NOTKEUS

reneee

olen kohta 13-vuotias tyttö. olen alkanut venytellä joka päivä aamuin ja illoin (venytys n. 15-20 s). kuinka kauan suunnilleen kestää, että saan spagaatin/spiraalin? mitä pitäisi ja kuinka kauan venytellä jos haluaa saada spagaatin/spiraalin? voiko tämän ikäisenä enää tulla notkeaksi? minulla on luonnostaan hiukan kankeahkot jäsenet. ja miten selkää voi venyttää?

vastatkaa, jooko! :D

50

9972

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jazz

   Hei!

   Kyllä tuossa iässä vielä notkeus on helppo tavoite, mutta se on myös hieman yksilökohtaista. Sanoisin noin lonkalta että kuukauden päivät, jos noin ahkerasti venyttelee. Minkälaisia venytyksiä teet? Onko joku ne opettanut vai seuraatko ehkä jotain tv- ohjelmaa? 16- 24 s on yleensä venytyksen mitta, riippuen tietysti asennosta. Toki aluksi voi tehdä lyhyempiäkin, ettei satu vahinkoa. Muista myös lämmittää lihakset(vaikka narua hyppimällä tai juoksemalla paikallaan ja samalla käsiä heiluttelemalla, 10- 15 min.ota aika vaikka munakellolla) ennen venyttelyä, helpottaa huomattavasti, lihakset eivät kipeydy niin paljon! Jos lihakset eivät kipeydy lainkaan, et venyttele oikein.
   Sitten spagaatista, se on ylensä naisille helpompi tavoite, spiraalikin tietysti onnistuu, jos tarpeeksi venyilee.

   Selkä venytys 1(alaselkä): kumarru ja yritä saada päätä mahdollisimman lähelle polvia. JOs mahdollista, ota pohkeista kiinni. Älä "nytkytä" vaan laske hitaasti 16:een. Nouse takaisin ylös hitaasti selkää "rullaten, niska ja pää nousee viimeiseksi.
   Selkävenytys(ala- ja keskiosa) 2: Kumarru suoraan eteenpäin, ojenna kädet ja kurota niillä niin kauas kuin pystyt. Laske taas 16:een.
   Selkävenytys(yläselkä) 3: Ota kiinni ovenkarmeista molemmilta puolilta ja nojaa taakse ja "köyristä" selkä. Tässä venytyksessä voit laskea vähän pidempään, esim 24:een.
   Selkävenytys(kyljet) 4: Laita toinen käsi vyötärölle ja nosta toinen ylös. Kumarru siihen suuntaan, missä käsi on vyötäröllä, kurota toisella kädellä yläviistoon mahdollisimman paljon. Tämä tuntuu varmasti, laske 16:een. Muitathan tehdä molemmat puolet.
   Pidä huolta myös lihaskunnosta, niihinkin on omat helpot liikkeet joka lihasryhmälle.
   Lohdutukseksi näin lopuksi, minulla on 40 vuotias ystävä, joka ei juuri urheilua harrasta mutta vieläkin spiraalin saa, kun venyttelee kerran päivässä!

  • liina

   Hyvä, että olet ottanut tavaksi venytellä päivittäin. Kannattaisi vaan huomioida erilaisten venytysten tehot, eli aamulla lyhyemmät venyttelyt lihasten herättelemiseksi ja niiden pituuden palauttamiseksi yöunien jälkeen. Illalla voit taas tehdä pidempiä lihaksen elastisuutta lisääviä venytyksiä, jotka kestävät puolesta minuutista jopa muutamaan minuuttiin. Sitä ennen olisi kuitenkin hyvä lämmitellä lihaksia esim. pienellä juoksulenkillä, pyöräilemällä, hyppynarulla tms.

   Lisätietoa löytyy mm. täältä:
   http://www.protraining.fi/fitness/venyttely/fitvenyttely.htm
   Myös kirjastosta löytyy varmasti kirjoja, joista saat lisää venyttelyohjeita.

  • timanttimies

   vain kunnolla lämmitettynä,ei kylmiltään noin tunnin lämmitys,juoksua tai kävelyä tai ruumiillista työtä,muute kylmänä lihakset repee

  • sisu____

   Moi :) Harrastan itse joukkuevoimistelua ja olen harrastanut 7 vuotta :) Muistan kun olin tossa sun tilanteessa ja halusin päästä kaikki maailman asennot :) musta tuntui että en ikinä tulisi yhtä notkeeksi kun muut :) mutta säännöllinen harjottelu ja joka venytyksellä pääset vähän lähemmäs sun määrän päätä, jos harjottelet esmi. joka ilta/aamu tunnin verran ja kunnon lämmittely alkuun :) Älä kuitenkaan vedä väkisin :( Siihen että oot notkee voi mennä kuuukausi, puol vuotta, vuosi? Riippuu miten ahkerasti harjottelet :) ootko miettiny et otat yksityis tunteja jonkun voimistelian kanssa?

   • hihihii :)

    olen 11 v tytsi ja saan ylispakun 35 sentist, sitte saan ristarin suoraks, sivutasarin, lonkkakellistyksen, skorpparin, etutasarin, spritsiin oon yhesti päässy monest jää pari senttii...

    en harrasta mtn!


   • Pimepiopoim
    hihihii :) kirjoitti:

    olen 11 v tytsi ja saan ylispakun 35 sentist, sitte saan ristarin suoraks, sivutasarin, lonkkakellistyksen, skorpparin, etutasarin, spritsiin oon yhesti päässy monest jää pari senttii...

    en harrasta mtn!

    Ja mä oon Joulupukki!


   • Anonyymi
    hihihii :) kirjoitti:

    olen 11 v tytsi ja saan ylispakun 35 sentist, sitte saan ristarin suoraks, sivutasarin, lonkkakellistyksen, skorpparin, etutasarin, spritsiin oon yhesti päässy monest jää pari senttii...

    en harrasta mtn!

    ootpa kankee lol


  • MiNihQxD

   Venyttelen melkein joka päivä 5 min niin paljon spagaatiin kun pystyn. Onkohan se jo liikaa ? :/

  • ballerina98

   mulla on vähä samoja ongelmia. harrastan balettia nyt seitsemättä vuotta, mutta olen silti kuin rautakanki. no okei, tällä kaudella olen päässyt n. 30 senttiä lähemmäs spakaatia kuin ennen, mutta silti olen lähes kaikkia ryhmäläisiäni kankeampi. minäkin tarvitsisin venytysvinkkejä... :) pohkeet ja polvitaipeet taitavat olla se pahin ongelma, ehkä myös takareidet/pakarat... ehdotuksia?

  • Yy

   Millä tavalla pitäis venytellä että sais spagaatin?

  • Ka(a)tunut

   Oon 10v alotin 5 vuotiaana joukkuevoimistelun ennen sain spagun, spiraalin... kaikkee ! lopetin vuosi sitten ajan takia, sitä ei riittänyt. Kadun sitä että lopetin olen kuin rautalanka jaloista. Selkääni kaikki sanovat tosi notkeaksi ja ihailee...
   nytkin itken katuessa. MUTTA!!!! jos alat joskus edes harrastamaan ÄLÄ LOPETA SITÄ tulet katupäälle aika varmasti. Kannattaa selkää venyttää niin että menet vatsamakuulle maahan ja suoraan varpaihin päin venytät

   Avustajan työ: Avustajan kanssa selkä venyy parhaiten. Avustaja voisi seistä n. polvista ylöspäin hieman ja sinä yrität saada läpsästyä hänen käsiin n. 20 kertaa avustaja voi aina hitusen mennä taakse päin kun tuntuu että saa jo hyvin kädet läpsästyä.

   • Inde <3

    Mulla sama juttu! Aloitin harrastamaan telinevoimistelun ja harrastin noin 4-5 vuotta
    ja sit kun ei ollu etenemis mahdollisuuksia eli en jaksanu koko ajan samassa ryhmässä olla kun harjoiteltiin vain samoja liikkeitä. Joten pidin vuoden tauon ja etsiskelin uutta ryhmää mutta ei löytynyt meijän kaupungista mutta sain voimisteluseuran järjestämään uuden ryhmän ehdottamalla vähän vanhempien (yläaste ikäisten ja lukiolaisten) ryhmää. Ja nyt kun aloitin uudestaan olen ihan ruosteessa enkä saa enää spagaattia tai spiraalia mutta sain taukoaikana lisää intoa harjoitella päivittäin!


   • Anonyymi

    Mulla on ihan sama ongelma!! Lopetin joukkuevoimistelun vuos sitten ja nyt haluan ehkä takasin sinne mutkun oon tälläne kankee nykyää:D
    Aloin venyttelee aamuin ja illoin pari päivää sit mutta kehitystä ei oo tullu joka ei oo ihme koska siihen kuluu kauan mut silti..ärsyttää et lopetin!! Joskus itken sen takia kun muuta harrastusta ei löydy😶


  • kankee mursu

   moi!!!
   oon tosi kankee ensaa spaaguu en spiraali e mitää hluisin alottaa joukkue voimistelun mut oon niin kankee vinkeei pliis!!! saan kauriksen ja hyppykauriksen ja harpan ja jotain muita hyppyjä pliis vastakkaa :))

  • scgsgdsgdag

   Youtubesta löytyy videoita, joissa annetaan hyviä vinkkejä notkeuteen :)

  • joku..

   ite oon harrastanut teline voikkaa viis vuot mut olin vielä kuukausi sitten meidän ryhmän kankein ja nyt oon yks notkeimist kun venyttelin samal kun oli koneel ja samal kunkatoin telkkaarii ja tietenkki harkis kunon venyttelyt..voitin tänä vuonna junnu sm hopeet;))

  • Neeajau

   Täälä kirjoittaa 11v tyttö...

   Harrastan telinevoimistelua ja venyttelen illalla paljon.. Yritän aina tehdä spiraalin ja joskus menee ja joskus ei ... jos haluatte selän notkeeksi laittakaa kädet maahan ja siltakaato on hyvö (:

  • Ina Inkku

   Olen 12 tyttö ja mulla on samanlainen ongelma.... Olen venytellyt yli puolivuotta mutta se ei johda mihinkään. Antakaa hyviä venytys vinkkei :)

   • jenskuli3

    Mene seinää vasten ja laita se jalka seinää vasten kumpi jalka on sbakaatissa takana laita takinmainen jalka koukkuun ja painu sbakaatttiin se on venytys ja tehokas


  • eläinfysiologi

   Joskus vaan geenit on sellaiset, että on taipumaton puupökkelö. Silloinkin voi toki päästä sinne oman kykynsä rajalle venyttelemällä ja harjoittamalla lihaksia, mutta esim. spagaattiin eivät kaikki vaan kykene vaikka kuinka koettaisivat.

   Ylivenyttelyllä voi tehdä itselleen hallaa - rakenteeseen nähden liian venyvät ja joustavat nivelsiteet aiheuttavat asentovirheitä, kipuja, revähtymiä, sijoiltaanmenoja ja jopa kulumia.

   Extereme-venyttely onkin hyvä tehdä jonkun asiantuntevan ohjaajan opastuksella ja oikein.


   Hyvä ravinto on tärkeää - erityisesti hyvänlaatuisten rasvojen riittävä saanti pitää nivelsiteet ja jänteet kunnossa.

   • Geenit vissii venyy

    Mitkä vitu geenit? Ei vaa mun tietääkseni geenit veny vaa se riippuu iha sun ruumiinrakenteest "fysiologi"?


  • Yövirkku :D

   Siis kerran mäki venyttelin yöllä kun en saanu unta ja menin nukkumaan, seuraavana aamuna spaga meniki pohjaa :D (mee ny siitä jo venyttelemään! Hopihopi! Mitä ny enää oottelet :D)

  • Nebu1

   Mulle sanottiin joskus, että kun venyyttää spagaatissa vaikka 30sek, pääsee sen venyytyksen aikana semmoset 3cm alaspäin. Itellä ei toimi kun ihan alas asti pääsen :D Venyyttelyhän on tosi yksilöllistä, esim mulla on vähän yliliikkuvat nivelet joten kaikki notkeutta vaativat jutut tulee aika helposti. Jotkut mun kaverit venyyttelee joka päivä mutta ne ei vaan saa esim aitajuoksia asennossa vatsaa reiteen ja leukaa polveen toisin kun minä, vaikka en venyyttelisi ollenkaan.. Olen siis 15-vuotias ja harrastan jalkapalloa (:

  • voimistelija3

   Harrastan n.9 tanssilajia ja paria urheilulajia. Notkeus on vaikeaa saada takaisin jos ei venyttele ptkään aikaan. Itse olen voimistelijana oikein venyvä mutta välillä kun pitäisi olla notkea se ei ihan onnistu:( Hyvä että itse venyttelet ja suosittelisin jotain akrobaattista harrastusta jos venyminen kiinnostaa. Olen siis 11-vuotias tyttö:)

  • opin4.v

   no itse osasin 4v. sprikaatin ja spagaatin ja sillankaarron joutsenen ja yms. muita juttuja mut pitää vaan venytellä ja venytellä

  • spagaattiguru

   Hei alle 1 min venytykset EI RIITÄ liikkuv
   iuden KEHITTÄMISEEN! Jos oikeasti haluaa saada lihakset venymään täytyy venytyksessä pysyä 1-2min!!!! Lyhemmät venytykset on tarkotettu verryttelyyn, palautteluun (heti urheilun jälkeen) ja notkeude ylläpitoon.
   Onnea venyttelyyn :)

  • Eli....Ööh

   Heij, oon 10v tyttö osaan vaan : joutsenen ,sillan, kärrynpyörän ja melke spiraalin ...
   alan tästälähtien venyttelee ja harjotteelllee..........

   • Gymnastic gril

    Itse saan kaikki spagaatit pohjaan ja ylikin ja olen 12vuotias minulla se ainakin onnistui kovalla treenillä venyttelin noin 1-2min mutta vähempikin riittää. Itse kylläkin harrastan voimistelua ja siksi noin pitkät venytykset:)


  • jenskuli3

   Hei venytys vinkkejä ja auttakaa miten äiti voisi suostua että pääsisin voimisteluun.

   • ♥♡♥

    Joo tota oon 11 oon harrastanut voimistelu vuoden oon venytelly ahkerasti ja osaan jo melkeen kaiken sbagaatin Siltakaadon skorppioonin ritarin no joo enemmänkin osaan mut en kerro kaikkee eli kantsii harjoitella ahkerasti ja mikä on spiraali ja miten venytellään selkää


   • ♥♡♥
    ♥♡♥ kirjoitti:

    Joo tota oon 11 oon harrastanut voimistelu vuoden oon venytelly ahkerasti ja osaan jo melkeen kaiken sbagaatin Siltakaadon skorppioonin ritarin no joo enemmänkin osaan mut en kerro kaikkee eli kantsii harjoitella ahkerasti ja mikä on spiraali ja miten venytellään selkää

    Siis ristarin.


  • notkea tyttö

   Oon 12v tyttö mulla meni 3päivää saada sivuspagaatti venyytelin päivässä noin 15minja spagaatisa kesti pari viikkoa samalla venyttely ajalla sivuspagaatissa etenee nopeaa kun menee selkä seinää vasten ja kaveri työntää jalkoja seinää vasten ja antaa venyttää ihan kunnolla että tuntuu mutta älä reväytä itseäsi.

  • I.Need.Help

   Oon 11v tyttö.
   Harrastin joskus balettia, ja joskus cheerleaderia.
   NYT en harrasta mitään, ja en ole yhtään notkea :/
   Mitä kannattais tehdä?
   Kannattaisko mun alkaa venyttelemään enemmän?

   Vastauksia tähän!! :)

  • viittittekö helpata?

   Oon kans 11v tyttö ja pyrin kisa-ryhmää syksyllä..
   Pääsen spagan, puolivoltin ja siltakaadon helposti, mutta selkä ei ole muuten oikeastaan yhtää notkea..=( olisiko selän venytys vinkkejä kellää?

   • siisoontoiviittitt..

    siis harrastan cheerleadingiä


  • CHEERIHMINENC

   Mä harrastan cheerleadingiä ja annan sulle ohjeet :D Saat spagsun ihan varmasti alas päivässä mut se vaatii venytyksiä. Jos haluut spagaatin alas tee näin : Mee istumaan maahan v asentoon ja nojaa keskelle jos et saa pohjaan pyydä jotai painamaan sut alas. ESIM. kaverii tai vanhempii. Tee myös lonkan koukistaja jos et tiiä mikä se on niin eti netistä.

  • CHEERIHMINENC

   Sit viä kannattaa venyttää sen verran ku saat ni spagattii alas päin ja vetää kehoo keskikohtaan, olkapäät taakse päin. Sitten juoksu askel ja ojentaja venytystä. MYÖS TÄRKEITÄ ON ET TEET PERHOS VENYTYKSEN JA ETUJALKA SUORANA TAKAJALKA KOUKUSSA VENYTYKSET!

  • Vilmawws

   Ite osasin melkein ristarin joskus mut lopetin venyttelyn

  • unicorn00

   Alotin harrastaa voimisteluu 6v lopetin 10v ja aloin taas 13,5v harrastaa ja mä en saanu ollenkaa niit mut kannattaa venyttää yli 30s ja älä venyy toispuoleisesti ennen yli venyttämistä lämmitele ja venyttele kunnolle sillei sen saa 1kk aikana. :) oon nyt 15v ja saan kaikki noi yli :))

  • notkeutta

   hei olen 10-11 vuotias ja joo tiedän olen aika nuori vielä, mutta haluaisin olla notkea ja osata esim: spagaatti pohjaan. harrastan naisvoimistelua ja olen venytellyt spiraalia ja spagaattia jo vuosia eikä se siltikään näytä onnistuvan, joten mitä teen?

  • Jv_harrastaja

   Itse olen jveen harrastaja. Ahkerasti vain venyttelet ite venyttelen 3krt päivä noin 15min jaksoissa kyl sä venyt.

  • Mojjj

   Riippuu lonkista todella paljon itsellä lonkan rakenne on huono joten spiraali on lähes mahdoton ja olen myös 13

  • voimisteluhullu123

   itse aloitin voimistelun kun olin noin kymmenen vuotta ja tosiaan nyt oon 13 niin sanoisin että kyllä 13 vuotiaana pääsee asentoihin jos vain jaksaa venytellä ahkerasti. itse en ole mikään hirveän notkea mutta spagaatit menee mutta sivu spagaattia eli sprisiä en ole niin paljon jalksanut venytellä,mutta kun nyt 13 vuotiaana alotin kunnolla ja säännöllisesti venyttelemään sitä niin ei ole enää monta senttiä jäljelllä maahan joten jos sinulla motivaatiota riittää nii kyllä pääsen varmasti haluamasiin asentoihin.Pitää vaan muistaa tehdä lihaksiakin riippuen nyt asennosta. Mulla itselläni on ollut tehokkaita selkä liikkeitä esim. sillat sillassa yritän laittaa käsiä niin lähelle jalkoja kuin mahdollista ja siitä olen myös vähän niin kuin istunut eli teen vähän niin kuin penkin itsestäni, sitten olen myös tehnyt aaltoja ja erilaisia selän pyörityksiä. sitten myös ihan perus joutsen tai simpukka sillä on monia nimiä. muista myös että selkä liikkeissä on tärkeää olla hyvät selkä lihakset joten muista myös tehdä niitä. Suosittele myös hankkimaan sellaisen venytys nauhan jonka tarkoituksena olisi tehostaa venytyksiä auttamaan joidenkin asentojen harjoittelussa

  • Kilpavoimistelija

   Hei! Olen 10v. Tyttö ja harrastan kilpa joukkuevoimistelua. Mulla on paljon vinkkejä venytyksiin mutta mulla on aika pitkät venytys ajat ja paljon niin ei kannata niin tiukkoja ruveta heti tekemään koska harrastan 8krt viikossa 4h kerrallaan venyttelen kotona. Itse saan kaikki spagaatit maahan ja kaikki paljon ylikin. Sekä ristarin suoraks ja kaikki siltakaadot skorpionit, lumipallot sun muut. Mut nyt niihin venytyksiin kannattaa venytellä 2-3 kertaa päivässä joka päivä, mutta ensin kunnon lämmittely!! Kannattaa tehdä aina lonkankoukistaja, etureisi venytys ja takareisivenytys eli lonkankoukistajassa ekana polvistu sit laita toinen jalka taakse suoraks ja pidä se etu jalka polvi suoraan kantapään päällä suorassa linjassa ja yritä saada samalla takajalkaa taakse ja peppua samalla alas. Nosta kädet ylös äläkä nojaa polveen. Pysy aluksi vaikka 20 sek ja voit myöhemmin ruveta pidentämään vaikka 1min mutta liian pitkään ei kannata olla. Minä olen yleensä 15min per venytys mutta olen todella tiukassa voimistelussa joten ei kannata sellaista aikaa tehdä vaan noin 1 min. Etureisi venytyksessä pysyt samassa asennossa mutta koukistat takajalan ja otat kädellä kiinni yritä vetää sitä peppua kohti pysy sama aika myös tässä venytyksessä. Takareisivenytyksessä taas suoristat etujalan ja yrität mennä mahdollisimman alas, yritä pitää selkää suorana, sama aika tässäkin venytyksessä. Lopuksi voi mennä spagaattiin tai niin lähelle kyin pääsee. Pysy sielläkin sama aika niin venyy. Näillä kaikilla pärjää melko hyvin niin itse ainakin venyin, on toki muitakin mutta nämä ovat päävenytykset joilla pärjää. Jos tämän teet joka päivä niin kyllä kohta spagaatti menee. Sivuspagaattia kannttaa venytellä sammakolla ihan normaalisti, ja sitten myös niin että suoristaa toisen jalan, tämä kannattaa tehdä molemmilla puolilla. Sitten myös itse sivuspagaatti. Näissä venytyksissä voi pysyä saman ajan tai ehkä vähän kauemmin aloittaa voi 30 sek ja pidentää sitten noin 1-2min. Selkää voi venyttää hylje asennolla niin että mene mahalleen makaamaan ja kädet vierelle kämmenet maahan ja nosta yläkroppaa jaja taivuta taakse niin taakse kuin pääsee ja yritä pitää lantio maassa. Tässä sama aika on hyvä.
   Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!! Hyviä venyttelyhetkiä!

  • Anonyymi

   Voit ihan hyvin oppiaspagaatin mutta oikea konsti on että jaksat yrittää

  • Anonyymi

   Moikka, voisin laittaa sulle treeni ohjelmia mikäli haluat jos laitattaisit jonku ig tai snap tai muu vastaava missä voin lähettää mäkin voin antaa

  • Anonyymi

   Varoisin tämmöisiä ehdottelijoita

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   157
   7216
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   35
   1949
  3. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   26
   1345
  4. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   63
   1326
  5. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   55
   965
  6. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   66
   929
  7. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   49
   837
  8. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   38
   784
  9. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   85
   759
  10. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   95
   718
  Aihe