moi kaikki!!

sissi_hamsu

Nyt sit siivosin aksujeni terraarion.. Otin niskasta kiinni ja päätin siivota ja käyvä ostaa turvetta. No ku olin pessy terra nii mietin et pitäs varmaa kohta ostaa toinen.

No kertokaa te teijän kotiloista ja asuin ympäristöstä ja minkä rotusia ne on ja monta niitä on ja mitä syötätte ja kaikkee mahollista..

Voin kertoo hieman mun kotiloista.. Niit on 5 aksuu ja ne on aikas pienes terras. tellanen tarvike loota jonka tilavuus on jotai 33 litraa tai jotai.. pitäs kyllä todellaki ostaa toinen.. mun kotiloilla ei oo nimiä ku en koskaa erota niitä toisistaa muutaku koon perusteella.. Ne ei oo iha täys mittasia mutta kasvaa hurjaa vauhtia. Sain yheltä kaverilta aksu joka oli pari kolme senttia pitkä mut oli mun aksun sisarus nii nyt se on jo melkein noitten muitten pitunen.. ja siit ku sain sen on jotai pari kuukautta vaan. ne siis on iha sisaruksia ja tullu samaa aikaa meille molemmille mutta noi kaverin kotilot oli vähä huonossa hoijossa kait nii se oli jääny vähä pineks..

MUT KIRJOTELKAA TÄNNE NIISTÄ TEIJÄN KOTILOISTA....

4

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eeca

      Mulla on nyt neljä aksua, joiden nimet on Once, Lucifer, Milli ja Western Dream. Kutsun Oncea Vaniksi ja Western Dreamia Westiksi. Tai olihan mulla vielä muutama päivä sitten viides aksu, joka oli poikanen ja jonka nimi oli Tito.. Mutta se kuoli. :(

      Vani on noin puolivuotias ja oon ostanut sen eläinkaupasta. Luciferin, Millin ja Westin sain yhdeltä yksityiseltä ja ne tuli postissa mulle. Lucifer, Milli ja Westi on vuoden ikäisiä. Luciferilla ja Millillä on hyväkuntoinen kuori, mutta Westillä on jotenkin kulunut kuori. Mutta eipä se vaikuta asiaan, Westi on yhtä ihana kuin muutkin aksuni.

    • J U J U.

      mulla on kolme kotiloa. JA NE ON NIIIIIN LUTUSII.... mullla on khyl ollu 4 mut vaippis kuoli se oli 2 v... Niiden nimet on WEWWE, SANU JA STORM. Niilllä on paljon piilopaikkoja terraaariosssa ja terraario 50 litranen. Ootteko huomannut että kaikki sanoo aksut on ällöjä ja limasii. VÄHÄN... EI EES PALJOO...
      MUTTA JOO MORO

    • -kotilofani-

      Mulla on 2 achatina reticulaa albinoa, joiden nimet on Neo ja Tofu :) sain ne aika hiljattain... Aivan ihanan näkösiä :3 asuvat 40l terrassa, jossa on sisustuksena vasa pari (kuumalla vedellä pestyä) oksaa, sellanen jännä juurakko, ja aika iso sileä kivi :) sitten on luonnon kotiloni (en jaksa ruveta selittelemään lajeja xD) Elvis, Mauno, Turbo, Jokeri, Valo, Funny Dream (Fani), Big Dream (Jättis), Red, Sade, Chocotar (Choco) ja Slime :D vähän outoja nimii mut what ever xD Valo ja Jokeri on keltasia valkohuulitarhakotiloita..(?????) :D En oo yhtään varma :D Jokeri oli tänään muninut pari munaa tonne terraan, ette arvaa kuinka ilonen olin xD (ekat munat koko kotilokasvatus-yrityksessäni xD) huusin ja juoksin ympäri taloa huutaen "SE MUNI SE MUNI SE MUNI MÄ KUOLEN SE MUNI SE MUNI SE MUNIIIIIIIIIIII!!!!!!!" Sisko ja äiti koira katto sillee ööö... o___O (y)
      Hyvä mä xD luonnonkotiloni siis asuvat ihan eri terrassa kuin aksut :D

    • Maalla ja vedessä

      Akaattikotilot Kasper, Jesper ja Joonatan (kolmen iloisen rosvon tarinan mukaan nimetyt, tosin vasta teini-iässä nimensä saaneet) elävät reilun 80 litraisessa vanhassa akvaariossa. Pohjamateriaalinan kookoshumus, jonka vaihdan harvoin, kääntelen sitä vain välillä. Ongelma on tietysti kukkakärpäset, niiden elinkierto on vain pari viikkoa, eli sitten terran päällä on kärpäspaperia pyydystämässä pieniä lentäväisiä. Kantena on reikiä täyteen porattu pleksin pala.

      Sisustus on tällä hetkellä hyvin tylsä. Kotilot saivat oikeat ruokakipot. Ne olivat nettieläinkaupasta tilattuja kierrätysmuovisia matelijan juomakuppeja. Mielestäni ovat hyvät ruoka-astioina. Pitäisi rakentaa jotain piiloja. Muoviset kukkaruukut ja vastaavat kävivät niille liian kevyiksi, joten nyt piiloja ei ole. "Poikani" alkavat olla painavia. Eli näiden "veljesten" pituus on noin 10 - 11 cm.

      Samassa terrassa minulla on pari luonnonkotiloa, vaikka suositeltavaa se ei ole, oletettavasti tautiriskin vuoksi (muutenhan ne eivät toisiaan kiusaa). Pari viimesyksyistä lehtokotiloa ja yksi tänä keväänä löydetty valkohuulitarhakotilo. Pikkukotiloille raaputan kalkkitabletista kalkkia ruuan päälle. Tosin valkohuulitarhakotiloni näyttäisi syövän myös seepiansuomua. Vähän aikaa sitten löysin ensimmäisen akaattikotiloiden munaryppään. Pienemmät kotilot ovat myös munineet pari kertaa. Munat tuhoan.

      Nyt olemme kaikki muuttamassa, ja ajattelin tehdä luonnonkotikoille terraarion noin 7 litraisesta lasipurkista, jossa on tällä hetkellä vesikotiloita. Nanoakvaarioksi purkki on huono, kun pyöreä muoto vääristää vedenalaista maailmaa ihan liikaa. Eli ihan pienen n. 30-litraisen akvaarion aion ostaa vesikotiloille ja ostaa pari eri lajin vesikotiloa lisää, kunhan perehdyn muuton jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2325
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1950
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      174
      1750
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1745
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe