Nuorempia kavereita

-D-

Hei!

Olen nyt täysi-ikäinen nuori mies. Minulla on hyvin vähän oman ikäisiä kavereita. Vietän harvoin heidän kanssaan vapaa-aikaa, varsinkin nyt kun melkein kaikki ovat armeijassa. He kaikki ovat erinomaisia tyyppejä, mutta minulla ei ole oikein hauskaa heidän seurassaan. Olen mielestäni vähän ulkopuolinen ollessani heidän kanssa.

Joka tapauksessa minulla on enemmän nuorempia ystäviä. Kaveripiirini kuuluu lähinnä 1-3 vuotta nuorempia kavereita. Viihdyn mainiosti heidän seurassaan. Olen melkein aina heidän kanssa vapaa-ajalla ja olen vähän miettinyt mitä he ajattelevat minusta (esim. eikö sillä ole samanikäisiä kavereita, miks se on aina nuorempien kans tekemisissä.)

Edellä mainittu esimerkki voi olla pelkkää kuvitelmaa, mutta minulle tulee välillä tuollainen olo.

Siksi kysynkin teiltä, minkä ikäisten kavereiden kanssa liikutte ( kuinka monta vuotta sinua nuorempia tai vanhempia ihmisiä) ja kuinka nuoria kavereita teidän mielestänne saisi olla?

Hauskaa kesänjatkoa!

11

2269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DarkLink

      Omat kaverit (jos niitä kavereiksi voi sanoa) ovat suurin piirtein samaa ikäluokkaa kuin minä.

    • brejer

      En ite laske vuoden ikäeroa ikäeroksi, vaan ajattelen, että he ovat suunnilleen ikäisiäni. Minulla on jotain pari vuotta vanhempia kavereita, mutta enemmän samanikäisiä... oon huomannut, että vanhempien kanssa on mukavempi puhua vähän vakavemmin, saman ikäisten kanssa niin kaikesta ja no, ei sitä voikkaan noin jakaa.

      Kyllä ite oon joskus aatellut yhdestä vanhemmasta, että eikö sillä ole omanikäisiä kavereita, muttei mitenkään pahalla. Sellainen pieni toteamus ja mietintä. Jos se viihtyi mun ikäisten 3-vuotta nuorempien kans niin ok. Mukava se kuitenkin oli.

    • erikseen -92

      Noh,minulla on pari kaveria jotka ovat n.1-2 vuotta nuorempia,mutta he ovat vain KAVEREITA.He ovat niin nuoria etteivät osaa jutella syvällisesti vaan höpöttävät turhanpäiväisyyksistä.Muuten kyllä viihdyn joskus heidän seurassaan,huumorintajuahan heiltä nimittäin löytyy.Mutta tarvitsen myös jonkun,jonka kanssa voi jutella aikuismaisemmin,ja jota voin kutsua oikeaksi ystäväksi,joten tulen toimeen parhaiten ikäisteni tai minua vanhempien kanssa.

    • Minä olen ilmeisesti vuotta nuorempi kuin sinä, eri sukupuolta tosin, mutta kuitenkin. Mulla ei oikeastaan ole itseni ikäisiä kavereita, koulussa tietenkin olen saman ikästen kanssa tekemisissä, mutta kaverit on joko vanhempia tai nuorempia.
      Itselleni ei ole ikinä tullut mieleekään miettiä, miksi joku 19-vuotias valitsee seurakseen mieluummin sekalaisen porukan, iältään neljäntoista ja itsensä väliltä.
      Ne, joita sanoisin ystävikseni, ovat nimenomaan joko nuorimmat tai vanhimmat siitä porukasta. Jostain syystä vain tunnen oloni luontevimmaksi siinä seurassa.
      Mielestäni kaverit voivat ja saavat olla melkeinpä minkä ikäisiä tahansa, kunhan vai seurassa on luontevaa olla, eikä tarvitse esittää olevansa muuta kuin on.

      • jonttu 17v.

        mulla ainakin on kaikenikäisiä kavereita. Just pari päivää sitten olin tyttöystävän isän kanssa pelaamassa tennistä ja ihan mukavaa oli ja juttu luisti..

        Sitten taas toisinaan olen yläasteikäisten kanssa jossain ottelemassa hiukan ja sillonkin on kivaa vaikka nyt näitten viinansietokyky on hiukan eri :P

        Ja sit usein olen myös ns. vakioporukkani kanssa joka on minun ikäistäni seuraa.. mukavaa heidänkin kanssaan..


    • tyttööö

      No Minä olen 15 vuotias ja mulla on 13 vuotiaista 20 vuotiaisiin kavereita, mutta suurin osa on saman ikäisiä kun ittekkin olen.
      Mutta mulla on yks 18- vuotias kaveri ja sillä on aika monta 15 vuotiasta kaveria ja suurin isa kavereista on 16 ja 17 vuotiaita en tiädä kun yhden kaverin sillä joka olis täysi-ikäinen eikä siitä mitenkään oudosti ajatella yhtä hyvä kaveri se on kuin muutki vaikka vanhempi onkin ei ystävyydessä niin tarkasti ikää katsota :D

    • Maria3

      Hei!

      Ikäeronne on ihan sopiva! Mielestäni kaveruuteen ei vaikuta ikäero kovinkaan paljon. Ja 1-3 vuotta on aika pieni ikäero kuitenkin.
      Jos vain jokaisesta osapuolesta tuntuu hyvältä, niin ei huolia!

      Nuorin kaverini on vielä ala-asteella ja itse olen 20. Onhan kaveruus näin nuoren kanssa erilaista tavallaan kuin omanikäisen. Tunnen jossain määrin olevanikin enemmän sellainen isosiskomainen tyyppi hänelle ja onhan hänellä eri jutut oman ikäisen kuin minun kanssa.

      Toinen nuorempi kaverini on 14. Netissä tutustuimme ja tulimme heti hyvin juttuun ja ei ikäero tullut heti alussa selville, mutta hyviä kavereita olemme siitä huolimatta.

      Vanhin sellainen työkaveri, jonka kanssa on muutakin puhetta kuin "hei" vastaantullessa on 40 vuotta melkein, eikä siinäkään koskaan tule ajatelleksi ikäeroa.

      Eli siis monen ikäisiä löytyy.

      Ei ikäero vaikuta oikeastaan yhtään. Tietnekin on niin, että ala-astelaisen kanssa kaveruus on jollain tavalla erilaista kuin omanikäisen. Ja olisin huolissani, jos 10-vuotiaan ainoa kaveri on 20-vuotias. Koska kuitenkin 10 v. on lapsi vielä ja lapsilla on lasten jutut ja mielestäni kehutyksen kannalta on hyvä, että siinä iässä löytyy omanikäisiäkin tovereita. Mutta iän karttuessa tämä mielestäni vähenee ja ikäero ei tunnu niin painavalta asialta.

    • Jepari

      Nooh. Oma kaveripiiri ulottuu vuotta tai paria nuoremmista vuotta tai paria vanhempiin. Lähimmät kaverit/ ystävät tällä hetkellä löytyy kuitenkin noin vuoden säteellä molempiin suuntiin.

      -Jenni

    • kunhan olen

      Jos viihdyt niiden nuorempien kavereiden kanssa niin ole niiden kanssa. Paskatko se muille kuuluu kenen kanssa kaveeraat.

      Itseltä löytyy kavereita sekä vanhempia että nuorempia. Useat samanikäisiä tai vuotta nuorempia, mutta juttuseuraa löytyy myös 5 vuottakin vanhemmista (olen 20).

    • Nemesis Ponteva

      Minusta se on ihan ok, jos nuori kaveri ei tunne itseään ahdistuneeksi. Itse olen 12 vuotta, ja ekaluokkalaisten seurassa mulla on aina metkaa.

    • Anonyymi

      Onko väärin tai liian iso ikä ero jos on itte 20. Ja paraskaveri 13 kaveriani asia ei haitaa ei minuakaan mutta haluan vaan tietää onko se ihan oikei juttu 🤣

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe