RV 33-36 syntyneet "isot keskoset"

huolestunut mama

Hei,
Olen RV 33 3 ja kaiken maailman komplikaatioita on vaikka muille jakaa. Ennenaikaista synnytystä pidetään "erittäin todennäköisenä". Tästä syystä olisikin kiva kuulla viikoilla 33-36 syntyneistä lapsista, jotta tietäisi vähän mitä odottaa...
Kauanko jouduitte olemaan sairaalassa?
Ilmenikö synnytyksen jälkeen mitään ongelmia?
Onko myöhemmin kotona suurempia probleemia?
Kiitos paljon!

41

52308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5 vk ennen

      Sisareni syntyi 5 viikkoa ennen laskettua aikaa. Hän painoi syntyessään 2,7 kg, eikä häntä virallisesti luokiteltu edes keskoseksi.

      Ainoa huoli taisi olla, kun siihen aikaan neuvolassa katsoivat niitä käyriään liian kirjaimellisesti ja siskoparka kasvoi koko ajan käyrän alapuolella...

      Siskosta tuli ihan normaali aikuinen. Kasvoi neuvolatätien kiusaksi vielä aika pitkäksikin.

    • #####

      tuohon pyytämääsi joukkoon, mutta vastaan kuitenkin . Eli kuopukseni synnytys käynnistettiin hepatoosin takia rv 36 1, nopea synnytys 1h45min, poika painoi 2930 ja 49cm pitkä. Tosi hyväkuntoinen vauva ensimmäiset 12 tuntia, sitten joutui lastenos. tarkkailuun vaisuuden, ennenaikaisuuden ja pulauttelun takia, myös verensokerit oli matalalla. Lämpökaapissa pötkötteli, tippa suonessa ja nenämahaletkussa vuorokauden. Sitten olikin virkeä, jäntevä vauva ja päästiin takaisin osastolle. Sairaalassa oltiin yht 5pv. Lääkärien mielestä vain "käynnistymisvaikeuksia" vauvalla ja myös tuo syöksysynnytys vaikutti. Mitään ongelmia ei asiasta jäänyt, alkoi heti kasvaa todella kovaa vauhtia ja kohta neljä vuotias hyvin kehittynyt ja kasvanut kaveri.

    • isoa keskosta

      Meillä on kaksi lasta, syntyivät molemmat 35-viikkoisina.
      Molemmat painoivat yli kolme kiloa ja olivat 50cm pitkiä.

      Tyttö oli keskolassa neljä päivää verensokerin ja keltaisuuden takia. Kotiin pääsi 5-päiväisenä.

      Poika oli hengityskoneessa runsaan viikon verran, sai surfaktanttihoitoa ja verensiirron (syntyi hätäsektiolla istukan irrottua). Myös keltaisuutta oli. Parina viimeisenä päivänä keskolassa häntä sai syöttää pullosta, sitä ennen letkuruokinta. Hän pääsi kotiin pariviikkoisena.

      Molemmat olivat heikkoja imemään rintaa (tuttipullosta saa helpommin), tyttöä imetin osittain, poikaa en ollenkaan. Pääasia oli, että saivat ravintoa.
      Lisäksi molemmat nukahtivat ennenkuin saivat tarpeeksi maitoa, joten sairaalasta saatujen ohjeiden mukaisesti piti nipistää niskasta aina, jos nukahti kesken syömisen, jotta sai tarpeeksi ravintoa.
      (Aika hurjalta tuntui, mutta tosiaankin saimme sairaalasta sellaisen ohjeen!)

      Molemmat muksut kehittyivät normaalisti, ja ovat jo koululaisia.

    • Neljäs lapsi

      Lapsivettä alkoi tuleen rv:lla 31. Sairaalassa oottelin synnytystä, joka sitten venyikin rv:lle 33. Sain kortisonipiikit, jotka kypsyttivät vauvan keuhkoja, ja tyttö hengittikin alusta asti itse. Painoa oli syntyessä 1995g ja pituutta 45cm.Keskoshoidossa oli kolme viikkoa. Maitoa sai siellä pullosta ja letkulla. Kun jaksoi tarvittavan määrän juoda maitoa pullosta, pääsi kotiin. Hyvin on mennyt kotonakin. Imetyskin onnistunut alun vaikeuksien jälkeen. Nyt ikää 3,5kk, painoa n.6kg. Ei mitään ongelmia ole ollut. Toivotaan että hyvin sujuu jatkossakin. Kehityksestä kyl huomaa, et keskonen, ei niin paljo kehittyny ku yleensä ton ikäset. Mut perässä tulee. Nyt alkanut hymyilemään ja "juttelemaan" kovasti.

    • lai-ne

      eli kopsaan tähän aiemmin kirjoittamani vastauksen samantyyliseen kysymykseen:

      "poikani 36 0
      Kirjoittanut: laine 27.6.2006 klo 13.56


      poikani syntyi helmikuussa 2005 yllättäin lapsivesien menolla. kipeitä supistuksia oli ollut viikosta 32 ja raskaus oli muutenkin vaikea.

      pojan painoarvio oli lapsivesien menon jälkeen 2200 mutta hyvin sujuneen normaalin synnytyksen jälkeen mitat olivat 2840 g ja oli 48 cm. synnytyksen aikana sanottiin lapsen menevän tarkkaamoon suoraan syntymän jälkeen. kuulemma kaikki niillä viikoilla syntyneet menevät sinne. lapsi oli kuitenkin niin hyväkuntoinen että sai olla kanssani ensisekunneista siihen asti kun lähdimme sairaalasta pois viiden päivän kuluttua.

      oltiin siis viisi päivää sairaalassa pojan keltaisuuden takia (ei kuitenkaan tarvinnut valoa) ja osaksi siksi että minulta ei tullut maitoa kuin pari tippaa ja jos tulikin niin poika ei jaksanut imeä. eli vaikka kokoa oli jo kuin täysaikaisena syntyneellä isolla veljellään ei tämä toinen muuten ollut samalla tasolla eli imeä ei jaksanut ja muutenkin oli omassa maailmassaaan eikä ottanut mitään kontaktia mihinkään. tätä jatkui monta kuukautta ja asiaa alettiin seurata.

      tällä hetkellä poika on iloinen ja rauhallinen lapsi, alkoi kävellä 1 v 3 kk iässä (veljensä käveli 10kuisena) ja sanoo pari sanaa. oli vuoden ikäisenä 79 cm ja painoi 11 700 g eli olisi varmaan ollut lähes viisikiloinen jos olisi syntynyt ajallaan.

      mielestäni ihan normaali lapsi mutta seurataan edelleen tarkemmin kuin muita ikäisiään, kehittynyt myös selvästi ikäisiään hitaammin tai juuri normaaleissa rajoissa kaikissa asioissa. kuitenkin hän olisi voinut olla sellainen muutenkin että ennenaikaisuus ei välttämättä selitä hänen kohdallaan asioita. "


      ja nyt tänään heinäkuussa voisin sanoa että poika on ottanut todella paljon ikäisiään kiinni ja en itse enää huomaa eroa muihin samanikäisiin, on vain oma persoonansa hän :)

    • minunkin

      raskaudessa. Jatkuvasti sairaalassa. kuukauden ennen synnytyksen käynnistämistä viikkojen ollessa 33 1. Tosi syöksysynnytys. Tipan laitosta vauvan parkaisuun 13 minuuttia. Lapsi 2200g ja 44 cm. Terve ja hyvin voiva vauva. Äidin takia olimme sairaalassa vielä kolme viikkoa. Vauveli olisi päässyt kotiin jo seuraavana päivänä.
      1-vuotis tarkastuksessa Lastenklinikalla lääkäri kysyi oliko lapsi tosiaankin ollut keskonen, kun oli niin hyvin kehittynyt?

    • =o)

      Manta syntyi viikoilla 36 2 suunnitellulla sectiolla isokokoisuuden takia (4830g ja 53cm). Minulla diabetes. Ennen sectiota minulta otettiin lasivesipunktio, jolla tarkastettiin vauvan keuhkojen kypsyys. Lääkäreiden mielestä oli täysin valmis syntymään. Äidinkin huoli vauvan keuhkoista hälveni leikkaussalissa nopeasta. Ääntä ainakin lähti!

      Manta vietti ensimmäiset puolitoista viikkoa TAYSin lastenosastolla sokeritipassa ja kalkin puutteen takia. Siellä häneltä löytyi sydämestä myös pieni (2-3mm) reikä, jonka ei kuulemma pitäisi vaikuttaa elämään mitenkään. Reijän pitäisi sulkeutua pienuutensa takia 1v. mennessä.
      Myös aorttaläppä on epämuodostunut. "Normaaleilla" ihmisillä läppä on jaettu kolmeen, Mantalla vain kahteen osaan.

      Manta on iloinen äitin ja iskän murunen ja isosisko Elviiran silmäterä. Melkein aina tyytyväinen ja hyväntuulinen. Pari kertaa vahingossa kierähtänyt vattalta selälleen. Leluja tykkää katsella, ei vielä yritä ottaa niitä käteen.
      Ja hyvä syömään!

      6 viikkoisena hänellä oli kokoa 5380g ja 58cm.
      Huomenna on 3kk neuvola.
      Velliä on saanut vajaa 2 kuisesta, kun ei tuo korvikekkaan tahdo yksinään riittää.

      Motoriikaltaan ehkä jopa hiukan edellä muita 3kuisia, kuten oli myös isosiskonsa, joka kääntyi vattalta selälleen 3kuisena, lähti ryömimään 5kuisena ja nousi pystyyn tukea vasten 7kuisena.

      Olisi hienoa, jos joku jonka lapsella sama aorttaläpän vika, voisi ottaa yhteyttä ja kertoa onko se jotenkin vaikuttanut elämään. Lääkärit kun eivät osanneet vielä tässä vaiheessa kertoa oikein mitään.

      Meillä sydänkontrolli sairaalassa puolivuotiaana.


      [email protected]

    • kätilö

      suurin vanhempia häiritsevä ongelma keskosten kanssa näyttää työpaikallani olevan se että usein keskoset vikisevät. Täysi aikaisethan nukkuvat hiljaa, mutta keskosilla on tapana vikistä ja kiemurella, päälle päin siis näkee ettei ole hyvä olla. ja myös vatsavaivoja on useammin, vaikka tuskin tuosta on mitään tutkimusta tehty. ja tästä syystä vanhemmat ovat huolissaan ja tietysti hiukan hermostuneita kun ovat myös väsyneitä.

      Työssäni olen todellakin nähnyt miten paljon keskosten hoito on mennyt eteenpäin ja kuolleisuushan on tosi pieni ja usein siihen liittyy myös muita ongelmia kuin vain keskosuus.

      suomessa jos jossain on hyvä syntyä ennenaikaisesti. täällä hoito on ensiluokkaista ja lääkärit osaavia.

      • samaa mieltä!

        Kiitos keskolan henkilökunnalle!
        Teette äärettömän arvokasta työtä!


      • vikinään

        auttaa tukeva kapalo. Meidän neiti oli kapalossa niin että ainoastaan kasvot näkyi, kaksi kuukautta.
        Vanha mummoni opasti kapalon teossa. Lapsi huusi ja iho meni läikikkääksi välittömästi kun kapalo poistettiin. Tyttö nukkui ja oli rauhallinen kapalossaan.


    • Kaksosten äiti

      käynnistettiin raskausmyrkytyksen takia viikolla 36 4.

      A-vauva 2350g ja 46cm
      B-vauva 2450g ja 47cm.

      Molemmat pääsivät lämpökaapissa käväisyn jälkeen vierihoitoon. Sairaalassa oltiin 6 yötä. Lapsilta tarkkailtiin parin päivän ajan verensokereita ja B:llä oli hieman keltaisuutta, muttei tarvinnut sinivaloa. Lähinnä äidin raskaumyrkytyksestä palautumista seurattiin, lapset olisivat päässeet jo aijemminkin kotiin.

      Lapset kehitykseltään ikäistensä tasoa, joissain asioissa edelläkin. B käveli 10-kuisena, A 11-kuisena. Kovia puhumaan, tanssimaan ja laulamaan, ikää nyt 1v9kk. Nykyisin tasajalkahyppy-harjoituksia, joten motoriikka ainakin toimii. =)

      Pituudessa ovat kumpainenkin ikäistensä kokoa (1v6kk-neuvolassa olivat millilleen saman pituisia). B-vauva otti ikäisensä kiinni painon suhteen 3kk iässä, A on edelleen hieman ikäisiään kevyempi.

      Tsemppiä synntykseen ja onnellisia hetkiä vauvan kanssa. =)

      • syntyi..

        keisarinleikkauksella 4100g painava tyttö.Kaikki on mennyt hyvin.Hassua vaan siellä keskolassa kun toiset ovat alle kaksi kiloisia ja meidän neiti tuplasti isompi.Lääkäri muisti aina sanoa siitä vaikka tyttö oli keskoseksi iso niin kuitenkin silti niin pieni.Syömisessä sen huomasi hyvin kun hän ei jaksanut oikein syödä tarpeeksi.Mutta nyt on kaikki hyvin ja pian ollaan 4kk.Niin minulla diabetes.


    • anna86..

      minulla syntyi poika rv37 2 supisteluja oli rv34 ja rv36 jouduin lähtemään oys:siin kipeiden supistelujen vuoksi.kumminkaan silloin tulokas ei vilä syntynyt vaan viikko sitten tuli lapsivedet ja helvetilliset supistelut.
      poika painoi 2855kg 48cm
      oli päivän lämpökaapissa ja sitten happea annettiin jokunen tunti.kaikki meni hyvin.

      • --------

        37 viikkoinen ja jo tuon kokoinen ei ole enää keskonen...


    • ison pojan onnellinen äiti

      niin hullulta kuin kuulostaakin, niin poika syntyi vkolla 36,mutta keskosuudesta ei tietoakaan, sillä pituutta oli 53 cm ja painoa 3790 g. Eli mitat kuin täysaikaisella mutta raskausviikkoja ei todellakaan enempää kuin 36. Meillä kaikki on mennyt hyvin. Nyt poika lähestyy jo puolta vuotta !

    • olin

      syntyessäni 5 vkoa keskonen, 50 cm ja 4100 g. Äidillä oli raskausmyrkytys, munuaiset lakkasi toimimasta. Vasta jälkeenpäin kätilö oli kertonut, että pelkäsivät meidän molempien kuolevan. Keskoskaapissa olin kait ollut jonkin aikaa ja viikon ikäisenä lennätettiin Helsingistä sydänspesialisti, kun epäilivät sydänlihastulehdusta. Sitä se ei kuitenkaan ollut, mutta jotain häikkää oli ja 6-vuotiaaksi jouduin ravaan tutkimuksissa. Vieläkin täysmiehitys sairaalassa, jos vaikka puudutusainetta antavat. Ainakin saa parasta palvelua, ei kait siinä mitään muuta. Normaalisti kehittynyt, 3-vuotiaana osasin jo lukea ja kirjoittaa. Korvakierre pienenä, mutta niin kai monella ei-keskosellakin.

      • äiti itsekkin

        Synnyin 5vko etuajassa keisarinleikkauksella. olin perätilassa jotenkin niin hankalasti että lääkärit päätyivät leikkaukseen painoin 2700g ja pituutta oli 48cm olin lämpökaapissa ja minua syötettiin 2 tunnin välein. Näin äitini on kertonut. niin olen nykyisin ihan normaalipainoinen ja kehittynyt ihan hyvin :), kyllä se sinunkin pikkuinen selviyttyy. onnea vain teille.


      • pikkis

        Minä synnyin lähes pari kuukautta etuajassa keisarinleikkauksella ja syntyessäni painoin vain 1300 g. Äidillä oli raskausmyrkytys, munuaiset lakkasi toimimasta. Ja minunkin äidilleni oli lääkäri kertonut että pelkäsi molempien hengen puolesta, sillä leikkauksen käynnisti ensiksikin se että sydämeni pysähtyi. Sydämessä oli syntyhetkellä pieni reikä,joka tosin umpeutui itsestään ajan kuluessa. Sivuääniä kesti kuitenkin vielä jonkin aikaa.

        Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa vietin elämäni ensimmäiset 3 kuukautta, kaukana vanhempieni kotipaikkaa mikkeliä. Keskoskaapissa vietin tuosta ajasta suurimman osan. Sairastin vielä rota-viruksenkin, joka on hengenvaarallinen noin pienille. Mutta kaippa tässä sitkeä ollaan kun hengissä vaan yhä :)

        Nyt olen 20-v amk:ssa opiskeleva normaali terve naisen alku, tosin hieman pienehkö kokoinen (159 cm) mutta sentään äitiäni pidempi :D Itsellänikin hieman verenpaineet korkealla, joten niitä tulisi seurailla ja toivoa ettei itselle tapahdu tulevaisuudessa samaa, että sairastuisi...


    • syntyi

      viikolla 36 ja reippaasti yli 3kiloisena.
      Viikko vierähti sairaalassa kun lapsi meni keltaiseksi ja jouduttiin valohoitoa antamaan. Kotona ei mitään muuta kuin kontrollit keltaisuudesta ja painon tarkkailua.

      • syntyi rv 36

        meillä syntyi terve poikavauva rv 36 1. Painoa 2565g ja pituutta 46cm. Napanuora tiukasti kaulan ympärillä, sanoivat ettei hän välttämättä olis hengissä jos olisi normaaliin aikaan syntynyt. sairaalassa oltiin 5 pv kun piti paino saada hyvin nousuun. todella helpo synnytys, mutta alkoi kyllä ennalta varoittamatta =)! ei mitään ongelmia, ikää puoli vuotta, hyvin kasvaa ja tosi iloinen vesseli =)


      • Suzie
        syntyi rv 36 kirjoitti:

        meillä syntyi terve poikavauva rv 36 1. Painoa 2565g ja pituutta 46cm. Napanuora tiukasti kaulan ympärillä, sanoivat ettei hän välttämättä olis hengissä jos olisi normaaliin aikaan syntynyt. sairaalassa oltiin 5 pv kun piti paino saada hyvin nousuun. todella helpo synnytys, mutta alkoi kyllä ennalta varoittamatta =)! ei mitään ongelmia, ikää puoli vuotta, hyvin kasvaa ja tosi iloinen vesseli =)

        Tiedustelisin että millasilla oireilla teillä synnytys käynnistyi tai oireiliko jotenki jo aiemmin et aavistitte ennen aikasen synnytyksen?
        Mulla nyt rv 36 1 ja kaikki,itse mukaan lukien uskon et ei mee enää kauaa ku syntyy..näyttää ja tuntuu siltä. Mulla on raskausajan diabetes ja vauvan paino arvio 35 3 oli 2700g ja ois toivottua et syntyiski vähä aiemmi et ei kasvas liian isoks.


    • Aurelie

      mulla käynnistyi synnyrtys lapsiveden menolla tasan viikolla 36. Samana päivänä todttiin että lapsi on perätilassa. minut leikattiin kiireellisenä päivystyksenä.ennen leikkausta mulla ehti jo supistukset alkaa. poika syntyi terveenä, mutta sairaalassa hän vietti aikaa 2 viikkoa tasan.ongelmana meillä oli se ettei poika osannut imeä ensiksi ollenkaan ja sitten hengittäminen ja syöminen yhtäaikaa ei onnistunut alussa. pojalla oli alussa nenämaha-letku ja happisaturaatio seuranta. nenämaha letkusta luovuttiin noin 1½viikon iässä, saturaatio jatkui vielä muutaman päiän päälle. nyt poika on iloinen ja terve tapaus. sairaalassa ollaan käyty keskoskontroillessa 3,6 ja 9 kk iässä , vielä olisi ykis 1 vuoden iässä..kotona ei ollut mitään ongelmia. ainoa asia vaan oli että poika sai 2,5kk iässä RS-viruksen ja vietimme silloin viikon sairaalassa. Kaikke a hyvää sulle. ilmoittele täällä miten sulle kävi.

      • lai-ne

        moikka! kirjoitinkin tuonne ylemmäs jo omasta pojastani. mua jäi mietityttämään kun sanoit että olette käyneet noissa keskoskontrolleissa.
        oma poikani siis syntyi 36 0 ja miellä ei ole ollut minkäänlaista seurantaa tämän takia. ongelmia on kyllä ollut jonkin verran. normaalit neuvolakäynnit ovat silti riittäneet.. ?

        kysyisinkin että missäpäin lapsesi syntyi? omani sain naistenklinikalla ja olenkin miettinyt miksei mitään seurantaa ole ollut.


      • Aurelie
        lai-ne kirjoitti:

        moikka! kirjoitinkin tuonne ylemmäs jo omasta pojastani. mua jäi mietityttämään kun sanoit että olette käyneet noissa keskoskontrolleissa.
        oma poikani siis syntyi 36 0 ja miellä ei ole ollut minkäänlaista seurantaa tämän takia. ongelmia on kyllä ollut jonkin verran. normaalit neuvolakäynnit ovat silti riittäneet.. ?

        kysyisinkin että missäpäin lapsesi syntyi? omani sain naistenklinikalla ja olenkin miettinyt miksei mitään seurantaa ole ollut.

        poika syntyi täällä kemissä eli L-PKSsa. yksi syy myös miksi poikaa kai kontrolloidaan on hänen kapeahko pää. mutta mielestäni nämä ovat keskoskontrolleja juurikin sen vuoksi että poika on syntynyt viikolla 36.

        asiasta kukkapurkkiin, käyn lisäämässä profiiliini sp-osoitteen jos vaikka haluatte mailata aiheesta. muutenki olis kiva saada ns. vertaistukea kaikilta äideiltä joilla on "isoja keskosia"


    • Miuku75

      tyttö syntynyt rv 36 4 ja poika 34 5. Tyttö oli syntyessään 3060g ja 48cm. Päästiin kotiin 8 pvä jälkeen synnytyksestä, kun tyttö kellastu ja joutui valohoitoon. Muuten kaikki meni hyvin ja ei ole ollut mitään ongelmia myöhemmin. Poika oli 2560g ja 45cm, oli 5pvä lastenosastolla seurattavana jaksaako itse syödä ym..Päästiin kotia sitten. Kaikki meni ok eikä ole mitään ongelmia. Oli isokokosia vauvoja viikkoihin nähden.

    • Kolmen äiti

      36vk syntynyt vauva ei ole keskonen. Jos lapsi on pieni,ei se ole keskonen nuista viikoista lähtien.vaan small for date.

      Meillä poika syntyi 33viikolla iso keskonen painoa oli 2300g ja kaks viikkoa oli teholla ja nenämaha letkulla ruokittiin,syntyi sektiolla,kortisoni piikit olin saanut. Hengitti syntymästään asti.
      Viikon oli vielä tava lasten osastolla ja kun osasi syödä pullosta itse pääsi kotiin.

      Imetin vai alle 2kk,ku maito loppui.

      Nyt reipas 1v.ikäinen ja kävelee ja sanojakin n.5kpl.

      • SannaMaija1

        Sinulle Kolmen äiti:

        "Keskosia syntyy enemmän kuin ennen. Tähän ovat syynä lapsettomuuden hormonihoidot, jotka saavat aikaan tavallista enemmän monisikiöraskauksia. Kaksoset ja kolmoset syntyvät usein ennen laskettua aikaa, osa heistä hyvinkin pieninä keskosina.

        Lpasi on keskonen, kun hän painaa alle 2500 g. Myös ennen 37. raskausviikkoa syntynyt luokitellaan keskoseksi. Vastasyntyneen elintoimintojen kypsyys on usein riippuvaisempi raskausviikoista kuin lapsen painosta. Kun raskausviikkoja on koossa 24-27, lapsella on jo hyvät mahdollisuudet selviytyä. Sitä aikaisemminen syntyvän lapsen ennuste on yleensä epävarmempi. Kaikkein pienimmille tehohoito ja hengityskoneet ovat välttämättömiä. "

        Ja teksti löytyy kokonaisuudessaan http://www.vauvat.net/keskoset.htm


    • JanitaL

      http://www.facebook.com/rikottu.perhe?ref=profile#!/rikottu.perhe?v=info&ref=profile

      Meidän keskos poikamme huostaanotettiin,koska hänellä ilmeni kehitysviivästymä, jonka väitettiin johtuvan virikedeprivaatiosta. Sijaisperheeseen siirryttyä Kainuussa olevat lääkärit totesivat pojan olevan kehitysvammainen, neurologisesti. Tätä epäiltiin jo Oulussa Joonan synnyttyä. Kemissä asiat painettiin villasella ja valheellisilla ja virheellisillä lausunnoilla Joona huotsattiin alle 1v ikäisenä. Esikoinen asuu kanssamme , joka syntyi rvk 32, kehittyy hyvin ja menee eskariin ssssssyksyllä. Joona syntyi rvk 30, jo odotusaikana huomasin ettei kaikki ollut ok.. Tätä ei uskottu.
      Taistelu poikamme takasin saamiseksi jatkuu näin yli 3vuoden jälkeenkin.. Tuulimyllyt kirjoittaa lausuntoja jotka ei pidä edes paikaansa ja tuomarit uskovat mitä viranomaiset valehtelee... Josko kävisivät tapaamassa pojan ja humaisivat miten asiat todella ovat, mutta ei heitä kiinnosta.

    • ....

      Mun esikoinen on syntynyt rv 33 1.
      Mä pääsin pois sairaalasta toisena synnytyksen jälkeisenä päivänä, lapsi jäi keskolaan kuukaudeksi. painoa oli syntyessään 1998g.
      Synnytys oli helppo alatiesynnytys ja kesti 4 tuntia, käynnistyi kotona spontaanisti vesien menolla. Synnytyksestä kuntouduin tosi nopeesti, heti lähdin liikkeelle.
      Lapsella on todettu nyt astma ja paha korvakierre, muuten on terve. Aluksi oli ongelmia hengityksen, verenpaineen, sokereiden, painon nousun ja lämmönsäätelyn kanssa.

    • Aliiiiiisa

      Esikoispoikani Juliu, syntyi viikoilla 34 5.
      Lapsivedet tosiaan meni yllättäen kaupassa.
      Julius painoi kylläkin jo 2kg ja oli 47cm pitkä muttä silti keskonen.
      Julius on nyt reipas 2.vuotias poika, joka on normaali mitoissa.
      Olimme sairaalassa 1vko:n, sen aikaa kun Julius oli tehostetussa valvonnassa. Julius siirrettiin keskospuolelle 2vko ja pääsikin jo kotiin:) Julius söi kotiintultua 2vko:a antibiootteja, koska keskosilla on huono vastustuskyky. Synnytyksen jälkeen itsellä ei ole ongelmia.
      Julius on voinut nyt todella hyvin=)
      Ja joulukuuksi odotellaan Juliukselle pikkuveljeä '' Juppea''

    • 16vkeskonen

      ite synnyin 6 kuukautisena... painoin 800 grammaa, litran maitopurkin kokoinen
      olin vuoden sairaalassa, en osannut aluksi hengittää, olin kopissa, toinen keuhko leikattiin koska se oli niin iso (näin olen kuullut) ja silmät leikattiin koska en nähnyt mitään, nyt olen 16 eikä ole mitään ongelmia, sain silmälasit 6 vuotta sitten, olen vaik muita vähän hintelämpi, luut ovat pienemmät, mutta olen 175 pitkä kuitenkin =)
      arpi kyljestä selkään leikkauksesta ja ylpeä siitä =)

    • Huolestunut81

      Hei!
      Täällä myös yksi huolestunut äippä.
      meillä nyt neljäs lapsi tulossa, ja kohdunkaula on erittäin heikko.
      Nyt on viikkoja kyllä jo 34 5 mutta silti huolettaa...
      kuinka kauan tuon ikäinen lapsi mahdollisesti joutuisi olemaan sairaalassa?
      entä minkälaista hoitoa olisi vähintään edessä?
      Onko imetyksellä mahdollisuutta onnistua, siis pelkkää imetystä, ei pullon kanssa?
      paino arvio oli jo puoltoista viikkoa sitten 1905 g. joten lienee jo yli kaksikiloinen.
      en usko että nyt seuraavan vuorokauden aikana olisi syntymässä, mutta varmanpäällehän ei voi sanoa, kun kohdunkaula on niin älyttömän heikko!
      toivotaan kovasti miehen kanssa että 37 viikoille päästäisiin.
      kertokaa lisää kokemuksia te isojen keskosten vanhemmat!

      Meille ultrien mukaan olisi tyttö tulossa :), 3 ensimmäistä ovat poikia.

    • Äitsyli+keskosvauva

      Hei! Meidän vauva syntyi viikolla 35. Painoa 2,100 kg ja pituutta 44 cm. Olimme sairaalassa 7 pv, lapsi aluksi lämpösängyssä, lämmönsäätelyä, keltaisuutta ja painoa seurattiin tarkasti nuo 7 pv. Paino tippui 1900 grammaan, mut lähti sitten hyvin nousuun ja vauva painaa nyt 7-vkkoisena 3,5 kg. Etsimis- ja imemisrefleksi puuttui aluksi, siksi jouduimme pakottamaan hänelle ruiskulla äidinmaitoa suuhun. Pumppasin maitoa alusta asti. Siirryimme sitten tuttipulloruokintaan ja 5. elinviikon jälkeen vauva on imenyt rintaa eikä lisämaitoakaan ole tarvinnut enää antaa, sillä vauva imee paremmin kuin rintapumppu. Sydämessä on pieni reikä, mutta se saattaa umpeutua vielä itsekseen. Pikkuinen on muuten terve ja energinen ja kaikki refleksit ja muut taidot vastaavat ikää. Pidän sinulle ja vauvallesi peukkuja!

    • Tuplaäitee

      Hei!
      Minun kaksoistytöt syntyi -99 32 1 rv.lla. Painoivat 1900 g ja 1460 g. Toinen syntyi nollan pisteen vauvana, pulssittomana. Toinen 4 pisteen vauvana, rintakehä lytyssä. Taustalla joku erikoinen diagnoosi, jossa selviytyminen 50 prossan luokkaa. Tämä tiedettiin 20 rv:lta lähtien. Olivat tehohoidossa n. viikon. Toinen hengityskoneessa pari päivää, toinen hengitteli itse. Saivat valohoitoa. Kokonaisuudessaan olivat sairaalassa n. 2 kk. Kotiin lähdettäessä painoivat 2,5 kg per nuppi. Pari vuotta käytiin kontrolleissa, alussa esim. toisella Moron refleksi "käytössä" liian kauan. Toista piti jumppauttaa muuten vain enemmän. Keskostippoja annettiin en muista kuinka kauan. Tänä päivänä 12-vuotiaita reippaita neitejä.
      Älä murehdi liikoja etukäteen. Viikkoja on jo ihan hyvin kasassa. Lapsen syntymän jälkeen selviää, mitä jatko tulee olemaan. Ei pelkät viikot ratkaise, kuten muidenkin jutuissa on tullut esille. Tärkeää on yllä pitää positiivisuutta. Se tulee vastaan mikä tulee ja sitä mukaa selvitellään miten eteenpäin!

    • Huolestunut81

      kiitos rohkaisuista...
      Täällä vielä ollaan yhdessa kasassa! :)
      viikkoja nyt 35 3.
      Tällä hetkellä asiat suht hyvin, eikä kohdunkaulakaan ole lyhentynyt enempää kuin viimeksi oli.
      maanantaina seurantakäynti äippäpolilla, siellä sitten tarkemmin varmaan tutkivat :)
      huokasuttaa jo että selvitty tänne asti :).

    • Keskospojan äiti

      Meillä syntyi poika 03 RV 32 6. Mitat olivat 2235g ja 46cm. Normaalikokoinen noille viikoille, mutta jouduttiin ottamaan oman vointini vuoksi pois; minulla oli eteisistukka, ja vuosin verta sisäänpäin. Poika oli aluksi muutaman päivän lämpökaapissa, josta pääsi kokeeksi tarkkailuun, mutta joutui parin päivän päästä uudelleen keskoskaappiin, koska hänellä ilmeni keuhkoatelektaasi, influennsa b sekä streptokokkibakteeri. Nenämahaletkussa hän oli 6 viikkoa. Sairaalasta pääsi viikkoa ennen laskettua aikaa pois. Itse olin sairaalassa vain viikon leikkauksen jälkeen, mutta kävin katsomassa ja hoitamassa vauvaa siellä. N. 2,5-vuotiaana hän sai muut ikäisensä pituudessa kiinni, hoikka hän on vieläkin, mutta ensimmäisen vuoden aikana piti käydä painon tarkkailussa kahden viikon välein. Mikään alipainoinen hän ei kuitenkaan mielestäni koskaan ole ollut, siro kylläkin. Kehitys on kulkenut omaan tahtiinsa, kaikki on (liikkuminen ja kävely, puhe, kuivaksi oppiminen) kuitenkin tullut aikanaan. Nykyisin poika on iloinen, vilkas 9-vuotias vesseli, joka tosin väsyy aika herkästi, ja nukkuu päikkäritkin joskus koulusta tultuaan.

    • mama16012012

      heips meillä poika syntyi rv 33 1, rv 33 meni lapsivesi, sairaalassa antoivat kortisoni piikit ja yrittivät että poika pysyisi vielä vuorokauden ja onnistuivatkin. synnytys oli nopea siis se punnausvaihe :), näin pojan vilaukselta jonka jälkeen vietiin keskolaan, laitettiin nasaaliin, että saa kunnolla happea ja että keuhkot kuivuisivat lapsivedestä. meillä vietettiin 17 päivää keskolassa. lyhyt aika koska painoa oli 2,700g ja no pituus 46cm. saimme itse valita haluammeko jäädä vielä keskolaan, halusimme jo kotia koska mikään ei vaatinut jäämään keskolaan. pojalla oli vuorokauden verran nenämahaletku vielä kotona. alkoi siis syömään kotiapäästyään hyvin. meillä siis käve kerran kotisairaanhoitaja joka kuuluu jos haluaa lähteä keskolasta aikasemmin. poika tällähetkellä 4kk ja 6,120g ja 60cm. 44kk kontrolli täytyi käydä keskussairaalassa ja totesivat että kaikki on hyvin :). meillä ei siis ole ollut minkäänlaisia ongelmia ei nukkumisen taikka syömisen suhteen.

      • mama16012012

        ai niin häippäsin synnäriltä sen pakollisen 24 tunnin jälkeen, koska halusin vain kotia oli sellainen pakonomainen tarve päästä kotia, koska pojan huone laittamatta täysin, kaikki kokoamatta ja vaatteet pesemättä. itse voin hyvin synnyksessä ei tullut mitään repeämiä joten ei tikkejäkään. raskainta oli se kun sen 17päivää aamusta iltaan olin keskolassa ja kotona laittamassa pojanhuonetta. yöt oli tuskasia itkin paljon ja kattelin kännykästä kuvia. onneksi keskolaan sai soittaa koska halusi ja sen myös tein, soitin kuinka poikani nukkuu vai mitä duunailee :) onnekseni ei tullut mitään hätätilannetta että olisi joutunut lähtemään täysillä keskolaan.


    • puttens

      Tyttöni syntyi rv 34, painoi 2495g. Oli sairaalassa syntymän jälkeen viikon. Tällä hetkellä (5kk) kasvaa hieman alakäyrillä, mutta toisaalta me vanhemmatkin ollaan lyhyitä ja pieniä. Muuten kaikki mennyt hyvin, mutta vauvalla refluksi-diagnoosi, mutta sitähän voi olla muillakin kuin keskosilla.

    • justelius

      Mä olen syntynyt v.-81 raskausviikolla 35 4 (lasketusta ajasta ja syntymäpäivästä näin jälkikäteen laskettuna ;) ) ja painanut 2550g ja pituutta on ollut 46cm. Silloin mua ei ole luokiteltu keskoseksi, ilmeisesti tuon 51g:n painonylityksen takia.

      Olen ollut sinivalohoidossa keltaisuuden takia useamman päivän, mutta muilta osin kaikki on sujunut hyvin. Alle kouluikäisenä tosin olin aika usein kipeänä, mutta mitään pysyvää ei mistään ole jäänyt ja ihan täysin normaalia elämää olen elänyt.

    • 32+4

      Muakin kiinostas et minkä kokosia lapsia ootte saanu viikolla 32 4 ja siitä eteenpäin ja kauvan on joutunut olemaan sairaalassa? Ja muuten tupakoin n.15 röökiä päivässä niin mitenköhän vaikuttaa ja minkälaisisa on ollu tupakoivien äitien vauvat??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe