ilman pikkuhousuilla oloa. Varalle on antibioottikuuri jos alkaa tulehtua. Lääkäri totesi että joskus tällaiset paiseet puhkeaa itsekseen, mutta ne myös kasvavat päivä päivältä, eli ihon alainen tulehdus myös kasvaa ja laajenee, ja voi aiheuttaa pahemman tulehduksen (netistä luin että voi tulla myös jopa verenmyrkytys pahimmillaan) jos sitä ei hoideta, eli puhkaista. Kun on puhkaistu, mätä saadaan pois ja tulehduksen mahdollisuus pienenee ja paraneminen voi alkaa. Eli kannattaa heti vaan varata aika lääkärille. Pääsee vähemmällä. Puudutuspiikki tekee kipeää, ja operaation jälkeen on toki alue arka.

  • Anonyymi

   Minulla myös on paiseita aika usein, varsinkin jos hikoaa kovasti esim. helteellä ja iho hautuu. On nivusissa, vatsalla ja rinnoissa ollut. Itsekseen hävinneet, enkä uskalla puristella. Joskus puhkeavat ja vuotavat veristä märkää. Laitan Illodinia muutaman kerran päivässä siihen, se desinfioi.

  • Anonyymi

   Illodinilla voitelu auttaa nopeampaan paranemiseen. Itsellä usein paiseita nivusissa, vatsalla ja joskus rinnoissa. Voi puhjeta ja vuotaa märkää tai sitten häviää muuten itsekseen.

  • Anonyymi

   En nyt sitten tiedä onko ihan sama juttu mulla ollut. Mutta minulla on ollu bartholoniitti eli jotenkin tulehtunut rauhanen vasemmalla alhaalla genitaalialueella eli häpyhuulien vieressä ja osittain vähän häpyhuulien sisäpuolellakin tai välissä. Tuli kylläkin niin kipeäksi että kun pytyllä alkoi paperilla pyyhkiminen virtsaamisen jälkeen olla tuskaisaa eli kipuisaa niin kävin päivystyksessä. Josta sain antibioottikuurin. Auttoi että häipyi kuurin jälkeen kivut, tulehdus helpotti. Joskus joutuu syömään toisenkin kuurin että helpottaa sanoi muistaakseni lääkäri mutta minulla riitti yksi kuuri.
   Tosin kerran sitten itse häpyhuuli oli kirkkaan punainen, turvonnut, kipeä yhdestä kohtaa noin puolikas oli turvonneena. Sattui esim pyöräily ja virtsan pyyhkiminen, vähän istuminenkin. Sain lähetteen naistentautien erikoislääkärille jolle pääsin suurinpiirtein heti. Oli vulviitti, tulehtunut häpyhuuli ja taas tuli antibioottikuuri. Että lääkäri kyllä ehkä parhaiten pystyy tutkimaan mikä onkin kyseessä. Jollei nyt ole joku uusiutuva juttu jota on jo aiemmin käyttäny lääkärillä ja tämä on neuvonut miten sen kanssa toimitaankin. Että vaikea itse tietää mikä juttu onkaan..

  • Anonyymi

   Ei paiseen kans lääkäriin tarvi mennä,kokeile puristaa se tyhjäksi,ja desifioi.Jos ei puhkea,keitä vettä,kasta puhdas pyyhe kuumaan veteen,odota hetki,ja painele niin kuumalla veteen kostutetta pyyhkeellä kuin kärsii.Varmaan seuraavana päivänä puhkeaa,tai häviää itsekseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   190
   9561
  2. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   2784
  3. 581
   2391
  4. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   151
   2247
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   129
   1584
  6. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   16
   1103
  7. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   1090
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   85
   1063
  9. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   64
   1047
  10. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   84
   1000
  Aihe