kyyn purema

huolestunut_

Käärmeeltä lähti eilen henki, mutta niin meinasi lähteä koiraltakin senm jälkeen. Käytettiin kortisoonipiikillä se auttoi, mutta nyt kun kuoro on turvoksissa, johtuen myrkystä, koira ei syö ei juo,koska sattuu.. millä saisi turvotuksen laskemaan? entä kuinka myrkky poistuu kuorosta? onko halvaantumisen vaaraa?

14

6249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirakko

      sellaisella lääkeruutalla, millä annetaan pistokset tai lapsille lääkettä. Jos ei ole sellaista, käytä lusikkaa. Muuten lepoa ja odottelua. Paranemista!

      • kyytabletit

        pitää aina kyytabletteja mukana kun metsällä liikkuu koiran kanssa. joskus voi olle, että kestää ennenkuin pääsee lähimpään eläinlääkäriin.
        turvotukseen en osaa sanoa neuvoa, niinkuin edellinen kirjoittaja kirjoitti vettä vaikka vákisin ettei tule neste hukkaa.


    • Jaffas

      Jos koira ei juo kannattaa kilauttaa ell.lle.
      Meillä koira oli kovassa vatsataudissa keväällä ei kä juonut tai syönyt. Soittelin ell.lle ja kyselin voinko "pakkojuottaa" koiraa? Hän oli sitä mieltä, ettei ruutalla pysty juottamaan riittävästi (5-10ml)
      kerralla, kunk koira kuitenkin tarvii nestettä vuorokaudessa n. 1\d per. elopainokilo. Ja myös hän sanoi, että turha kiusata kipeää koiraa pakkojuottamalla ja siinä on vaara, että koira vetää vettä henkeen.
      Ihme, ettei eläinlääkäri nesteyttänyt koiraa, kuten usein kyynpuremissa tehdään. Tällöin ei haittaa vaikkei koira joisikaan pariin päivään, sillä neste imeytyy nahan alta hitaasti elimistöön ja sisältää koiran tarvitsemia suoloja.
      Toivotaan, että koira alkaa pian juoda ja turvotuskin laskee aikanaan.

    • n/a

      Harmillista, mutta hienoa että koira vissiin selviää puremasta.

      Kortisoni on vain heikkotehoista ensiapua niin käärme- ja kyypakkauksina kuin eläinlääkärin pistoksena. Aiemminkin olen varoittanut että eläinlääkärit eivät suhtaudu käärmeenpuremiin kovinkaan hyvin vaan jättävät yleensä lähes kaiken tekemättä jopa silloin kun koira tarvitsee erityisesti jotain hoitoa kuten nesteytystä. Koiraahan voidaan auttaa mm suonensisäisellä nesteytyksellä ja kipulääkityksellä. Kipulääkitystä ja kaikkea muutakin lääkitystä tosin voidaan antaa vain todellisesta tarpeesta koska niin käärmeen purema kuin lääkkeetkin rasittavat koiran elimistöä.

      Jos koira ei kykene juomaan niin en oikein usko että koiraa on mahdollista ja kohtuullista juottaa väkisin esim lääkeruiskulla. Jos vaikuttaa että koira on avun tarpeessa eli ei esim voi juoda niin viepäs koira yksityiselle eläinlääkärille koska ne sentään tekevät työnsä mukisematta ja potilaan/asiakkaan näkökulmasta tehokkaasti. Kunnallinen eläinlääkäri tekee työnsä tehokkaasti vain ja ainoastaan säästön ja kiireen näkökulmasta.

    • huolestunut_

      Koira juo jonkin verran jo itse ja aina välillä täytyy "sumutepullolla" juottaa,mutta minusta vieläkin tuntuu, että nestettä ei juoda tarpeeksi. Turvotus on vain lisääntynyt, toinen silmä melkein turvonnut kiinni. Tässä kuulostetlen ,että onko kuume nousemassa. Mitkä on selvät kuume oireet koiralla? Kuiva kirsu ja?
      Luin jostain, että antipioottikuuri on yleinen käytäntö käärmeenpureman jälkeen, tulehduksen hoitoon? onko? eläinlääkäri ei sellaisesta puhunut mitään. Täälläpäin nämä eläinlääkärit eivät oikein hoida hommiaan muutenkaan kunnolla..

      • n/a

        Koiran nesteen saaminen on kyllä niin oleellista että veisin koiran yksityiselle eläinlääkärille nesteytykseen ja muutenkin tutkittavaksi ja hoidettavaksi kun koira ei kerran saa riittävästi nestettä ja turvotuskin vain lisääntyy. Vaihtoehtoisesti vaatisin vaatimalla kunnan eläinlääkäriä antamaan suonensisäisesti nesteytystä koiralle ja tutkimaan voidaanko ja täytyykö koiraa hoitaa muillakin tavoilla.

        Antibioottia ei toivottavasti anneta missään automaattisesti käärmeen puremalle koiralle koska kaikki lääkkeet rasittavat vain entisestään koiran elimistöä ja antibiootit tehoavat vain bakteereihin ja niihinkin vain rajallisesti ja antibiootit vaikuttavat aina negatiivisesti kehon normaaliin toimintaan.

        Sen sijaan käärmeen puremalle koiralle annetaan nykyään usein automaattisesti suonensisäistä nesteytystä koska se on hyvin tehokas hoito ja nestehukasta kärsivä koira toipuu käärmeen puremasta huomattavasti hitaammin ja epävarmemmin.

        Tämä on niin valitettavaa että Suomen kunnallinen eläinlääkäritoiminta on vain kulissia kuten Suomessa niin moni muukin asia on vain kulissia.

        Toivotaan parasta ja älä epäröi taistella koiran puolesta.


      • Jaffas

        kuumeen voit todeta vain mittaamalla sen peräaukosta. Kuiva kirsu ei kerro mitään. Koiran normaali ruumiinlämpö on 38,5-39 astetta.
        Kyllä sinuna ottaisin yhteyttä eläinlääkäriin ja kiireesti. Käärmeenmyrkky tekee tuhojaan elimistössä pitkänkin aikaa, ellei sitä hoideta. Nesteytys tukee munuaisten toimintaa, jotka ovat herkät kuivumiselle ja myrkylle. Ja kyllä täälä yksi tuttavan lapinkoira sai nesteytyksen ja kortisoonin lisäksi antibioottikuurin ja toipui todella hyvin ja nopeasti. Soitto lääkäriin ja vaadi hoitoa. Se maksaa, mutta kyseessä on kuitenkin koiran terveys.


    • Kokemustaon

      Meillä kyy puri 11v 27kg koiraa huuleen. Myrkytys oireet alkoi lähes välittämästi, koira kieltäytyi liikkumasta ja pisti makuulleen alkaen täristä.Välittömästi päästiin lääkäriin, jossa samointein kipupiikki, paihoinvointia estävä piikki ja suoneen nesteytys. Vastalääke annettiin myöskin. Reilun 2.5h päästä koitettiin saada koira pissaamaan, tuloksena paikallaan täriseminen joten takas sisälle ja toinen pussillinen nestettä, sitten saatii ripuli tulemaan ja diabamien kans kotiin yöksi. Me ollaan tyytyväisiä hoitoon, sen ansiosta sain pitää koirani. Klo.17.15 kyy puri ja 22.45 päästiin lääkäristä. Useempi päivä menee toipumiseen. Pää jatkoi turpoamistaan vielä kotonakin. Voimia kaikille tämän kokeneille <3

      • kyitäliikaakin

        Oi voi kuulostaa kurjalta.Meidän alueella on paljon kyitä, vaikka niitä hävittävät monet.Koitetaan vahtia,ettei koira niitä löytäis.Eka nähtiin jo maaliskuun loppupuolella, et kyinen kesä taas edessä.


    • yeuyeuer

      Harmi kyylle. Kyy ei ole Suomessa rauhoitettu, muutoin koirasi temppu maksaisi sinulle arviolta satoja euroja: https://yle.fi/uutiset/3-6573086

      Muistettakoon, että lemmikin tappaessa rauhoitetun eläimen, vastuussa on lemmikin omistaja. Sakkoa tulee sadasta kymmeneentuhanteen euroon.

      • sammakkoraukka

        Ja täti olis setä jos....
        Kyitä on paljon, joten ei ole siksi rauhoitettu.
        Onko rupisammakko rauhoitettu?
        Auto oli ajanut yli, kurjaa sammakolle.Sammakot on harmittomia, ja kyyt syö niitäkin.Kurjaa sammakolle sekin.


      • eimeenoin

        Tuskin pitää paikkaansa väitteesi. Jos kuutti menee verkkoon, verkon omistaja ei korvaa sitä.Ja kun suomessa laittomasti irti ollut koira pelästytti hevosen, joka pillastui ja ratsastaja menehtyi.Koiran omistaja maksoi vain rikesakon luvattomasta irtipidosta, ei koiransa aiheuttamasta hevosen pillastumisesta joka johti ratsastajan menehtymiseen.
        Luultavasti, jos koira tappaa rauhoitetun eläimen.Niin siitä riippuen,et missä se tapahtuu, rikesakkoa ei muuta.Jos oma piha, ja sinne laskeutuu rauhoitettu eläin,ja koira sen syö.Ei mitään korvata tarvitse.Jos irti luvatta, rikesakko korkeintaan.Jos irti luvallisessa tarkoituksessa, luvallisena aikana.Esim metsästyksessä, ja ottaa kiinni syö/tappaa rauhoitetun elukan, se on voi voin.Ei tarvii korvata mitään.Muutenhan niistä olis uutisoitu.

        Toki voit linkitellä, jos löydät tapauksen jossa omistaja on joutunut korvaamaan sen rauhoitetun eläimen jonka koiransa tappanut.En usko et löydät yhtään.


      • yeuyeuer
        sammakkoraukka kirjoitti:

        Ja täti olis setä jos....
        Kyitä on paljon, joten ei ole siksi rauhoitettu.
        Onko rupisammakko rauhoitettu?
        Auto oli ajanut yli, kurjaa sammakolle.Sammakot on harmittomia, ja kyyt syö niitäkin.Kurjaa sammakolle sekin.

        Puhutte molemmat asian vierestä. Ensin nimim sammakkoraukka, en ymmärrä, mitä koetat sanoa. Selventäisitkö asiaasi, kiitos.

        Toiseksi, eimeenoin; 1) en puhunut ihmisist, sinä puhuit; 2) mainitset yksittäistapauksia. Ne eivät kerro mitään lain yleisesmmästä tulkinnasta oikeudessa; 3) laita kuitenkin linkit, kiitos; 4) koiran vartioimatta jättämisestä tulee rikesakko. 5) tämä väitteesi ei pidä paikkaansa: "Esim metsästyksessä, ja ottaa kiinni syö/tappaa rauhoitetun elukan, se on voi voin.Ei tarvii korvata mitään." Kyllä tarvitsee, tässä linkki: https://yle.fi/uutiset/3-6573086 Oma perustelusi tässä asiassa on mielestäni verraten ontuva. Se on siis seuraava: "muutenhan niistä olis uutisoitu."

        On toinen asia, jos Sinun mielestäsi on ok, että koira, tai kissa, juoksee vapaana metsässä esimerkiksi lintujen rauhoitusaikana tappamassa poikasia. Palkintona Sinulle tulee vähintään rikesakko. Perehdypä tuohon linkkiin, kiitos.


      • hfkjhkbxfvh
        yeuyeuer kirjoitti:

        Puhutte molemmat asian vierestä. Ensin nimim sammakkoraukka, en ymmärrä, mitä koetat sanoa. Selventäisitkö asiaasi, kiitos.

        Toiseksi, eimeenoin; 1) en puhunut ihmisist, sinä puhuit; 2) mainitset yksittäistapauksia. Ne eivät kerro mitään lain yleisesmmästä tulkinnasta oikeudessa; 3) laita kuitenkin linkit, kiitos; 4) koiran vartioimatta jättämisestä tulee rikesakko. 5) tämä väitteesi ei pidä paikkaansa: "Esim metsästyksessä, ja ottaa kiinni syö/tappaa rauhoitetun elukan, se on voi voin.Ei tarvii korvata mitään." Kyllä tarvitsee, tässä linkki: https://yle.fi/uutiset/3-6573086 Oma perustelusi tässä asiassa on mielestäni verraten ontuva. Se on siis seuraava: "muutenhan niistä olis uutisoitu."

        On toinen asia, jos Sinun mielestäsi on ok, että koira, tai kissa, juoksee vapaana metsässä esimerkiksi lintujen rauhoitusaikana tappamassa poikasia. Palkintona Sinulle tulee vähintään rikesakko. Perehdypä tuohon linkkiin, kiitos.

        Omal aidatu alueelka pidä miten lystää, ja omalla maalla on kytkettävissä, enkä juoksuta pesintäaikaan.Eli mulla kaikki ok.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1002
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      670
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe